891 keer bekeken

POLITIEBERICHTEN Belgie

 • maandag 06 mei 2019 @ 00:38
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE ANTWERPEN VREEST VOOR LEVEN VAN VERMISTE VROUW. Opsporingsbericht hierover, maar kennelijk zijn er ook aanwijzingen voor een geweldadige dood?   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politie Antwerpen vreest voor leven vermiste vrouw (23)

   VANDAAG, 18:29

  BUITENLAND

   Opsporingsberichten @politie_zoekt

  Wie heeft Julie VAN ESPEN gezien ? #Vermist uit Schilde op 04/05/19 https://t.co/oiR2OEoxOw

  10 uur geleden

  De Belgische politie zoekt met behulp van speurhonden, duikers en een helikopter naar een vrouw van 23, die sinds gisteravond wordt vermist. Justitie heeft een moordonderzoek geopend. Een woordvoerder zegt tegen Belgische media dat er aanwijzingen zijn dat de studente op een gewelddadige manier om het leven is gekomen.

  De vrouw, Julie Van Espen, vertrok rond 18.30 uur met de fiets van haar huis in het dorp Schilde, bij Antwerpen. Ze zou bij een vriendin gaan eten in het zuiden van de havenstad, maar daar kwam ze nooit aan.

  Familie en vrienden van Van Espen maken zich grote zorgen. Ze hebben sinds gisteravond onafgebroken naar haar gezocht. In Antwerpen en omgeving zijn flyers uitgedeeld en posters opgehangen met een foto van de vermiste vrouw.Een opsporingsbericht is al meer dan 150.000 keer gedeeld op sociale media.

  Kleding gevonden

  De politie zet speurhonden, duikers en een helikopter in bij de zoektocht. Die richt zich met name op het gebied rond de Antwerpse evenementenhal Sportpaleis, waar de telefoon van Van Espen voor het laatst aan stond, rond 23.30 uur.

  Ook kinderorganisatie Child Focus heeft zich bij de speurtocht aangesloten. Bij de zoekactie is kleding gevonden die mogelijk van Van Espen is. De politie noemt de verdwijningszaak "onrustwekkend".

   Politie Antwerpen @PZAntwerpen

  De zoekactie naar de verdwenen Julie Van Espen gaat voort. Momenteel wordt er gezocht in de omgeving van de brug aan het Sportpaleis. De Cel Vermiste Personen coördineert de actie. Heb je tips? Bel 0800 30 300

  7 uur geleden

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zondag 08 juli 2018 @ 00:42
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, Belgische politie houdt JUWELIER AAN die OVERVALLER DOODSCHOOT. OoK IN Nederland, DEURNE is destijds eenzelfde soort zaak geweest, later is deze echter door de rechter vrijgesproken van moord of doodslag, doch dit was zeker bewijsbare noodweer(exes). - Juweliersvrouw Deurne definitief niet vervolgd - Of dit hier het geval is? Uit artikel blijkt dat de overvaller, ná de overval is neergeschoten?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Belgische juwelier opgepakt voor het doodschieten van overvaller

  GISTEREN, 22:19

  BUITENLAND

  In België is een juwelier opgepakt voor doodslag, omdat hij vanmiddag na een overval een van de vluchtende overvallers doodschoot.

  De juwelier uit Oostakker opende het vuur op de twee overvallers, toen die er met hun buit op een bromfiets vandoor gingen. Hij raakte de man die achterop zat. De bestuurder ging ervandoor toen zijn maat dodelijk getroffen van de brommer viel. Volgens getuigen had de dode een bivakmuts op.

  De overvallers hadden ook vuurwapens, maar hebben volgens de politie zelf niet geschoten. De tweede overvaller is nog voortvluchtig. De politie maakte jacht op hem met een helikopter en speurhonden.

  Deurne

  Enkele klanten waren in de winkel getuige van de overval. Zij hebben slachtofferhulp gekregen. Hoeveel de overvallers buit hebben gemaakt, is niet bekend.

  In Nederland schoot een juweliersvrouw in 2014 twee overvallers dood. Zij werd uiteindelijk niet vervolgd, omdat ze volgens het gerechtshof in Den Bosch handelde uit noodweer.

