3468 keer bekeken

COLD CASES en oplossingen daarvan

 • donderdag 25 mei 2023 @ 00:09
  #42
  reactie op (#41) herman_dad

  Goedemorgen, OPGELOSTE COLDCASE ZAAK Maria van der Zande, uit 1994: O.a. door bredere samenwerking NL en Duitse/Belgische politie maar dat was al eerder in dit geval DEZE COLDCASE-VERMISSINGSZAAK OPGELOST. Ook de Peter R. de Vries Foundation is er nauw bij betrokken. Van der Zanden raakte vermist nadat ze op zaterdag 6 augustus 1994 een stukje was gaan fietsen. Ze werd nog gezien door de buurvrouw, maar raakte daarna spoorloos. De politie deed ruim een maand lang onderzoek, waarbij alle scenario's werden opengehouden. Zelfdoding, een vrijwillige verdwijning of een misdrijf. Maar al die onderzoeken leverden destijds geen resultaat op, meldt Omroep Gelderland.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 27-05-23 17.00 uur:

   privéfoto

  NOS Nieuws•Vandaag, 11:01

  Puttense vermissingszaak na bijna 30 jaar gelinkt aan lichaam in Duits stuwmeer

  Na bijna dertig jaar is het lichaam geïdentificeerd van een vermiste vrouw uit Putten. Maria van der Zanden (22) raakte in augustus 1994 vermist. Er is nu een match gemaakt met een lichaam dat diezelfde maand in een stuwmeer in Duitsland werd gevonden.

  "Wij zijn overdonderd door dit nieuws. Na bijna dertig jaar weet ik eindelijk waar mijn dochter is", reageert Maria's vader Ab van der Zanden op de website van de Peter R. de Vriesfoundation.

  Van der Zanden raakte vermist nadat ze op zaterdag 6 augustus 1994 een stukje was gaan fietsen. Ze werd nog gezien door de buurvrouw, maar raakte daarna spoorloos. De politie deed ruim een maand lang onderzoek, waarbij alle scenario's werden opengehouden. Zelfdoding, een vrijwillige verdwijning of een misdrijf. Maar al die onderzoeken leverden destijds geen resultaat op, meldt Omroep Gelderland.

  Duitse politie

  Begin vorig jaar pakte de Peter R. de Vriesfoundation de zaak weer op, samen met het coldcaseteam van de politie. De Foundation loofde een beloning van 250.000 euro uit voor de tip die zou leiden tot haar vondst.

  Eind maart meldde de Duitse politie voor het eerst dat er een mogelijke match was tussen de vrouw uit Putten en een lichaam dat eind augustus 1994 was aangetroffen in het stuwmeer Möhnesee bij de Duitse stad Soest, op 240 kilometer afstand van Putten.

  De Duitse politie kon de identiteit van de vrouw in 1994 niet achterhalen, De conclusie van een kort onderzoek toen was dat het waarschijnlijk om zelfdoding ging. Het lichaam werd begraven in een naamloos graf. Er is destijds geen dna afgenomen.

  Nu blijkt uit nieuw onderzoek dat het lichaam van Maria van der Zanden is. Ze kon worden geïdentificeerd door het vergelijken van vingerafdrukken.

  Onbekende vrouw in stuwmeer

  Daarmee is de zaak nog niet ten einde. Hoewel de Duitse politie destijds uitging van zelfdoding, wil het coldcaseteam van de politie het onderzoek naar de gebeurtenissen rondom de verdwijning voortzetten. Daaruit moet onder andere blijken hoe Van der Zanden in Duitsland terecht is gekomen. Ook wil de politie weten waarom er niet eerder een link is gelegd tussen de onbekende dode vrouw in het stuwmeer en de vermiste vrouw uit Putten.

  "Er zijn nog heel veel vragen die wij hopelijk de komende tijd met het coldcaseteam en de Foundation beantwoord gaan krijgen", stelt Ab van der Zanden. "Voor nu willen wij dit nieuws even laten bezinken."

  Dubbel gevoel

  Ook Kelly de Vries van de Peter R. de Vriesfoundation reageert met gemengde emoties. "Het is een dubbel gevoel. Aan de ene kant zijn wij ontzettend blij dat Maria is gevonden en dat haar vader nu eindelijk weet waar zijn dochter is, tegelijkertijd besef je ook dat er een enorm groot verdriet is", zegt ze. "Het toont weer eens aan dat het werkt om aan de boom te blijven schudden. Het is fijn dat de Foundation hierdoor een grote bijdrage heeft kunnen leveren aan het vinden van Maria."

