639 keer bekeken

STEEDS MEER VUURWAPEN NODIG TEGEN... (-)

 • dinsdag 05 juni 2018 @ 00:33
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, MAN DIE AGENTEN AANVIEL MET BIJL OVERLEDEN nadat hij is neergeschoten. Een onderzoek van de Rijksrecherche zal wel volgen, maar mogelijk een 'duidelijk terecht vuurwapengebruik'?

  Zie en lees verder art, RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  2 uur 58 minuten geleden

  Schiedammer overleden die agenten en politiehond aanviel

  •  

  Schiedammer overleden die agenten en politiehond aanviel

  © Street View

  De 26-jarige man die afgelopen woensdag in een woning in Schiedam werd neergeschoten door agenten is vandaag aan zijn verwondingen overleden. Al eerder overleed een politiehond als gevolg van de gewelddadige confrontatie.

  De politie kreeg woensdag een melding over een man die op het balkon van de woning ‘Allahu Akbar’ schreeuwde en met een bijl zou zwaaien.

  Man viel agenten en politiehond aan

  Ter plaatse bleek contact maken met de man onmogelijk. Zijn familie en een onderhandelaar kon niet tot de man doordringen. Een arrestatieteam ging de woning binnen in een poging de man onder controle te krijgen. Hij viel de agenten en een politiehond aan, die later overleed aan zijn verwondingen.

  Omdat ook de inzet van een stroomstootwapen geen effect had, voelden de agenten zich genoodzaakt om te schieten,schrijft het Openbaar Ministerie (OM). De man zou daarbij zeker twee keer in zijn been zijn geraakt.

  Gestabiliseerd 

  "Na het schietincident heeft het arrestatieteam de man gelijk gestabiliseerd en overgebracht naar het ziekenhuis", meldt het OM. Daar is hij uiteindelijk aan zijn verwondingen overleden.

  De Rijksrecherche heeft een onderzoek ingesteld.

  Meer op rtlnieuws.nl:
  Politiehond omgekomen na inzet bij arrestatie: 'Bedankt voor alles'

  RTL Nieuws

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 31 mei 2018 @ 00:27
  #1

  Goedemorgen, steeds meer VUURWAPENGEBRUIK NOODZAKELIJK tegen MENSEN DIE DOOR HET LINT GAAN, en zelf dusdanig geweld aanwenden dat andere middelen niet meer volstaan. Twee gevallen daarvan weer vandaag:

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politie schiet man met bijl neer in Schiedam

  GISTEREN, 15:14

  AANGEPAST GISTEREN, 20:55

  BINNENLAND

  Een arrestatieteam van de politie heeft in Schiedam een 26-jarige man neergeschoten. Rond half twee 's middags kreeg de politie een melding binnen over een persoon die vanaf zijn balkon aan de Van den Tempelstraat met een hakbijl zwaaide en "Allahoe akbar" riep.

  De man heeft een Syrische achtergrond en woont sinds vorig jaar bij zijn vader in Schiedam in huis. Onder anderen de vader had de politie gebeld. Eerst werd geprobeerd op hem in te praten via onderhandelaars. Toen het niet lukte contact te krijgen, besloot de politie zijn woning binnen te vallen met een arrestatieteam en een politiehond.

  Hieronder vertelt een politiewoordvoerder wat er gebeurde:

  Video afspelen

   01:04

  De politiewoordvoerder vertelt wat er gebeurde in Schiedam

  De man bedreigde de agenten en verwondde de hond met een mes. Het taseren van de man mislukte, waarna het arrestatieteam hem neerschoot. Daarbij raakte de man gewond aan been en buik. Hij werd met spoed en in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. Na een operatie is hij inmiddels buiten levensgevaar. De neergestoken hond is later overleden.

  Een woordvoerster van de politie zegt dat de achtergronden worden nagetrokken, ook of sprake is van een terroristische achtergrond. "We gaan nu in ons systeem kijken wat we weten van deze man."

  De gemeente Schiedam laat weten dat de man bekend was bij verschillende hulpinstanties. Burgemeester Cor Lamers: "Dit is echter een escalatie die we niet hebben zien aankomen. We gaan de komende tijd in de volle breedte onderzoek doen."

  MEDIATV

  Deel dit artikel: 

  Politie schiet man in Groningen in been

  GISTEREN, 04:11

  BINNENLAND

  De politie heeft in Groningen een man in zijn been geschoten. Dat gebeurde in de Helsinkistraat in het oosten van de stad. De man had een steekwapen bij zich en was volgens de politie niet benaderbaar.

  De agenten losten eerst een waarschuwingsschot. Toen hij daar niet op reageerde, werd hij in een been geschoten.

  De man is aangehouden en naar het ziekenhuis gebracht. De politie zoekt nog uit wie de man is en wat er precies is gebeurd.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding