1564 keer bekeken

ALGEMEEN of bijzonder (GEWELDSDADEN) nieuws

 • maandag 11 april 2022 @ 01:09
  #31
  reactie op (#30) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG VOOR REDDER VAN 9 MENSEN UIT TE WATER GERAAKT BUSJE.... onderscheiding voor hem, de Zilveren Duim.... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  En ook veel geluk gehad:

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • ZATERDAG, 16:37

  Onderscheiding voor redder Poolse drenkelingen uit Amsterdamse gracht

  De politie onderscheidt Henk Cornelissen met de Zilveren Duim POLITIE.NL

  De Amsterdamse politie heeft een Zilveren Duim uitgereikt aan de man die een week geleden negen inzittenden van een zinkend busje in de Prinsengracht redde. De 29-jarige Henk Cornelissen sprong direct de gracht in toen het busje te water raakte, en wist een van de deuren open te trekken.

  "Een heldenactie. Daar waren alle hulpdiensten het over eens", laat de Amsterdamse politie weten bij NH Nieuws. "Daarom zetten de politie, brandweer en Amsterdamse reddingsbrigade hem gezamenlijk in het zonnetje."

  Het busje met negen Poolse toeristen aan boord reed vorige week, waarschijnlijk bij een parkeermanoeuvre, de Prinsengracht in en begon vrijwel gelijk te zinken. "Ik hoorde een grote plons", vertelde Cornelissen eerder. "Ik rende ernaartoe en toen ik aan de kade stond hoefde ik niet na te denken. Ik deed mijn jas uit en sprong het water in."

  Ervaren duiker

  De Polen hadden geluk. De 29-jarige Amsterdammer duikt als hobby en heeft veel ervaring met duiken in koud water. Hij trok een van de deuren van het busje open waardoor de inzittenden naar buiten konden. Zeven van hen zwommen direct naar de wal. Twee anderen bleken niet te kunnen zwemmen. "Ik hield ze bij me", aldus Cornelissen. "Een rondvaartboot parkeerde heel kundig parallel aan de bus, waardoor zij veilig de rondvaartboot op konden. Zij gaven direct dekens om op te warmen."

  De Zilveren Duim wordt door de politie uitgereikt aan Amsterdammers die een uitzonderlijke prestatie hebben verricht. In de meeste gevallen gaat dit om cruciale hulpverlening aan mensen in nood.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • zondag 03 april 2022 @ 00:41
  #30

  Goedemorgen, VERKEER: AUTOMATISERING IS NIET ALLES, BRUGWACHTERS WEER TERUG, AUTOMATISCH GAF TE VEEL STORINGEN EN VERKEERSHINDER.... Echter:  Het aantal brugwachters in Amsterdam nam bijvoorbeeld af van meer dan honderd in 2008 naar 49 nu. Bovendien zijn in de vijf jaar dat er werd gewerkt met bediening op afstand veel brugwachtershuisjes verhuurd.

  Een aantal brugwachtershuisjes is nu in gebruik bij een hotelketen. De brugwachter kan er dus niet meer schuilen bij regen of sneeuw. Hij moet snel door naar de volgende brug. De wachttijd voor plezier- en beroepsvaart zal oplopen, is de verwachting.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  En ook veel geluk gehad:

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 11:22

  Videosysteem hapert, dus brugwachters terug in Amsterdam

  ANP

  De brugwachter is terug in Amsterdam. Alle vijftig belangrijke bruggen worden dit jaar en ook in 2023 weer gewoon met de hand bediend. Dat is een stuk veiliger dan het videosysteem voor bediening op afstand waarmee Waternet tot vorig jaar werkte.

  Veel camerabeelden van het videosysteem kwamen haperend of vertraagd binnen in de centrale, laat Waternet weten bij NH Nieuws. Dat maakte het bijna onmogelijk om exact te bepalen wanneer de slagbomen naar beneden moesten of het brugdek omhoog.