  Na bijna 30 jaar kwam er duidelijkheid voor de familie van Maria van der Zanden:

  0:56  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Kelly de Vries vertelde vader van verdwenen Maria van der Zanden dat ze gevonden is

  De beloning van een kwart miljoen euro wordt niet uitgekeerd in deze zaak, omdat Maria dankzij politie-informatie is gevonden, meldt de Peter R. de Vriesfoundation. De 250.000 euro wordt ingezet voor de oplossing van andere coldcasezaken.

  Gewijzigd op 2023-05-27 17:06:04
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 23 december 2022 @ 00:23
  #41
  reactie op (#39) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg COLDCASE ZAAK TANJA GROEN: GEEN MELDINGEN OOK OP BELONING VAN EEN MILJOEN EURO... Daarom wordt dit geld van de Peter R. de Vries Foundation ter beschikking gesteld, teruggetrokken en voor andere coldcasezaken gebruikt. Het blijft aldus een mysterie.... Vooral voor de nabestaanden een extra belasting. 

  Zoektocht naar resten Tanja Groen levert niets op, familie terneergeslagen

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  ANP   NOS Nieuws•Gisteren, 12:43

  Geen gouden tip in zaak Tanja Groen, miljoen euro wordt vrijgegeven

  De vorig jaar uitgeloofde beloning van 1 miljoen euro heeft niet geleid tot de gouden tip in de zaak van de sinds 1993 vermiste studente Tanja Groen. Dat concluderen de Peter R. de Vries Foundation en politie Limburg, een half jaar nadat de deadline om aanspraak te maken op de beloning was verlopen.

  De politie heeft de afgelopen maanden bijna duizend tips onderzocht. "Dit is vooral ontzettend verdrietig voor de familie van Tanja", schrijft de Peter R. de Vries Foundation. "Corrie en Adrie Groen, de ouders van Tanja, hebben er de afgelopen periode alles aan gedaan om antwoord te krijgen op de vraag waar hun dochter is."

  Aan de hand van de tips kan er wel een aantal situaties worden uitgesloten, schrijft de Peter R. de Vries Foundation. Welke dat zijn is niet bekendgemaakt. Het geld wordt nu vrijgegeven om in andere coldcase-zaken te worden ingezet of om slachtoffers van misdaden bij te staan.

  Stichting De Gouden Tip werd op 23 juni vorig jaar opgericht door Peter R. de Vries. Het was een van de laatste publieke acties van de misdaadverslaggever voordat hij werd vermoord. Hij zette zich jarenlang in voor een oplossing van de zaak. De miljoen euro aan tipgeld is met een crowdfundingactie opgehaald.

  Groen verdween op 18-jarige leeftijd in de nacht van 31 augustus 1993 tijdens de introductieweek van de Universiteit Maastricht. Ze fietste naar huis na een feestje van haar studentenvereniging.

  'Wij geven niet op'

  Kelly de Vries, de dochter van Peter R. de Vries die nu voorzitter is van de stichting, benadrukt dat tips altijd welkom blijven. "Ook al heeft een miljoen euro jou niet over de streep getrokken om te praten, weet dat jij altijd bij de Peter R. de Vries Foundation terecht kan om jouw informatie (anoniem) te delen."

  "Wij geven niet op en ik hoop dat jij uiteindelijk besluit om toch te vertellen waar wij Tanja kunnen vinden."

  Er loopt nog een rechtshulpverzoek bij de Belgische justitie voor het vergelijken van dna dat is gevonden in huizen en auto's van de beruchte kindermoordenaar Marc Dutroux met dna van Groen. In de jaren 90 is al eens onderzocht of Dutroux iets te maken had met de verdwijning van Tanja Groen, maar dat leverde toen niets op.

