1328 keer bekeken

ALGEMEEN of bijzonder nieuws

 • donderdag 20 januari 2022 @ 00:44
  #27
  reactie op (#26) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG OP ARTIKEL VAN GISTEREN, DE 22 JARIGE NEERGESTOKEN MAN IS LATER OVERLEDEN. Maar het exessive geweld onder jongeren MET NAME neemt landelijk maar zeker ook in Amsterdam steeds ernstiger en verontrustender vormen aan. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Aanvulling dd 20-01-2022:

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 17:26

  Nijmegenaar (29) dood na steekpartij in Amsterdam, drie minderjarigen vast

  NH NIEUWS

  Een man van 29 uit Nijmegen is overleden aan de verwondingen die hij opliep bij een steekpartij in Amsterdam Osdorp. Dit gebeurde gistermiddag, de man overleed 's avonds.

  De politie heeft drie minderjarige jongens aangehouden, melden NH Nieuws en AT5.

  Het steekincident was rond 16.15 uur. Volgens de politie lijkt het erop dat de man is neergestoken bij een ruzie.

  Vrijwel meteen wisten agenten twee verdachten aan te houden, een jongen van 16 uit Amstelveen en een 15-jarige jongen uit Uithoorn. De derde verdachte, een 16-jarige jongen uit Amsterdam, is vandaag aangehouden.

  De drie tieners zitten vast en mogen alleen contact hebben met hun advocaat. De politie wil op dit moment verder niets zeggen. Wel vraagt ze getuigen om zich te melden.

  Meerdere incidenten

  Het is niet het eerste geweldsincident in de afgelopen dagen in Amsterdam. Afgelopen zondag vonden er drie schietpartijen plaats in de stad. Bij een schietpartij in Amsterdam Zuidoost kwam een 16-jarige jongen om het leven.

  Dit zijn beelden van het politieonderzoek na de schietpartij:

  0:23  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Jongen (16) doodgeschoten in huis in Amsterdam-Zuidoost

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  Gewijzigd op 2022-01-20 09:24:09
  handtekeningafbeelding
 • maandag 17 januari 2022 @ 00:42
  #26
  reactie op (#22) herman_dad

  Goedemorgen, JONGEN VAN 16 JAAR DOODGESCHOTEN IN AMSTERDAM Z-O. Dader gevlucht maar mogelijk hebben jongeren met een pistool zitten spelen met dodelijke afloop voor één van hen? Een scenario dat de politie volgens Het Parool onderzoekt is dat de jongens aan het spelen waren met een vuurwapen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 21:14 • AANGEPAST GISTEREN, 23:12

  Jongen (16) doodgeschoten in huis in Amsterdam-Zuidoost

  INTER VISUAL STUDIO

  In Amsterdam-Zuidoost is aan het begin van de avond een jongen van 16 jaar doodgeschoten. Toen de politie even na 19.00 uur in een woning in de Sinderenstraat kwam, leefde het slachtoffer nog.

  Hulpdiensten hebben geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar dat is niet gelukt.

  Het Parool meldt dat de politie twee jongens van ongeveer dezelfde leeftijd heeft gearresteerd. Waarvan zij worden verdacht is nog onduidelijk. Getuigen zeggen tegen de krant dat de jongens vrienden van het slachtoffer zijn. Mogelijk zijn ze door de politie meegenomen omdat de omstandigheden van de schietpartij nog onduidelijk zijn. Een ingewijde meldde aan de krant dat de schutter lijkt te zijn gevlucht.

  Volgens Het Parool vond de schietpartij plaats in de woning van de vader van het slachtoffer. De vader verblijft in Engeland. Een scenario dat de politie volgens Het Parool onderzoekt is dat de jongens aan het spelen waren met een vuurwapen.

  Beelden van na het incident:

  0:23 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Jongen (16) doodgeschoten in huis in Amsterdam-Zuidoost

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2022-01-17 06:22:41
  handtekeningafbeelding
 • maandag 06 december 2021 @ 00:42
  #25

  Goedemorgen, BUURTMOEDERS HOUDEN IN AMSTERDAM NIEUW-WEST de jeugd onder een zekere controle met suces. In andere wijken ook wel eens 'buurtvaders' en in zijn algemeen wellicht een goed idee? In totaal zijn er ongeveer dertig buurtmoeders actief in de wijk. Ze staan in nauw contact met de politie en de gemeente.

