998 keer bekeken

DUITSLAND - NEDERLAND

 • zaterdag 26 mei 2018 @ 00:42
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, eigenlijk ook in 'ook dat nog' rubriek, maar: Duitse politie boos over levensechte plastic potvis uit België... En het was nog geeneens bedoeld als 'grapje', maar een 'kunstwerk'? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Duitse politie boos over levensechte plastic potvis uit België

  GISTEREN, 19:00

  AANGEPAST GISTEREN, 21:07

  BUITENLANDOPMERKELIJK

  Video afspelen

   00:32

  Een bijzondere potvis op het strand van het Duitse Zingst

  Belgische kunstenaars hebben commotie veroorzaakt in het Noord-Duitse Zingst. Zonder de autoriteiten ervan op de hoogte te stellen hebben ze een 17 meter lange plastic potvis op het strand van de kustplaats gelegd. De potvis zag er zo levensecht uit, dat de gemeente dacht dat er daadwerkelijk eentje was aangespoeld en daarover ook een persbericht verstuurde.

  Al snel bleek dat de potvis was neergelegd door het Belgische kunstcollectief Captain Boomer, als onderdeel van een fototentoonstelling in Zingst. Met de plastic potvis willen de initiatiefnemers aandacht vragen voor de vervuiling van de wereldzeeën. Rondom de "aangespoelde" potvis liepen ook onderzoekers in witte pakken rond, maar dat bleken ingehuurde acteurs.

  Beboet

  De politie van de Duitse plaats is niet blij met de onaangekondigde actie omdat de hulpdiensten voor niets zijn uitgerukt. Een politiewoordvoerder zei dat er wordt bekeken of de initiatiefnemers beboet kunnen worden.

  Het is de bedoeling dat de plastic potvis tot 3 juni op het strand van Zingst blijft liggen, maar of de gemeente dat toestaat is nog onduidelijk.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 17 maart 2018 @ 00:41
  #1

  Goedemorgen, het komt dus zeker voor: DUITSE MOSLIMPOLITIEMAN GEEFT VROUWELIJKE COLLEGA GEEN HAND: 1000 euro boete van de werkgever voor hem en verklaring ondertekenen dat dit in de toekomst niet meer voorkomt. Bent u het daar ook mee eens, goede zaak zo te handelen van werkgever?  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Duitse moslimagent geeft vrouw geen hand: 1000 euro boete

  GISTEREN, 20:02

  AANGEPAST GISTEREN, 20:15

  BUITENLAND

  EPA

  Een Duitse islamitische politieagent die zijn vrouwelijke collega weigerde een hand te geven, heeft van zijn werkgever een boete gekregen van 1000 euro. In plaats van haar hand te schudden, legde hij tot verbazing van collega's en toezichthouders zijn hand op zijn hart en maakte hij een buiging. Dat deed hij vanwege religieuze redenen, zeggen de autoriteiten van de deelstaat Rijnland-Palts.

  Het gebeurde vorig jaar mei in de stad Montabaur op het promotiefeest van de man. De vrouw wilde hem daar feliciteren.

  De werkgever van de agent ontslaat hem niet, omdat hij een document heeft ondertekend waarin staat dat hij vrouwen in de toekomst gewoon een hand geeft. Hij zal ze als gelijkwaardig beschouwen. Als hij toch weer een hand weigert, wordt hij ontslagen, zegt de politie.

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2018-05-15 09:03:32
  handtekeningafbeelding