  Gewijzigd op 2022-12-23 00:25:13
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 21 oktober 2022 @ 00:18
  #40

  Goedemorgen, COLDCASE ZAAK GERMA V.D. BOOM UIT 1984. OOK HIER BELONING UITGELOOFD DOOR St. Peter R. de Vries van 250.000 euro. De destijds 19-jarige Germa van den Boom raakte eind juli 1984 vermist. Ze was in het weekend alleen thuis, want haar ouders en jongere broer waren een paar dagen weg. Haar laatste teken van leven was 's nachts rond 01.45 uur, toen haar buurjongen haar thuis voor de deur in Nieuwendijk (Noord-Brabant) had afgezet. Even daarvoor was ze met vriendinnen uit geweest.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Peter R. de Vries Foundation

  NOS Nieuws•Gisteren, 19:53

  Beloning van 250.000 euro voor gouden tip in mysterieuze vermissingzaak uit 1984

  De Peter R. de Vries Foundation heeft een beloning van 250.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip in de vermissingzaak van Germa van den Boom uit 1984. De Vries vertelde voor zijn overlijden vorig jaar dat hij de zaak graag zou willen oplossen. Het geld is beschikbaar voor de tipgever die informatie geeft over de vindplaats.

  De destijds 19-jarige Germa van den Boom raakte eind juli 1984 vermist. Ze was in het weekend alleen thuis, want haar ouders en jongere broer waren een paar dagen weg. Haar laatste teken van leven was 's nachts rond 01.45 uur, toen haar buurjongen haar thuis voor de deur in Nieuwendijk (Noord-Brabant) had afgezet. Even daarvoor was ze met vriendinnen uit geweest.

  Omdat Van den Boom op zondag en maandagochtend niet reageerde op telefoontjes van haar ouders, besloot het gezin terug naar huis te gaan. Binnen troffen ze sporen die wijzen op een misdrijf, zoals een tafel die verschoven was. De politie vond een week later bloedsporen. Tot op de dag van vandaag is het echter een raadsel wat er met haar is gebeurd en waar Van den Boom gebleven is.

  'Nu of nooit'

  "De familie realiseert zich dat de hernieuwde aandacht voor de verdwijning van Germa opnieuw behoorlijk wat emoties zal losmaken, zeker bij de bewoners van Nieuwendijk", zegt Conny Langerak, de oudere zus van Germa. "Voor ons als familie is het echter, juist na zoveel jaren, onverteerbaar om niet te weten wat er met haar is gebeurd. Daarom trekken wij met de Peter R. de Vries Foundation nog één keer alle registers open. Het is nu of nooit."

  Tips over de zaak kunnen bij de stichting gemeld worden. Bij de stichting lopen ook nog twee andere zaken. Zo is er voor de gouden tip in de zaak van Tanja Groen een beloning beschikbaar van 1 miljoen euro. Ook kan de gever van de gouden tip in de zaak van de 7-jarige Jaïr Soares uit 1995 rekenen op een kwart miljoen euro als beloning.

  Gewijzigd op 2022-11-13 06:49:04
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 07 oktober 2022 @ 00:43
  #39
  reactie op (#33) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg COLDCASE ZAAK TANJA GROEN: Mogelijk een verband met de zaak DUTROUX in Belgie? Het speelde zich af in Maastricht en daar kwam Dutroux ook in die tijd juist vele malen? Nederland heeft volgens De Limburger een rechtshulpverzoek ingediend in België, waarin gevraagd wordt het onbekende vrouwelijke DNA dat is gevonden in huizen en bestelauto's van Dutroux te vergelijken met dat van Groen.

  Zoektocht naar resten Tanja Groen levert niets op, familie terneergeslagen

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  AFP  NOS Nieuws•Gisteren, 20:45

  Onderzoek naar mogelijke rol Dutroux bij verdwijning Tanja Groen

  Was de Belgische seriemoordenaar en kinderverkrachter Marc Dutroux betrokken bij de verdwijning van de studente Tanja Groen in 1993 in Maastricht? De Limburger meldt dat dit momenteel door politie en justitie in Nederland en België onderzocht.

  Nederland heeft volgens De Limburger een rechtshulpverzoek ingediend in België, waarin gevraagd wordt het onbekende vrouwelijke DNA dat is gevonden in huizen en bestelauto's van Dutroux te vergelijken met dat van Groen.

  Het OM Maastricht bevestigt het onderzoek aan de NOS en zegt dat het wordt gedaan om alle scenario's uit te sluiten met betrekking tot de verdwijning van de studente.

  In de jaren negentig is al eens onderzocht of Dutroux iets te maken had met de verdwijning van Tanja Groen. Dat leverde niets op.

  Vorig jaar werd door Peter R. de Vries tot het Jaar van Tanja Groen uitgeroepen. Dat jaar vol met zoekacties, zoals bijvoorbeeld op de Strabrechtse heide, is 23 juni geëindigd. "Als politie en OM hebben we daarna gezegd dat we alle scenario's die we momenteel kennen uitlopen en daar is dit er één van."

