439 keer bekeken

AUTOVERHUURBEDRIJVEN soms criminele contacten?

 • dinsdag 03 april 2018 @ 00:54
  #1

  Goedemorgen, slechts 12 bedrijven (ook te veel... maar..) kwamen 'in beeld' voornamelijk in het zuiden van het land, maar NIET ELKE AUTOVERHUURDER is crimineel... en dat suggereert het artikel eigenlijk wel. 

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  10 maart 2017 16:20

  Politie: enorme hoeveelheid autoverhuurders crimineel

  •  

  Politie: enorme hoeveelheid autoverhuurders crimineel

  Archieffoto. 

  © Getty Images

  Alle autobedrijven in Zeeland en West-Brabant die vorige jaar een bezoekje kregen van de politie, bleken malafide en faciliteren de georganiseerde criminaliteit.

  Dat blijkt uit een onderzoek dat de politieregio regio Zeeland-West-Brabant vorig jaar uitvoerde. Aanleiding was een plan van de gemeente Tilburg om een vergunningplicht in te voeren voor autoverhuurbedrijven.

  Connectie met criminelen

  In de regio werden in totaal 43 autoverhuurbedrijven bezocht en bij al die bedrijven werd een connectie met criminaliteit aangetoond. In de meeste gevallen ging het om gebruik van huurauto's door criminelen.

  Van in totaal twaalf bedrijven werd de administratie in beslag genomen. Van hun klanten had 70 tot 100 procent een strafblad.In Tilburg huren leden van motorclubs zoals Satudarah en No Surrender op grote schaal auto's bij bedrijven, zegt de politie.

  Pinautomaat niet aangesloten

  Vijf bedrijven zijn aangepakt voor drugshandel, hennepteelt, de vondst van vuurwapens of zelfs explosieven. Van drie bedrijven denkt de politie dat ze deel uitmaken van een criminele organisatie.

  In het rapport wordt een Tilburgse vestiging van autoverhuurder Hertz als voorbeeld genoemd. Biljetten van 500 euro waren daar de normaalste zaak van de wereld. De pinautomaat was niet eens aangesloten. De directie wordt verdacht van witwassen.

  Meer op rtlnieuws.nl:
  Satudarah-president zwijgt bij rechtbank over drugs, witwassen en wapenbezit

  RTL Nieuws / ANP

   

  Gewijzigd op 2018-06-10 12:22:14
  handtekeningafbeelding