  Voor brug- en sluiswachters betekent het besluit van Waternet dat ze weer gewoon op de fiets of scooter van brug naar brug gaan.

  Brugwachtershuisjes verhuurd

  "Ik vind het wel lastig. Ik zat op de centrale en dat had mijn voorkeur", vertelt brugwachter Nic Pronk, Volgens hem is er "buiten" veel veranderd. Het aantal brugwachters in Amsterdam nam bijvoorbeeld af van meer dan honderd in 2008 naar 49 nu. Bovendien zijn in de vijf jaar dat er werd gewerkt met bediening op afstand veel brugwachtershuisjes verhuurd.

  Een aantal brugwachtershuisjes is nu in gebruik bij een hotelketen. De brugwachter kan er dus niet meer schuilen bij regen of sneeuw. Hij moet snel door naar de volgende brug. De wachttijd voor plezier- en beroepsvaart zal oplopen, is de verwachting.

  Risico voor Amsterdam

  Maar het kan niet anders, zegt Waternet. Met de introductie van een nieuwe videosysteem vorig jaar, werd het bedienen of afstand onbetrouwbaar. Op de doorgaande routes veroorzaakte dat "een risico dat Amsterdam niet kan accepteren", schreef wethouder Egbert de Vries (Water) in januari in een brief aan de gemeenteraad.

  Waternet heeft nog geprobeerd om te repareren. Maar het probleem met de zogenoemde objectbediening van de bruggen is zo hardnekkig dat Waternet daarmee gestopt is. In plaats daarvan komt er een geheel nieuw ontwerp. De brugwachters zullen ingezet blijven worden totdat dit ontwerp af is; volgens Waternet kan dat nog wel twee vaarseizoenen duren.

  Verkeersstromen

  Er is ook een aantal - beduidend kleinere - bruggen en sluizen in Amsterdam waar geen wachters worden ingezet en het videosysteem nog wel wordt gebruikt. Maar dan gaat het volgens Waternet om sluizen, fietsbruggen en kleine bruggen met "overzichtelijke verkeersstromen".

  Brugwachter Pronk moet in ieder geval weer gewoon buiten staan bij de brug. Dat heeft voordelen, zo blijkt. Als een fietser nog even snel over de brug wil, laat hij de slagboom speciaal voor haar nog eventjes half open. Dat was met het videosysteem voor bediening op afstand waarschijnlijk niet gelukt.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  Gewijzigd op 2022-04-03 07:44:00
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 23 februari 2022 @ 00:42
  #29

  Goedemorgen, GIJZELING BIJ VERMOEDELIJK OVERVAL REDELIJK GOED BEEINDIGD. De dadere is door de politie onschadelijk gemaakt en de gegijzelde ongedeerd gebleven. We moeten uitgaan van een overvaller zie zich zeer had verkeken daarop en toen een willekeurig ander persoon gijzelde bij de snelle reactie van de politie, maar het gaf veel (media) commotie en nodige politie-inzet vandaag.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 24-02-22 01.00 uur: AFLOOP GIJZELING toch nog volop in het nieuws ook in buitenland en volop toch waardering voor degenen die dat deden zij het na de actie van de gegijzelde die ineens kon ontspappen en de reactie in een seconde van de DSI man die hem kon uitschakelen en aanrijden. De gijzelnemer is in de loop van gisteren overleden aan de verwondingen maar verder geen slachtoffers gelukkig.

  UPDATE 23-02-22 07.00 uur:

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 18:14 • AANGEPAST GISTEREN, 23:54

  Gijzeling op Leidseplein Amsterdam beëindigd, dader overmeesterd

  Een man ligt naast een politierobot op straat kort na de beëindiging van de gijzeling ANP

  Een gijzeling die al urenlang aan de gang was in de Apple Store op het Leidseplein in Amsterdam, is beëindigd. Tussen 17.40 uur en 22.30 uur hield een gewapende man iemand gegijzeld in de winkel. Tegen het eind van de avond renden de gijzelnemer en zijn gijzelaar onverwacht het pand uit, waarna de politie de dader met een auto aanreed.

  Dat gebeurde met opzet, zegt de politie. De man kwam gewond op straat terecht, waar hij van verschillende kanten door scherpschutters onder schot werd gehouden. Hij is van dichtbij met een robot onderzocht op explosieven. Die droeg hij niet bij zich, meldt de politie. Er wordt nu uitgebreid onderzoek gedaan in de Apple Store.

  De gijzelnemer wordt onder schot gehouden:

  1:06 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Na uren komt er een einde aan gijzeling Apple Store Leidseplein

  Vervolgens werd de man in een ambulance medisch onderzocht. Hoe hij eraan toe is, is niet duidelijk. De politie zegt dat hij naar het ziekenhuis is vervoerd. Het is niet duidelijk wie de dader is. De man die werd gegijzeld is in veiligheid, zegt de politie.

  Op deze beelden is te zien hoe de dader en de gijzelaar het pand uitrennen. De dader wordt vervolgens aangereden. Let op, deze video bevat schokkende beelden:

  0:30 Zie video in oorspronkelijke artikel

  De gijzelaar wordt overmeesterd op het Leidseplein

  In de Apple Store was aan het eind van de middag een gewapende overval die uitliep op de gijzeling. Het was al snel duidelijk dat het waarschijnlijk om één gijzelnemer en één gijzelaar ging", zegt verslaggever Edwin van den Berg. Of de gijzelaar een klant was of een medewerker van de winkel, is nog onduidelijk.

  Op sociale media gingen beelden rond van een man in een camouflagepak die een wapen rondzwaait en daarbij een andere man bij zijn nek omklemt. Specialistische politie-eenheden waren urenlang op het Leidseplein om de situatie onder controle te krijgen.

  Tientallen mensen bevrijd

  In de loop van de avond bevrijdde de politie tientallen mensen uit de winkel. Ook nadat de twee mannen naar buiten waren gerend, zijn meer mensen in het pand in veiligheid gebracht, meldt de politie.

  Dit zijn beelden van eerder op de avond:

  0:51 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Grote politie-inzet op Amsterdamse Leidseplein na overval op Apple Store

  Het Leidseplein werd afgezet en verschillende cafés gesloten. Publiek dat op het moment van de overval op het plein was, werd gevraagd zich schuil te houden in de cafés. Ook het DeLaMar Theater en de Stadsschouwburg werden gesloten. Mensen die daar binnen waren, moesten zich op last van de politie verschuilen. Journalisten werden ook op afstand gehouden. Stadszender AT5 zond een livestream van de omgeving uit.

  Nazorg van Slachtofferhulp

  De tientallen mensen die in de loop van de avond uit de winkel werden bevrijd, worden opgevangen door agenten en moeten op een politielocatie een getuigenverklaring afleggen. Ook kunnen ze daar nazorg krijgen van Slachtofferhulp.

  Getuigen zouden bij het begin van de gijzeling schoten hebben gehoord in de Apple Store. De politie twitterde dat de beelden op sociale media worden veiliggesteld en meegenomen in het onderzoek.

  De dader was op meerdere foto's te zien. Hij droeg een camouflagepak en had een automatisch vuurwapen:

  De gijzelnemer heeft zijn arm om de gegijzelde ANP

  BEELD OP SOCIALE MEDIA

  De gijzeling aan het begin van de avond ANPDeel dit artikel:

  Gewijzigd op 2022-02-24 01:03:01
  handtekeningafbeelding
 • maandag 21 februari 2022 @ 00:39
  #28

  Goedemorgen, NU WEER SCHIETPARTIJ IN AMSTERDAM-OOST, EEN DODE en een gewonde arrestant....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND • GISTEREN, 09:45

  Dode na schietpartij in Amsterdam-Oost, gewonde man aangehouden

  Bij een schietpartij in Amsterdam-Oost is een 41-jarige man zwaargewond geraakt en korte tijd later overleden. Een man van 21 raakte ook gewond en is door de politie aangehouden.

  Het schietincident was gisteravond rond 20.40 uur in een woning aan de Fizeaustraat. Op die plek troffen agenten de zwaargewonde man aan, die later aan zijn verwondingen bezweek.

  De andere gewonde werd in de naastgelegen Dulongstraat gevonden. De man ligt in het ziekenhuis en verkeert niet in levensgevaar. De politie zegt dat zijn rol bij de schietpartij wordt onderzocht en dat hij daarom is aangehouden. Beide betrokkenen komen uit Amsterdam.

  Een omwonende zegt tegen NH Nieuws dat er rond het moment van de schietpartij drie knallen te horen waren. De politie vraagt getuigen of mensen met informatie om zich te melden.

  0:24 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Schietpartij in Fizeaustraat Amsterdam

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 20 januari 2022 @ 00:44
  #27
  reactie op (#26) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG OP ARTIKEL VAN GISTEREN, DE 22 JARIGE NEERGESTOKEN MAN IS LATER OVERLEDEN. Maar het exessive geweld onder jongeren MET NAME neemt landelijk maar zeker ook in Amsterdam steeds ernstiger en verontrustender vormen aan. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Aanvulling dd 20-01-2022:

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 17:26

  Nijmegenaar (29) dood na steekpartij in Amsterdam, drie minderjarigen vast

  NH NIEUWS

  Een man van 29 uit Nijmegen is overleden aan de verwondingen die hij opliep bij een steekpartij in Amsterdam Osdorp. Dit gebeurde gistermiddag, de man overleed 's avonds.

  De politie heeft drie minderjarige jongens aangehouden, melden NH Nieuws en AT5.

  Het steekincident was rond 16.15 uur. Volgens de politie lijkt het erop dat de man is neergestoken bij een ruzie.

  Vrijwel meteen wisten agenten twee verdachten aan te houden, een jongen van 16 uit Amstelveen en een 15-jarige jongen uit Uithoorn. De derde verdachte, een 16-jarige jongen uit Amsterdam, is vandaag aangehouden.

  De drie tieners zitten vast en mogen alleen contact hebben met hun advocaat. De politie wil op dit moment verder niets zeggen. Wel vraagt ze getuigen om zich te melden.

  Meerdere incidenten

  Het is niet het eerste geweldsincident in de afgelopen dagen in Amsterdam. Afgelopen zondag vonden er drie schietpartijen plaats in de stad. Bij een schietpartij in Amsterdam Zuidoost kwam een 16-jarige jongen om het leven.

  Dit zijn beelden van het politieonderzoek na de schietpartij:

  0:23  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Jongen (16) doodgeschoten in huis in Amsterdam-Zuidoost

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  Gewijzigd op 2022-01-20 09:24:09
  handtekeningafbeelding
 • maandag 17 januari 2022 @ 00:42
  #26
  reactie op (#22) herman_dad

  Goedemorgen, JONGEN VAN 16 JAAR DOODGESCHOTEN IN AMSTERDAM Z-O. Dader gevlucht maar mogelijk hebben jongeren met een pistool zitten spelen met dodelijke afloop voor één van hen? Een scenario dat de politie volgens Het Parool onderzoekt is dat de jongens aan het spelen waren met een vuurwapen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 21:14 • AANGEPAST GISTEREN, 23:12

  Jongen (16) doodgeschoten in huis in Amsterdam-Zuidoost

  INTER VISUAL STUDIO

  In Amsterdam-Zuidoost is aan het begin van de avond een jongen van 16 jaar doodgeschoten. Toen de politie even na 19.00 uur in een woning in de Sinderenstraat kwam, leefde het slachtoffer nog.

  Hulpdiensten hebben geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar dat is niet gelukt.

  Het Parool meldt dat de politie twee jongens van ongeveer dezelfde leeftijd heeft gearresteerd. Waarvan zij worden verdacht is nog onduidelijk. Getuigen zeggen tegen de krant dat de jongens vrienden van het slachtoffer zijn. Mogelijk zijn ze door de politie meegenomen omdat de omstandigheden van de schietpartij nog onduidelijk zijn. Een ingewijde meldde aan de krant dat de schutter lijkt te zijn gevlucht.

  Volgens Het Parool vond de schietpartij plaats in de woning van de vader van het slachtoffer. De vader verblijft in Engeland. Een scenario dat de politie volgens Het Parool onderzoekt is dat de jongens aan het spelen waren met een vuurwapen.

  Beelden van na het incident:

  0:23 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Jongen (16) doodgeschoten in huis in Amsterdam-Zuidoost

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2022-01-17 06:22:41
  handtekeningafbeelding
 • maandag 06 december 2021 @ 00:42
  #25

  Goedemorgen, BUURTMOEDERS HOUDEN IN AMSTERDAM NIEUW-WEST de jeugd onder een zekere controle met suces. In andere wijken ook wel eens 'buurtvaders' en in zijn algemeen wellicht een goed idee? In totaal zijn er ongeveer dertig buurtmoeders actief in de wijk. Ze staan in nauw contact met de politie en de gemeente.

  Niet alleen zorgt het voor minder werkdruk voor de politie maar ook in een vervolg daarop ook justie, OM en 'HALT'. En voor de jongeren zelf, hun toekomst.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 11:40 • AANGEPAST GISTEREN, 11:56

  Buurtmoeders zorgen voor rust in Amsterdam Nieuw-West: 'Ze weten dat we er zijn'

  AT5/NH NIEUWS

  Sinds anderhalf jaar patrouilleren in Amsterdam Nieuw-West dagelijks buurtmoeders in kleine groepjes door de straten. Het doel: de buurt veilig houden en voorkomen dat er onrust ontstaat.

  Door het koude weer is het uitgestorven op straat, maar dat maakt de buurtmoeders niet uit:

  2:09  Zie video in oorspronkelijke artikel

  'Ze weten dat we er zijn'

  Tijdens hun rondes spreken ze jongeren aan op hun gedrag of op het feit dat ze nog laat op straat rondhangen. "Soms zien we maar een paar jongeren op één avond. We blijven gewoon onze rondes doen", vertelt buurtmoeder Kouatar aan AT5. "Ook al zien wij hen niet, zij zien ons wel. En soms zie je ze wegrennen, maar ze weten in ieder geval wel dat we er zijn."

  In totaal zijn er ongeveer dertig buurtmoeders actief in de wijk. Ze staan in nauw contact met de politie en de gemeente. Fatimzahra Baba coördineert de patrouilles en helpt waar dat nodig is. "Je ziet dat de wijk heel positief reageert op de vrouwen", zegt Baba. "Het heeft tegelijkertijd een wederkerigheid. Dit zijn moeders die men vaak niet ziet, of men denkt dat deze moeders niet aanwezig zijn. Maar deze moeders zijn er wel degelijk."

  Rustig

  De vrouwen behandelen de jongeren als hun eigen kinderen en die aanpak lijkt te werken. "Als wij buiten lopen, dan laten we aan de jongeren zien: wij zijn hier, spreek ons aan en als er iets is dan kan je bij ons terecht. Maar de jongeren weten ook dat ze moeten uitkijken, want we houden ze in de gaten", aldus Kouatar.

  De aanwezigheid van de buurtmoeders op straat lijkt vruchten af te werpen, want het is rustig in het stadsdeel. In andere steden in het land was het de afgelopen maand onrustig, nadat demonstraties tegen de coronamaatregelen waren uitgelopen op gewelddadige confrontaties tussen betogers en politie.

  Op kleine confrontaties na verloopt het in Nieuw-West goed, schrijfNH Nieuws. De buurtmoeders zijn dan ook trots op hun aanpak. "We noemen de kinderen onze kinderen en ze luisteren goed", vertelt buurtmoeder Hafida.

  Al eerder werd in Nieuw-West gekozen voor een soortgelijke aanpak. Tientallen buurtmoeders, vertegenwoordigers van moskeeën en jongerenwerkers waren begin dit jaar op Plein '40-'45 in Slotermeer dagenlang op de been om ongeregeldheden te voorkomen. In andere buurten kwam de ME na de invoering van de avondklok in actie, maar in Slotermeer bleef het rustig.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 30 november 2021 @ 00:53
  #24

  Goedemorgen, AMSTERDAM HEEFT NOG 'BLACKSPOTS' IN HET VERKEER, VANDAAG 2 DODEN OP AFZONDERLIJKE PLEKKEN daarvan in de stad. Beide keren een vrachtauto daarbij betrokken, de polittie doet onderzoeken naar de blackspots maar hangt ook af van de gemeente(bestuur) om deze plekken aan te pakkken....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 12:57 • AANGEPAST GISTEREN, 13:45

  Twee doden bij twee ongelukken met vrachtwagens in Amsterdam

  De politie onderzoekt de plaats van het ongeluk op het Waterlooplein IVSTUDIO

  In Amsterdam zijn in de ochtendspits bij twee afzonderlijke ongelukken met vrachtwagens twee mensen omgekomen.

  Rond 08.15 uur vanochtend werd in Amsterdam-Zuid een kind aangereden dat achterop een fiets zat. Het meisje, van wie de leeftijd niet bekend is gemaakt, overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Volgens de politie zagen veel mensen het ongeluk gebeuren. Zij krijgen slachtofferhulp aangeboden.

  Vlak voor achten werd enkele kilometers verderop een verkeersregelaar aangereden door een vrachtwagen. Dat gebeurde op het Waterlooplein. De 66-jarige man overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De politie onderzoekt het ongeluk.

  'Blackspots'

  Verkeerswethouder De Vries sprak kort na het ongeval met collega's van de verkeersregelaar. "Dit is verschrikkelijk voor hen, maar ook voor de chauffeur van de vrachtwagen", zegt zijn woordvoerder. Ze benadrukt dat de gemeente het politieonderzoek afwacht en dat "bij elk ongeval de gemeente beoordeelt of er extra maatregelen nodig zijn om de ongevalsplekken veiliger te maken".

  Amsterdam pakt al jaren de vele blackspots in de stad aan, plekken waar vaker zware ongevallen plaatsvinden. Ook wordt de snelheid van het verkeer in de hoofdstad vanaf 2023 teruggebracht naar 30 kilometer per uur en kijkt de gemeente of vrachtwagens met een dode hoek uit de stad kunnen worden geweerd.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 05 november 2021 @ 00:57
  #23

  Goedemorgen, DOOD DAMHERT IN WESTERPARK STELT POLITIE VOOR RAADSELS, moet GESTROOPT zijn in de natuur 'ergens' want damherten komen muv Artis of Kinderboerderij niet  voor midden in de stad.... Bijzonder nieuws dus....    

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 02:14

  Amsterdamse politie onderzoekt vondst dood damhert in Westerpark

  De politie is een onderzoek gestart naar een damhert dat dinsdagmiddag dood werd aangetroffen in het Westerpark in Amsterdam. Het dier is naar alle waarschijnlijkheid door een stroper om het leven gebracht en vervolgens achtergelaten in het park. Omdat dat strafbaar is, is de politie op zoek naar getuigen, meldt NH Nieuws.

  Het hert werd gevonden door vrijwilligers van de dierenambulance. De organisatie sprak op Twitter van de "meest bizarre vondst ooit". Veel is nog onduidelijk. Zo is niet bekend hoe het dier in het park is terechtgekomen en waar het is gedood. Er komen normaal gesproken geen damherten voor in het Westerpark.

  Om erachter te komen hoe het dier om het leven is gekomen, werd het hert gisteren onderzocht door de politie. Daaruit bleek dat het hert op een dusdanige manier om het leven is gebracht, dat er specifieke kennis voor nodig is. "Dat is te zien aan hoe het dier is doorgesneden en gevild, waarna al het vlees is meegenomen. Dat is vermoedelijk het werk van een stroper of jager", zegt de politie tegen AT5.

  Dierenpoot

  Gistermiddag werd op de Rapenburgerstraat in het centrum ook een dierenpoot gevonden. Een tipgever belde de politie omdat hij het vermoeden had dat de poot mogelijk afkomstig was van het gevonden hert.

  De poot is door de politie overgebracht naar medewerkers van de dierenambulance. Onderzoek moet uitwijzen of de poot inderdaad afkomstig is van het dode damhert.

  profielfoto Dierenambulance 020@DierenAmsterdam

  Het wordt nog gekker! Na een tip vond #Politie op #Rapenburgerstraat #Amsterdam een poot van en hert. Tipgever vermoedde een link met het #damhert #Westerpark De poot werd door Politie bij ons gebracht, de zaak is in onderzoek. Info van Facebook Politie Basisteam Centrum-Amstel https://t.co/XMRyQOrV7P

  een dag geleden

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 03 augustus 2021 @ 00:54
  #22

  Goedemorgen, MAN DIE IN WEEKEND WERD NEERGESCHOTEN IN AMSTERDAM ZUID-OOST LEEFT NOG, in tegenstelling tot een eerder politiebericht dat hij was overleden, de politie betreurt de gang van zaken. Het slachtoffer, een oud prof-voetballer ligt nog wel in kritieke toestand in het ziekenhuis, vermoedelijk wilde hij BEMIDDELEN in een ruzie?  

  UPDATE: Inmiddels is betrokkene VANDAAG WEL OVERLEDEN helaas: 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •VOETBAL • GISTEREN, 13:59 • AANGEPAST GISTEREN, 19:48

  Neergeschoten ex-profvoetballer (35) leeft nog, blijft in kritieke toestand

  Het schietincident was in een bedrijfspand in Amsterdam-Zuidoost MIZZLE MEDIA/MICHEL VAN BERGEN

  Een man die in de nacht van zaterdag op zondag werd neergeschoten bij een feest in een bedrijfspand in Amsterdam, ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis, meldt de politie. Vanmiddag werd gemeld dat hij was overleden, maar daar is toch geen sprake van, zegt de politie vanavond.

  Het slachtoffer is de 35-jarige ex-profvoetballer Jergé Hoefdraad, voormalig jeugdspeler van Ajax en daarna actief bij onder andere RKC Waalwijk, Almere City en SC Cambuur. Vanaf komend seizoen zou de aanvaller uitkomen voor De Volewijckers in Amsterdam-Noord.

  Het meest aannemelijke scenario is dat hij bemiddelde bij een ruzie die op het feest was ontstaan, zo bevestigde de politie na berichtgeving van NH Nieuws.

  profielfoto SCS Kern van Cambuur@KernVanCambuur

  Heftig nieuws: Voormalig Cambuur speler Jergé Hoefdraad is gisteren neergeschoten tijdens een feest en ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Veel sterkte toegewenst aan Hoefdraad en zijn naasten!

  14 uur geleden

  Een politiewoordvoerder laat weten dat er aanwijzingen zijn dat het slachtoffer van het schietincident tussenbeide is gekomen bij een ruzie. Meerdere getuigen zouden dat hebben verklaard. "Dat is het meest aannemelijke scenario en daar doen we dus serieus onderzoek naar."

  De verdachte is nog voortvluchtig, maar de politie zegt wel te weten om wie het gaat. Er geldt vanuit de politie "een dringend beroep op de schutter om zich te melden". De politie roept getuigen op om beeldmateriaal te delen, niet alleen van de momenten rond het schietincident, maar nadrukkelijk ook foto's, selfies en video's van de eerste uren van het feest. "De recherche denkt dat er veel materiaal is. Dat is belangrijk voor het hele plaatje, om een beeld te krijgen van bijvoorbeeld de sfeer, de aanloop en de betrokkenen."

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-08-03 22:25:47
  handtekeningafbeelding