  Niet alleen zorgt het voor minder werkdruk voor de politie maar ook in een vervolg daarop ook justie, OM en 'HALT'. En voor de jongeren zelf, hun toekomst.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 11:40 • AANGEPAST GISTEREN, 11:56

  Buurtmoeders zorgen voor rust in Amsterdam Nieuw-West: 'Ze weten dat we er zijn'

  AT5/NH NIEUWS

  Sinds anderhalf jaar patrouilleren in Amsterdam Nieuw-West dagelijks buurtmoeders in kleine groepjes door de straten. Het doel: de buurt veilig houden en voorkomen dat er onrust ontstaat.

  Door het koude weer is het uitgestorven op straat, maar dat maakt de buurtmoeders niet uit:

  2:09  Zie video in oorspronkelijke artikel

  'Ze weten dat we er zijn'

  Tijdens hun rondes spreken ze jongeren aan op hun gedrag of op het feit dat ze nog laat op straat rondhangen. "Soms zien we maar een paar jongeren op één avond. We blijven gewoon onze rondes doen", vertelt buurtmoeder Kouatar aan AT5. "Ook al zien wij hen niet, zij zien ons wel. En soms zie je ze wegrennen, maar ze weten in ieder geval wel dat we er zijn."

  In totaal zijn er ongeveer dertig buurtmoeders actief in de wijk. Ze staan in nauw contact met de politie en de gemeente. Fatimzahra Baba coördineert de patrouilles en helpt waar dat nodig is. "Je ziet dat de wijk heel positief reageert op de vrouwen", zegt Baba. "Het heeft tegelijkertijd een wederkerigheid. Dit zijn moeders die men vaak niet ziet, of men denkt dat deze moeders niet aanwezig zijn. Maar deze moeders zijn er wel degelijk."

  Rustig

  De vrouwen behandelen de jongeren als hun eigen kinderen en die aanpak lijkt te werken. "Als wij buiten lopen, dan laten we aan de jongeren zien: wij zijn hier, spreek ons aan en als er iets is dan kan je bij ons terecht. Maar de jongeren weten ook dat ze moeten uitkijken, want we houden ze in de gaten", aldus Kouatar.

  De aanwezigheid van de buurtmoeders op straat lijkt vruchten af te werpen, want het is rustig in het stadsdeel. In andere steden in het land was het de afgelopen maand onrustig, nadat demonstraties tegen de coronamaatregelen waren uitgelopen op gewelddadige confrontaties tussen betogers en politie.

  Op kleine confrontaties na verloopt het in Nieuw-West goed, schrijfNH Nieuws. De buurtmoeders zijn dan ook trots op hun aanpak. "We noemen de kinderen onze kinderen en ze luisteren goed", vertelt buurtmoeder Hafida.

  Al eerder werd in Nieuw-West gekozen voor een soortgelijke aanpak. Tientallen buurtmoeders, vertegenwoordigers van moskeeën en jongerenwerkers waren begin dit jaar op Plein '40-'45 in Slotermeer dagenlang op de been om ongeregeldheden te voorkomen. In andere buurten kwam de ME na de invoering van de avondklok in actie, maar in Slotermeer bleef het rustig.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 30 november 2021 @ 00:53
  #24

  Goedemorgen, AMSTERDAM HEEFT NOG 'BLACKSPOTS' IN HET VERKEER, VANDAAG 2 DODEN OP AFZONDERLIJKE PLEKKEN daarvan in de stad. Beide keren een vrachtauto daarbij betrokken, de polittie doet onderzoeken naar de blackspots maar hangt ook af van de gemeente(bestuur) om deze plekken aan te pakkken....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 12:57 • AANGEPAST GISTEREN, 13:45

  Twee doden bij twee ongelukken met vrachtwagens in Amsterdam

  De politie onderzoekt de plaats van het ongeluk op het Waterlooplein IVSTUDIO

  In Amsterdam zijn in de ochtendspits bij twee afzonderlijke ongelukken met vrachtwagens twee mensen omgekomen.

  Rond 08.15 uur vanochtend werd in Amsterdam-Zuid een kind aangereden dat achterop een fiets zat. Het meisje, van wie de leeftijd niet bekend is gemaakt, overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Volgens de politie zagen veel mensen het ongeluk gebeuren. Zij krijgen slachtofferhulp aangeboden.

  Vlak voor achten werd enkele kilometers verderop een verkeersregelaar aangereden door een vrachtwagen. Dat gebeurde op het Waterlooplein. De 66-jarige man overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De politie onderzoekt het ongeluk.

  'Blackspots'

  Verkeerswethouder De Vries sprak kort na het ongeval met collega's van de verkeersregelaar. "Dit is verschrikkelijk voor hen, maar ook voor de chauffeur van de vrachtwagen", zegt zijn woordvoerder. Ze benadrukt dat de gemeente het politieonderzoek afwacht en dat "bij elk ongeval de gemeente beoordeelt of er extra maatregelen nodig zijn om de ongevalsplekken veiliger te maken".

  Amsterdam pakt al jaren de vele blackspots in de stad aan, plekken waar vaker zware ongevallen plaatsvinden. Ook wordt de snelheid van het verkeer in de hoofdstad vanaf 2023 teruggebracht naar 30 kilometer per uur en kijkt de gemeente of vrachtwagens met een dode hoek uit de stad kunnen worden geweerd.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 05 november 2021 @ 00:57
  #23

  Goedemorgen, DOOD DAMHERT IN WESTERPARK STELT POLITIE VOOR RAADSELS, moet GESTROOPT zijn in de natuur 'ergens' want damherten komen muv Artis of Kinderboerderij niet  voor midden in de stad.... Bijzonder nieuws dus....    

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 02:14

  Amsterdamse politie onderzoekt vondst dood damhert in Westerpark

  De politie is een onderzoek gestart naar een damhert dat dinsdagmiddag dood werd aangetroffen in het Westerpark in Amsterdam. Het dier is naar alle waarschijnlijkheid door een stroper om het leven gebracht en vervolgens achtergelaten in het park. Omdat dat strafbaar is, is de politie op zoek naar getuigen, meldt NH Nieuws.

  Het hert werd gevonden door vrijwilligers van de dierenambulance. De organisatie sprak op Twitter van de "meest bizarre vondst ooit". Veel is nog onduidelijk. Zo is niet bekend hoe het dier in het park is terechtgekomen en waar het is gedood. Er komen normaal gesproken geen damherten voor in het Westerpark.

  Om erachter te komen hoe het dier om het leven is gekomen, werd het hert gisteren onderzocht door de politie. Daaruit bleek dat het hert op een dusdanige manier om het leven is gebracht, dat er specifieke kennis voor nodig is. "Dat is te zien aan hoe het dier is doorgesneden en gevild, waarna al het vlees is meegenomen. Dat is vermoedelijk het werk van een stroper of jager", zegt de politie tegen AT5.

  Dierenpoot

  Gistermiddag werd op de Rapenburgerstraat in het centrum ook een dierenpoot gevonden. Een tipgever belde de politie omdat hij het vermoeden had dat de poot mogelijk afkomstig was van het gevonden hert.

  De poot is door de politie overgebracht naar medewerkers van de dierenambulance. Onderzoek moet uitwijzen of de poot inderdaad afkomstig is van het dode damhert.

  profielfoto Dierenambulance 020@DierenAmsterdam

  Het wordt nog gekker! Na een tip vond #Politie op #Rapenburgerstraat #Amsterdam een poot van en hert. Tipgever vermoedde een link met het #damhert #Westerpark De poot werd door Politie bij ons gebracht, de zaak is in onderzoek. Info van Facebook Politie Basisteam Centrum-Amstel https://t.co/XMRyQOrV7P

  een dag geleden

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 03 augustus 2021 @ 00:54
  #22

  Goedemorgen, MAN DIE IN WEEKEND WERD NEERGESCHOTEN IN AMSTERDAM ZUID-OOST LEEFT NOG, in tegenstelling tot een eerder politiebericht dat hij was overleden, de politie betreurt de gang van zaken. Het slachtoffer, een oud prof-voetballer ligt nog wel in kritieke toestand in het ziekenhuis, vermoedelijk wilde hij BEMIDDELEN in een ruzie?  

  UPDATE: Inmiddels is betrokkene VANDAAG WEL OVERLEDEN helaas: 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •VOETBAL • GISTEREN, 13:59 • AANGEPAST GISTEREN, 19:48

  Neergeschoten ex-profvoetballer (35) leeft nog, blijft in kritieke toestand

  Het schietincident was in een bedrijfspand in Amsterdam-Zuidoost MIZZLE MEDIA/MICHEL VAN BERGEN

  Een man die in de nacht van zaterdag op zondag werd neergeschoten bij een feest in een bedrijfspand in Amsterdam, ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis, meldt de politie. Vanmiddag werd gemeld dat hij was overleden, maar daar is toch geen sprake van, zegt de politie vanavond.

  Het slachtoffer is de 35-jarige ex-profvoetballer Jergé Hoefdraad, voormalig jeugdspeler van Ajax en daarna actief bij onder andere RKC Waalwijk, Almere City en SC Cambuur. Vanaf komend seizoen zou de aanvaller uitkomen voor De Volewijckers in Amsterdam-Noord.

  Het meest aannemelijke scenario is dat hij bemiddelde bij een ruzie die op het feest was ontstaan, zo bevestigde de politie na berichtgeving van NH Nieuws.

  profielfoto SCS Kern van Cambuur@KernVanCambuur

  Heftig nieuws: Voormalig Cambuur speler Jergé Hoefdraad is gisteren neergeschoten tijdens een feest en ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Veel sterkte toegewenst aan Hoefdraad en zijn naasten!

  14 uur geleden

  Een politiewoordvoerder laat weten dat er aanwijzingen zijn dat het slachtoffer van het schietincident tussenbeide is gekomen bij een ruzie. Meerdere getuigen zouden dat hebben verklaard. "Dat is het meest aannemelijke scenario en daar doen we dus serieus onderzoek naar."

  De verdachte is nog voortvluchtig, maar de politie zegt wel te weten om wie het gaat. Er geldt vanuit de politie "een dringend beroep op de schutter om zich te melden". De politie roept getuigen op om beeldmateriaal te delen, niet alleen van de momenten rond het schietincident, maar nadrukkelijk ook foto's, selfies en video's van de eerste uren van het feest. "De recherche denkt dat er veel materiaal is. Dat is belangrijk voor het hele plaatje, om een beeld te krijgen van bijvoorbeeld de sfeer, de aanloop en de betrokkenen."

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-08-03 22:25:47
  handtekeningafbeelding
 • zondag 18 april 2021 @ 07:46
  #21
  reactie op (#20) herman_dad

  Goedemorgen, MAN, TAXICHAUFFEUR RIJDT MEERDERE KEREN OVER VROUW HEEN, vermoedelijk na een conflict, hijzelf en een mede-inzittende zijn opgepakt, alsmede ook enkele omstanders die de chauffeur wilden stoppen door op de ramen te slaan?? Voor openlijke gewelcpleging? Zeker er zijn wellicht andere methoden maar toch, zij probeerden 'iets'? 

  Aanvulling dd 18-4-2021:

  'Met opzet aangereden vrouw had conflict over aankoop mobieltje'

   GISTEREN, 16:04 IN REGIONAAL NIEUWS

  Volgens de politie kreeg de vrouw ruzie met de inzittenden van de auto toen bleek dat de telefoon nep was.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  POLITIE AMSTERDAM

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 23:35

  Vrouw meerdere keren overreden door automobilist in Amsterdam-Noord

  In Amsterdam-Noord is een jonge vrouw herhaaldelijk overreden door een automobilist. De politie meldt dat het slachtoffer zwaargewond naar het ziekenhuis is gebracht.

  Het incident gebeurde rond 20.30 uur aan de Ranonkelkade. Regionale omroep NH Nieuws schrijft dat het gaat om een uit de hand gelopen ruzie tussen een taxichauffeur en de vrouw. De bestuurder is aangehouden voor poging tot doodslag. Ook een bijrijder is meegenomen naar het politiebureau.

  Vier omstanders probeerden de chauffeur tegen te houden. De politie schrijft op Twitter dat de auto hierbij werd vernield. De vier omstanders zijn opgepakt op verdenking van openlijke geweldpleging.

  profielfoto Politie Eenheid Amsterdam @Politie_Adam

  2/2 De politie hield de bestuurder van het voertuig en de bijrijder aan. Maar ook 4 verdachten voor openlijke geweldpleging. De politie zoekt getuigen. Heeft u iets gezien, gehoord of heeft u beelden, bel dan 0900 8844.

  8 uur geleden

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-04-19 00:55:33
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 16 april 2021 @ 00:59
  #20
  reactie op (#19) herman_dad

  Goedemorgen, EEN MINDERJARIG MEISJE STEEKT ANDERE SCHOLIERE NEER BIJ SCHOLENGEMEENSCHAP AMSTERDAM ZUID-OOST. Meisje is gewond naar ziekenhuis gebracht en de daderes is opgepakt door een getuige aangewezen. Wéér minderjarigen....   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  INTER VISUAL STUDIO

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 19:19

  Meisje neergestoken bij school in Amsterdam, ander meisje opgepakt

  In de buurt van een middelbare school in Amsterdam-Zuidoost is vanmiddag een minderjarig meisje neergestoken. De politie heeft een ander meisje aangehouden als verdachte.

  De steekpartij was op een fietspad bij het Bindelmeer College. Politieauto's en ambulances waren snel ter plaatse. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een woordvoerder van de politie was ze aanspreekbaar.

  Het minderjarige meisje dat zou hebben gestoken is door een getuige aangewezen, meldt AT5. Het is niet bekend of het slachtoffer en de verdachte leerlingen zijn van de school. Ook is niet bekendgemaakt hoe oud ze precies zijn.

  De politie doet onderzoek en heeft het fietspad afgezet.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 30 maart 2021 @ 00:34
  #19
  reactie op (#15) herman_dad

  Goedemorgen, WEER EEN MINDERJARIGE 'IN BEELD': 13 JARIGE (!) PLEEGT GEWAPENDE OVERVAL op eetcafé maar de eigenaar en omstanders wisten hem te overmeesteren...  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 12:55

  13-jarige jongen verdacht van gewapende overval Amsterdam-Osdorp

  De politie heeft gisteren na een mislukte gewapende overval op een eetcafé in Amsterdam-Osdorp een 13-jarige verdachte aangehouden. Kort na 14.00 uur liep een jongen met een capuchon op de zaak binnen, Hij bedreigde de bedrijfsleider met een vuurwapen en eiste de inhoud van de kassa op.

  De bedrijfsleider wist de overvaller zonder buit de zaak uit te werken en overmeesterde hem buiten met de hulp van omstanders. De jonge verdachte is meegenomen en wordt vastgehouden voor ondervraging. Het is niet duidelijk of het wapen van de jongen echt of nep was.

  Deel dit artikel:

   

   

  handtekeningafbeelding
 • zondag 28 februari 2021 @ 00:31
  #18
  reactie op (#17) herman_dad

  Goedemorgen, OPMERKELIJK, OUDE BRANDWEERAUTO ALS 'LEENAUTO' DOOR GARAGEBEDRIJF INGEZET...  deze auto was al sinds 2012 niet meer in gebruik maar had zelfs nog de blauwe zwaailichten, de bestuurder kon niet meer verder lenen en het garagebedrijf moet de auto  ontmantelen als 'brandweerautro'....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 11:29

  Amsterdamse garage geeft oude brandweerwagen mee als leenauto

  De oude brandweerwagen die de politie langs de kant zette POLITIE.NL

  De politie heeft gisteren een oude brandweerauto aan de kant gezet in Amsterdam-Zuidoost. De wagen viel op, omdat achter het stuur geen brandweerman of -vrouw zat, meldt de Amsterdamse stadszender AT5.

  De bestuurder bleek een klant van een garagebedrijf. "De bus was al sinds 2012 niet meer van de brandweer en werd nu door een garagebedrijf als leenauto uitgeleend", schrijft de politie op Instagram.

  Het is niet verboden om in een oude brandweerauto te rijden, maar dan moet de auto wel zo zijn aangepast dat hij niet meer op een brandweerauto lijkt.

  In dit geval was daar weinig moeite voor gedaan. De blauwe zwaailichten bleken zelfs nog te werken. De klant heeft een boete gekregen, omdat hij met de bus rondreed. De zwaailichten zijn door de politie in beslag genomen.

  De garage moet de logo's en strepen van de auto verwijderen en inleveren. De politie waarschuwt verder dat iemand niet de oude brandweerwagen mag kopen "om daarmee de avondklok te omzeilen".

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding