667 keer bekeken

POLITIEBERICHTEN Belgie

 • donderdag 10 juni 2021 @ 00:37
  #11
  reactie op (#10) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG UITBREIDING KLOPJACHT: 09-06: OPNIEUW ZOEKTOCHT BELGISCH-NL/Limburgse grens ivm GERADICALISEERDE MILITAIR CONINGS in principe Belgische Leger/Politie-eenheden maar ook de Limburgse politie zal zeer alert zijn.    

  En ook MEERDERE Belgische militairen met extreemrechtse sympathieën geweerd van depots

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  De zoektocht in Nationaal Park Hoge Kempen ANP

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 10:26

  Nieuwe zoekactie naar voortvluchtige Belgische militair

  Belgische militairen en agenten zijn vanmorgen in de buurt van de Nederlands-Belgische grens weer een zoekactie gestart naar de voortvluchtige militair Jürgen Conings.

  De zoekactie richt zich op het bosgebied rond het voetbalstadion van KRC Genk, bij Nationaal Park Hoge Kempen, schrijft de Belgische krant Het Belang van Limburg. Tientallen militairen en speciale eenheden verzamelden zich daar vanochtend vroeg.

  Al twee keer werd het Nationaal Park Hoge Kempen nabij de Nederlands-Belgische grens doorzocht. Vorige week werd nog gezocht op een bedrijventerrein in Lanklaar, schrijft 1Limburg. .

  Zware wapens

  De voortvluchtige militair uit Dilsen-Stokkem, vlak over de grens bij het Limburgse Grevenbicht, nam vorige maand voor zijn verdwijning zware wapens mee uit de kazerne van Leopoldsburg.

  Uit afscheidsbrieven bleek dat Conings, die extreemrechtse sympathieën heeft, het gemunt heeft op virologen en de Belgische overheid. De Belgische topviroloog Marc Van Ranst zit vanwege de bedreigingen van Conings sinds half mei met zijn gezin ondergedoken.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van 1Limburg. .

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 03 juni 2021 @ 01:05
  #10
  reactie op (#9) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG UITBREIDING KLOPJACHT: 03-06: NOG STEEDS IS DE GERADICALISEERDE MILITAIR CONINGS NIET GEVONDEN OF AANGEHOUDEN als het zover komt dan. Verontrustend ook voor NL het Belgisch-Limburgse grensgebied met name. 

  EN het is een schande dat extreem-rechtse partijen als het Vlaams Belang en ook groepen binnen de VIRUSONTKENNERS de gezochte bejubelen zelfs.... mogelijk dan ook dat hij hulp krijgt vanuit die kringen of 'onderduiken'? De mensen die Conings steunen hebben diverse motieven, zegt Belgische journalist Bruno Struys van De Morgen in Podcast De Dag. "Maar over het algemeen is hun boodschap dat Conings een held is, omdat hij zich verzet tegen de coronamaatregelen."

  En ook MEERDERE Belgische militairen met extreemrechtse sympathieën geweerd van depots

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BUITENLAND • GISTEREN, 21:53

  Bewapende militair Conings nog steeds spoorloos, zo staat de klopjacht ervoor

  De zoektocht in Nationaal Park Hoge Kempen ANP

  Hoewel er met man en macht naar hem wordt gezocht, is hij al meer dan twee weken spoorloos: de Belgische militair Jürgen Conings laat zich niet makkelijk vinden. Hij haalde twee weken geleden zware wapens bij een kazerne op, liet afscheidsbrieven achter en heeft de bekende Belgische viroloog Marc van Ranst als doelwit.

  Vandaag meldden Belgische media dat hij jarenlang in het doorzochte bos woonde. Dat betekent dat hij dit gebied goed kent. Hoe staat de zoektocht er naar Conings nu voor?

  Conings woonde mogelijk in het uitgekamde gebied

  Op maandag 17 mei vertrok Conings, zoals altijd, naar zijn werk. Maar in de avond kwam hij niet thuis, wat zijn vriendin verontruste. De volgende dag werd de klopjacht gestart.

