960 keer bekeken

DUITSLAND - NEDERLAND

 • vrijdag 13 mei 2022 @ 00:43
  #12
  reactie op (#10) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #7: NU WEER VADER EN ZOON UIT ENSCHEDE OPGEPAKT VOOR PLOFKRAKEN VOORAL IN DUITSLAND.... HET HELE NETWERK WORDT OPGEROLD? Een goede samenwerking tussen NL en Duitse politie. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 11:34

  Enschedese vader en zoon opgepakt na reeks plofkraken

  Een snelle auto waarmee plofkrakers eerder in Duitsland toesloegen OPSPORING VERZOCHT

  Samen met Duitse collega's heeft de Nederlandse politie vanochtend invallen gedaan in vijf panden in Enschede en in Gronau, net over de grens in Duitsland. Twee mannen, een vader (43) en zijn zoon (19) uit Enschede, zijn opgepakt.

  Zij worden ervan verdacht dat ze voor een bende snelle, dure auto's hebben geregeld waarmee ten minste zeventien plofkraken op geldautomaten in Duitsland zijn gepleegd, meldt RTV Oost. Daarbij werd volgens de Duitse politie voor een miljoen euro buitgemaakt en voor bijna twee miljoen euro schade aangericht.

  De aanhoudingen zijn het resultaat van langdurig politieonderzoek dat vorig jaar al begon. Daarbij viel op dat de bende niet alleen in het grensgebied met Nederland toesloeg, maar ook in het Saarland en Hessen, op vele honderden kilometers afstand van de grens. De zaak werd door de Duitse regionale politiekorpsen overgedaan aan het landelijke Bundeskriminalamt dat begon samen te werken met de Nederlandse politie.

  Grote operatie

  Hoe de politie de twee nu opgepakte mannen op het spoor kwam, is onduidelijk. Ze werden vanochtend vroeg opgepakt tijdens een grote operatie waarbij de politie met tientallen agenten en politiehonden woonhuizen en kantoor- en bedrijfspanden doorzocht. Er zijn telefoons, computers en documenten in beslag genomen.

  De twee verdachten worden vandaag nog voorgeleid aan de rechter-commissaris, die ook een besluit moet nemen over het begin van een uitleveringsprocedure.

  Letselschadebureau

  VolgenRTV Oost is de 43-jarige verdachte de directeur van een letselschadebureau die vorig jaar is veroordeeld wegens fraude en verduistering. Hij zou door verzekeraars uitgekeerde letselschadebedragen van zijn cliënten hebben verduisterd en kreeg veertien maanden celstraf. Omdat hij in hoger beroep ging, zat hij tot vanochtend niet vast.

  Zijn zoon haalde december 2020 de media toen hij met een peperdure auto op hoge snelheid de gevel van een woning in Enschede ramde. Hij zei dat hij moest uitwijken voor een vrouw met kind.

  Het onderzoek naar de plofkraakbende gaat door. De Duitse politie zegt nog geen idee te hebben wie verantwoordelijk is voor de plofkraken zelf. Vorig jaar werden in Duitsland ruim 400 geldautomaten tot ontploffing gebracht, net zoveel als in 2020. Sinds het laatste kwartaal van 2021 is sprake van een stijging, die zich begin 2022 heeft voortgezet.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van RTV Oost

  handtekeningafbeelding
 • maandag 09 mei 2022 @ 08:21
  #11
  reactie op (#10) herman_dad

  Goedemorgen, DUITSE POLITIE HOUDT 2 NEDERLANDERS AAN VERDACHT VAN UITBUITEN MIGRANTEN IN DE BUURT VAN KLEVE, nabij de Nederlandse grens. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •BUITENLAND • GISTEREN, 17:16

  Duitse politie verdenkt Nederlanders van uitbuiten arbeidsmigranten

  EPA

  De Duitse politie heeft in de regio Kleve, in de buurt van Nijmegen, doorzoekingen gedaan in acht panden die door Nederlanders werden verhuurd aan arbeidsmigranten. De panden waren volgens de Duitse politie zwaar vervallen en verwaarloosd.

  Twee Nederlanders, managers van een uitzendbureau, worden ervan verdacht dat ze die panden voor veel te hoge huurprijzen aan buitenlandse werknemers hebben verhuurd, vooral aan Roemenen. De twee managers zouden de precaire financiële situatie van de slachtoffers hebben misbruikt. Niet duidelijk is of zij zijn gearresteerd.

