822 keer bekeken

FRANKRIJK

 • zaterdag 02 oktober 2021 @ 01:01
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, FRANSE OUD-POLITIEMAN BEKENT MOORDEN EN AANTAL VERKRACHTINGEN voordat hij zelfmoord pleegt...   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BUITENLAND • DONDERDAG, 20:10

  Voormalige Parijse agent bekent moorden in zelfmoordbrief

  Een compositietekening van de verdachte van de moorden en verkrachtingen POLICE NATIONAL

  Een 59-jarige voormalige agent uit Parijs heeft in een afscheidsbrief bekend schuldig te zijn aan vier moorden en zes verkrachtingen in de jaren 80 en 90. De brief werd gevonden in een appartement bij de Zuid-Franse stad Montpellier bij het levenloze lichaam van de agent, François V. Hij heeft waarschijnlijk met een overdosis drugs zelfmoord gepleegd, melden Franse media.

  V. voelde de hete adem van de Franse justitie in zijn nek. Hij werd opgeroepen om verhoord te worden en dna-materiaal af te staan in verband met de nooit opgeloste zaken. Op de plaatsen delict werden dna-sporen aangetroffen. Onderzoek moet nog uitwijzen of het dna van de overleden agent en het aangetroffen dna ook overeenkomen.

  De eerste zaak dateert uit 1986. Een 11-jarig meisje werd gewurgd aangetroffen in een kelder in Parijs. Er werd ook vastgesteld dat ze was verkracht. In 1987 doodde hij naar eigen zeggen een koppel in Parijs en in 1994 een 19-jarige vrouw. Ook zou hij zich nog schuldig hebben gemaakt aan zes verkrachtingen. Na 1997 beging hij geen misdaden meer, schreef hij in zijn brief.

  De gezochte seriemoordenaar en -verkrachter werd Le Grêlé genoemd: de pokdalige. Volgens getuigen zat zijn gezicht vol met acné en andere oneffenheden in zijn huid.

  Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfmoord helpt en kan anoniem via de chat op www.113.nl of telefonisch op 113 of 0800-0113.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 23 december 2020 @ 08:33
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen. In Frankrijk vanmorgen 3 politiemannen doodgeschoten en 1 gewond, meldt NOS nieuws, Ze waren afgekomen op een melding van huiselijk geweld?! Een ongekend drama in alle opzichten in 1ste instantie 2 agenten er op af die de vrouw wilden redden maar door de man 1 doodgeschoten en de andere gewond. Daarna ontstond nogmaals een vuurgevecht met te hulp geschoten politiemannen waarbij er nog eens 2 omkwamen

  De man is nog niet gepakt een speciale anti-terreurrenheid is op zoek.

  handtekeningafbeelding
 • maandag 02 juli 2018 @ 00:43
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, SPECTACULAIRE ONTSNAPPING PER HELI UIT FRANSE GEVANGENIS. Eén van de beruchtste gangsters ontsna[t volgens een filmscenario bijna. 

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Beruchte Franse overvaller ontsnapt met helikopter

  GISTEREN, 14:12

  BINNENLAND

  De helikopter waarmee Rédoine Faïd werd meegenomen, werd ten noorden van Parijs teruggevondenAFP

  Een van de beruchtste overvallers in Frankrijk is opnieuw op spectaculaire wijze ontsnapt uit een gevangenis ten zuiden van Parijs. Een helikopter landde vanochtend met drie zwaarbewapende mannen aan boord op de binnenplaats van de zwaarbeveiligde gevangenis. Bewakers konden niet voorkomen dat Rédoine Faïd werd meegenomen.

  De 46-jarige Faïd is een bekende crimineel die een groot deel van zijn leven vastzat voor een serie overvallen. De Fransman wordt beschreven als zeer intelligent en manipulatief.

  Kijk hier naar beelden van de gevangenis en helikopter:

  Video afspelen

   00:27

  Franse gangster ontsnapt op spectaculaire wijze uit gevangenis

  Volgens het Franse ministerie van Justitie hadden zijn handlangers, "gewapende commando's", maar een paar minuten nodig om hem te bevrijden. Nadat ze de helikopter hadden laten landen op de enige plek in de gevangenis die niet daartegen beschermd is, konden ze met een slijpmachine door de deur van het bezoekersvertrek breken. Daar was Faïd op dat moment met zijn broer.

  De gewapende mannen waren in het zwart gekleed en droegen bivakmutsen. Met rookbommen maakten ze het onmogelijk voor de bewakingscamera's om vast te leggen wat er precies gebeurde na de landing.

  De piloot van de helikopter bleek later geen vrijwillige medeplichtige bij de ontsnapping. Volgens Franse media was hij die ochtend voor een vliegles op een vliegvereniging in de buurt van Parijs toen de mannen hem gijzelden. Vervolgens is hij onder schot gedwongen de vlucht uit te voeren. Hij is na de uitbraak ongedeerd vrijgelaten.

  Rédoine Faïd tijdens een proces, begin 2018AFP

  De helikopter is intussen uitgebrand teruggevonden ten noorden van Parijs, zo'n 60 kilometer verderop. Na de landing zouden Faïd en de bemanning er vandoor zijn gegaan in een zwarte Renault.

  Zijn laatste veroordeling van 25 jaar was voor een overval in 2010 waarbij een agent omkwam. In 1999 werd Faïd veroordeeld voor een overval op een geldwagen die zo uit een film had kunnen komen.

  Het was de grot van Ali Baba.

  Rédoine Faïd over een overval

  Hij gebruikte bij de overval in de buurt van Parijs explosieven en gijzelde de geldlopers. Terwijl de sirenes op de achtergrond al te horen waren, droegen Faïd en zijn handlangers zakken vol met geld naar een busje.

  Er volgde een schietpartij met de politie waarbij Faïd in zijn been werd geraakt. De overvallers konden wegkomen met miljoenen aan euro's. Bloedsporen leidden naar Faïd en zo kon hij worden opgepakt.

  In een interview zei hij later dat hij een grote fout had gemaakt door alle zakken met geld mee te willen nemen. Als hij minder hebzuchtig was geweest, had hij de politie kunnen ontlopen. "Het was de grot van Ali Baba", zei hij over de buit.

  Een reportoage van de VRT over de spectaculaire overval door Faid

  Na tien jaar kwam de gangster vrij en schreef een autobiografie waarin hij zijn leven beschreef. Ook zei hij dat hij zijn criminele verleden achter zich had gelaten.

  In vele televisieoptredens vertelde Faïd dat hij werd geïnspireerd door de filmHeat uit 1995 met Robert De Niro en Al Pacino in de hoofdrol. Daarin wordt een detective geobsedeerd door een crimineel die een geldwagen probeert te overvallen.

  Trailer van de film Heat

  In 2013 ontsnapte Faïd op een even spectaculaire wijze als die van zijn overvallen. Hij kon wegkomen door in de gevangenis van Lille vijf gevangenisdeuren op te blazen. Daarbij nam hij vier bewakers in gijzeling, kaapte een auto en liet hij hen op de snelweg gaan. Volgens de politie had zijn vrouw de explosieven naar binnen gesmokkeld in dozen tissues.

  De politie kon hem uiteindelijk oppakken in een hotel in Seine-et-Marne.

  Een opgeblazen deur bij Faïds ontsnapping in 2013 AFP

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zondag 25 maart 2018 @ 00:18
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, veel respect van de NL Politie ook voor de Franse collega die zich opofferde om anderen te redden. We leven met familie en collega's mee.

  Zie verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)    

  Veel respect Nederlandse politie voor heldendaad Franse agent.

  Veel respect Nederlandse politie voor heldendaad Franse agent

  Arnaud Beltrame. 

  © AFP

  De zelfopoffering van de Franse politieman Arnaud Beltrame (44) heeft ook op Nederlandse politiemensen grote indruk gemaakt. "Respect en medeleven voor onze Franse collega's en nabestaanden'', twittert korpschef Erik Akerboom.

  Ook lokale eenheden betuigen hun respect aan de man. "Laten we deze naam nooit vergeten'', schrijft de politie van de Rotterdamse wijk Feijenoord, aangevuld met condoleances in het Frans. Voor de agenten is de luitenant-kolonel van de Gendarmerie de 'held van Trèbes'.

  'Uitzonderlijke zelfopoffering'

  Beltrame (44)​ bood aan de plaats van de laatste gegijzelde in de supermarkt  te nemen, waarbij hij zijn telefoon met een open lijn naar zijn collega's op tafel neerlegde. Hij liep drie schotwonden op bij de gijzeling in het Zuid-Franse Trèbes. De Franse regering maakte vanochtend bekend dat de man is overleden.

  Beltrame diende enige tijd in Irak en werkte ook voor de Republikeinse Garde, die het presidentieel paleis Elysée bewaakt. "Luitenant kolonel Beltrame redde het leven van een gijzelaar, waarmee hij uitzonderlijke zelfopoffering en moed toonde'', zei de Franse president Emmanuel Macron over Beltrame. 

  'Ik hoorde een harde knal'

  Een ooggetuige beschrijft wat hij heeft gezien van de gijzeling in de supermarkt.

  Meer op rtlnieuws.nl:

  Gewijzigd op 2018-07-02 00:38:58
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 24 maart 2018 @ 00:17
  #1

  Goedemorgen, GIJZELING, TERREURDAAD in Frankrijk, POLITIEMAN zwaargewond nadat hij zich vrijwillig in de plaats stelde van gegijzelden.

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS EN NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 24-3-18 07.00 UUR: De politieman is helaas overleden.

  Franse politieman die plek innam van gegijzelde is overleden

  VANDAAG, 06:29

  AANGEPAST OM 06:33

  BUITENLAND

  Afbeelding weergeven op Twitter

  Afbeelding weergeven op Twitter

  Gérard Collomb✔@gerardcollomb

  Le lieutenant-colonel Arnaud Beltrame nous a quittés.
  Mort pour la patrie.
  Jamais la France n’oubliera son héroïsme, sa bravoure, son sacrifice.
  Le coeur lourd, j’adresse le soutien du pays tout entier à sa famille, ses proches et ses compagnons de la @Gendarmerie de l’Aude.

  05:43 - 24 mrt. 2018 · Carcassonne, France

  Informatie over Twitter Ads en privacy

  De politieman die tijdens de gijzeling van gisteren in het Zuid-Franse Trèbes vrijwillig de plek innam van een gegijzelde, is aan zijn verwondingen overleden. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Collomb bekendgemaakt. President Macron prees de gendarme, Arnaud Beltrame, na afloop van de gijzeling als een held.

  Bij de gijzelingsactie door een gewapende jihadist in een supermarkt vielen gisteren twee doden. Eerder schoot de gijzelnemer een vrouw dood, toen hij haar auto stal. De schutter, een 26-jarige Marokkaan, kwam zelf om bij de operatie waarmee de politie de gijzeling beëindigde.

  Gisteravond werd nog een vrouw opgepakt die banden zou hebben met de schutter. Terreurorganisatie Islamitische Staat heeft de verantwoordelijkheid voor de gijzelingsactie opgeëist.

  Deel dit artikel: 

  Agent nam plaats in van gegijzelde en vecht nu voor zijn leven

  Agent Arnaud Beltrame vecht nu zelf voor zijn leven. 

  © VTM Nieuws

  Hij wordt een held genoemd: de Franse politieman die tijdens de gijzeling in de Franse supermarkt in Trèbes vrijwillig de plaats innam van een gegijzelde. Deze agent, Arnaud Beltrame, dreigt daarvoor nu zelf de hoogste prijs te betalen.

  In een toespraak zei de Franse president Macron dat de agent met zijn actie levens heeft gered. Ook lovende woorden van Gérard Collomb, de minister van Binnenlandse Zaken: "Ik prijs de moed van de luitenant-kolonel. Die man is een echte held", zei hij.

  Joggende agenten

  Vandaag werd Frankrijk opnieuw opgeschrikt door een terreuractie. Die begon met een extreem gewelddadige autokaping in de Zuid-Franse plaats Carcassonne. De terrorist, Redouane Lakdim, schoot op twee inzittenden van de auto: één van hen kwam om het leven, de ander raakte zwaar gewond.

  Daarna schoot hij met zes kogels op agenten die aan het joggen waren. Vervolgens bestormde hij een supermarkt in het nabijgelegen Trèbes en nam hij enkelen mensen in gijzeling. Hij doodde twee mensen terwijl hij 'Allahu akbar' schreeuwde.

  Beltrame bleef alleen achter

  Wat er daarna precies gebeurde in die supermarkt is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de 45-jarige politieman Arnaud Beltrame alleen overbleef met de gijzelnemer. Volgens Franse media had hij zich vrijwillig laten gijzelen in ruil voor vrijlating van de anderen.

  De agent liet zijn mobiele telefoon aanstaan, waardoor andere agenten konden volgen wat er in de supermarkt gebeurde. Een slimme actie: zo konden ze het beste moment bepalen om de terrorist uit te schakelen.

  Toen de agenten buiten schoten hoorden aan de andere kant van de lijn, vielen ze de supermarkt binnen en doodden ze de terrorist. Agent Beltrame raakte zwaargewond.

  'Ik hoorde een harde knal'

  Een ooggetuige beschrijft wat hij heeft gezien van de gijzeling in de supermarkt.

  Geen aanwijzingen

  De terrorist, Redouane Lakdim, stond bekend als een kruimeldief. Justitie kende hem, maar hij werd niet gezien als iemand die een terreurdaad zou plegen. Toch was volgens diverse Franse media bij de veiligheidsdiensten wel degelijk bekend dat de man was geradicaliseerd.

  De dader bleek in beeld te zijn bij de veiligheidsdiensten. De aanklager stelde dat de man sinds 2014 in een databank stond vanwege zijn banden met salafisten. Hij zou in 2016 en 2017 zijn gemonitord, maar dat leverde geen aanwijzingen op dat hij zou overgaan tot een terreurdaad.

  Vrouw in hechtenis

  De Franse president Emmanuel Macron sprak na de aanslag van 'islamitische terreur'. De veiligheidsdiensten zoeken uit of terreurgroep IS echt achter de aanslag zit, zoals deze claimde.

  In totaal doodde Lakdim drie mensen. Zestien mensen raakten gewond, zeker twee van hen verkeren in kritieke toestand, onder wie dus agent Beltrame. Hij vecht voor zijn leven in een ziekenhuis in Carcassonne.

  Meer op rtlnieuws.nl:
  Franse politie schiet gijzelnemer dood tijdens inval in supermarkt

  RTL Nieuws

  Vrouw opgepakt om gijzeling Frankrijk

  GISTEREN, 21:03

  BUITENLAND

  Radouane Lakdim, de man die mensen gijzelde in een supermarkt in Zuid-Frankrijk AFP

  De politie in Frankrijk heeft een vrouw opgepakt die banden zou hebben met de man die vandaag in een supermarkt in Zuid-Frankrijk een groep mensen gijzelde. Dat heeft de openbaar aanklager vanavond bekendgemaakt. Wat haar rol was bij de gijzeling en wat haar identiteit is is niet naar buiten gebracht.

  Radouane Lakdim werd sinds 2014 door de politie in de gaten gehouden, zei de aanklager op een persconferentie. Hij bleek in beeld te zijn bij de veiligheidsdiensten, omdat hij banden zou hebben met ultraconservatieve salafistische groeperingen.

  De 26-jarige Lakdim is in Marokko geboren. Hij werd in 2016 en 2017 nog geobserveerd, maar er waren geen aanwijzingen dat hij een dreiging vormde, aldus de aanklager.

  Wapens en drugs

  Het ministerie van Binnenlandse Zaken maakte al bekend dat Lakdim een bekende van justitie was vanwege kleine vergrijpen. Nu blijkt dat hij in 2011 is veroordeeld voor wapenbezit en in 2015 voor drugsbezit.

  Aan het einde van de ochtend drong Radouane Lakdim de supermarkt in Trèbes binnen. Hij schoot daar op de aanwezigen. Twee mensen kwamen om. Eerder schoot hij een vrouw dood toen hij haar auto stal. Lakdim werd na een paar uur zelf doodgeschoten. Terreurgroep Islamitische Staat heeft de verantwoordelijkheid voor de gijzelingsactie opgeëist.

  Deel dit artikel: 

  •  
  Gewijzigd op 2021-10-30 10:27:03
  handtekeningafbeelding