  De zaak Dutroux is een van de grootste trauma's van België. Kijk hieronder naar een overzicht van de zaak.

  5:52  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Zaak Dutroux: een van de grootste trauma's van België

  Volgens De Limburger zijn er diverse redenen om meer onderzoek te doen naar de mogelijke betrokkenheid van Dutroux. Zo kwam Dutroux begin jaren negentig in Maastricht of omgeving om drugs te kopen. Verder zou de kindermoordenaar een contactpersoon in Maastricht hebben gehad en werd in een van zijn woningen een wegenkaart gevonden waarop Maastricht is omcirkeld.

  Ook de werkwijze van Dutroux, waarbij hij meisjes met fiets en al in een bestelbusje trok, past bij de verdwijning van de destijds 18-jarige studente, die voor het laatst fietsend in Maastricht werd gezien. Ze fietste in de nacht van 31 augustus 1993 na een feestje van studentenvereniging Circumflex naar huis, maar kwam nooit aan bij haar studentenkamer in Gronsveld. Ook haar fiets is nooit teruggevonden.

  Marc Dutroux werd in 2004 in België veroordeeld tot levenslang voor meervoudige ontvoering, gijzeling, verkrachting en moord. Hij ontvoerde in de jaren 90 zes jonge meisjes en verstopte ze in een speciaal gebouwde kelder onder zijn huis. Hij verkrachtte ze en vermoordde er vier: Julie, Mélissa, An en Eefje. Sabine en Laetitia werden op tijd door de politie gevonden.

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 13 september 2022 @ 18:26
  #38

  Goedemorgen, WEER EEN COLD CASEZAAK OPGELOST? IN ZAAK SUMANTA BANSI waarvan haar resten zijn gevonden nu? De dader is al veroordeeld en zweeg tot nu toe waar het lichaam verborgen was. Maar door een advocaat en misdaadverslaggever Van Wely is daar mogelijk een oplossing geforceerd door gesprek met de dader. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 15-09-22 23.00 uur:

  UPDATE 14-09-22 17.00 uur:

  ANP  NOS Nieuws•Vandaag, 14:34•Aangepast vandaag, 16:50

  Resten gevonden in zaak van sinds 2018 vermiste Sumanta Bansi

  Het Openbaar Ministerie bevestigt dat er stoffelijke resten zijn gevonden in de zaak van de sinds 2018 vermiste Surinaamse studente Sumanta Bansi (22). Ze liggen op een bedrijventerrein in Hoorn. "Verder onderzoek moet uitwijzen of hetgeen is gevonden inderdaad verband houdt met de vermissingszaak van Sumanta Bansi", zegt het OM.

  De Telegraaf meldde vanmiddag dat de man die voor haar verdwijning en dood veroordeeld werd aan de recherche heeft opgebiecht waar hij haar resten heeft achtergelaten. "Direct na het verhoor zijn rechercheurs met Manodj B. naar een locatie in Hoorn gegaan", schrijft de krant.

  De familie van Bansi weet niet veel meer dan wat de rest van Nederland weet, zegt de advocaat van de familie, Maartje Schaap. "Ze zijn geschokt en emotioneel." Of de gevonden stoffelijke resten echt van Bansi zijn, moet forensisch onderzoek uitwijzen. Het resultaat daarvan komt vermoedelijk in de loop van de week. "Je wil duidelijkheid, dat krijgen ze nu. Dan kun je het afsluiten."

  0:21 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Stoffelijke resten gevonden in onderzoek naar vermiste Sumanta Bansi

  De 42-jarige Manodj B. uit Rijswijk werd in juli tot 15 jaar cel veroordeeld voor het doden van Bansi en het wegmaken van haar lichaam. Hij had een verhouding met Bansi en zij was voor de tweede keer zwanger van hem. Ze had haar eerste zwangerschap onder druk van de man afgebroken, maar volgens de rechter was ze dat de tweede keer niet van plan.

  Volgens de rechtbank was het niet aannemelijk dat ze vrijwillig was verdwenen of zichzelf iets had aangedaan. B. ontkende alle betrokkenheid. Hoewel ze niet werd gevonden, achtte de rechtbank bewezen dat hij haar heeft gedood en haar lichaam heeft weggemaakt.

