663 keer bekeken

POLITIE en demonstraties, handhaving OPENBARE ORDE

 • dinsdag 02 juli 2019 @ 00:53
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE DOOR HET STOF IVM ONTERECHTE AANHOUDING JOURNALISTEN bij Pegidademonstratie.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politie door het stof over aanhouding journalisten.

  Een van de journalisten tijdens zijn aanhouding in Eindhoven SQ VISION

  VANDAAG, 10:54

  BINNENLAND

  De politie Oost-Brabant heeft "oprechte excuses" aangeboden aan twee ANP-journalisten die op 22 juni werden gearresteerd bij een manifestatie van Pegida. De twee journalisten werden "abusievelijk aangemerkt als Pegida-sympathisanten", zegt de politie.

  Dat gebeurde omdat de twee begin mei al waren gezien bij een tegendemonstratie van Anti-Fascistische Actie, waar ze voor het ANP verslag van deden. Volgens de politie is die informatie intern onjuist geïnterpreteerd, waardoor de journalisten bij de politie te boek stonden als Pegida-aanhangers.

  In juni deden beide journalisten in de buurt van Pegida-demonstranten verslag van de manifestatie in Eindhoven, waar ook geflyerd werd door Pegida terwijl daar geen toestemming voor was. Twaalf Pegida-aanhangers werden aangehouden, net als de twee journalisten die bij de politie al het label 'aanhanger' hadden.

  De journalisten lieten hun politieperskaart zien, maar werden toch meegenomen. "Wij hebben de keuze gemaakt het verdere onderzoek op het bureau te doen en niet op straat", zegt de politie daarover. Een paar uur later zijn de journalisten vrijgelaten.

  Waarde aan goede relatie

  De politie Oost-Brabant betreurt de onterechte aanhouding omdat veel waarde wordt gehecht aan een "goede relatie met de media", staat in het persbericht. "Uiteraard bespreken we deze casus intern met alle betrokkenen en scherpen we waar nodig procedures aan."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zondag 23 juni 2019 @ 00:23
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, WEER ANTI ISLAM DEMONSTRATIE 'PEGIDA' IN EINDHOVEN BIJ MOSKEE. 12 aanhangers aangehouden. Ook een journalist en zijn vrouw zijn aangehouden. echter dat was een vegissing. De politie biedt dan ook haar verontschuldigingen aan.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politie stopt Pegida-actie Eindhoven, houdt ten onrechte journalist aan.

  Pegida-voorman Edwin Wagensveld wordt meegenomen ANP

  VANDAAG, 17:50

  BINNENLAND

  De politie heeft vanmiddag een manifestatie van Pegida bij de Al Fourqaan-moskee in Eindhoven beëindigd. Twaalf aanhangers van de anti-islambeweging die een flyeractie hielden waarvoor geen toestemming was gegeven, werden daarbij aangehouden. Onder hen was ook voorman Edwin Wagensveld.

  De groep werd door tegendemonstranten bekogeld met eieren en mogelijk ook stenen. Niemand raakte gewond. De tegendemonstranten vertrokken na een bevel van de politie.

  Ook ANP-journalist Henri Haenen en zijn vrouw werden meegenomen door de politie.

  Op beelden is te zien hoe de journalist wordt aangehouden terwijl hij zijn perskaart laat zien:

  Video afspelen

  00:34

  Politie arresteert ANP-journalist bij Pegida-actie

  De politie liet in een reactie weten dat iedereen die ervan verdacht werd mee te doen aan de actie, "ongeacht perskaart", is meegenomen. Enkele uren later laat de politie weten dat Haenen en zijn vrouw ten onrechte zijn aangehouden.

   Politie Oost-Brabant @politieob

  We hebben vanmiddag bij de Pegida-manifestatie in #Eindhoven ten onrechte een ANP-journalist en zijn vrouw aangehouden. Hun gedrag nabij de Pegida-aanhangers was in onze ogen verdacht en daarom werd het tweetal meegenomen naar het bureau.

  6 uur geleden

  De twee zijn om 17.00 uur vrijgelaten. De politie biedt zijn "welgemeende excuses" aan.

  Vorige week zaterdag hield Pegida ook al een flyeractie bij de moskee in het Eindhovense stadsdeel Woensel. Voorman Wagensveld werd daarbij aangevallen door jongeren en voor zijn eigen veiligheid door de politie meegenomen. Hij kondigde toen aan vandaag opnieuw actie te zullen voeren.

  Eind mei braken in de buurt rellen uit toen leden van Pegida wilden protesteren bij de moskee. Honderden buurtbewoners, van wie sommigen Turkse vlaggen droegen, gingen de straat op en bekogelden de actievoerders.

  Pegida heeft toestemming gekregen om maandagavond te demonstreren op het Stadhuisplein in Eindhoven. Het is de vraag of de beweging dat ook gaat doen; Wagensveld liet eerder weten alleen bij de moskee te willen demonstreren.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 23 maart 2018 @ 01:09
  #1

  Goedemorgen, KOMT DE SINT NOG WEL, na alle ophef over Zwarte Piet de afgelopen jaren? Waarschijnlijk wel, maar dan onder grote politiebewaking en andere veiligheidsmaatregelen, in Dokkum vorig jaar is het budget door de protesten daar, ook meer dan een ton meer geweest dan gepland. Dus behalve de openbare orde ook nog eens een financiele kwestie voor gemeenten. Sinterklaasintocht Dokkum ruim een ton boven budget

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Gemeenten hebben minder trek in landelijke Sinterklaas-intocht

  GISTEREN, 17:56

  BINNENLAND

  Vorig jaar was de intocht in Dokkum ANP

  De NTR heeft de Nederlandse burgemeesters dringend verzocht om de organisatie van de landelijke intocht van Sinterklaas op zich te nemen. De tijd dringt, schrijft de omroep in een brief aan het Nederlands Genootschap van Burgemeesters (NGB). Voor het eerst heeft geen enkele gemeente zich uit eigen beweging gemeld.

  In de brief, die op 7 maart werd verstuurd, schrijft NTR-eindredacteur Ajé Boschhuizen dat hij naar de oorzaken van het geringe animo slechts kan raden. "We zouden natuurlijk kunnen afwachten tot zich in de komende tijd wellicht alsnog een gemeente meldt, maar dat is - gezien de lange voorbereidingstijd van zo'n grootschalig project - nogal riskant met het oog op de planning."

  "Natuurlijk willen wij niet dat er op deze manier een einde zou komen aan deze 66-jarige nationale televisietraditie", schrijft Boschhuizen. "Vandaar dat ik aan u zou willen vragen om ons te helpen."

  Gesprekken

  NGB-voorzitter Spies heeft de brief vorige week voorgelezen tijdens de jaarvergadering. Dat heeft ertoe geleid dat een aantal geïnteresseerde gemeenten contact heeft opgenomen met de NTR. Volgens een woordvoerder van de NTR lopen er inmiddels gesprekken.

  De omroep heeft goede hoop dat er snel een akkoord komt met een gemeente over de organisatie van de landelijke intocht. "Voor een goede voorbereiding moet dat eind april toch wel rond zijn", zegt de woordvoerder.

  Rond het evenement was de afgelopen jaren geregeld veel te doen. De intochten gingen gepaard met demonstraties voor en tegen Zwarte Piet, waardoor de gemeenten en de politie, zoals in Dokkum afgelopen jaar, de handen vol hadden aan de veiligheid.

  BEKIJK OOK

  Sinterklaasintocht Dokkum ruim een ton boven budget

  Burgemeester Dokkum verbood protest om vuurwerk

  Sinterklaas toegejuicht bij intocht in Dokkum

  Deel dit artikel: 

  Gewijzigd op 2018-05-31 08:05:48
  handtekeningafbeelding