  De auto van de militair werd kort na zijn verdwijnen gevonden in een bos nabij de Lanklaarsesteenweg. Daarin werd volgens het federaal parket een "verdachte constructie rond een tripflare" gevonden, oftewel een valstrik.

  De zoekactie focuste zich meermaals op Nationaal Park Hoge Kempen, vlakbij de grens met Nederland. Belgische media melden vandaag dat Conings jarenlang in een chalet in Sparrendal woonde, vlakbij het park.

  NOS

  Honderden agenten en militairen hebben met onder meer helikopters en gepantserde voertuigen gezocht, maar de klopjacht heeft tot nu toe geen Conings opgeleverd. "Het duurt lang, ik denk dat we met zijn allen hadden gehoopt dat we sneller duidelijkheid zouden krijgen in dit dossier", zei de minister van Binnenlandse Zaken dit weekend.

  De autoriteiten gaan ervan uit dat Conings nog leeft en dat de dreiging rondom de militair nog niet verdwenen is.

  Conings is 'potentieel gevaarlijke extremist'

  Conings heeft extreemrechtse ideeën en staat op de lijst van potentieel gevaarlijke extremisten van het Belgische coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse OCAD. De lijst bevat 706 personen die een extremistische of terroristische dreiging kunnen vormen voor België. Conings is de eerste militair ooit op de lijst.

  Van deze personen is bekend dat ze aanzetten tot geweld, van plan zijn om geweld te gebruiken in een extremistische of terroristische context of dat er ernstige aanwijzingen zijn dat ze anderen willen radicaliseren.

  profielfoto Opsporingsberichten @politie_zoekt

  Wie heeft Jurgen CONINGS gezien? Aan Jurgen CONINGS wordt gevraagd zich zo snel mogelijk te melden bij de dichtstbijzijnde politiedienst. https://t.co/yOXOh5nMwF

  14 dagen geleden

  In een afscheidsbrief zou Conings hebben gezegd dat hij "niet kan leven met de leugens van mensen die beslissen hoe wij moeten leven". Hij doelde daarmee op politici en virologen.

  'Potentieel gevaarlijk', maar toch een raketwerper ophalen

  Hoewel hij op de lijst van het OCAD stond, kon hij toch zware wapens uit een kazerne in Leopoldsbrug meenemen. "Onaanvaardbaar", noemde premier Alexander De Croo die fout. Mogelijk gaat het om vier raketwerpers, een FN P90-machinepistool en een kleiner pistool.

  De militaire inlichtingendienst ADIV wist dat Conings op de lijst stond, maar die informatie bereikte nooit de chef van de ADIV of minister Dedonder (Defensie). De informatie uit de database van OCAD werd "gebrekkig benut", zegt Dedonder.

  Onderzoek naar de gang van zaken loopt nog. Inmiddels is wel twaalf andere militairen met extreemrechtse ideeën de toegang tot wapendepots ontzegd.

  Viroloog Van Ranst was doelwit

  "Je wordt de bedreigingen beu, maar helaas raak je eraan gewend", zei Van Ranst tegen de NOS. Conings reed naar het huis van de viroloog, nadat hij zijn auto vollaadde met wapens. Daar hing hij een paar uur rond. Van Ranst zit inmiddels twee weken met zijn gezin ondergedoken in een safehouse.

  Naast Van Ranst zijn nog tien andere personen een mogelijk doelwit van de militair, meldden Belgische media eerder. Zij zouden extra bescherming krijgen.

  Meerdere moskeeën in de omgeving van het zoekgebied blijven dicht, of worden extra bewaakt. Het is niet duidelijk of Conings het ook specifiek op gebedshuizen heeft gemunt.

  Conings krijgt bijval: van wie en waarom?

  Conings krijgt uit verschillende hoeken bijval. Een facebookgroep die werd opgericht als steun aan de militair had binnen een paar dagen 40.000 leden en op manifestaties kwamen tientallen mensen af. Van Ranst zelf nam een kijkje in een van de Telegram-groepen.

  profielfoto Marc Van Ranst @vanranstmarc

  Jürgen Conings wordt momenteel bejubeld door Vlaams Belang politici, mandatarissen en sympathisanten. De maskers vallen af: zij vinden rechtsextremistische terreur blijkbaar best ok. Diegenen die Conings bejubelen zijn de schandvlek van Vlaanderen. https://t.co/e9p1m7poUl

  12 dagen geleden

  De mensen die Conings steunen hebben diverse motieven, zegt Belgische journalist Bruno Struys van De Morgen in Podcast De Dag. "Maar over het algemeen is hun boodschap dat Conings een held is, omdat hij zich verzet tegen de coronamaatregelen."

  Volgens Struys maakt de situatie rondom Conings duidelijk dat er in Vlaanderen een "veel grotere bereidwilligheid" is om in opstand te komen tegen de maatregelen dan vaak wordt gedacht.

  Hoe de politiek deze groep mensen moet adresseren is nog een grote vraag. Volgens Struys heb je aan de ene kant politici die zeggen dat ze meer moeten luisteren naar deze mensen, zodat ze zich gehoord voelen. "En aan de andere kant zeggen sommigen dat je niet moet luisteren, en duidelijk je afkeuring moet laten blijken."

  "Die twee strekkingen zijn onverzoenbaar. Niemand weet wat we hiermee moeten doen."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 28 mei 2021 @ 08:13
  #9
  reactie op (#8) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG UITBREIDING KLOPJACHT: 28-5: JUSTITIE GAAT ER VAN UIT DAT DE GEZOCHTE OUD-MILITAIR NOG LEEFT en de zoektocht is toch weer voortgezet, ook in het Belgisch NL-Duitse grensgebied. Hij kan mogeljk nu overal in Europa zelfs zitten en mogelijk ook in Nederland of Duitsland... 

  En ook MEERDERE Belgische militairen met extreemrechtse sympathieën geweerd van depots

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  FEDERAAL PARKET

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 14:06

  Justitie gaat ervan uit dat gezochte militair nog leeft

  De autoriteiten in België gaan ervan uit dat de voorvluchtige militair Jürgen Conings nog in leven is. Justitie zegt dat er geen aanwijzingen zijn dat hij is overleden. "Er wordt niet gezocht naar een overleden iemand, maar naar onze militair", zegt een woordvoerder tegen Belgische media.

  Vanochtend is de zoektocht naar Conings hervat. 300 militairen en 120 politiemensen zijn op de been in het Nationaal Park Hoge Kempen, vlak over de grens bij Geleen. Daar werd eerder ook al naar Conings gezocht en werd zijn auto gevonden in een woonwijk aan de N75.

  Gerichter zoeken

  Nieuwssite Het Laatste Nieuws meldt dat er nu veel gerichter gezocht wordt in het gebied en dat het niet gaat om een grootschalige actie. Het Nationaal Park Hoge Kempen werd vorige week helemaal afgesloten voor het publiek. Nu zijn slechts bepaalde delen ontoegankelijk.

  Er zijn geen concrete aanwijzingen waar de militair zich bevindt, zegt justitie. "Het onderzoek evolueert constant. We krijgen verschillende elementen binnen die allemaal onderzocht worden."

  Jürgen Conings is spoorloos sinds vorige week maandag, toen hij zwaarbewapend een kazerne had verlaten. Hij liet een afscheidsbrief achter met dreigementen aan de regering, het leger en virologen; specifiek gericht aan viroloog Marc van Ranst. Hij schreef zich "niet zonder slag of stoot over te geven".