  BEKIJK OOK

  Juweliersvrouw Deurne definitief niet vervolgd

  Deel dit artikel: 

  •  

  •  
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 19 mei 2018 @ 00:18
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, DE DODE PEUTER DIE IN ILLEGALENBUS IS AANGETROFFEN IS OMGEKOMEN DOOR POLITIEKOGEL. Een schrijnende zaak voor allen, alle betrokkenen.

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Peuter op de vlucht door België stierf toch door politiekogel

  GISTEREN, 13:17

  AANGEPAST GISTEREN, 15:52

  BUITENLAND

  De 2-jarige Mawda kwam om het leven in België THE GUARDIAN

  Een peuter die gisteren bij Bergen in België om het leven kwam bij een achtervolging door de politie, blijkt toch te zijn geraakt door een kogel. Het meisje van 2 is daardoor overleden, bevestigt justitie aan Belgische media na autopsie. Het ligt voor de hand dat het een politiekogel was. Gisteren werd nog gezegd dat het kind zeker niet door een politiekogel was gestorven.

  Het gaat om de 2-jarige Mawda, van Iraaks-Koerdische afkomst, meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Zij maakte deel uit van een groep Koerdische migranten die via België onderweg was van Duitsland naar Engeland. Het meisje woonde eerder met haar familie in Engeland, maar werd uitgewezen naar Duitsland. De familie probeerde via België terug te keren.

  Paniekerige achtervolging

  Ze waren gisteren in een busje met 26 volwassenen en vier kinderen onderweg, toen de Belgische politie hen opmerkte in de buurt van Namen. De bestelbus lag laag op de weg. Agenten probeerden de wagen te laten stoppen, maar de chauffeur reed door en dat leidde tot een lange achtervolging, waarbij onder meer een kind uit een autoraampje zou zijn gehouden om de agenten tot stoppen te bewegen.

  Pas na 80 kilometer kwam de bus tot stilstand bij Bergen. Toen de agenten uit hun auto stapten, reed de chauffeur ineens weer door, schrijft Het Laatste Nieuws, en de agenten openden daarop het vuur.

  Vervolgens werd het meisje gevonden. Ze was zwaargewond en bloedde uit haar gezicht. Uit de autopsie blijkt dat ze een kogel in een wang heeft gekregen. Ze is nog in een ambulance gelegd, maar onderweg naar het ziekenhuis overleed ze, meldt de VRT. Er volgt nu een onderzoek naar het optreden van de Belgische agenten.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • maandag 26 maart 2018 @ 00:31
  #1

  Goedemorgen, opmerkelijk bericht, politie onderschept kilo's vlees die in sporttassen en koffers werden vervoerd, dat dit nog voorkomt?

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  25 maart 2018 17:57

  Politie onderschept kilo's vlees die in sporttassen en koffers werden vervoerd

  Politie onderschept kilo's vlees die in sporttassen en koffers werden vervoerd

  Archieffoto. Niet het onderschepte vlees. 

  © Getty

  Bij een politiecontrole in het Belgische Awans is een bestelwagen onderschept met 500 kilo vlees aan boord. Het vlees zat verpakt in koffers, plastic tassen en sporttassen en was onderweg naar Londense restaurants. Ook was de laadruimte van de bestelwagen niet gekoeld.

  Dat meldt de Franse krant Sudinfo. Een patrouille van de snelwegpolitie hield het voertuig uit Roemenië gisterochtend rond 10 uur aan, omdat ze het vermoeden hadden dat de wagen te zwaar geladen was.

  Dat vermoeden bleek te kloppen, maar er was nog veel meer aan de hand. Volgens Sudinfo was het vlees onderweg naar Londense restaurants om daar te worden geserveerd. De zaak is overgedragen aan de Britse autoriteiten.

  Fraude

  Het voorval staat niet op zichzelf. Eerder deze maand werd slachthuis Veviba gesloten door de Belgische autoriteiten. Dit bedrijf fraudeerde onder meer met de invriesdatum en bracht ossenstaarten in handel, zonder dat het vlees was goedgekeurd voor menselijke consumptie. 19 Nederlandse groothandels, slagers, cateraars en supermarkten verkochten deze ossenstaarten.

  Vorig jaar werden er door dierenorganisatie Animal Rights schokkende beelden in slachthuizen naar buiten gebracht. Een van deze slachthuizen was onderdeel van Veviba.

  Meer op rtlnieuws.nl:

  RTL Nieuws

  Gewijzigd op 2021-02-13 00:10:46
  handtekeningafbeelding