  De rechtbank leidde dat af uit afgeluisterde gesprekken van hem en zijn familie. Zo zei B. in een gesprek met zijn broer: "Ik ben met dat ding dwars door haar hart gegaan, dood, klaar." Na het bekend worden van haar vermissing heeft hij geprobeerd getuigen te beïnvloeden en de politie op een dwaalspoor te brengen.

  Opsporing Verzocht  Sumanta Bansi

  De Surinaams-Hindoestaanse Bansi studeerde biomedische wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Ze trok in 2017 in bij de familie B. en kreeg een verhouding met zoon B., hoewel die getrouwd was. Een jaar later verdween ze. Ze was toen negen weken zwanger van hem.

  B. werd in november 2020 aangehouden. De verdenking was dat hij haar had gedood omdat Bansi het kind ditmaal ter wereld wilde laten komen. Het vermoeden was dat hij haar lichaam in natriumhydroxide had opgelost. Mogelijk waren haar botten niet vergaan.

  In oktober vorig jaar zochten agenten en vrijwilligers nog naar haar resten recreatiegebied De Hulk bij het Noord-Hollandse dorp Scharwoude. Daar was al eerder gezocht, evenals in een bos bij Wieringerwerf en langs de Afsluitdijk.

  Gewijzigd op 2022-09-15 22:37:39
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 08 september 2022 @ 00:36
  #37

  Goedemorgen, WEER EEN COLD CASEZAAK OPGELOST? Gevonden dode baby destijds een spraakmakende maatschappelijke zaak is opgelost, de vermoedelijke moeder aangehouden, een familie- en intermenselijk drama? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Omroep Gelderland

  In samenwerking met  Omroep Gelderland

  NOS Nieuws•Gisteren, 13:45

  Doorbraak in zaak van in 2006 gevonden dode baby: vermoedelijke moeder aangehouden

  De politie heeft de vermoedelijke moeder van de dode baby uit Doetinchem aangehouden. Ze wordt verdacht van betrokkenheid bij zijn dood en het achterlaten van zijn lichaam. Het lichaam van het pasgeboren jongetje werd in januari 2006 gevonden in een vijver.

  Omroep Gelderland schrijft dat het DNA-onderzoek nog loopt, maar dat er binnen enkele dagen meer zekerheid is of de gearresteerde vrouw de moeder van het jongetje is.

  Ook laat de politie weten dat binnen de politie de betrokkenheid bij dit onderzoek enorm was:

  1:39 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Woordvoerder politie na doorbraak: 'Enorme betrokkenheid binnen de politie'

  Het kindje werd door spelende kinderen gevonden in een vijver. Het lichaam was vastgevroren in het ijs. De baby bleek met geweld om het leven te zijn gebracht. De kinderen die de baby vonden, gaven hem de naam Sem Vijverberg.

  Ondanks een groot onderzoek werd er nooit iemand aangehouden. Het dna-materiaal van de baby leverde geen match op in de databank van de politie.

  De politie begon een cold case-onderzoek, waarbij vorig jaar voetbalclub De Graafschap werd ingezet om aandacht te krijgen voor de zaak. Daarnaast werd geflyerd in de buurt waar het kindje werd gevonden en kwam de zaak in Opsporing Verzocht. Die aandacht leverde zo'n tachtig tips op.

  Tip leidt tot aanhouding

  Eén van die tips leidde tot de aanhouding van de vrouw. De politie vermoedt dat ze de moeder van het kindje is. De vrouw woonde in 2006 in Doetinchem. Meer informatie wil de politie nu nog niet geven.

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 05 augustus 2022 @ 00:50
  #36

  Goedemorgen, COLDCASEZAAK VERMISTE JONGEN JAIR van destijds via Peter R. de Vries Foundation, 250.000 euro uitgeloofd voor inlichtingen die leiden naar de oplossing. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Peter R. De Vries Foundation

  NOS Nieuws•Gisteren, 21:10•Aangepast gisteren, 21:33

  250.000 euro voor de gouden tip over vermiste Jaïr

  De Peter R. De Vries Foundation looft een beloning uit van 250.000 euro voor de gouden tip die leidt naar de vindplaats van de in 1995 verdwenen 7-jarige Jaïr Soares. Hij verdween precies 27 jaar geleden op 4 augustus tijdens een bezoek aan het strand van Monster en het is nog altijd niet duidelijk wat er met hem is gebeurd.