  Zo ziet de zoektocht in de Belgische bossen er nu uit:

  0:41 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Zoektocht Jürgen Conings in volle gang

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 20 mei 2021 @ 01:10
  #8

  Goedemorgen, OOK HIER NOG EEN VERVOLG OP KLOPJACHT OP MAN DIE BELGISCHE TOP-VIROLOOG BEDREIGD? Nog steeds na een dag nog niets gevonden, ook de Nederlandse (grens) politiekorpsen zijn zeer alert. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Legervoertuigen in de gemeente Maasmechelen, nabij de grens met Nederland TRACK '88

  NOS NIEUWS • BUITENLAND • GISTEREN, 22:38

  Tientallen militairen zoeken mee naar gewapende militair in België

  In de Belgische provincie Limburg is het leger te hulp geschoten bij de zoektocht naar de voortvluchtige beroepsmilitair Jurgen Conings. Volgens de Belgische krant Het Belang van Limburg helpen 90 militairen de al aanwezige 250 agenten bij de zoekactie in het Belgische dorp Lanklaar, dicht bij de grens met Nederland.

  De krant meldt dat er vijf tot zes knallen zijn gehoord tijdens de klopjacht, en dat er ook rookpluimen zijn gezien. Vanwege de politieoperatie is de E314, het verlengde van de A76 in Nederland, door de hulpdiensten afgesloten. Eerder op de dag werd het Nationaal Park Hoge Kempen al afgesloten.

  Zoektocht

  De Belgische politie startte dinsdag een zoektocht naar de 46-jarige Conings. Die dreigde in een afscheidsbrief met gewelddadige acties tegen virologen en de overheid. Onder anderen de prominente viroloog Marc Van Ranst is door hem bedreigd. Die is samen met zijn familie naar een veilige plek gebracht.

  De auto van Conings is gevonden in een natuurgebied. Daarin lagen vier raketwerpers, inclusief munitie.

  Extreemrechtse ideeën

  Justitie in België denkt dat Conings nog meer wapens in zijn bezit heeft. Volgens Belgische media gaat het om een P90-machinepistool en een kleiner pistool. Ook zou hij een kogelwerend vest bij zich hebben. De militair zou geen andere auto hebben gehad. De autoriteiten denken daarom dat hij zich lopend verplaatst.

  Conings is een bekende van de Belgische terreurbestrijdingsdiensten als "potentieel gewelddadige extremist" met extreemrechtse ideeën. In België roept dat de vraag op hoe het kan dat Conings zware wapens kon meenemen uit een kazerne, zogenaamd voor een schietoefening.

  profielfoto Opsporingsberichten @politie_zoekt

  Wie heeft Jurgen CONINGS gezien? Aan Jurgen CONINGS wordt gevraagd zich zo snel mogelijk te melden bij de dichtstbijzijnde politiedienst. https://t.co/yOXOh5nMwF

  11 uur geleden

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 13 februari 2021 @ 00:20
  #7
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, BELGISCHE POLITIEMAN krijgt voorwaardlijke straf. De peuter werd zonder opzet bij een achtervolging door een politiekogel getroffen. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Bij een eerdere zitting vroeg deze demonstrant om "gerechtigheid voor Mawda" EPA

  NOS NIEUWS • BUITENLAND • GISTEREN, 19:58

  Belgische agent die bij achtervolging peuter doodschoot, hoeft niet de cel in

  De Belgische agent die in 2018 bij een achtervolging een peuter doodschoot, heeft een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar gekregen. Dat is ook de straf die het Openbaar Ministerie had geëist. Daarnaast kreeg hij een boete van 5000 euro opgelegd, eveneens voorwaardelijk.

  De 2 jaar oude peuter Mawda zat in mei 2018 met haar Iraaks-Koerdische ouders en bijna dertig andere migranten in een busje met het Verenigd Koninkrijk als bestemming.

  Omdat het busje zo doorzakte, wilde de politie het voertuig aanhouden, maar de bestuurder reed door. De politieauto ging naast het busje rijden en de agenten toonden hun wapens, maar dat had geen effect. Een politieman loste een schot en raakte het meisje in haar wang. Ze stierf onderweg naar het ziekenhuis. De zaak veroorzaakte veel ophef in België.

  Per ongeluk

  De rechter houdt er rekening mee dat de agent het meisje per ongeluk heeft geraakt. "Ik had geen tijd om na te denken", zei de agent in een eerdere zitting. "Ik wilde gewoon de banden laten leeglopen." Volgens zijn advocaat wilde hij de linkervoorband van het busje stukschieten, maar verloor hij zijn evenwicht omdat zijn collega net op dat moment een ruk aan het stuur gaf.