  Ook zouden ze de gebruik hebben gemaakt van het gebrek aan talenkennis van de arbeidsmigranten om hen te misleiden en een veel te hoge huur te laten betalen. De autoriteiten doen onderzoek naar de panden.

  'Miserabele woonsituaties'

  De Duitse en Nederlandse politie controleerden begin dit jaar ook de onderkomens van ruim 140 in Nederland werkzame arbeidsmigranten, vooral Roemenen en Bulgaren die via uitzendbureaus werkten in Nederlandse slachterijen.

  In de panden in Emmerich en Geldern was de brandveiligheid onvoldoende. Ook waren er schimmel en ongedierte in de panden aanwezig en werden andere tekortkomingen vastgesteld. De Arbeidsinspectie zei destijds dat de werknemers "ernstig benadeeld worden" door uitzendbureau in het grensgebied.

  Gisteren uitte de inspectie in zijn jaarverslag kritiek op de arbeidsmigratie in Nederland. De baten van arbeidsmigratie komen veelal bij werkgevers terecht, terwijl de samenleving de kosten draagt, zei de inspectie. Over de huisvesting van de arbeidsmigranten schreef de inspectie dat de keuze voor meer migratie "in toenemende mate miserabele woonsituaties oplevert".

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 02 april 2022 @ 00:35
  #10
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #7: VIER NEDERLANDERS OPGEPAKT VOOR PLOFKRAKEN IN DUITSLAND... Een goede samenwerking tussen NL en Duitse politie. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 22-04-22 09.00 uur: 

  OS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 11:54

  Vier Nederlanders aangehouden voor plofkraken in Duitsland

  Vier aanhoudingen voor plofkraken ANP

  Drie Utrechters en een Amsterdammer zijn opgepakt op verdenking van het voorbereiden en plegen van plofkraken op geldautomaten. Die zouden vooral in Duitsland zijn gepleegd.

  Drie verdachten werden in het Duitse Gießen opgepakt. Zij reden in een zeer snelle auto met valse kentekenplaten. In de auto werden explosieven gevonden die kunnen worden gebruikt bij plofkraken. De vierde verdachte werd bij een bedrijf in Tilburg opgepakt. Dat bedrijf is doorzocht.

  Het onderzoek naar de plofkrakers begon eind vorig jaar; de politie werkte daarin samen met Duitse collega's. "Zonder die samenwerking was dit resultaat niet mogelijk geweest", zegt de politie tegen RTV Utrecht.

  De verdachten zitten nog vast. De verdachten in Duitsland worden vandaag voorgeleid voor een onderzoeksrechter. De Utrechter die in Tilburg is aangehouden hoort vandaag ook of hij langer vast blijft zitten.

  Deel dit artikel:  RTV Utrecht.

  Dit is een artikel van

  Gewijzigd op 2022-04-22 08:54:53
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 01 februari 2022 @ 00:36
  #9

  Goedemorgen, TWEE DUITSE AGENTEN GEDOOD BIJ EEN VERKEERSCONTROLE, werden zij ineens beschoten, vermoedelijk door illegale stropers? Twee verdachten zijn inmiddels opgepakt. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BUITENLAND • GISTEREN, 18:07 • AANGEPAST GISTEREN, 20:18

  Twee verdachten opgepakt voor doodschieten Duitse agenten

  De zoektocht naar de daders na de schietpartij EPA

  In Duitsland zijn twee mannen opgepakt die ervan worden verdacht dat ze afgelopen nacht twee politiemensen hebben doodgeschoten. Dat gebeurde in de buurt van Kaiserslautern, in het zuidwesten van het land.

  De twee agenten, een vrouw van 24 en een man van 29, waren bezig met een reguliere controle. Ze zouden een verdacht voertuig hebben aangehouden, waarna er door een inzittende van de auto werd geschoten. Mogelijk gebeurde dat omdat de politiemensen in de kofferbak gestroopt wild hadden aangetroffen.

  In de loop van de middag maakte de politie de identiteit van een van de verdachten bekend. Het gaat om de 38-jarige Andreas S., die eerder met de politie in aanraking is geweest. De man meldde zich daarna via een advocaat bij de politie, waarna hij in een woning kon worden opgepakt.

  Toedracht onduidelijk

  Kort daarna werd ook een man van 32 opgepakt. Beide mannen werden aangehouden in Sülzbach, in Saarland, niet ver van de grens met Frankrijk. Ze hebben zich niet tegen hun arrestatie verzet.

  De politie houdt er rekening mee dat er nog meer daders zijn. Daar wordt nog naar gezocht. De exacte toedracht van de schietpartij blijft vooralsnog onduidelijk. De gearresteerde mannen hebben nog geen verklaringen afgelegd.

  De dood van de politiemensen leidde tot veel beroering in Duitsland. De premier van de deelstaat Rijnland-Palts, Dreyer, zei verslagen te zijn en met haar gedachten bij de nabestaanden te zijn. Ook de leider van de christen-democratische partij CDU, Merz, condoleerde de familie en de collega's van de agenten.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 15 januari 2022 @ 00:48
  #8

  Goedemorgen, ILLEGALE SIGARETTENFABRIEK OPGEROLD IN TER APELKANAAL, feitelijk in beeld bij DUITS JUSTIEEL ONDERZOEK:  Een van de verdachten kwam vanwege een Duits onderzoek bij de politie in beeld. Het gaat om een 66-jarige man uit Stompwijk. Hij wordt in verband gebracht met het stelen van dure auto's, die hij naar Dubai zou verschepen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 23-01-22 08.00 uur: Nu ook een grote zaak met gestolen LUXEauto's in Duisland die in Ter Apelkanaal werden omgekat en dan via Rotterdan haven werden verscheept... Een goede samenwerking tussen de Duitse en Nederlandse politie...

   

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 23:07

  Illegale sigarettenfabriek opgerold in Ter Apelkanaal, drie aanhoudingen

  Een machine in de illegale sigarettenfabriek in Ter Apelkanaal POLITIE

  De politie en de fiscale opsporingsdienst FIOD hebben dinsdag in een bedrijfspand in het Groningse Ter Apelkanaal een illegale sigarettenfabriek opgerold. Drie mannen die er aan het werk waren, zijn aangehouden.

  Een van de verdachten kwam vanwege een Duits onderzoek bij de politie in beeld. Het gaat om een 66-jarige man uit Stompwijk. Hij wordt in verband gebracht met het stelen van dure auto's, die hij naar Dubai zou verschepen. In dit onderzoek kwam zijn betrokkenheid bij de illegale sigarettenhandel naar voren.

  Op verzoek van Duitsland deden de Nederlandse autoriteiten dinsdag een inval in het bedrijfspand. Daar werden 1,5 miljoen sigaretten en 18 dozen tabak aangetroffen. De goederen zijn in beslag genomen en vernietigd. Verder heeft de politie invallen gedaan in een boerderij in Alteveer en een bedrijfspand in Veendam, meldt RTV Noord.

  De man uit Stompwijk wordt overgeleverd aan de Duitse autoriteiten. De twee andere verdachten, mannen van 40 en 46 jaar oud uit Litouwen, zitten nog vast in Nederland.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van RTV Noord.

  Gewijzigd op 2022-01-23 07:20:01
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 25 mei 2021 @ 00:50
  #7

  Goedemorgen, PLOFKRAAK EXACT OP GRENSSTRAAT KERKRADE-HERZOGENRATH: aan Duitse zijde maar daders Nederland ingevlucht.... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 10-03-22 08.00 uur: 

  UPDATE 25-12-21 09.00 uur: 

  AANVULLING 1-10-21:

  TRACK88

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BUITENLAND • GISTEREN, 07:17 • AANGEPAST GISTEREN, 11:40

  Plofkraak pal over de grens in Duitsland richt ravage aan

  Op de grens van Nederland en Duitsland hebben onbekenden een ravage aangericht met een plofkraak op een geldautomaat. Op foto's is te zien dat de zijkant van het pand waarin de geldautomaat zat, deels is weggeslagen. Rond het gebouw liggen brokstukken.

  De criminelen sloegen rond 01.15 uur toe bij een pinautomaat in het Duitse Herzogenrath, vlak bij de grens en de Nieuwstraat in Kerkrade, meldt 1Limburg. De daders vluchtten op een scooter richting Nederland, aldus getuigen. Het is onduidelijk of zij iets hebben buitgemaakt.

  Op beelden is de chaos rond de geldautomaat goed te zien:

  0:33 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Grote ravage door plofkraak net over de grens bij Kerkrade

  De geldautomaten in de grensregio zijn een geliefd doelwit voor criminelen. In de nacht van 11 op 12 april waren er zelfs drie plofkraken in een nacht, waaronder een op een automaat in Herzogenrath. Ook op 17 maart werden in een nacht drie geldautomaten opgeblazen in de grensregio. Van de daders ontbreekt elk spoor.

  Eerder was een groep criminelen uit Nederland betrokken bij plofkraken in Duitsland. Zij stalen snelle Audi's, reden daarmee naar de grensregio, bliezen een geldautomaat op en reden snel weg met de buit. Het is onduidelijk of die bende nu weer actief is.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van 1Limburg.

  Gewijzigd op 2022-03-10 07:45:05
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 04 mei 2021 @ 00:42
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, DUITSE POLITIE ROLT WERELDWIJD KINDERPORNONETWERK OP met behulp van Nederlandse politie en ook  andere politiekorpsen, landen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •BUITENLAND • GISTEREN, 11:12 • AANGEPAST GISTEREN, 16:28

  Duitse politie rolt wereldwijd kinderpornonetwerk op met hulp van Nederland

  Screenshot van website BoysTown POLIZEI

  De Duitse politie heeft een groot kinderpornonetwerk opgerold. Het had in de hele wereld 400.000 gebruikers en is bijna twee jaar actief geweest op het dark web, het verborgen deel van internet. Volgens Duitse media is het een van de grootste kinderpornonetwerken die ooit zijn ontdekt.

  Op de website BoysTown stonden vooral foto's van jongens, ook van zeer jonge kinderen. "De website had ook een chatfunctie waarmee gebruikers ideeën konden uitwisselen", zegt correspondent Wouter Zwart in Berlijn. Het is niet duidelijk of er ook Nederlandse slachtoffers zijn gemaakt.

  Duitsland heeft bij het onderzoek hulp gekregen van verscheidene landen, waaronder Nederland. Twee rechercheurs van de Landelijke Eenheid van de politie wisten de server waar de sites op draaiden en een van de beheerders te lokaliseren. "Maar omdat we de grens niet over mogen, hebben we de informatie overgedragen aan de Duitsers", zegt een woordvoerder.

  Al meer netwerken opgerold, kinderen gered

  Er zijn vier Duitse mannen opgepakt, drie in Duitsland en een in Paraguay. Drie van hen beheerden de website. De andere man had als lid meer dan 3500 foto's van kinderporno op de site geplaatst.

  De vier Duitsers zitten vast. Duitsland heeft Paraguay om uitlevering van de daar opgepakte man gevraagd.

  Justitie in Duitsland speurt heel actief naar kinderpornonetwerken. Dat heeft ertoe geleid dat het afgelopen jaar over de hele wereld verdachten zijn opgepakt, onder wie mensen die hun eigen kinderen misbruikten en daarvan beelden deelden op websites. Volgens de Duitse politie is een groot aantal kinderen gered uit handen van de daders.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 01 april 2021 @ 00:48
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, NEDERLANDER AANGEHOUDEN VERDACHT als MEDEDADER OVERVAL VLIEGVELD Keulen-Bonn in 2019. En meerdere gewapende overvallen.... Op verzoek van de Duitse politie en een uitleveringsverzoek loopt. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politie bij de overvallen geldauto op de luchthaven van Keulen-Bonn EPA

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 11:20

  Nederlander opgepakt in verband met overvallen geldtransporten in Duitsland

  Op verzoek van justitie in Duitsland is maandag ten zuiden van Amsterdam een man opgepakt die betrokken zou zijn bij overvallen op geldtransporten in Duitsland.

  De 52-jarige Nederlander nam volgens de politie en justitie in Duitsland deel aan een overval op een geldtransport op de luchthaven van Keulen-Bonn, op 6 maart 2019. Bij die overval werd een medewerker van het transportbedrijf meerdere keren in een bovenbeen geschoten. De gemaskerde daders gingen er met koffer met een onbekend geldbedrag vandoor. De vluchtauto werd uitgebrand teruggevonden.

  De Nederlander zou verder medeplichtig zijn geweest aan een overval op geldtransport bij de Ikea-vestiging in Frankfurt am Main, op 9 november 2019. Net als in Keulen, raakte een medewerker van het transportbedrijf zwaargewond, omdat de dader of daders hem beschoten.

  Duitsland heeft om uitlevering gevraagd. In afwachting van een besluit daarover zit de Nederlander vast, schrijft de politie van Keulen. Details over de arrestatie zijn niet bekendgemaakt.

  In dezelfde zaak werd in februari in Amsterdam de 60-jarige Duitse crimineel Thomas Drach aangehouden. Ook hij zit vast in afwachting van een besluit over uitlevering.

  Drach zat eerder een gevangenisstraf van vijftien jaar uit voor de ontvoering van de Duitse zakenman Jan Philipp Reemtsma, in 1996. Na het betalen van miljoenen euro's aan losgeld kwam Reemtsma vrij. Drach kon twee jaar later in Argentinië worden opgespoord. Dat leverde hem uit aan Duitsland.

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 05 mei 2020 @ 01:37
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, AUTO VAN PLOFKRAKERS IN WEERT (L) KLEMGEREDEN NA IN DUITSLAND, net over de grens een plofkraak te hebben gepleegd. Twee verdachten na waarschuwingsschoten aangehouden.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  De achtervolging eindigde tegen een hek TRACK88

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 10:45 • AANGEPAST VANDAAG, 12:30

  Auto van mogelijke plofkrakers klemgereden in Weert

  De politie heeft na een achtervolging een auto klemgereden in Weert. De inzittenden zouden vanmorgen hebben geprobeerd een geldautomaat op te blazen in Schwelm in Duitsland.Tijdens de achtervolging hebben agenten waarschuwingsschoten gelost.

  De achtervolging eindigde tegen een hek van een woning. De inzittenden sloegen op de vlucht, twee van hen zijn inmiddels aangehouden. De politie is nog op zoek naar een derde verdachte. Bij de achtervolging is ook een politiehelikopter ingezet, meldt 1Limburg.

  In de auto is een verdacht pakketje gevonden. Uit onderzoek van de EOD blijkt dat het om een explosief gaat. Een deel wordt tot ontploffing gebracht, een ander deel gaat naar het NFI voor nader onderzoek.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van 1Limburg.

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 27 augustus 2019 @ 00:53
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE NOORDRIJN-WESTFALEN, grenzend aan MIDDEN-NEDERLAND, gaat NATIONALITEIT VAN VERDACCTEN wel noemen in het vervolg?

  IN PRINCIPE HANTEREN DE MEESTE LANDEN dit gegeven omdat de gedachte daarachter is dat minderheden beschermd moeten worden tegen generalisaties als gevolg van crimineel gedrag van individuen. Wat is de volgende stap, ALLE personalia? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politie Noordrijn-Westfalen gaat nationaliteit verdachten bekendmaken.

  AFP

   VANDAAG, 20:43

  BUITENLAND

  Noordrijn-Westfalen gaat als eerste Duitse deelstaat de nationaliteit van alle verdachten bekendmaken. "Ik pleit sinds mijn ambtsaanvaarding voor transparantie", zegt minister van Binnenlandse Zaken Reul tegen persbureau DPA. "In de toekomst moeten we ook in het persbeleid van de politie daarin consequent zijn." Als een verdachte een Duitser is, wordt dat ook gemeld.

  Noordrijn-Westfalen is wat betreft inwoneraantal de grootste deelstaat van Duitsland. In de huidige instructie voor de politie staat dat een vermelding van de nationaliteit van een verdachte alleen is toegestaan als dat voor het begrip van een zaak absoluut noodzakelijk is.

  In andere deelstaten hanteert de politie min of meer hetzelfde uitgangspunt. De gedachte daarachter is dat minderheden beschermd moeten worden tegen generalisaties als gevolg van crimineel gedrag van individuen.

  Zelf afwegen

  De nationale organisatie van journalisten en uitgevers is blij met de koerswijziging. "Het is niet aan een ambtenaar om per geval een besluit te nemen over de vraag of de nationaliteit van een verdachte relevant is voor een zaak", zegt een woordvoerder. "Daar moet elke ethisch opererende redactie zelf een afweging over maken."

  De politievakbond GdP is geen voorstander van het nieuwe beleid in Noordrijn-Westfalen. De bond wil het prijsgeven van informatie uit een onderzoek zo veel mogelijk beperken. "Daarom is transparantie in dit verband niet gewenst."

  Deel dit artikel: 

   

  handtekeningafbeelding