  Hij speelde tikkertje met een vriendinnetje bij een strandtent, terwijl zijn vader binnen friet bestelde. Volgens de Peter R. De Vries Foundation gaat het "om een kwestie van seconden als blijkt dat Jaïr opeens weg is". De politie wordt vrij snel ingeschakeld en organiseert een grote zoekactie op het strand en in de duinen, maar de jongen wordt niet gevonden.

  Op de website worden vier scenario's besproken. De jongen zou kunnen zijn verdronken, maar dat wordt onwaarschijnlijk geacht omdat Jaïr en de andere kinderen die mee waren het water die dag te koud vonden. Ook waren er veel andere bezoekers langs de waterlijn en niemand heeft iets gezien. Daarnaast zou zijn lichaam dan later hebben moeten aanspoelen.

  Misdrijf of ontvoering

  Een ander scenario is dat hij onder het zand terecht is gekomen, maar ook dit wordt als onwaarschijnlijk afgedaan omdat er veel gezocht is, en nooit iets is gevonden. Een ontvoering of ander misdrijf blijven over als als mogelijk scenario.

  De foundation wil nu samen met de familie en het coldcaseteam Den Haag alles op alles zetten om te weten waar Jaïr is. Het tipgeld van een kwart miljoen euro geldt voor een periode van 6 maanden, tot 4 februari 2023.

  Omroep West maakte in 2019 deze video over de vermissingszaak:

  Coldcase: wat is er gebeurd met Jaïr Soares? - Team West Zie video in oorspronkelijke artikel

  Coldcase: wat is er gebeurd met Jaïr Soares? - Team West

  handtekeningafbeelding
 • maandag 13 juni 2022 @ 01:19
  #35

  Goedemorgen, MOORDENAAR MILICA VAN DOORN, na coldcasezaak opgepakt, overleden in gevangenis. Maar niet door zelfmoorrd of anderszins, een natuurlijke dood.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 22:25

  Moordenaar van Milica van Doorn in gevangenis overleden

  Advocaat Gerald Roethof en verdachte Huseyin A. tijdens de behandeling van het hoger beroep vorig jaar ANP

  Hüseyin A., de man die begin dit jaar in hoger beroep werd veroordeeld voor het verkrachten en vermoorden van de 19-jarige Milica van Doorn in 1992, is in de gevangenis overleden. Dat bevestigt de advocaat van de nabestaanden van Milica van Doorn, Richard Korver.

  De 51-jarige A. overleed vanochtend rond 11.00 uur, na het sporten. Reanimatie mocht niet meer baten. De doodsoorzaak wordt onderzocht. Volgens Korver was er geen sprake van een misdrijf of van zelfmoord.

  De advocaat van Hüseyin A., Gerald Roethof, reageert tegen De Telegraaf ontstemd op het feit dat nabestaanden van Milica van Doorn en de pers eerder op de hoogte waren van het overlijden dan hij en de familie van A. "Dit had echt anders gemoeten", zegt Roethof. Volgens de raadsman wordt morgen beslist of sectie noodzakelijk is.

  Cassatie

  A. werd in februari in hoger beroep veroordeeld tot negentien jaar en zeven maanden gevangenisstraf voor de moord in Zaandam. Hij was in 2017 aangehouden na een dna-verwantschapsonderzoek. Daaraan had Hüseyin A. zelf niet deelgenomen, maar zijn broer wel.

  Na zijn arrestatie verklaarde A. aanvankelijk dat hij was bezeten door geesten, later zei hij dat hij in 1992 een geheime seksuele relatie had met Van Doorn. Na zijn veroordeling in hoger beroep ging A. nog in cassatie, maar die procedure is nu met zijn overlijden geëindigd.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 20 april 2022 @ 07:35
  #34
  reactie op (#32) herman_dad

  Goedemorgen, WEER OUDE COLDCASEZAAK OPGELOST EN DADER AANGEHOUDEN....Hij was destijds al in beeldd maar door gebrek aan bewijs niet vervolgd..... De verdachte was eind jaren 90 al bij de politie in beeld, maar werd toen niet vervolgd bij gebrek aan bewijs. Door informatie van een nieuwe getuige kwam de politie recent opnieuw bij de Amersfoorter uit.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 21:43 • AANGEPAST GISTEREN, 21:54

  Politie houdt 54-jarige man aan in 26 jaar oude moordzaak

  Mike Duif POLITIE UTRECHT

  De politie heeft een verdachte aangehouden in een 26 jaar oude moordzaak. Het gaat om een 54-jarige man uit Amersfoort die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op de toen 26-jarige Mike Duif. Duif werd in 1996 doodgeschoten.

  De verdachte was eind jaren 90 al bij de politie in beeld, maar werd toen niet vervolgd bij gebrek aan bewijs. Door informatie van een nieuwe getuige kwam de politie recent opnieuw bij de Amersfoorter uit.

  In het programma Opsporing Verzocht werd vanavond aandacht besteed aan de moord op Duif. Het slachtoffer werd destijds dood in zijn woning aangetroffen.

  In huis gevonden

  Duif werd in februari 1996 omgebracht na een uitgaansavond met vrienden in Hilversum. Na het uitgaan bracht hij een bezoek aan het Utrechtse Zandpad, destijds een prostitutiegebied. Hij zei coke te willen gaan halen.

  Daarna keerde Duif terug naar huis, in Amersfoort. Een huisgenoot zag hem 's ochtends in bed liggen. 's Avonds trof deze huisgenoot het levenloze lichaam van Duif in een plas bloed in de keuken aan. De woning was volgens de politie overhoop gehaald.

  In 2019 heropende de politie het onderzoek naar de dood van Duif. De politie loofde toen een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip. Die beloning staat nog steeds. De recherche hoopt op die manier in contact te komen met andere getuigen.

  Opsporing Verzocht besteedde vanavond aandacht aan de zaak:

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Amersfoort: Na aanhouding opnieuw vragen rond dood Mike Duif in 1996

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 29 november 2021 @ 00:33
  #33
  reactie op (#28) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg COLDCASE ZAAK TANJA GROEN al HONDERDEN TIPS IN DEZE ZAAK, door Peter R. de Vries destijds gevolgd en steeds weer onder de aandacht gebracht, zie ook de vorig artikelen hierover... Bij Stichting De Gouden Tip zijn 450 tips binnengekomen over de sinds 1993 vermiste studente Tanja Groen. Een deel van die tips wordt verder uitgezocht door het coldcaseteam dat aan de zaak werkt.

  Zoektocht naar resten Tanja Groen levert niets op, familie terneergeslagen

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 23-06-22 09.00 uur: 

  UPDATE 25-05-22 09.00 uur: 

  UPDATE 18-01-22 08.00 uur: 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND • GISTEREN, 10:09

  Honderden tips over vermiste studente Tanja Groen

  Peter R. de Vries met de ouders van de vermiste studente Tanja Groen, bij de presentatie van de stichting in juni dit jaar ANP

  Bij Stichting De Gouden Tip zijn 450 tips binnengekomen over de sinds 1993 vermiste studente Tanja Groen. Een deel van die tips wordt verder uitgezocht door het coldcaseteam dat aan de zaak werkt.

  Op 23 juni werd de stichting opgericht door misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die zich jarenlang inzette voor de zaak. Hij hoopte via crowdfunding een bedrag van één miljoen euro in te zamelen voor de gouden tip. De stichting heeft inmiddels 1,4 miljoen euro opgehaald.

  Kelly de Vries, die haar vader na diens dood opvolgde als voorzitter van de stichting, zegt dat lang niet alle binnengekomen informatie bruikbaar is. "Sommige tips zijn dubbel, mensen sturen soms meerdere mails. En er zit ook een groot aantal paranormale tips bij."

  Ze schat dat ongeveer tien procent van de mails "mogelijk interessante informatie" bevat die verder onderzocht dient te worden door het coldcaseteam.

  Een woordvoerder van justitie bevestigt aan 1Limburg dat het onderzoek naar de zaak niet stil ligt: "Er zijn steeds medewerkers van de politie met het onderzoek bezig. Het team is iedere dag actief doende met het nalopen van de tips." Over de inhoud van die tips kan ze niks zeggen.

  Vermist na studentenfeestje

  De 18-jarige Tanja Groen verdween in de nacht van 31 augustus 1993. Ze fietste naar huis van een feestje van haar Maastrichtse studentenvereniging Circumflex, maar haalde haar studentenkamer in het dorp Gronsveld niet. Er zijn meerdere zoekacties naar haar geweest, maar nog altijd is ze spoorloos.

  Op 31 augustus dit jaar liepen in Maastricht honderden mensen nog een stille tocht voor Tanja.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  1Limburg

  Gewijzigd op 2022-06-23 09:26:19
  handtekeningafbeelding