2173 keer bekeken

COLD CASES en oplossingen daarvan

 • maandag 29 november 2021 @ 00:33
  #33
  reactie op (#28) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg COLDCASE ZAAK TANJA GROEN al HONDERDEN TIPS IN DEZE ZAAK, door Peter R. de Vries destijds gevolgd en steeds weer onder de aandacht gebracht, zie ook de vorig artikelen hierover... Bij Stichting De Gouden Tip zijn 450 tips binnengekomen over de sinds 1993 vermiste studente Tanja Groen. Een deel van die tips wordt verder uitgezocht door het coldcaseteam dat aan de zaak werkt.

  Zoektocht naar resten Tanja Groen levert niets op, familie terneergeslagen

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 18-01-22 08.00 uur: 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND • GISTEREN, 10:09

  Honderden tips over vermiste studente Tanja Groen

  Peter R. de Vries met de ouders van de vermiste studente Tanja Groen, bij de presentatie van de stichting in juni dit jaar ANP

  Bij Stichting De Gouden Tip zijn 450 tips binnengekomen over de sinds 1993 vermiste studente Tanja Groen. Een deel van die tips wordt verder uitgezocht door het coldcaseteam dat aan de zaak werkt.

  Op 23 juni werd de stichting opgericht door misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die zich jarenlang inzette voor de zaak. Hij hoopte via crowdfunding een bedrag van één miljoen euro in te zamelen voor de gouden tip. De stichting heeft inmiddels 1,4 miljoen euro opgehaald.

  Kelly de Vries, die haar vader na diens dood opvolgde als voorzitter van de stichting, zegt dat lang niet alle binnengekomen informatie bruikbaar is. "Sommige tips zijn dubbel, mensen sturen soms meerdere mails. En er zit ook een groot aantal paranormale tips bij."

  Ze schat dat ongeveer tien procent van de mails "mogelijk interessante informatie" bevat die verder onderzocht dient te worden door het coldcaseteam.

  Een woordvoerder van justitie bevestigt aan 1Limburg dat het onderzoek naar de zaak niet stil ligt: "Er zijn steeds medewerkers van de politie met het onderzoek bezig. Het team is iedere dag actief doende met het nalopen van de tips." Over de inhoud van die tips kan ze niks zeggen.

  Vermist na studentenfeestje

  De 18-jarige Tanja Groen verdween in de nacht van 31 augustus 1993. Ze fietste naar huis van een feestje van haar Maastrichtse studentenvereniging Circumflex, maar haalde haar studentenkamer in het dorp Gronsveld niet. Er zijn meerdere zoekacties naar haar geweest, maar nog altijd is ze spoorloos.

  Op 31 augustus dit jaar liepen in Maastricht honderden mensen nog een stille tocht voor Tanja.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  1Limburg

  Gewijzigd op 2022-01-18 06:43:00
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 16 november 2021 @ 09:44
  #32
  reactie op (#31) herman_dad

  Goedemorgen, WEER 2 COLDCASEZAKEN OPGELOST EN DADERS AANGEHOUDEN....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND • GISTEREN, 07:27 • AANGEPAST GISTEREN, 10:31

  Arrestatieteam pakt verdachte op voor moord op Daan Mellée uit Enschede

  Daan Melleé OPSPORING VERZOCHT

  De politie in Enschede heeft een verdachte opgepakt voor de moord uit 2018 op Daan Mellée. De 26-jarige man werd ruim drie jaar geleden dood aangetroffen in zijn huis aan Het Oosterveld, in het zuiden van Enschede. Hij was door schoten om het leven gebracht.

  Er werden in de loop van de tijd diverse mensen aangehouden, maar die kwamen ook weer op vrije voeten. In juli van dit jaar werd een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor een tip die de zaak zou oplossen. Of dat heeft geleid tot de arrestatie van vanochtend is niet duidelijk.

  De politie meldt dat de arrestant een man van 38 is. Hij is vanochtend vroeg door een arrestatieteam aangehouden in zijn woning in de Benelux. Daarbij werd zijn deur opengebroken.

  De politie brak de deur van een appartement open voor de arrestatie RTV OOST

  De politie spreekt op Twitter van "een doorbraak in het onderzoek". In het huis van de verdachte en op andere plekken in Enschede en Glanerbrug is huiszoeking gedaan. Daarbij zijn diverse goederen in beslag genomen. Volgens RTV Oost is de verdachte een kennis van het slachtoffer.

  De ouders van Mellée zijn blij met de nieuwe ontwikkelingen. "Jarenlang ben je bezig om dit een plekje te geven. En dat lukt deels. Tegelijk hoop je dat ze een boef weten te vinden. Maar als het dan zover is, staat je leven ineens weer helemaal op de kop", zegt zijn moeder tegen de regionale omroep. Ze hopen dat er meer bekend wordt over wat er precies is gebeurd.

  Wat het motief voor de moord was, is niet duidelijk. Vast staat wel dat Mellée een turbulent leven leidde. Hij zat jarenlang in het criminele milieu en was verslaafd aan drugs. Hij zou vlak voor zijn dood ruzie hebben gehad met zijn vriendin, vermoedelijk over drugs.

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-11-16 09:45:04
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 05 oktober 2021 @ 10:14
  #31
  reactie op (#9) herman_dad

  Goedemorgen, laatste poging vinden lijk in COLDCASEZAAK UIT 2018: SUMANTA BANSI: Sinds 2018 is zij vermist, wel een dader, toenmalige minnaar aangehouden hiervoor maar erkent het niet en ook niet waar het stoffelijk overschot zou kunnen zijn? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 9-10-21: De kans dat zij ooit nog gevonden wordt is zeer klein nu?

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 10:50

  Politie gaat opnieuw zoeken naar lichaam van studente Sumanta Bansi

  Verdachte Manodj B. bij een eerdere zitting ANP

  De politie gaat opnieuw zoeken naar het lichaam van de vermiste studente Sumanta Bansi uit Hoorn. Vanaf vandaag tot en met vrijdag wordt gezocht in recreatiegebied De Hulk, bij Hoorn. De politie zal daarbij worden geholpen door het Stichting Veteranen Search Team.

  De Surinaams-Hindoestaanse Bansi verdween begin 2018 spoorloos. Ze was toen 22 en in verwachting. De politie ging er al snel van uit dat ze slachtoffer was van een misdrijf en vermoedelijk niet meer in leven was.

  In november vorig jaar werd een verdachte opgepakt. Manodj B. uit Rijswijk was Bansi's vroegere geliefde en zou haar voor de tweede keer zwanger hebben gemaakt. Haar eerste zwangerschap zou ze hebben afgebroken, maar volgens de politie was ze dat de tweede keer niet van plan. Bansi woonde bij B. en diens echtgenote en vader in huis.

  Natriumhydroxide

  Het is niet voor het eerst dat naar de vermiste studente wordt gezocht. Ook in De Hulk was er al vaker een zoekactie. Toch hoopt de politie er nog resten van de vermiste studente te vinden. Volgens politie en justitie zijn er aanwijzingen dat het lichaam van Bansi door B. is opgelost in natriumhydroxide, dat ook wel bijtende soda wordt genoemd.

  "Op basis van onderzoeksinformatie is dit eerder al een interessant gebied gebleken", zegt een politiewoordvoerder. "Het is natuurlijk een groot natuurgebied. We hebben er daarom al meerdere keren gezocht. Er zal nu ook worden afgegraven." In augustus leverde een zoekactie in De Hulk niets op.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-11-16 09:31:23
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 02 september 2021 @ 09:10
  #30
  reactie op (#29) herman_dad

  Goedemorgen, zie vorige art. TOCH NOG 100 TIPS IN OUDE MOORDZAAK WIES HINSEN?! 30 JAAR NA DATO...? Toch: Een aantal van die tips noemt de politie "zeer interessant".

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 15:57

  Bijna 100 tips over onopgeloste moordzaak Wies Hensen: 'Verrast over betrokkenheid'

  Dit bord staat in de buurt van Budel ANP

  Bij de politie zijn in een week tijd een kleine honderd tips binnengekomen over de niet-opgeloste moord op Wies Hensen uit Budel in 1989. Een aantal van die tips noemt de politie "zeer interessant".

  "We werden aangenaam verrast door de grote betrokkenheid die er na al die jaren nog blijkt te zijn bij de inwoners van Cranendonck (waar Budel onder valt). Ook zijn we blij met de grote bereidheid die er bleek te zijn om informatie met ons te delen", schrijft de politie.

  Laatst gezien op kermis

  Vorige week begon de politie een publiciteitscampagne om opnieuw aandacht te vragen voor de moord op de vrouw. Ze werd 32 jaar geleden voor het laatst gezien op een kermis in de Brabantse plaats. Een dag later werd haar lichaam gevonden in Dommelen. Ze lag naakt in een sloot en was door verstikking omgebracht. De politie vermoedt dat de moordenaar een seksueel motief had.

  "De afgelopen vier dagen stonden we met het Mobiel Media Lab bij de kermis in Budel waar Wies verdween. Bezoekers konden hier de plaats delict, de plek waar Wies Hensen gevonden is, door een virtualrealitybril bekijken", aldus de politie. Honderden belangstellenden kwamen op het mobiele lab af.

  De VR-bril maakt onderdeel uit van een nieuwe communicatiestrategie van de politie, die experimenteert met nieuwe vormen om de aandacht te trekken voor cold cases. Per zaak wordt bekeken wat de meest kansrijke manier is om aan de gouden tip te komen. In Budel is dat dus een VR-bril. Lees meer hierover in dit artikel.

  Het coldcaseteam van de politie onderzoekt de tips en gaat kijken welke bruikbaar zijn. De campagne is nog niet afgelopen en de politie roept daarom op om met tips te blijven komen.

  Een kleine twee weken geleden kwam er weer wat beweging in de zaak. Met de nieuwste technieken heeft de politie een dna-profiel kunnen opmaken van de vermoedelijke dader, bleek toen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zondag 22 augustus 2021 @ 08:59
  #29

  Goedemorgen, WEER EEN OUDE COLDCASEZAAK mogelijk OPNIEUW DNA-BEWIJS na 30 jaar gevonden. Dit zal moeilijk worden, ook gezien het tijdsverloop ván het misdrijf? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 10:56 • AANGEPAST GISTEREN, 11:32

  Dna-doorbraak in meer dan dertig jaar oude moordzaak Budel

  Wies Hensen uit Budel POLITIE.NL

  Na meer dan dertig jaar komt er weer beweging in de onopgeloste moordzaak van de 32-jarige Wies Hensen uit het Brabantse Budel. Met de nieuwste technieken heeft de politie een dna-profiel kunnen opmaken van de vermoedelijke dader. Hensen werd in 1989 vermoord en achtergelaten in Dommelen, ten zuiden van Eindhoven.

  De politie is samen met het Nederlands Forensisch Instituut al langer bezig om oude moordzaken alsnog op te lossen. De nieuwste technieken maken het mogelijk om uit oud sporenmateriaal - hoe beperkt ook - een dna-profiel van een verdachte samen te stellen. Zoals bij de moord op Wies Hensen.

  Op 29 augustus is het precies 32 jaar geleden dat de vrouw verdween, meldt Omroep Brabant. Hensen ging die dinsdagavond naar de kermis. Een dag later werd haar lichaam gevonden in Dommelen. Ze lag naakt in een sloot en was door verstikking omgebracht. De politie vermoedt dat de moordenaar een seksueel motief had.

  Aan de hand van een rechercheur

  Kort na de moord werden op het lichaam en de kleding van Hensen dna-sporen van de moordenaar aangetroffen. "Door verbeterd dna-onderzoek hebben we nu een dna-profiel kunnen maken", aldus de politie. "Dit dna-profiel is van een man en lijkt van de dader te zijn."

  De politie hield het niet bij dna-onderzoek alleen. In deze coldcase is voor het eerst ook de plek nagebootst waar het lichaam van de vrouw werd aangetroffen. Dat gebeurde met speciale 360' fotoapparatuur waarmee rondom gefotografeerd wordt. Aan de hand van een forensisch rechercheur kan iedereen de plek door een VR-bril bekijken. Tijdens de jaarlijkse kermis die volgende week zaterdag begint in Budel, zet de politie een mobiel lab neer en kan iedereen die beelden bekijken.

  Eerdere verdachten vrijgepleit

  De politie heeft het nieuwe dna-profiel door de computer met alle verdachten van de afgelopen ruim dertig jaar gehaald. Dat gebeurde niet alleen in Nederland maar ook in België en Duitsland, aldus een woordvoerder van de politie. Dat leverde geen match op. Wel bleek overduidelijk dat drie mannen die eerder in verband met de moord op Hensen zijn aangehouden, niets met de zaak te maken hebben.

  Ondanks alles is de dader (of daders) dus nog niet gevonden. Maar het wordt wel steeds duidelijker waar hij gezocht moet worden. Eerder constateerde de politie al dat Wies Hensen die avond de kermis verliet met twee onbekende mannen. Een van hen had blond, krullend haar. Waarschijnlijk kwamen ze niet uit Budel: vanwege de plek waar het lichaam werd gevonden, vermoedt de politie dat de verdachten uit Valkenswaard komen.

  Beloning verdubbeld

  De politie wil het net om de dader(s) nu verder sluiten. Vandaag begint een campagne, zowel via sociale media als met posters en flyers in Budel, Valkenswaard en omgeving. Er komt een vierdelige podcast, waarin onder anderen de zus en een nichtje van Wies aan het woord komen. De beloning voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de dader(s) is verdubbeld tot 30.000 euro.

  De politiewoordvoerder sluit ook een verwantschapsonderzoek niet uit. Maar volgens hem is het nu "juridisch gezien lastig" om zo'n onderzoek te doen waarbij een (grote) groep mannen wordt opgeroepen om dna-materiaal af te geven.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • maandag 12 juli 2021 @ 00:47
  #28
  reactie op (#25) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg COLDCASE ZAAK TANJA GROEN de CROWDFUNDING STAAT NU AL OP EEN HALF MILJOEN. En dat terwijl de initiatiefnemer Peter R. de Vries in het ziekenhuis ligt in coma moeten we aannemen, zie ook elders in het forum bij Politieregio Amsterdam o.a. 

  Zoektocht naar resten Tanja Groen levert niets op, familie terneergeslagen

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Moeder en vader Groen presenteren de inzamelingsactie met misdaadjournalist Peter R. de Vries ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 22:12

  Meer dan half miljoen voor gouden tip Tanja Groen

  Voor de gouden tip die leidt naar de vondst van Tanja Groen is meer dan een half miljoen euro opgehaald. Dat valt te lezen op de site van de Stichting De Gouden Tip, die 2,5 week geleden werd opgericht door Peter R. de Vries.

  Sinds de aanslag op zijn leven is het ingezamelde bedrag snel opgelopen. Woensdag stond de teller nog op 244.000 euro.

  De Vries zei bij de lancering van zijn initiatief dat hij in een jaar 1 miljoen euro wilde ophalen. Als het meer wordt, dan komt het geld ten goede aan beloningen in andere zaken.

  De 18-jarige Tanja Groen verdween in de nacht van 31 augustus 1993, nadat ze op een feestje van een Maastrichtse studentenvereniging was geweest. Sindsdieontbreekt ieder spoor van de student uit Schagen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-07-12 00:48:17
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 09 juli 2021 @ 00:47
  #27
  reactie op (#25) herman_dad

  Goedemorgen, WEER EEN OUDE COLDCASEZAAK, MAAR POLITIE MIST PETER R. de VRIES HIERBIJ, deze had de zaak ook al aangekondigd maar de politiewoordvoerder zei dat men nu zeker extra de best zal doen om toch nog op te lossen.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Een oproep van de politie in de zaak-Gerwig POLITIE

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND • GISTEREN, 08:54

  Politie heropent onderzoek naar Utrechtse cold case en mist hulp Peter R. de Vries

  De politie heeft de zaak van de in 1995 vermoorde Utrechter Sjaak Gerwig heropend omdat er nieuwe informatie is binnengekomen. "Omdat er hoop is op een echte doorbraak trekt de politie alles uit de kast om nog meer informatie te verzamelen", laat de politie weten.

  Daarbij mist de politie de hulp van misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die dinsdagavond werd neergeschoten. Hij zou vanavond in RTL Boulevard uitgebreid op de zaak ingaan en er was nauw contact met hem. "Zijn bijdrage vandaag wordt dan ook erg gemist", meldt de politie.

  Financieel conflict

  De 18-jarige Gerwig was op 29 maart 1995 bij zijn vriendin Claudia in Utrecht. 's Avonds ging hij richting zijn eigen huis, een wijk verderop, maar hij kwam daar nooit aan. Zijn lichaam werd een paar dagen later gevonden in Laagraven, tussen Utrecht en Houten. Hij lag in het water in de buurt van een homo-ontmoetingsplaats. Hij was op zijn hoofd geslagen. Van de dader ontbrak elk spoor.

  Rechercheur Rob Boon hoopt meer informatie te vinden in de buurt waar Gerwig woonde, de Utrechtse Rivierenwijk. "Wij hebben recent specifieke informatie gekregen waaruit naar voren komt dat Sjaak wellicht een financieel conflict heeft gehad met iemand uit de wijk. Daarom gaan we Rivierenwijk in om een krant te verspreiden. Wij zijn ervan overtuigd dat mensen informatie hebben die ze nog niet met ons gedeeld hebben", zegt hij tegeRTV Utrecht.

  Sjaak Gerwig POLITIE

  Op meerdere plaatsen vraagt de politie om aandacht voor de zaak, bijvoorbeeld op tv, met posters langs de weg en met een speciale bijdrage in de Utrechtse krant DUIC.

  Verder heeft het Openbaar Ministerie het tipgeld verhoogd. De gever van de gouden tip kan rekenen op een beloning van 30.000 euro. Op de site van de politie kunnen mensen zich verder in de zaak verdiepen.

  Ook is er een spotje opgenomen met Ronald de Boer, die op de avond van de verdwijning met Oranje tegen Malta speelde.

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Ronald de Boer doet een oproep aan mensen die meer over de zaak weten

  Gerwigs vriendin Claudia laaRTV Utrecht weten dat ze nog bijna dagelijks bezig is met de zaak. "Ik begrijp nog steeds niet waarom dit is gebeurd", vertelt ze. "Het is gewoon zo gewelddadig geweest. En hij was zo'n lieve jongen. Hij verdiende dit gewoon niet."

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 24 juni 2021 @ 00:36
  #25
  reactie op (#24) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg COLDCASE ZAAK TANJA GROEN, CROWDFUNDING OPGESTART VOOR 1 MILJOEN TIPGELD door misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Volgens hem is zo'n bedrag nodig omdat het normale tipgeld van Justitie in zaken 12.500 tot 25.000 e niet meer van deze tijd is. Ook komt er een Stichting ter zake om in meerdere gevallen zo te handelen in cold-casezaken met name. Justite en politie zouden het met deze gang van zaken eens zijn. 

  Zoektocht naar resten Tanja Groen levert niets op, familie terneergeslagen

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  ANP

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 16:19

  Peter R. de Vries wil 1 miljoen euro ophalen voor gouden tip Tanja Groen

  Misdaadverslaggever Peter R. de Vries wil een miljoen euro inzamelen voor de gouden tip in de verdwijningszaak van Tanja Groen. De Vries heeft een stichting opgericht waarmee hij via crowdfunding het nodige geld wil inzamelen, maakte hij bekend op een persconferentie.

  Volgens De Vries gaat het om "de hoogste beloning die ooit is uitgeloofd in Nederland". De stichting heeft een website waar donateurs geld kunnen storten, schrijft NH Nieuws. Volgens De Vries is dit initiatief ook bedoeld voor andere zaken waar beloningen voor een gouden tip worden uitgereikt. "Het is dus niet eenmalig", aldus De Vries.

  Het is de eerste keer dat zoiets wordt opgezet, stelt hij:

  0:52 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Nog nooit was een beloning zo hoog: 1 miljoen euro voor gouden tip Tanja Groen

  De 18-jarige Tanja Groen verdween spoorloos tijdens de ontgroeningsweek van de Universiteit Maastricht in augustus 1993. Ze werd voor het laatst gezien nadat ze was vertrokken van een feestje. De studente zou vandaag 46 jaar zijn geworden.

  'Recht op duidelijkheid'

  Ook de ouders van Groen waren op de persconferentie aanwezig. "Het is vandaag de verjaardag van Tanja Groen, die haar ouders al 27 jaar niet meer hebben kunnen vieren, omdat zij eind augustus 1993 spoorloos is verdwenen", zei De Vries. "Haar ouders zitten in tergende onzekerheid. Ze geloven dat ze niet meer leeft. Maar die ene promille vreet aan ze. Ze hebben recht op duidelijkheid. Ze komen op leeftijd. Grootste angst is nooit te weten wat er met hun kind is gebeurd."

  De Vries wil dat het miljoen binnen een jaar is ingezameld. Als het bedrag na een jaar lager uitkomt, dan is dat de uit te loven beloning. Is het meer, dan zal de rest van het geld gebruikt worden in beloningen in andere zaken. Het initiatief wordt gesteund door de politie en justitie.

  De afgelopen jaren is er vaker uitgebreid naar sporen van Tanja Groen gezocht, maar die zoekacties hebben niets concreets opgeleverd. Vorige week werd opnieuw naar de vrouw gezocht, op de Strabrechtse Heide in Noord-Brabant. Ook die zoektocht leverde niets op.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 16 juni 2021 @ 00:49
  #24
  reactie op (#20) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #20: COLDCASE ZAAK TANJA GROEN, OPNIEUW ZOEKTOCHT, ditmaal 'concrete aanwijzingen'? 

  AANVULLING> HELAAS.....

  Zoektocht naar resten Tanja Groen levert niets op, familie terneergeslagen

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 11:07

  Politie heeft 'concrete informatie' en zoekt weer naar Tanja Groen

  Een eerdere zoekactie naar Tanja Groen in Maastricht ANP

  De politie is op de Strabrechtse Heide weer op zoek naar stoffelijke resten van Tanja Groen. De 18-jarige studente verdween in 1993 tijdens de ontgroeningsweek van de Universiteit Maastricht.

  Het Brabantse natuurgebied is door getuigen vaker genoemd als mogelijke vindplek. Ook recent nog, zegt de politie. De informatie is volgens de politie concreet genoeg om een zoekactie te starten. De politie geeft verder geen details over de informatie die ze heeft.

  De afgelopen jaren is er vaker uitgebreid naar sporen van Tanja Groen gezocht, maar die zoekacties hebben niets concreets opgeleverd.

  Heide blijft toegankelijk

  Vorig jaar januari werd na een tip nog een graf geopend op een begraafplaats in Maastricht, maar ook dat leverde geen aanwijzingen op.

  Het onderzoek op de Strabrechtse Heide gaat mogelijk een paar dagen duren. De heide wordt niet afgezet: toeristen mogen er nog gewoon wandelen, maar boa's gaan wel controleren of mensen niet proberen om dichterbij de zoekplek te komen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-06-17 00:38:01
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 13 april 2021 @ 06:42
  #23

  Goedemorgen, OUDE VERKRACHTINGSZAAK UIT 2000 OPGELOST. Een verdachte in een andere recente zaak zijn DNA bleek overeen te komen.... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 18:01

  Arrestatie in 21 jaar oude verkrachtingszaak Utrecht

  De politie heeft een 45-jarige man uit Utrecht aangehouden voor een verkrachting in 2000. De man kwam in beeld, nadat hij DNA had moeten afstaan voor een veroordeling in een drugszaak. Dat leverde een match op met de DNA-sporen die verzameld waren na de verkrachting van bijna 21 jaar geleden.

  Een destijds 49-jarige vrouw werd in juni 2000 aangevallen en verkracht op de Loevenhoutsedijk in Utrecht. DNA-sporen die de politie verzamelde kwamen destijds niet overeen met gegevens die in de databank van het Nederlands Forensisch Instituut zaten.

  Bijna 21 jaar later is er nu dus wel een match, schrijft RTV Utrecht. De verdachte ontkent de verkrachting, zegt de politie. Het inmiddels 69-jarige slachtoffer is ingelicht over de arrestatie.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  RTV Utrecht.

  handtekeningafbeelding