2614 keer bekeken

ANDERE LEGERONDERDELEN, nieuws over...

 • vrijdag 24 januari 2020 @ 01:06
  #36
  reactie op (#32) herman_dad

  Goedemorgen, VERHUIZING MARINIERSKAZERNE NAAR ZEELAND GAAT NIET DOOR. Te veel mariniers verlaten het Korps daarom, zie ook vorige berichten. Het heeft dus wél zin kennelijk om op deze wijze te 'demonstreren'? Maar vele Zeeuwen zelf zijn het er niet mee eens en voelen zich door de overheid 'geschoffeerd' na eerdere vrijwel zekere toezegginge, werkgelenheid etc... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

   ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 19:36 • AANGEPAST GISTEREN, 20:10

  'Als de overheid zo met ons omgaat, kunnen we ons als Zeeuwen beter afsplitsen'

  "Voor zover wij weten komt de kazerne gewoon in Vlissingen. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat ze ons zo zouden schofferen." Verantwoordelijk wethouder Albert Vader is duidelijk niet te spreken over de handelwijze van het ministerie van Defensie.

  Nieuwsuur bericht vandaag dat staatssecretaris Visser van Defensie het kabinet heeft voorgesteld om de marinierskazerne in Doorn niet meer naar Vlissingen te verhuizen. De kosten zouden te hoog zijn en te veel mariniers zouden de verhuizing zien als reden om op te stappen. Er zou daarmee een streep gaan door het besluit, genomen in 2012, om 1800 mariniers naar Vlissingen te verhuizen.

  Vissers voorstel alsnog van de verhuizing af te zien, is vrijdag in de ministerraad op het laatste moment geblokkeerd. Er zou eerst gesproken moeten worden over meer compensatie voor Zeeland.

  Geruchten

  "Alle contracten zijn getekend en we hebben altijd op een prettige manier contact gehad met het ministerie van Defensie. Ik vind de huidige gang van zaken bijzonder vreemd en onbeschoft", zegt wethouder Vader.

  Vorige week gingen de eerste geruchten dat Visser een streep zou zetten door de nieuwe kazerne. Dat er een concrete andere locatie werd genoemd in de berichten vond de wethouder zorgwekkend. "We hebben direct contact gezocht met het ministerie maar kregen geen bevredigend antwoord."

  Dus schreven de gemeente, de provincie en het waterschap eengezamenlijke brief aan de staatssecretaris en de premier. In die brief vroegen ze om snel duidelijkheid te geven over de status van de kazerneplannen.

  Terrein Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne in Vlissingen RIJKSVASTGOEDBEDRIJF

  Gedeputeerde Dick van der Velde wil nog niet op de berichtgeving van vandaag reageren. "De deadline uit die brief verloopt vrijdagavond, dus morgen verwacht ik een bericht", zegt hij tegen Omroep Zeeland. "Namelijk: maak je niet druk, we houden ons aan de afspraak en komen gewoon naar Vlissingen."

  Jongeren trekken weg

  Het is voor Zeeland van groot belang dat de kazerne naar de provincie komt. Met de vergrijzing in de provincie kunnen ze nog omgaan, maar de jongeren die wegtrekken bezorgen echt problemen. Ze verlaten Zeeland om te gaan studeren en komen meestal niet terug.

  "Dat komt onder andere doordat er steeds meer overheidsdiensten uit Zeeland vertrekken", legt Vader uit. Zoals de Belastingdienst, het Kadaster en de rechtbank. Dat kostte Zeeland zo'n 1600 banen. "De overheid beloofde ons daarin tegemoet te komen door de kazerne naar Vlissingen te verhuizen. Als ze dit niet doen en de regio dus zo ontzettend in de steek laten, dan kunnen we ons als Zeeuwen beter afsplitsen en ons aansluiten bij België."

  Compensatie

  In de brief aan de staatssecretaris wijzen de burgemeester, commissaris van de Koning en de dijkgraaf op alle voorbereidende werkzaamheden die al zijn verricht. "Land is onteigend, mensen hebben hun huis moeten verlaten, een camping is verplaatst, er is gesaneerd en de infrastructuur is aangelegd."

  Bij elkaar is daar al 37,5 miljoen euro aan uitgegeven. Maar met alleen het terugbetalen van deze kosten, is het kabinet er niet. Zeeland loopt jaarlijks 28 miljoen euro mis aan spin-off van de kazerne. Want al die mariniers zouden hun gezinnen meenemen, in Zeeland gaan wonen en daar hun geld uitgeven. "En als je rekent dat de kazerne in 2017 al open zou gaan kun je je voorstellen om wat voor een bedragen dat zou gaan", zegt Vader.

  De wethouder wacht eerst het besluit van morgen af. "Eerst maar eens horen waar de ministerraad morgen mee komt. Als inderdaad blijkt dat er achter onze rug om van alles is besloten, dan is dat buitengewoon pijnlijk."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 23 januari 2020 @ 00:26
  #35
  reactie op (#34) herman_dad

  Goedemorgen, MARINE LAAT NU PER DIRECT VROUWEN OOK TOE OP ONDERZEEERS. Dit was jarenlang ondenkelijk vanwege de zeer krappe ruimte en gebrek aan 'enige privacy' in een onderzeeboot. Een proef met 5 vrouwen op één van de schepen is echter geslaagd. Marine laat vrouwen toe op onderzeeër, laatste mannenbastion Defensie

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Sitara Hartsteen DEFENSIE

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 15:52

  Vrouwen in onderzeeër voelden zich snel 'one of the guys'

  "Ik deed een melding over de intercom en het viel volledig stil", vertelt Sam. "De mannen waren helemaal niet gewend om een vrouwenstem te horen." De 26-jarige wachtofficier is een van de vijf vrouwen die afgelopen jaar al meevoeren aan boord van een onderzeeër. Vandaag werd bekend dat de marine per direct vrouwen toelaat op onderzeeboten, de laatste plek binnen Defensie waar ze werden geweerd.

  Of het niet wennen was, tussen al die mannen? Voor Sam is het haar eerste functie binnen de marine. "Het is natuurlijk wennen om aan boord van een onderzeeboot te stappen, maar ik kan het niet vergelijken. Ik weet niet beter dan dit."

  Dat geldt ook voor Sitara Hartsteen, eveneens wachtofficier. Zij is verantwoordelijk voor de navigatie tijdens het varen, dat de duikboot veilig van a naar b komt.

  Sinds ze in 2003 toetrad tot de marine wordt ze omringd door mannen. "Ik was de enige vrouw in mijn klas", vertelt de 35-jarige. "Ik ben het dus wel gewend. Je bent al snel one of the guys."

  Aan boord van de onderzeeërs is er niet veel aangepast, de dames moeten dus ook tussen de torpedo's slapen:

  1:07 Volume 0%

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Vrouwen moeten voortaan ook gewoon naast de torpedo slapen

  Voor Marieke van Dijk (25) was meedoen aan de proef met vrouwen aan boord een uitgelezen kans om van haar functie aan de wal af te komen. "Ik wilde graag varen en dit was een mooie gelegenheid. Het was eigenlijk varend ontdekken en het is een heel leuk jaar geworden."

  Van Dijk werkt als wapenspecialist op de Zr. Ms. Zeeleeuw. Niet alleen houdt ze de technische staat van de torpedo's in de gaten, maar ook van alle sensoren en communicatiesystemen.

  Ze meldde zich in 2012 bij de marine. "Ik wilde werken en wat van de wereld zien. De schoolbanken waren niets voor mij en toen zag ik filmpjes van de marine op YouTube. Zo is het gekomen."

  Het langst dat ze aan boord van een onderzeeër zat, was negen weken. De keren dat ze uitvoer, ging het nog niet om missies, maar om opleidingsreizen en oefeningen met andere eenheden. "De mooiste ervaring was toen we afgelopen najaar vanaf de boot in de Middellandse Zee sprongen."

  Archieffoto van de bemanning van de Hr. Ms. Walrus bij de Bahama's in 2008 COLLECTIE NEDERLANDS INSTITUUT VOOR MILITAIRE HISTORIE

  Aan boord is er, op een gordijntje hier en daar, niet veel aangepast. Ook niet in de werkzaamheden. Van Dijk: "Het is zes uur op en zes uur af. Dus je begint om middernacht tot 06.00 uur en dan weer van 12.00 uur tot 18.00 uur. Er staan wel een roeiapparaat en een fiets ergens, maar als je dienst erop zit is het meestal eten en snel naar bed."

  Alle drie zijn ze erg enthousiast over het werken in de onderzeeër. Sam en Hartsteen willen dit jaar zeker hun Flipper halen, een felbegeerd insigne dat staat voor kennis en vaardigheid aan boord.

  Marieke van Dijk heeft hem al. "Het betekent dat je een groot deel van de basiskennis hebt", legt ze uit. "Met een Flipper hoor je er meer bij."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 10 december 2019 @ 00:17
  #34
  reactie op (#33) herman_dad

  Goedemorgen, RECHTER GAAT MEE IN EIS OM: 100 UUR WERKSTRAF VOOR MARCO KROON. De gaat direct in hoger beroep. Wat de gevolgen zijn voor zijn loopbaan - en hoogste ridderorde - is nog niet bekend. Wisselende reacties ook op deze uitspraak in de (social) media hierover. Valt ook veel over te zeggen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 13:38 • AANGEPAST VANDAAG, 18:10

  Marco Kroon veroordeeld tot werkstraf van 100 uur

  ANP

  Majoor Marco Kroon is door de militaire rechtbank in Arnhem veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur voor schennis van de eerbaarheid en mishandeling van politieagenten. Ook moet hij een schadevergoeding betalen aan de agenten. De straf komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie.

  De rechter heeft meegewogen dat Marco Kroon al gestraft is door alle media-aandacht. Kroon is perplex en wil in hoger beroep:

  0:50 Volume 10%

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  De rechter spreekt een werkstraf uit tegen Marco Kroon

  0:57 Volume 10%

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  'Ik herken me hier absoluut niet in'

  Kroon, onderscheiden met de Militaire Willems-Orde, werd in maart tijdens carnaval in Den Bosch aangesproken en bekeurd door agenten omdat hij stond te plassen tegen een afzethek. Volgens justitie heeft hij zich toen omgedraaid en een zwaaiende beweging met zijn geslachtsdeel gemaakt naar een vrouwelijke agent.

  Toen hij daarna wilde doorgaan met wildplassen werd Kroon in de boeien geslagen. Hij zou toen onder meer een kopstoot hebben uitgedeeld. Kroon heeft dat altijd ontkend. Volgens hem deden de boeien erg veel pijn en heeft hij alleen uit een reflex een beweging met zijn hoofd gemaakt.

  Op de zitting twee weken geleden werden er beelden getoond van de arrestatie:

  0:33 Volume 10%

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Het OM geeft beelden mogelijke kopstoot Marco Kroon vrij

  Volgens de rechtbank tonen de beelden aan dat Kroon met zijn hoofd een beweging maakt naar de agent. Ook is er een doffe klap te horen. Verder is te zien dat Kroon eerst naar de agent kijkt en vervolgens een soort 'aanloopje' neemt. Daaruit concludeert de rechtbank dat er sprake was van opzet.

  De rechtbank rekent het Kroon zwaar aan dat hij onder invloed van alcohol op een avond twee misdrijven heeft begaan. De voorzitter van de rechtbank noemde het gedrag van Kroon respectloos en zei dat hij als militair juist opgeleid is om deëscalerend op te treden.

  Kroon werd aanvankelijk ook belediging ten laste gelegd omdat hij zijn middelvinger zou hebben opgestoken naar een agent. Justitie vroeg hiervoor vrijspraak omdat er niet voldoende bewijs is. De rechtbank ging daar ook in mee.

  Disproportioneel

  Advocaat Knoops vroeg tijdens de zitting van twee weken geleden om vrijspraak voor zijn cliënt omdat de verklaringen van agenten maar ten dele met elkaar overeenkwamen. Ook zouden de agenten disproportioneel hebben gehandeld en was er volgens Knoops geen sprake van mishandeling.

  De rechtbank is het niet eens met de verdediging. Volgens de voorzitter van de rechtbank komen de feiten uit de verklaringen van de agenten grotendeels overeen met de beelden.

  De rechtbank heeft bij het bepalen van het vonnis rekening gehouden met het feit dat de zaak al veel gevolgen heeft gehad voor Kroon. Het incident was uitgebreid in de publiciteit en hij werd na het incident geschorst door Defensie.

  Onderzoek

  Kroon heeft aangekondigd dat hij in hoger beroep gaat. Hij is verbijsterd door de uitspraak en zegt dat hij zich schaamt dat hij is neergezet als een man die schennis heeft gepleegd en agenten mishandelt. "Wat me erg pijn doet is dat ik mensen teleurstel die mij vertrouwden. Ze kunnen dat nog steeds, want ik heb het niet gedaan", zei hij tegen verslaggevers.

  Het is nog niet duidelijk of Kroon na deze uitspraak wordt ontslagen of dat het bij een schorsing blijft. Het ministerie van Defensie zegt dat het onderzoekt of er nog sancties volgen.

  Verder onderzoekt de geheime dienst AIVD of Kroon zijn verklaring van geen bezwaar (VGB) kan houden, meldt een woordvoerder van Defensie. Als een militair een taakstraf van minimaal veertig uur krijgt, wordt automatisch zo'n onderzoek gestart. Zonder VGB kan Kroon een groot deel van zijn taken niet uitvoeren. Het onderzoek zal een paar weken in beslag nemen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 26 november 2019 @ 00:18
  #33
  reactie op (#27) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #27: 100 UUR WERKSTRAF GEEIST TEGEN MARCO KROON, wegens wildplassen en vooral omdat hij een politieman een kopstoot had gegeven.

  Echter hijzelf heeft ook aangifte gedaan tegen 3 politiemensen omdat de verklaringen van hen in het proces-verbaal 'verdraaid' zijn zo het lijkt en het letsel dat hem werd bezorgd. Aangifte Marco Kroon tegen agenten om letsel bij aanhouding

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 14:47

  Justitie eist 100 uur werkstraf tegen Marco Kroon.

  Marco Kroon ontkent dat hij bewust een kopstoot heeft uitgedeeld ANP

  Tegen majoor Marco Kroon is voor de militaire rechtbank in Arnhem een werkstraf van 100 uur geëist voor "schennis van de eerbaarheid en mishandeling van politieagenten". Ook wil justitie dat hij een schadevergoeding betaalt aan de agenten die hem aanhielden.

  Volgens het Openbaar Ministerie misdroeg de drager van de Militaire Willems-Orde zich nadat hij in Den Bosch door agenten was aangesproken en bekeurd vanwege wildplassen. Hij zou daarna onder meer een kopstoot hebben uitgedeeld aan een agent.

  Het gebeurde op 3 maart, tijdens het carnaval in Den Bosch. Wegens wildplassen gaf de politie de in een kikkerpak uitgedoste Kroon een bekeuring. Volgens het OM dreigde Kroon toen dat hij opnieuw tegen een afzethek zou plassen. Toen hem werd gevraagd weg te gaan bij het hek, maakte de militair "zwaaiende bewegingen met zijn geslachtsdeel in de richting van de agenten".

  De majoor is vervolgens aangehouden en geboeid, zegt het OM. Hij zou toen zijn gaan liggen en weg hebben willen lopen. Toen hij daarom tegen een hek werd gezet gaf hij volgens justitie een agent een kopstoot.

  Een agent heeft ook verklaard dat Kroon zijn middelvinger opstak, maar daarvoor ziet het OM te weinig bewijs.

  Het OM heeft beelden vrijgegeven van de mogelijke kopstoot:

  0:33 Volume 10%

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Het OM geeft beelden mogelijke kopstoot Marco Kroon vrij

  Kroon vertelde tijdens de behandeling van de zaak dat hij dronken was en dat hij zich kinderachtig heeft gedragen. "Alcohol in de man, wijsheid uit de pan", zei hij tegen de rechtbank.

  Kroon ontkent dat hij een kopstoot heeft uitgedeeld. Ook zegt hij zich niet te kunnen herinneren dat hij zijn middelvinger heeft opgestoken. "Zoiets doe ik niet. Ik ben militair en zou nooit een agent beledigen."

  Volgens Kroon werd hij door de agenten herkend en was de arrestatie puur persoonlijk. De handboeien deden erg veel pijn en uit een reflex heeft hij toen een beweging met zijn hoofd gemaakt. Van een kopstoot was volgens Kroon absoluut geen sprake. "Als ik echt een kopstoot zou hebben gegeven, dan had die meneer echt schade gehad."

  Hij heeft aangifte tegen de drie agenten gedaan omdat hij bij de arrestatie blijvend letsel aan zijn pink heeft opgelopen.

  Beelden

  Tijdens de behandeling van de zaak werden beelden getoond van het incident. Op de beelden, die zijn gemaakt met de bodycam van een van de agenten, is te zien dat Kroon bewegingen maakt met zijn hoofd. Hij wordt daarna door agenten tegen een hek geduwd.

  Volgens de officier van justitie moet de zaak tegen Marco Kroon door de rechtbank behandeld worden als elke andere zaak tegen een wildplasser. Maar de officier zei ook dat Kroon een voorbeeldfunctie zou moeten vervullen. Justitie vindt dat op de beelden duidelijk is te zien dat Kroon een kopstoot uitdeelt.

  De zaak werd in juli doorverwezen naar de meervoudige meervoudige militaire kamer. Volgens advocaat Knoops was de zaak tegen zijn cliënt Marco Kroon te complex om behandeld te worden door de politierechter. "Het gaat niet meer om een gewone wildplaszaak, maar om de integriteit van majoor Kroon", zei de advocaat toen.

  Marco Kroon is voorlopig geschorst door Defensie. Als de militaire rechtbank de strafeis van justitie overneemt, raakt hij zijn baan waarschijnlijk definitief kwijt.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  Gewijzigd op 2019-11-26 00:18:40
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 05 november 2019 @ 00:17
  #32
  reactie op (#31) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #16: MARINIERSKAZERNE DOORN: Mariniers en commando's blijven vertrekken, al is de bouw en daarmede de verhuizing naar Vlissingen op de langere baan geschoven?

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •POLITIEK • VANDAAG, 21:32

  Mariniers en commando's blijven vertrekken.

  ANP

  Er is nog geen einde gekomen aan de leegloop bij het Korps Mariniers en het Korps Commandotroepen. Uit cijfers die staatssecretaris Visser van Defensie naar de Tweede Kamer heeft gestuurd blijkt dat de uitstroom van personeel nog steeds aanzienlijk is.

  De cijfers staan in een brief van Visser over de verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen. Die is omstreden; onder mariniers zou weinig animo zijn om te verhuizen naar Zeeland.

  Dit jaar hebben al 137 mariniers ontslag aangevraagd. Daarmee zit de uitstroom alweer op 75 procent van vorig jaar, toen in totaal 182 mariniers vertrokken. Het natuurlijk verloop, zoals door pensionering of het aflopen van een contract, is niet meegerekend. De cijfers laten een stijgende lijn zien sinds 2010, toen er voor het eerst gesproken werd over de verhuizing naar Vlissingen.

  Ook bij de commando's, een ander elitekorps, is de uitstroom hoog. Daar vroegen dit jaar al 33 mensen ontslag aan, dat is ruim 7 procent van het totale personeelsbestand.

  Uitstroom bij het Korps Mariniers (bron: ministerie van Defensie)

    2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
  aantal 42 71 82 77 96 103 127 114 182 137
  percentage 1,7 2,9 3,3 3,2 3,8 4,0 5,1 4,6 7,4 5,6

  In haar brief gaat de staatssecretaris niet in op de vraag waarom zo veel mariniers en commando's weg willen. Hun drijfveren worden nog onderzocht, maar volgens de vakbonden heeft het wel degelijk te maken met de verhuizing naar Vlissingen.

  Schietbaan

  De militairen vinden het een uithoek en de faciliteiten op het nieuw te bouwen complex zouden onvoldoende zijn. Zo zou de schietbaan niet aan de eisen voldoen. Visser schrijft dat voor het einde van dit jaar duidelijk wordt welke aanpassingen er aan het ontwerp zullen worden gedaan.

  Het besluit over de verhuizing van Doorn naar Vlissingen werd in 2012 genomen. De nieuwe marinierskazerne zou aanvankelijk in 2017 in gebruik worden genomen, maar de bouw is nog steeds niet begonnen. Ook door de stikstofproblematiek mag er voorlopig geen spade de grond in.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  Gewijzigd op 2019-11-05 00:18:02
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 26 oktober 2019 @ 00:15
  #31
  reactie op (#30) herman_dad

  Goedemorgen, DRUGSGEBRUIK BIJ DEFENSIE BLIJFT EEN GROOT PROBLEEM? Kon. Marechaussee doorzoekt marineschip op drugs, na aankomst uit de West.

  AANVULLING: 

  Nieuwe partij drugs gevonden op marineschip Johan de Witt

   GISTEREN, 11:40 IN BINNENLAND

  De drugs, vermoedelijk cocaïne, werden gevonden in verband met een onderzoek naar een militair die eerder op het schip werd aangehouden met drugs in zijn rugtas.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 14:30 • AANGEPAST VANDAAG, 19:15

  Marechaussee zoekt naar drugs op marineschip in Den Helder

  Het amfibische transportschip Zr.Ms. Johan de Witt MINISTERIE VAN DEFENSIE

  De marechaussee is in Den Helder op het marineschip de Zr. Ms. Johan de Witt sinds vanochtend bezig met een uitgebreid onderzoek naar drugs. Tot dusver is er nog niets gevonden. Het onderzoek gebeurt omdat vorige maand aan boord een Nederlandse militair werd aangehouden met 11 kilo drugs in zijn rugtas.

  Waarschijnlijk was dat cocaïne. De marechaussee houdt er rekening mee dat er nog meer drugs aan boord zijn. De militair is al eerder overgebracht naar Nederland en zit in voorarrest.

  De Johan de Witt keerde gisteren terug uit het Caribisch gebied. Vanochtend werd begonnen met het binnenstebuiten keren van het schip. Dat is een tijdrovende klus, waar de marechaussee ook morgen nog mee bezig is. De douane assisteert de marechaussee met mensen en drugshonden

  De drie helikopters die op het schip gestationeerd waren, zijn gisteren al doorzocht. Ook het marinepersoneel dat gisteravond van boord ging, is gecontroleerd. Daarbij is niets gevonden.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  Gewijzigd op 2019-10-28 00:30:43
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 19 oktober 2019 @ 00:17
  #30
  reactie op (#29) herman_dad

  Goedemorgen, LAAT BUITENLANDSE JONGEREN HIER BIJ HET LEGER EN DE POLITIE DIENEN? Door personeelstekort komt die vraag nu naar boven. Maar ook mensen van buiten de EU? Een goed idee?

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •POLITIEK • VANDAAG, 10:58 • AANGEPAST VANDAAG, 11:18

  'Laat buitenlandse jongeren dienen in Nederlandse leger en bij politie'

  Een middelbare scholier krijgt uitleg van een militair tijdens de Landmachtdagen in 2016 ANP

  De personeelstekorten bij de Nederlandse politie en defensie zijn zo nijpend, dat het mogelijk moet worden voor niet-Nederlandse jongeren om als agent of militair aan de slag te gaan. Vakbonden en andere belangenorganisaties uit de veiligheidssector, die zijn verenigd in de Coalitie voor Veiligheid, doen die suggestie en vragen de Tweede Kamer "om out of the box te denken".

  Voorwaarde is dat de rekruten Nederlands spreken. Daarom denkt Mark de Natris, voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Marineofficieren, aan jongeren uit landen waarmee Nederland een historische band heeft. "Zuid-Afrikanen bijvoorbeeld, maar ook Surinamers of Arubanen."

  Hij zegt dat er heel veel Zuid-Afrikaanse jongeren zijn die graag naar Nederland komen om bij defensie te werken. Zij moeten dan wel Afrikaans spreken, een taal die grote overeenkomsten heeft met Nederlands. "Ze zullen eerst de keuring moeten doorlopen", zegt De Natris in het NOS Radio 1 Journaal. "Als ze geschikt worden bevonden, mogen ze in het Nederlandse leger."

  Jonge Europeanen staan niet te trappelen om in dienst te treden.

  Mark de Natris, voorzitter KVMO

  Het idee om de vele duizenden vacatures door buitenlanders te laten vervullen "kan misschien bij u de wenkbrauwen doen fronsen", schrijft De Natris aan Kamerleden (.pdf). "Echter, er moet echt iets gaan gebeuren om de personeelstekorten aan te pakken."

  Het is nu nog niet toegestaan om zonder Nederlandse nationaliteit in het leger of bij de politie te werken. Daarvoor zou de wet dus moeten worden veranderd.

  De Natris verwijst ook nog naar het voorstel van D66 van een half jaar geleden om het leger open te stellen voor andere EU-burgers. Geen slecht idee, vindt hij, maar in de praktijk levert het niets op. Duitsland probeerde het ook, maar stopte ermee bij gebrek aan belangstelling. "Jonge Europeanen staan niet te trappelen om in dienst te treden."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 15 oktober 2019 @ 00:31
  #29
  reactie op (#28) herman_dad

  Goedemorgen, DRUGSGEBRUIK BINNEN HET LEGER IS OF LIJKT OOK HOOG. 9 militairen opgepakt in 2 kazernes hiervoor door de  Koninklijke Marechaussee. 

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 15:53

  Negen militairen opgepakt voor harddrugs

  ANP

  De Koninklijke Marechaussee heeft negen militairen aangehouden op verdenking van het bezitten en verstrekken van harddrugs.

  Vijf militairen werden aangehouden op een kazerne in Havelte, een zesde op een kazerne in Schaarsbergen. De andere drie werden thuis aangehouden.

  De verdachten zitten nog vast.

  profielfoto Koninklijke Marechaussee@Marechaussee

  De Koninklijke Marechaussee heeft vanochtend 9 militairen aangehouden. De militairen worden verdacht van het verstrekken c.q. voorhanden hebben van verdovende middelen van lijst 1 Opiumwet (harddrugs): https://t.co/DSk42ItQhH.

  8 uur geleden

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • zondag 15 september 2019 @ 00:31
  #28
  reactie op (#27) herman_dad

  Goedemorgen, TIENTALLEN IN DE STEEK GELATEN VETERANEN ZIJN DAKLOOS OF ZWERVEN LETTERLIJK OP STRAAT. Vrijwel niet te bevatten dat deze mensen in de steek worden gelaten, of dankzij hulpverleningsorganisaties soms nog een beetje worden geholpen? Ook de minister van Defensie erkent dit feit maar zegt dat een aantal veteranen hulp weigeren? Maar: 'Ik vecht tegen een systeem dat eindeloos geld, geduld en mensen heeft'

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  'Tientallen vastgelopen veteranen zwerven op straat'.

  Nederlandse patrouille in Uruzgan (Afghanistan) in 2008 ANP

   GISTEREN, 10:00

  BINNENLAND

  Tientallen Nederlandse veteranen met psychische klachten zwerven op straat of slapen bij de daklozenopvang, meldt de Volkskrant. De oud-militairen hebben tijdens hun buitenlandse missie blijvende psychische schade opgelopen, waar ze geen passende zorg voor krijgen, blijkt uit gesprekken met veteranen, zorgverleners en het Leger des Heils.

  Op basis van een inventarisatie onder medewerkers zegt het Leger des Heils dat het gaat om tientallen veteranen die een beroep doen op de opvang. Maar het vermoeden bestaat dat hun werkelijke aantal "in de honderden" loopt, zegt een lid van de directie in de krant.

  Het gaat in veel gevallen om oud-militairen met PTSS (posttraumatische stressstoornis), die na hun terugkeer in Nederland ook tegen andere problemen zijn aangelopen en zich niet willen laten behandelen door zorgverleners.

  Zorgplicht

  Minister Bijleveld van Defensie erkent dat het leger een "bijzondere zorgplicht" heeft voor de veteranen en zegt zich hun lot aan te trekken. "Het is bekend dat er een kleine groep veteranen is bij wie de zorgbehandeling niet aanslaat of die zorg mijdt", zegt ze. Defensie kan niet beoordelen of er meer beschermd-wonenplekken moeten worden ingericht, omdat er geen zicht is op de omvang van de groep die daar behoefte aan heeft, aldus Bijleveld.

  Defensie heeft voor veteranen met gezondheidsklachten het Veteranenloket opgezet. Daar worden de oud-militairen geholpen bij het kiezen van de juiste zorg, maar ook bij het aanvragen van voorzieningen en uitkeringen. "Maar juist de ernstige gevallen worden daar niet bereikt", zegt een jurist die veteranen met PTSS bijstaat, in de Volkskrant. Alleen de zelfredzame mensen wenden zich tot defensie, de overigen laten zich afschrikken door de bureaucratie of willen met rust gelaten worden, voegt hij eraan toe.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 08 augustus 2019 @ 00:23
  #27
  reactie op (#22) herman_dad

  Goedemorgen, MWO-RIDDER MARCO KROON zou deze onderscheiding THANS GEWEIGERD HEBBEN. Door alle publiciteit en media aandacht komen 'BN'ers' extra onder vuur te liggen, worden zelfs onnodig door bv Justitie en eigen werkgever hard aangepakt en zelfs privé worden ze lastig gevallen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Marco Kroon: 'Ik zou Willems-Orde nu weigeren'

  Marco Kroon tijdens de herdenking bij het Nationaal Indie-monument in Roermond in 2018 ANP

   VANDAAG, 11:28 AANGEPAST VANDAAG, 12:32

  BINNENLAND

  Als majoor Marco Kroon alles opnieuw zou kunnen doen, zou hij de Militaire Willems-Orde weigeren. "Het heeft me ook veel ellende gebracht. Mijn complete droom om uiteindelijk verder door te stromen bij het korps, houdt nu op."

  Kroon deed de uitspraak in de 'ZomerKever', een rubriek in EenVandaag. "Als je me terug zou zetten naar 14 december 2008, de dag waarop mij de Willems-Orde werd aangeboden, denk ik wel dat ik nee zou zeggen. Maar goed, je neemt een beslissing, blijft erbij en maakt er het beste van."

  "Het is uiteindelijk natuurlijk een enorme eer om ridder te zijn, maar er is ook een keerzijde aan de medaille. Niet zozeer voor mijzelf, maar wel voor mijn gezin, mijn familie, mijn kinderen", zegt Kroon.

  Bekijk het fragment uit EenVandaag:

  Video afspelen

  00:26

  Marco Kroon: 'Het heeft me ook veel ellende gebracht'

  Kroon kreeg de Militaire Willems-Orde, de hoogste militaire onderscheiding, voor zijn heldhaftige optreden in Afghanistan. Nadat hij de orde had gekregen kwam hij verschillende keren negatief in het nieuws. Zo werd hij verdacht van drugs- en wapenhandel, maar vrijgesproken, kwam met een omstreden verhaal over een ontvoering tijdens een missie en werd beschuldigd van geweld tegen een agent nadat hij werd betrapt op wildplassen.

  Na dat laatste incident werd Kroon door Defensie geschorst. In ZomerKever ontkent hij dat hij geweld heeft gebruikt. "We hebben beelden om dat te staven." Die beelden zijn voorlopig nog niet te zien, zegt hij. "Gevoelsmatig had ik die allang op internet willen zetten, puur om te laten zien dat ik geen agressie heb getoond."

  Stofwolk van cocaïne

  "Wat mensen van mij vinden, daar vind ik allang niks meer van", zegt Kroon. "Het doet wel pijn hoor, zeker als je weet wat je hebt opgeofferd en geïncasseerd. En dan word je zo weggezet. Mensen denken dat als je me op mijn schouder slaat, er een stofwolk van cocaïne om me heen hangt."

  In 2018 publiceerde Kroon een boek over een geheime missie in 2007 in Afghanistan. Hij zegt daarin dat hij is ontvoerd, mishandeld en verkracht door iemand van de geheime dienst daar. Als commandant van de missie besloot hij de zaak geheim te houden. Hij spoorde de man zelf op, er was een schietpartij en de man stierf.

  Bij terugkomst wilde Kroon eigenlijk de dienst uit. "Daarom heb ik de kroeg gekocht, ik wilde weg, kon niet vertellen wat er was gebeurd en ik schaamde me dood. Gevoelsmatig had ik een missie in gevaar gebracht, ik werd er elke dag aan herinnerd dat het zomaar over kon zijn en dat ze zouden vinden wie het had gedaan en de missie alsnog zou worden opgeblazen. Dat zijn echt klotejaren voor me geweest."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

    

  Gewijzigd op 2019-08-08 00:24:39
  handtekeningafbeelding