  De rechter vindt wel dat de agent een fout heeft gemaakt. Hij had het busje ook op een andere manier kunnen laten stoppen. Daarom krijgt hij een voorwaardelijke straf.

  De ouders waren niet tevreden met de eis van het OM. Zij wilden dat de agent voor opzettelijke doodslag zou worden vervolgd.

  Andere verdachten

  De bestuurder van het busje, een Irakees, wist te ontkomen, maar werd na een paar maanden opgepakt in Engeland. Hij kreeg een gevangenisstraf van vier jaar. De rechtbank sprak een derde Irakees vrij wegens gebrek aan bewijs. Hij werd verdacht van mensensmokkel.

  De ouders van Mawda mogen in België blijven, zo werd vandaag bekend. "We moeten die mensen proberen de rust te bezorgen die ze verdienen", zei staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi op de Belgische radio.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 09 mei 2019 @ 00:21
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, OOK IN BELGIE GROTE VERONTWAARDIGING OVER DEZE MOORD die wellicht voorkomen had kunnen worden. Omdat de dader, die al veel meer in die zin op zijn kerfstok had vrij rondliep door grote gaten in het rechtssysteem, vergelijkbaar met de zaak Anne Faber, onlangs. Opmerkelijk hierbij IN BELGIE KENT MEN GEEN 'TBS' SYSTEEM zelfs. Ook hier is daar e.e.a. mis mee, maar het toont ook aan, dát het tbs-systeem in zijn algemeenheid zeker niet zo slecht is. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  'We willen niet dat meer 'Julie's' iets wordt aangedaan'

   VANDAAG, 21:12

  BUITENLAND

  HOLLANDSE HOOGTE

  GESCHREVEN DOOR

  Mitchell van de Klundert redacteur Online

  De dood van de 23-jarige studente Julie van Espen roept in België veel woede en verdriet op. De vrouw verdween zaterdagavond nadat ze in de plaats Schilde op de fiets was gestapt om naar vriendinnen in Antwerpen te gaanGisteren bekende de 39-jarige Steve B. dat hij Julie heeft vermoord nadat ze zich had verzet bij een poging om haar te verkrachten.

  Op sociale media in België worden verschillende berichten over de moord op Julie veel gedeeld. Zoals een 'Brief aan Julie'. Daarin staat onder andere: "Iemand besliste, totaal onterecht, dat hij jou van het leven moest beroven en dat maakt me boos".

  "Hoeveel dijen moeten er nog blauw worden geforceerd, hoeveel levens nog verwoest, hoeveel mandjes gevonden, hoeveel meisjes nog in het Albertkanaal?", schrijft iemand in een bericht op Facebook dat inmiddels is door 5700 mensen is gedeeld. Op Twitter is een bericht met deze tekst al ruim 2000 keer gedeeld: "Nogmaals het bewijs dat het niet uitmaakt hoe je gekleed bent, hoe dronken je bent of hoe laat je buiten komt. Als vrouw ben je nooit 100 procent veilig and it breaks my heart.".

  De vele emotionele berichten zijn begrijpelijk, zegt Liesbeth Kennes, sociaal pedagoge, schrijfster en oprichtster van de vereniging 'Wij spreken voor onszelf', waar mensen hun verhaal van seksueel geweld kunnen delen. "Mensen willen gewoon niet dat meer Julie's iets wordt aangedaan".

  Gebrek aan effectieve aanpak

  Woede overheerst in de berichten op sociale media. Dat lijkt mede te komen doordat bekend is geworden dat de dader van de moord op Julie al twee keer eerder veroordeeld was voor verkrachting. Toch wijst Kennes op een diepere oorzaak voor de woede: het gebrek aan een effectieve aanpak van seksueel geweld in België.

  Kennes beschrijft het falen van de aanpak van seksueel geweld in een opiniestuk dat vandaag is gepubliceerd door de Belgische publieke zender VRT. "Het is om moedeloos van te worden. Hoeveel meisjes en vrouwen moeten er nog slachtoffer worden?", zegt ze erover tegen de NOS.

   Liesbeth Kennes @LiesbethKennes

  We hebben al zo vaak geduid waar de gaten in het strafrechtelijk systeem zijn, dat er te weinig budget is om zedendaders goed op te volgen, hoe dynamieken v mannelijkheid seksueel geweld in de hand werken enz. Moeten we dat blíjven herhalen? #julievanespen #seksueelgeweld #metoo

  1 dag geleden

  Volgens Kennes worden in België belangrijke maatregelen om seksueel geweld tegen te gaan niet genomen. "We hebben hier bijvoorbeeld geen plek zoals het Pieter Baan Centrum in Nederland, waar je langdurig iemand kan observeren." Ook wordt er volgens haar onterecht van uitgegaan dat zwaarder straffen nooit helpt en therapie altijd zinvol is.

  "Er wordt in België de keuze gemaakt om zaken aan te pakken die urgenter lijken: terrorisme bijvoorbeeld en drugscriminaliteit. Na de aanslagen in Brussel is terrorisme bijvoorbeeld heel serieus genomen en zijn snel de noodzakelijke maatregelen genomen. Ik zeg dan: wat Julie is overkomen werkt in de samenleving op eenzelfde manier als terrorisme: het zorgt voor angst, bij slachtoffers én bij ieder die begaan is met hen."

  Wat ook niet meehelpt, is dat de politieparketten in België ieder anders omgaan met zedendelicten. In Antwerpen bijvoorbeeld ligt veel meer nadruk op de aanpak van drugsdelicten, aldus Kennes.

  Seksueel geweld vaak onzichtbaar

  Een belangrijke reden dat seksueel geweld niet als urgent overkomt is volgens de pedagoge dat het vaak onzichtbaar geweld is. "De verhalen van slachtoffers worden vaak alleen in kleine kring gedeeld en slechts een op de tien vrouwen die slachtoffer is van verkrachting of een poging daartoe doet maar aangifte".

  Via de Facebookpagina 'Wij spreken voor onszelf' probeert ze het geweld zichtbaarder te maken. Op de pagina kunnen slachtoffers anoniem hun verhaal doen. Het gebeurt in de vorm van collages, foto's, korte berichten of lange verhalen. Ook in Nederland is overigens zo'n Facebookpagina waar slachtoffers van een zedendelict hun verhaal kwijt kunnen.

  Te vaak wordt bij nieuws seksueel geweld nog de vraag gesteld of er wel 'nee' is gezegd. Daar moeten we vanaf.

  Liesbeth Kennes

  Kennes heeft veel reacties gekregen op haar opiniestuk voor de VRT; veel mensen kunnen het waarderen dat ze haar stuk duidelijk maakt dat er geen simpele oplossingen zijn voor de aanpak van seksueel geweld.

  Die oplossingen moeten volgens haar overigens niet alleen worden gezocht in hoek van politie en justitie. Ook binnen de maatschappij moet er anders worden gedacht over seksueel geweld. Kennes: "Te vaak wordt bij nieuws seksueel geweld nog de vraag gesteld of er wel 'nee' is gezegd. Daar moeten we vanaf. Ook denken veel mannen nog dat ze recht hebben op seks. Daar moeten we aan werken als samenleving."

  BEKIJK OOK

  Verdachte bekent moord op Belgische studente Julie

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 07 mei 2019 @ 00:13
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, HELAAS IS DE VERMISTE VROUW DOOD AANGETROFFEN IN EEN KANAAL. Het lichaam is vandaag gevonden. Een mogelijk dader, eerst 'getuige', ook gezocht hiervoor is aangehouden, verdacht bij betrokkenheid bij haar dood. Het is een vergelijkbare zaak als Anne Faber.

  Zie ook verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Lichaam vermiste Belgische studente Julie van Espen gevonden

   VANDAAG, 17:24 AANGEPAST VANDAAG, 19:37

  BUITENLAND

  In België is het lichaam gevonden van de vermiste studente Julie van Espen. Dat meldt het Belgische Openbaar Ministerie.

  Het lichaam van de 23-jarige Van Espen is gevonden bij een zoekactie van de scheepvaartpolitie op het Albertkanaal bij Antwerpen. Daar werd ook het laatste telefoonsignaal van de vrouw opgepikt en werden bebloede kleding en haar fietsmandje gevonden. Het scheepvaartverkeer op het kanaal ligt stil.

  Vandaag werd een 39-jarige verdachte opgepakt in verband met de zaak. Hij wordt verdacht van moord en morgen voorgeleid. De man is een bekende van politie en justitie. Het gaat volgens bronnen van de VRT om een ex-dakloze, die nu werkt voor een schildersbedrijf. Hij zou al zeker één keer zijn veroordeeld voor verkrachting.

  Van Espen werd zaterdagavond voor het laatst gezien toen ze in de plaats Schilde op de fiets stapte en vertrok richting vriendinnen in Antwerpen. Het Belgische OM zei eerder vandaag dat er aanwijzingen waren dat ze op een gewelddadige manier om het leven is gekomen.

  BEKIJK OOK

  Politie zoekt belangrijke getuige in vermissingszaak Belgische studente (23)

  Arrestatie in vermissingszaak Belgische studente (23)

  Politie Antwerpen vreest voor leven vermiste vrouw (23)

  Deel dit artikel: 

   

  handtekeningafbeelding
 • maandag 06 mei 2019 @ 00:38
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE ANTWERPEN VREEST VOOR LEVEN VAN VERMISTE VROUW. Opsporingsbericht hierover, maar kennelijk zijn er ook aanwijzingen voor een geweldadige dood?   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politie Antwerpen vreest voor leven vermiste vrouw (23)

   VANDAAG, 18:29

  BUITENLAND

   Opsporingsberichten @politie_zoekt

  Wie heeft Julie VAN ESPEN gezien ? #Vermist uit Schilde op 04/05/19 https://t.co/oiR2OEoxOw

  10 uur geleden

  De Belgische politie zoekt met behulp van speurhonden, duikers en een helikopter naar een vrouw van 23, die sinds gisteravond wordt vermist. Justitie heeft een moordonderzoek geopend. Een woordvoerder zegt tegen Belgische media dat er aanwijzingen zijn dat de studente op een gewelddadige manier om het leven is gekomen.

  De vrouw, Julie Van Espen, vertrok rond 18.30 uur met de fiets van haar huis in het dorp Schilde, bij Antwerpen. Ze zou bij een vriendin gaan eten in het zuiden van de havenstad, maar daar kwam ze nooit aan.

  Familie en vrienden van Van Espen maken zich grote zorgen. Ze hebben sinds gisteravond onafgebroken naar haar gezocht. In Antwerpen en omgeving zijn flyers uitgedeeld en posters opgehangen met een foto van de vermiste vrouw.Een opsporingsbericht is al meer dan 150.000 keer gedeeld op sociale media.

  Kleding gevonden

  De politie zet speurhonden, duikers en een helikopter in bij de zoektocht. Die richt zich met name op het gebied rond de Antwerpse evenementenhal Sportpaleis, waar de telefoon van Van Espen voor het laatst aan stond, rond 23.30 uur.

  Ook kinderorganisatie Child Focus heeft zich bij de speurtocht aangesloten. Bij de zoekactie is kleding gevonden die mogelijk van Van Espen is. De politie noemt de verdwijningszaak "onrustwekkend".

