857 keer bekeken

GEZAMENLIJKE POLITIEACTIES, ANTI-TERREURACTIES oa

 • vrijdag 12 februari 2021 @ 00:31
  #9
  reactie op (#8) herman_dad

  Goedemorgen, DEENSE EN DUITSE POLITIE ROLLEN TERREURNETWERK OP, in totaal zijn 13 mensen opgepakt, waaronder drie Syriers. Verdere mededelingen zijn nog niet gedaan, morgen wel een persconferentie daarover. In ieder geval goede samenwerking binnen de EU.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BUITENLAND • GISTEREN, 17:58

  Deense en Duitse politie rollen terreurnetwerk op

  In Denemarken worden dertien mensen verdacht van het voorbereiden van terroristische aanslagen. Zes van hen zitten nog in voorarrest, zeven zijn formeel aangeklaagd voor terrorisme. Daarnaast is in Duitsland een terreurverdachte aangehouden.

  Er is niets bekendgemaakt over de motieven of doelwitten van de terreurverdachten. Volgens Deense en Duitse media gaat het om in ieder geval drie Syrische broers.

  De veiligheidsdiensten kwamen de verdachten op het spoor na een tip van een Pools internetbedrijf, schrijft Der Spiegel. Dat bedrijf ontving een bestelling voor een verdachte hoeveelheid zwavel en aluminiumpoeder en sloeg daarop alarm.

  Bij een huisdoorzoeking in Saksen-Anhalt werden vervolgens grote hoeveelheden vuurwerk en een zelfgemaakte IS-vlag aangetroffen. Ook waren in een koran passages over "de strijd tegen ongelovigen" onderstreept.

  Morgen persconferentie

  De Deense minister van Justitie dankt op Twitter de Duitse politie voor de samenwerking, maar geeft verder geen details over de terreurverdachten. Wel zegt hij dat de terroristische dreiging in Denemarken "ernstig" blijft.

  De Deense politie en antiterreureenheid geven morgenochtend een persconferentie over de arrestaties.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 21 januari 2020 @ 00:17
  #8
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, IN BRABANT GESTOLEN DURE AUTO DOOR SPAANSE POLITIE UITEINDELIJK KLEMGEREDEN. Een vrachtautochauffeur herkende de auto die door het bedrijf op FACEBOOK was gezet en na een wilde achtervolging kon de Spaanse politie de man uiteindelijk aanhouden. Dankzij de EU samenwerking toch ook een beetje....

   Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  CLASSIC PARK BOXTEL

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 22:26

  Autodief rijdt van Brabant naar Spanje, Spaanse politie pakt hem op

  Een oplichter die vrijdag een exclusieve Aston Martin meenam bij een autogarage in het Brabantse Boxtel, is in Spanje opgepakt. De man reed, na een wilde achtervolging, de Spaanse politie aan.

  De man zei vrijdag tegen de garage dat hij zou terugkomen om de Aston Martin van bijna 50.000 euro te betalen, maar deed dat niet. Hij liet een dure BMW achter als onderpand. Die auto bleek echter gestolen te zijn. "We waren heel druk, anders was dit nooit gebeurd", vertelt de eigenaar van de autogarage aan Omroep Brabant.

  Het autobedrijf deelde het nieuws over de gestolen auto via Facebook. Een internationale vrachtwagenchauffeur herkende de wagen en zag hem in Spanje staan. Daar werd de oplichter nu dus aangehouden door de Spaanse politie.

  Proefrit

  Het Boxtelse bedrijf grijpt het voorval aan om nog eens goed naar zijn beleid te kijken. "We hebben sluitende procedures: zo rijdt er altijd iemand mee met een proefrit. Maar nu gaan we alles nog eens doornemen."

  Het is nog niet bekend wanneer de auto terugkeert naar Boxtel.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 29 oktober 2019 @ 00:18
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE, DOUANE EN FIOD DOEN INVALLEN BIJ ILLEGALE TABAKSFABRIKANTEN, vooral in Limburg.Ook in andere Illegale sigarettenfabriek opgerold in Kapelle, 8 arrestaties EU-landen zijn dergelijke invallen gedaan. Ook in deze 'illegale' industrie gaan miljoenen om. Ook daar zijn invallen gedaan in deze gezamenlijke politieactie. 

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 13:30 • AANGEPAST VANDAAG, 18:04

  Achttien arrestaties bij actie tegen groot netwerk illegale sigarettenproducenten

  Een FIOD-medewerker in een illegale sigarettenfabriek ANP

  De fiscale opsporingsdienst FIOD en de douane hebben samen met collega's uit zeven andere Europese landen een grote actie uitgevoerd tegen de productie van illegale sigaretten. In Nederland zijn panden in Limburg doorzocht. Er zijn achttien mensen aangehouden, van wie vijftien in Nederland.

  Een van de hoofdverdachten is een man uit Vaals. Justitie verdenkt hem van onder meer witwassen en accijnsfraude. Samen met anderen zou hij honderdduizenden kilo's tabak hebben verhandeld. Daardoor liep de staat 67 miljoen euro aan accijnzen mis.

  Er zijn achttien bedrijfspanden en woningen doorzocht in Brunssum, Heerlen, Landgraaf, Vaals, Stramproy, Zoetermeer, Wanroij, Dieren en de gemeenten Leudal, Peel en Maas en Kerkrade. In Stramproy, een dorp op de grens met België, is een sigarettenfabriek gevonden. Daar werden negen mensen opgepakt.

  "Zulke fabrieken worden op afgelegen plaatsen in loodsen opgebouwd", vertelde Bert Langerak van de FIOD vanmiddag in het NOS-radioprogrammaNieuws en Co. In Stramproy konden volgens hem miljoenen sigaretten worden gemaakt. "Zo'n productielijn begint met zakken ruwe tabak en aan het eind van de rit staan de sigaretten in sloffen klaar."

  Kijk hier naar beelden van de inval in Stramproy:

  1:24 Volume 10%

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  'Met illegale sigaretten hou je de criminaliteit in stand'

  In het buitenland zijn doorzoekingen gedaan in België, Cyprus, Italië, Polen, Roemenië, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk. De criminelen kochten vermoedelijk tabak in Italië om die in Nederland te bewerken. De tabak zou daarna zijn verkocht aan illegale sigarettenfabrieken in binnen- en buitenland. Ook hield de organisatie zich volgens het Openbaar Ministerie bezig met het kopen, repareren en verkopen van machines om illegale sigaretten te maken.

  Accijnsverlies

  De opsporingsdiensten hebben een grote hoeveelheid namaak-merksigaretten en 45.000 kilo tabak in beslag genomen. Ook is beslag gelegd op machines, geld, bankrekeningen en een dure auto.

  Volgens de FIOD is Nederland een van de landen die populair zijn bij de georganiseerde misdaad om sigaretten te maken. "We zijn een centraal gelegen land met goede logistieke voorzieningen, zoals de havens van Rotterdam en Antwerpen", zegt directeur opsporing Bert Langerak. "Veel sigaretten gaan naar het buitenland."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

    

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 07 augustus 2019 @ 00:44
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, ACHTERVOLGING VAN MOGELIJKE TERRORISME VERDACHTE VANAF DUISBURG (D) NAAR AMSTERDAM waar deze eindigde door op de banden van de vluchtauto te schieten. Bij deze in Duitsland begonnen achtervolging van rond de 200 km deden Duitse en Nederlandse politie-eenheden mee.

  Man gearresteerd na achtervolging van Duitsland naar Nederland

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Achtervolgde automobilist mogelijk betrokken bij verdacht pakketje Duisburg.

  De achtervolging eindigde op de Gooiseweg in Amsterdam INTER VISUAL STUDIO

  VANDAAG, 10:06

  BINNENLANDBUITENLAND

  De man die gisteravond in een auto met een Duits kenteken na een wilde achtervolging vanuit Duitsland in Amsterdam werd gearresteerd, was eerder die avond mogelijk betrokken bij een incident in Duisburg. De Duitse politie verdenkt hem ervan een verdacht pakketje te hebben neergelegd in een winkelcentrum in die stad.

  Het winkelcentrum werd na de vondst van dat pakketje ontruimd. Na uren onderzoek heeft de Duitse explosieven-opruimingsdienst het pakketje tot ontploffing gebracht.

  Volgens de Duitse politie gaat het om een nepbom. De verdachte is een 31-jarige Duitser.

  De aangehouden man ontkent volgens Bild bij het verdachte pakketje betrokken te zijn. Hij zou voor de politie zijn gevlucht omdat hij in een gestolen auto reed.

  De explosievendienst onderzocht het verdachte pakketje in een winkelcentrum in Duisburg HOLLANDSE HOOGTE/CHRISTOPH REICHWEIN

  Bij een politiecontrole naar aanleiding van de vondst van het pakketje werd de man in de buurt van Duisburg staande gehouden. Daarbij dreigde hij met een wapen, waarna de politie afstand nam en versterking vroeg. De man vluchtte weg, waarna de Duitse politie de achtervolging inzette.

  De verdachte vluchtte naar Nederland, waar hij via de A12, A30 en A1 naar de Gooiseweg in Amsterdam reed. Daar schoot de politie de banden van zijn auto lek en kon de man worden gearresteerd.

  De auto van de man is onderzocht. Daarbij werd een gasalarm-vuurwapen gevonden.

  De man wordt later deze week voorgeleid, waarna een overleveringsprocedure kan worden begonnen.

  Bij de achtervolging schoot de politie twee keer op de banden van de vluchtwagen:

  Video afspelen

  00:24

  Man gearresteerd na achtervolging vanuit Duitsland naar Nederland

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

   

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 06 juli 2019 @ 00:16
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, DEZE KEER WEER IN LIMBURG grenscontroles met de Duitse en Belgische politie, samenwerking. Veel zaken geconstateerd w.o. mensensmokkel en: 

  De andere aanhoudingen waren voor drugsbezit, wapenbezit, openstaande boetes of het aantreffen van inbrekerswerktuig. Vijf bestuurders reden onder invloed van drank of drugs.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Aanhoudingen voor mensensmokkel bij politiecontroles Limburg.

  L1 - BAS DINGEMANSE

  VANDAAG, 10:32

  REGIO

  De politie heeft gisterenavond in Limburg op meerdere plaatsen langs de grens controles gehouden. Daarbij zijn zeventien mensen aangehouden. Ook zijn er meerdere auto's, grondstoffen voor de productie van xtc en 20.000 euro contant geld in beslag genomen.

  In Venlo, Maastricht, Heerlen en Maasbracht controleerde de politie samen met de marechaussee en collega's uit België en Duitsland kentekens van auto's met een speciaal camerasysteem. Daarop konden er gericht auto's aan de kant worden gezet en worden onderzocht.

  Mensensmokkel

  Vijf van de zeventien aanhoudingen zijn gedaan in verband met mensensmokkel. Daar wordt nu verder onderzoek naar gedaan, schrijft 1Limburg.

  De andere aanhoudingen waren voor drugsbezit, wapenbezit, openstaande boetes of het aantreffen van inbrekerswerktuig. Vijf bestuurders reden onder invloed van drank of drugs.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van L1

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 17 mei 2019 @ 00:28
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, WEDEROM HOUDEN NL en DUITSE POLITIE- EN ANDERE DIENSTEN GROTE GEZAMELIJKE CONTROLE LANGS DE NEDERLANDS-DUITSE GRENS. Het betrof hier een grootschalige controle van Groningen tot aan Aken-Maastricht zelfs. Veel aanhoudingen (weg)misdrijven geconstateerd.  

  Zie en lees verder art. van NU.nl Twitter (bron)

  Donderdag 16 mei 2019 |

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Tientallen personen opgepakt tijdens controle bij Duitse grens

  Tientallen personen opgepakt tijdens controle bij Duitse grens

  16 mei 2019 14:01 Laatste update: 5 uur geleden

  131  

  In totaal 33 personen zijn woensdag opgepakt tijdens een grote Duits-Nederlandse grenscontrole. Tijdens die actie zijn in totaal 185 strafbare feiten geconstateerd, waaronder overtredingen van de Vreemdelingenwet en rijden onder invloed.

  Gepleegde strafbare feiten

  • 27 keer overtredingen vreemdelingenwet
  • 57 keer overtredingen opiumwet
  • 58 keer rijden onder invloed
  • 21 keer rijden zonder rijbewijs

  De eendaagse actie van de Koninklijke Marechaussee, Douane, politie en de Duitse autoriteiten vond woensdag plaats. Uiteindelijk zijn er 10.364 personen gecontroleerd.

  Ook zijn er 8.099 voer- en vaartuigen en treinen gecontroleerd. Op de belangrijke toegangswegen van en naar Nederland, van Groningen tot Aken, moesten alle voertuigen verplicht langs de controleurs.

  21 bestuurders bleken niet in het bezit van een rijbewijs te zijn, 58 anderen waren onder invloed. Verder is woensdag voor 16,940 euro aan openstaande boetes geïnd.

  Met de grootschalige actie proberen de Nederlandse en Duitse autoriteiten grensoverschrijdende criminaliteit te bestrijden en de verkeersveiligheid te vergroten.

  Door: NU.nl  Beeld: Pro Shots

  131  reacties     

  Lees meer over:

  Misdaad in Nederland  Binnenland 

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 16 november 2018 @ 00:28
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, GROTE POLITIE- EN DOUANE AKTIE NEDERLANDS-DUITSE GRENS, i.s.m Duitse politie en instanties. Ook deze controle akties in Europees verband vinden meer en meer plaats.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS TWITTER (bron)

  Aanhoudingen bij grote controle op wegen langs de grens met Duitsland

  GISTEREN, 16:27

  AANGEPAST GISTEREN, 22:17

  BINNENLAND

  De politie houdt vaker controles langs de grens met Duitsland ANP

  Langs delen van de grens met Duitsland is een grote grenscontrole gehouden. Op de A12 werd al het inkomende verkeer vanuit Duitsland gecontroleerd. Auto's werden naar een parkeerterrein geleid waar steekproefsgewijs gecontroleerd werd.

  Ook op de A1 richting Deventer en op een aantal andere wegen is het verkeer gecontroleerd. De actie werd uitgevoerd door de douane, de marechaussee en de politie. Ook gisteren waren er al controles. De Duitse politie werkte daar ook aan mee.

  Bij de actie van vanavond werd in een auto 30.000 euro gevonden, de drie inzittenden zijn aangehouden. Twee anderen werden aangehouden omdat ze geregistreerd stonden in de politiesystemen, waarvoor is niet duidelijk. Ook werd een man aangehouden die te veel gedronken had. Verder zijn er boetes uitgeschreven voor kleine overtredingen, en reed een bestuurder zonder rijbewijs.

  Met de grenscontroles hoopt de politie onder meer rondtrekkende criminele bendes te onderscheppen. Bij een eerdere soortgelijke actie eerder dit jaar werden honderden mensen opgepakt, onder wie helers van gestolen babymelkpoeder.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 02 augustus 2018 @ 00:21
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, LIMBURG: POLITIE IN NL, BELGIE EN DUITSLAND houden gezamenlijk grote controleacties tegen rondreizende 'criminele bendes', veel bestaande uit Oost-Europeanen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politieactie tegen rondreizende criminele bendes

  GISTEREN, 16:50

  BINNENLAND

  Aan de Zuid-Limburgse grenzen is een grote politieactie bezig tegen rondreizende criminele bendes in België, Nederland en Duitsland. De rondtrekkende criminelen uit met name Oost-Europa maken zich schuldig aan misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak, oplichting, skimming en zakkenrollerij.

  Onder meer langs de grens bij Heerlen is een controle:

  Video afspelen

  00:50

  'We proberen de criminaliteit een halt toe te roepen'

  Aan de actie doen 200 agenten mee van de Limburgse, Duitse en Belgische politie. Ze hebben controlepunten ingericht op snelwegen, hoofdwegen en stedelijke knooppunten in het grensgebied tussen Heerlen en het Belgische Eupen. Ook bij kleinere grensovergangen wordt gecontroleerd.

  Inbrekerswerktuigen

  De agenten maken gebruik van digitale nummerplaatherkenning. De nummerplaten van passerende auto's worden gescand en ingevoerd in een systeem waarin gegevens staan van mobiele criminelen en rondtrekkende dadergroepen.

  Als er een match is, wordt de auto aangehouden. Behalve een schat aan informatie voor lopende rechercheonderzoeken, treft de politie in de voertuigen ook vaak inbrekerswerktuigen en gestolen goederen aan.

  BEKIJK OOK

  170 agenten ingezet bij internationale actie in Limburg

  'Dief weet dat hij binnen een paar uur weer buiten staat'

  Politieactie tegen rondreizende dieven: bijna 60 aanhoudingen

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 19 april 2018 @ 00:26
  #1

  Goedemorgen, Europese verkeerspolitie houdt 'flitsmarathon' in België en Duitsland. Flitsacties op de snelheidscontrole over 3 landen, Belgie, Luxemburg en Duitsland. De EU samenwerking bij de politiekorpsen lijkt wel steeds meer te werken?  

  Zie en lees verder art. van NU.nl Twitter (bron)

  Donderdag 19 april 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Europese verkeerspolitie houdt 'flitsmarathon' in België en Duitsland 

  Foto: ANP

  Gepubliceerd: 18 april 2018 07:43 Laatste update: 18 april 2018 10:23

  • ​De Europese verkeerspolitie houdt automobilisten woensdag extra in de gaten tijdens een 24 uur durende verkeerscontrole in België, Luxemburg en een deel van Duitsland.

  Dat meldt politie-organisatie TISPOL. De organisatie voert deze extra controles uit in het kader van verkeersveiligheid.

  Vanaf 6.00 uur in de ochtend wordt op wegen in die drie landen extra geflitst. In Duitsland gaat het om de deelstaten Beieren, Hessen en Nordrhein-Westfalen. Nederland werkt niet actief mee aan de extra controle.

  Het is niet de eerste keer dat een zogenoemde 'flitsmarathon' plaatsvindt. Bij de vorige actie werden meer dan 36.500 mensen op de bon geslingerd voor te hard rijden en verloren 107 mensen hun rijbewijs.

  De politie heeft de controlepunten van tevoren aangekondigd. "We willen dat automobilisten over hun snelheid nadenken, daarom maken we de locaties bekend", aldus TISPOL. "We willen in het hoofd van de automobilisten komen, niet in hun portemonnee".

  Door: NU.nl

  Lees meer over: 

  Verkeer Flitsen

  Gewijzigd op 2019-05-17 00:22:18
  handtekeningafbeelding