   Politie Antwerpen @PZAntwerpen

  De zoekactie naar de verdwenen Julie Van Espen gaat voort. Momenteel wordt er gezocht in de omgeving van de brug aan het Sportpaleis. De Cel Vermiste Personen coördineert de actie. Heb je tips? Bel 0800 30 300

  7 uur geleden

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zondag 08 juli 2018 @ 00:42
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, Belgische politie houdt JUWELIER AAN die OVERVALLER DOODSCHOOT. OoK IN Nederland, DEURNE is destijds eenzelfde soort zaak geweest, later is deze echter door de rechter vrijgesproken van moord of doodslag, doch dit was zeker bewijsbare noodweer(exes). - Juweliersvrouw Deurne definitief niet vervolgd - Of dit hier het geval is? Uit artikel blijkt dat de overvaller, ná de overval is neergeschoten?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Belgische juwelier opgepakt voor het doodschieten van overvaller

  GISTEREN, 22:19

  BUITENLAND

  In België is een juwelier opgepakt voor doodslag, omdat hij vanmiddag na een overval een van de vluchtende overvallers doodschoot.

  De juwelier uit Oostakker opende het vuur op de twee overvallers, toen die er met hun buit op een bromfiets vandoor gingen. Hij raakte de man die achterop zat. De bestuurder ging ervandoor toen zijn maat dodelijk getroffen van de brommer viel. Volgens getuigen had de dode een bivakmuts op.

  De overvallers hadden ook vuurwapens, maar hebben volgens de politie zelf niet geschoten. De tweede overvaller is nog voortvluchtig. De politie maakte jacht op hem met een helikopter en speurhonden.

  Deurne

  Enkele klanten waren in de winkel getuige van de overval. Zij hebben slachtofferhulp gekregen. Hoeveel de overvallers buit hebben gemaakt, is niet bekend.

  In Nederland schoot een juweliersvrouw in 2014 twee overvallers dood. Zij werd uiteindelijk niet vervolgd, omdat ze volgens het gerechtshof in Den Bosch handelde uit noodweer.

  BEKIJK OOK

  Juweliersvrouw Deurne definitief niet vervolgd

  Deel dit artikel: 

  •  

  •  
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 19 mei 2018 @ 00:18
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, DE DODE PEUTER DIE IN ILLEGALENBUS IS AANGETROFFEN IS OMGEKOMEN DOOR POLITIEKOGEL. Een schrijnende zaak voor allen, alle betrokkenen.

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Peuter op de vlucht door België stierf toch door politiekogel

  GISTEREN, 13:17

  AANGEPAST GISTEREN, 15:52

  BUITENLAND

  De 2-jarige Mawda kwam om het leven in België THE GUARDIAN

  Een peuter die gisteren bij Bergen in België om het leven kwam bij een achtervolging door de politie, blijkt toch te zijn geraakt door een kogel. Het meisje van 2 is daardoor overleden, bevestigt justitie aan Belgische media na autopsie. Het ligt voor de hand dat het een politiekogel was. Gisteren werd nog gezegd dat het kind zeker niet door een politiekogel was gestorven.

  Het gaat om de 2-jarige Mawda, van Iraaks-Koerdische afkomst, meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Zij maakte deel uit van een groep Koerdische migranten die via België onderweg was van Duitsland naar Engeland. Het meisje woonde eerder met haar familie in Engeland, maar werd uitgewezen naar Duitsland. De familie probeerde via België terug te keren.

  Paniekerige achtervolging

  Ze waren gisteren in een busje met 26 volwassenen en vier kinderen onderweg, toen de Belgische politie hen opmerkte in de buurt van Namen. De bestelbus lag laag op de weg. Agenten probeerden de wagen te laten stoppen, maar de chauffeur reed door en dat leidde tot een lange achtervolging, waarbij onder meer een kind uit een autoraampje zou zijn gehouden om de agenten tot stoppen te bewegen.

  Pas na 80 kilometer kwam de bus tot stilstand bij Bergen. Toen de agenten uit hun auto stapten, reed de chauffeur ineens weer door, schrijft Het Laatste Nieuws, en de agenten openden daarop het vuur.

  Vervolgens werd het meisje gevonden. Ze was zwaargewond en bloedde uit haar gezicht. Uit de autopsie blijkt dat ze een kogel in een wang heeft gekregen. Ze is nog in een ambulance gelegd, maar onderweg naar het ziekenhuis overleed ze, meldt de VRT. Er volgt nu een onderzoek naar het optreden van de Belgische agenten.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding