1543 keer bekeken

BOETES - GEDRAG IN HET VERKEER, HANDHAVING, nieuwe wetten

 • vrijdag 28 januari 2022 @ 00:39
  #26
  reactie op (#15) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #15: ILLEGALE STRAATRACES NEMEN TOE? NU TWEE VROUWEN OMGEKOMEN vermoedelijk bij een straatrace. Desondanks controles en preventief optreden lijkt toch ook hier weer een deel van de betrokkenen 'helden' er zich niets van aan te trekken, nu met een fatale afloop, ook zinloos geweld in feite... doordenkertje.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 21:19

  Twee vrouwen overleden na ongeluk Alkmaar, getuigen spreken van straatrace

  De twee auto's die betrokken waren bij het dodelijke ongeluk INTER VISUAL STUDIO

  Bij een verkeersongeval met twee auto's gisteravond in Alkmaar zijn twee vrouwen om het leven gekomen. De bestuurder van een van de auto's, een 24-jarige man uit Alkmaar, is aangehouden. De politie onderzoekt of er een straatrace werd gehouden, zoals sommige getuigen meldden.

  Volgens de politie botsten de twee voertuigen rond 22.50 uur op elkaar op de kruising van de Vondelstraat en de Arcadialaan. De 77-jarige bestuurder van een van de auto's overleed gisteravond al aan haar verwondingen.

  De andere inzittende, een 84-jarige vrouw, werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De politie meldt vandaag dat ook zij is overleden. Beide vrouwen kwamen uit Heiloo.

  'Snelle auto's'

  Getuigen zeggen tegen NH Nieuws dat er vlak voor het ongeluk een straatrace werd gehouden "met twee of drie snelle auto's". De getuigen spreken over "scheurende Mercedessen", waarvan één vol zou zijn ingereden op de grijze, kleinere auto van de twee vrouwen.

  Op videobeelden is te zien hoe de Mercedes die later bij het ongeluk betrokken is en een andere auto hard optrekken bij een stoplicht van een rotonde, vlak voordat ze op hoge snelheid afslaan naar de Vondelstraat:

  0:09 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Twee doden na aanrijding Alkmaar 'mogelijk door straatrace'

  De politie doet onderzoek en vraagt getuigen van het ongeluk zich te melden. De aangehouden verdachte zit nog vast voor verhoor en zijn rijbewijs is ingenomen.

  Over een mogelijke straatrace zegt de politie tegen NH Nieuws geen uitspraken te kunnen doen. "Het onderzoek zal moeten uitwijzen wat er exact is gebeurd." De politie laat weten in bezit te zijn van diverse beelden en die ook mee te nemen in het onderzoek.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • zondag 14 november 2021 @ 08:48
  #25
  reactie op (#21) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #21: EN WEER 3 JOYRIDERS, 15 EN 16 JR. KOMEN OM BIJ BOTSING OP AMBULANCE.... VERMOEDELIJK WAREN ZIJ VAN DE WEG GERAAKT. Een vierde inzittende, een jongen van 15 uit Eindhoven, raakte zwaargewond. Van wie de auto was en hoe de tieners aan het voertuig kwamen, is niet bekendgemaakt. Bij het ongeluk liepen ook twee ambulancemedewerkers verwondingen op. Zij zijn, net als de jongen van 15, naar het ziekenhuis gebracht. De verwondingen van de ambulancemedewerkers lijken volgens de politie mee te vallen, maar ze zijn wel ter observatie opgenomen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 01:39 • AANGEPAST VANDAAG, 08:03

  Drie jongens (15 en 16) omgekomen bij botsing met ambulance

  De ambulance en de auto zijn frontaal op elkaar gebotst SQ VISION / HARRIE GRIJSEELS

  Bij een frontale botsing tussen een ambulance en een personenauto in Helmond zijn drie minderjarigen om het leven gekomen. Het gaat om twee jongens van 15 en 16 uit Eindhoven en een 16-jarige jongen uit Nuenen. Die laatste bestuurde de auto, meldt de politie.

  Een vierde inzittende, een jongen van 15 uit Eindhoven, raakte zwaargewond. Van wie de auto was en hoe de tieners aan het voertuig kwamen, is niet bekendgemaakt.

  Een politiewoordvoerder zegt tegen het Eindhovens Dagblad dat de personenauto waarschijnlijk op de verkeerde weghelft was terechtgekomen en vervolgens kort na middernacht botste op de ziekenwagen. Die had net een melding achter de rug en was, zonder patiënten, op weg naar een ambulancepost.

  Dit zijn beelden van na het ongeluk:

  0:26 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Drie jongens omgekomen bij frontale botsing met ambulance in Helmond

  Bij het ongeluk liepen ook twee ambulancemedewerkers verwondingen op. Zij zijn, net als de jongen van 15, naar het ziekenhuis gebracht. De verwondingen van de ambulancemedewerkers lijken volgens de politie mee te vallen, maar ze zijn wel ter observatie opgenomen.

  De plek waar de botsing was, de Heeklaan in Helmond, is na het ongeluk afgezet. Beide voertuigen zijn voor nader onderzoek in beslag genomen en worden weggetakeld.

  profielfoto Politie Eenheid Oost-Brabant@Pol_OostBrabant

  De dodelijke slachtoffers van dit ongeval in #Helmond waren jongens van pas 15 en 16 jaar uit Eindhoven en 16 jaar uit Nuenen Laatstgenoemde bestuurde de auto. Het zwaargewonde slachtoffer is 15 jaar uit Eindhoven. Hun families zijn geïnformeerd en we wensen hen alle sterkte toe.

  6 uur geleden

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-11-14 21:53:56
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 06 november 2021 @ 08:38
  #24
  reactie op (#23) herman_dad

  Goedemorgen, AANRIJDINGEN BIJ AFZETTINGEN OP (SNEL)WEGEN DOOR RWS o.a. schrikbarend toegenomen: Verder zijn in de eerste negen maanden van dit jaar al ruim 4500 boetes uitgedeeld voor het negeren van een rood kruis.

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS, Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 09:25

  Recordaantal ongelukken met pijlwagens en botsabsorbers bij wegwerkzaamheden

  Een ongeluk met een voertuig van Rijkswaterstaat op N46 bij Groningen, oktober 2020 NOVUM REGIOFOTO

  Bij wegwerkzaamheden langs auto- en snelwegen zijn nog nooit zoveel ongelukken gebeurd als dit jaar. Met een aanrijding van vanochtend op de A67 meegerekend, registreerde Rijkswaterstaat dit jaar al 31 incidenten waarbij een automobilist op een pijlwagen of een botsabsorber botste.

  Normaal gesproken gebeuren er 20 tot 25 ongelukken in een heel jaar. Het recordjaar was 2017, toen waren het er 27. Daarnaast zijn er dit jaar tien auto's van weginspecteurs total loss gereden, wat apart wordt geregistreerd.

  Verder zijn in de eerste negen maanden van dit jaar al ruim 4500 boetes uitgedeeld voor het negeren van een rood kruis. Daarmee lijkt de kans groot dat ook dit record sneuvelt. Dat is pas een jaar oud: in 2020 werden 4923 bekeuringen uitgedeeld aan mensen die op een afgekruiste rijstrook reden.

  Blijven opletten

  Het grote aantal ongelukken en bekeuringen wordt volgens Rijkswaterstaat mede veroorzaakt omdat er dit jaar veel aan de weg wordt gewerkt. Vanwege corona bleven veel mensen thuiswerken en was het rustiger op de snelwegen. Daarom zijn werkzaamheden op een aantal punten naar voren gehaald.

  "Daarbij worden vaker bots- en pijlwagens ingezet en daarmee stijgt de kans op een aanrijding met zo'n voertuig. En dan is het de laatste tijd ook weer wat drukker op de weg", zegt Bart Audenaert van Rijkswaterstaat.

  Daarnaast merkt Rijkswaterstaat dat mensen in de auto steeds meer afgeleid worden door entertainmentsystemen, met vaak grotere schermen. Ook gebeuren veel ongelukken doordat automobilisten op hun telefoon zitten. "Mensen moeten gewoon blijven opletten, je rijdt niet zomaar op een pijlwagen of botsabsorber", zegt Audenaert. "Voor je zo'n voertuig tegenkomt zijn er al allemaal andere waarschuwingen geweest, zoals een rood kruis, of andreasstrips op de weg."

  Rijkswaterstaat gebruikt sinds een tijdje een nieuw systeem om mensen te waarschuwen voor wegwerkzaamheden. Daarbij wordt er een signaal naar navigatiesystemen gestuurd. "Maar het allerbelangrijkste blijft: houd je hoofd bij de weg", aldus Audenaert.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 05 augustus 2021 @ 00:59
  #23
  reactie op (#22) herman_dad

  Goedemorgen, FOTO'S KENTEKEN (ANPR) CAMERA'S TRAJECTCONTROLE'S ivm CONTROLE VAN DE KENTEKENS o.a. fotograveren ook GEZICHTEN van bestuurders en dat is in strijd met de privacywetegevening weer. En worden eventueel ook gebruikt in andere rechtszaken? Dat levert dan weer een juridische dwaling pur sang op. 

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS, Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 10:29

  Kentekencamera's fotografeerden zonder toestemming ook gezichten

  Camera's langs de snelweg in Rotterdam ANP

  De afgelopen vijf jaar hebben politiecamera's langs de snelweg foto's genomen van bestuurders en bijrijders zonder dat hier een wettelijke basis voor was. Dat schrijft NRC, dat een intern politiebericht hierover heeft ingezien. De foto's zijn onder meer gebruikt voor opsporing en strafrechtelijke onderzoeken.

  Het gaat om camera's die onderdeel zijn van het Automatic Number Plate Recognition-systeem (ANPR). Deze 300 camera's staan langs de snelweg en zijn bedoeld om de kentekens van langsrijdende voertuigen te controleren.

  Hoe werkt ANPR?

  De camera's maken opnamen van kentekens. Die worden door speciale software gelezen en vergeleken met nummerborden in de database van de politie. Die beschikt over lijsten met kentekens van voertuigen die door de politie om een of andere reden worden gezocht. Het gaat bijvoorbeeld om auto-eigenaren die nog een gevangenisstraf open hebben staan of nog een hoge boete moeten betalen. Ook gestolen auto's staan in de database.

  55 van deze camera's kunnen ook scherpere foto's maken en ook de inzittenden vastleggen. Ze maken dagelijks zo'n 350.000 foto's. Ook deze camera's zijn bedoeld voor kentekenherkenning en er is geen juridische grondslag om personen herkenbaar in beeld te brengen.

  Het gebruik van de camera's voor opsporing en inlichtingen is twee maanden geleden stilgelegd, zegt een woordvoerder van het OM. In afwachting van een onderzoek worden de foto's voorlopig niet meer gebruikt voor "strafrechtelijke doeleinden".

  De camera's worden steeds beter

  Volgens het OM zijn de camera's niet geplaatst met het doel foto's van bestuurders te nemen. "Camera's zijn de afgelopen jaren gewoon veel beter geworden. Die ontwikkelen zich als een gek. En dan zijn die beelden er en dan is de neiging om die te gebruiken groter."

  De regels voor het gebruik van de ANPR zijn in 2019 aangepast. De foto's van kentekens mogen sindsdien 28 dagen worden opgeslagen, terwijl ze daarvoor helemaal niet mochten worden opgeslagen.

  De kentekens worden opgeslagen in een database met de naam Argus. Agenten kunnen die raadplegen bij concrete verdenkingen van een misdrijf. Zo is vorige maand ook het ANPR-systeem gebruikt voor het vinden van de twee mannen die verdacht worden van de moord op misdaadjournalist Peter R. de Vries. Ze werden een uur na de aanslag bij Leidschendam klemgereden door de politie.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 05 juli 2021 @ 00:55
  #22
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, TRAJECTCONTROLE'S OP N-WEGEN LEVEREN AL 200.000 BOETES OP.

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS, Twitter (bron)

  Een verkeersbord waarschuwt bestuurders voor een trajectcontrole ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 14:05

  Sinds invoering van trajectcontroles op N-wegen zijn zo'n 200.000 boetes uitgedeeld

  Trajectcontroles op provinciale wegen hebben sinds de invoering anderhalf jaar geleden zo'n 200.000 boetes opgeleverd. De meeste boetes werden uitgedeeld op de N325 tussen Westervoortsedijk en Huissen, blijkt uit cijfers van het Openbaar Ministerie.

  De trajectcontroles zijn nu op negentien N-wegen ingevoerd, morgen volgt de twintigste en laatste. Dat is de N205 in de buurt van Hoofddorp. Daar geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur.

  De twintig N-wegen:

  NOS

  Snelheidsovertredingen worden automatisch doorgezet naar het Centraal Justitieel Incassobureau en vervolgens komt er een boete. Volgens het OM hebben de controles veel nut en zijn ze nodig.

  Gevaarlijk

  Provinciale wegen zijn de gevaarlijkste wegen van Nederland, stelt het OM. Grofweg een kwart van alle verkeersdoden valt op de provinciale wegen, terwijl maar 6 procent van de wegen in Nederland een provinciale weg is.

  "Het is dus belangrijk dat de wegen daar veiliger worden gemaakt", zegt officier van justitie Lindi van Hemert. "Met een trajectcontrole wordt er minder hard gereden en daardoor is de weg dus veiliger."

  Top-5 van de meest uitgedeelde boetes op N-wegen (t/m 30 april 2021)

  1. N325 Westervoortsedijk - Huissen (beide richtingen) 36.442
  2. N381 Drachten - Donkerbroek (beide richtingen) 25.161
  3. N201 Aalsmeer - Legmeerdijk - Zijdelweg (beide richtingen) 23.362
  4. N260 Tilburg - Rugdijk - Stokhasseltlaan (beide richtingen) 19.396
  5. N256 Colijnsplaat - Zierikzee (beide richtingen) 9843

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 14 juni 2021 @ 00:38
  #21
  reactie op (#19) herman_dad

  Goedemorgen, EN WEER EEN VEELS TE JONGE BESTUURDER: JOYRIDER VAN 1 2 SLAAT OVER DE KOP. Met hemzelf gelukkig goed afgelopen..... Ouders zaten vermoedelijk voetbal te kijken? Maar ook het omgekeerde is soms het geval op de 'weg': 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 00:21

  Joyrider van 12 slaat over de kop in Drenthe

  Jongen van 12 slaat over de kop in Drenthe HARM METER/PERSBUREAU METER

  In Gasselte in Drenthe is een jongen van 12 met een auto over de kop geslagen. De jonge joyrider had de auto van zijn ouders meegenomen, meldt de politie.

  Hij kwam met de schrik vrij en raakte lichtgewond. Wat er misging is onduidelijk, er waren geen andere voertuigen bij betrokken.

  Een politiewoordvoerder zegt dat de jongen in zijn eentje een ritje was gaan maken. Berichten dat zijn ouders ondertussen voetbal zaten te kijken, kan de politie bevestigen noch ontkennen.

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-06-14 07:06:55
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 29 mei 2021 @ 07:33
  #20

  Goedemorgen, VOLGEND JAAR HELMPLICHT VOOR SNORFIETSERS.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • POLITIEK • GISTEREN, 17:21

  Volgend jaar helmplicht voor snorfietsers

  ANP

  Vanaf 1 juli 2022 moeten alle snorfietsers een helm dragen. Die verplichting moet het aantal doden en gewonden in het verkeer omlaag brengen, schrijft demissionair minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat aan de Tweede Kamer.

  Momenteel is het dragen van een helm alleen een advies voor bestuurders van snorfietsen. Alle gemotoriseerde tweewielers met een blauwe kentekenplaat vallen binnen deze categorie. Snorfietsers mogen niet harder rijden dan 25 kilometer per uur. Voor bromfietsers, die harder mogen rijden en een gele kentekenplaat hebben, was een helm dragen al verplicht.

  In 2018 pleitte een groep van artsen om hier een verplichting van te maken. Het pleidooi werd toen gesteund dooeen meerderheid in de Tweede Kamer.

  Pedelec-helm

  Het is mogelijk dat snorfietsers een speed-pedelec-helm mogen dragen. Dat is een iets lichtere helm die geschikt is voor elektrische fietsen die trapondersteuning bieden tot boven de 25 kilometer per uur, en snelheden tot 45 kilometer per uur kunnen halen. Op verzoek van het ministerie zoekt onderzoeksbureau TNO uit of dit alternatief haalbaar en wenselijk is.

  Verschillende partijen en snorfietseigenaren hadden aangegeven een motorfietshelm te zwaar en te weinig ventilerend te vinden voor sommige soorten snorfietsen. Het is onduidelijk wanneer TNO met de onderzoeksresultaten komt.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 06 april 2021 @ 00:36
  #19
  reactie op (#18) herman_dad

  Goedemorgen, EN WEER EEN OPMERKELIJK 'VERKEERSBERICHT' 15 jarige achter stuur maar WISSELT OP SNELWEG MET OOM.... toen de auto werd gestopt bleek dit.wink

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 10:11

  15-jarige chauffeur achter stuur betrapt, wisselt op snelweg van plaats met oom

  Beeld van de camera in de politieauto FACEBOOK POLITIE ROTTERDAM

  De politie heeft gisteren een bestuurder langs de kant gezet die op de A20 bij Rotterdam over een puntstuk was gereden. Agenten zagen dat het ging om een tiener met een volwassene naast zich.

  Nadat de politie het bijzondere tafereel had opgemerkt, besloten de agenten de auto een volgteken te geven. De bestuurder probeerde niet snel weg te komen, er viel juist opeens een groot gat tussen de politiewagen en de auto die bestuurd werd door de jongen.

  Ineens ouder

  Toen het voertuig was gestopt, troffen ze geen "schattig jongenskoppie met blozende wangetjes" aan achter het stuur, maar iemand die "ineens zomaar 20 jaar ouder was en een flinke baard had gekregen", schrijft de politie op Facebook.

  Tijdens het rijden was de 15-jarige bestuurder van plek gewisseld met zijn oom die op de bijrijdersstoel zat. De volwassen man hield bij hoog en laag vol dat hij de hele tijd de auto had bestuurd, zelfs toen de politie hem confronteerde met beelden van hun dashboardcamera. De man maakte de agenten uit voor leugenaars. Hij heeft meerdere boetes gekregen.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 05 april 2021 @ 00:51
  #18
  reactie op (#15) herman_dad

  Goedemorgen, STRAATRACES.... ONBEGRIJPELIJK deelname daaraan maar in Amsterdam vanmiddag  ook WEER VELE BOETE'S UITGEDEELD in Westelijk Havengebied. Door een politiehelicopter werd dit ontdekt....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 23:51

  Boetes uitgedeeld, rijbewijzen ingenomen bij illegale straatrace Amsterdam

  In Amsterdam zijn meerdere boetes uitgedeeld en rijbewijzen ingenomen bij een illegale straatrace. Ook werd er een kart in beslag genomen.

  Agenten hadden vanmiddag in het Westelijk Havengebied de straten rond de plek waar de race werd gehouden afgezet. Vervolgens werden er meer dan 200 voertuigen gecontroleerd. De meeste boetes werden uitgedeeld voor parkeren in de berm, het niet kunnen tonen van de juiste papieren en gevaarlijk rijgedrag.

  De politie kreeg de straatrace in het vizier via een politiehelikopter. Op basis van de beelden die vanuit de helikopter zijn gemaakt, kunnen er nog meer boetes uitgeschreven worden, zo laat de politie weten.

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-04-05 00:52:39
  handtekeningafbeelding
 • maandag 08 maart 2021 @ 00:28
  #17
  reactie op (#16) herman_dad

  Goedemorgen, WEER 2 BERICHTEN OVER ABNORMAAL VERKEERSGEDRAG. Met 214 km/u over de weg en ook 14 jarige bestuurder belandt gekanteld naast de dijk met ook enkele passagiers van die leeeftijd....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 12:57

  Man scheurt met 214 km/u door Brabant, moet rijbewijs en auto inleveren

  De politie heeft gisteravond tussen Tilburg en Loon op Zand een automobilist aangehouden die met grote snelheid over de Midden-Brabantweg reed. De bestuurder bleek een man van 26 uit Goirle.

  De auto, een Audi A3, was rond 20.00 uur op de N261 ter hoogte van Loon op Zand gespot door een agent. Met een lasergun constateerde de politie dat de automobilist 214 kilometer per uur reed waar 100 is toegestaan. Daarop besloot de agent de auto achterna te gaan en aan de kant te zetten.

  Omdat de man meer dan 100 procent over de toestaande snelheid reed, is naast zijn rijbewijs ook zijn auto in beslag genomen. Hij was al eerder beboet voor te hard rijden.

  profielfoto Verkeerspolitie Zwb@TeamVerkeerZWB

  Met 214 km/u reed een 26-jarige man uit Goirle in deze snelle Audi S3 over de #N261 Midden-Brabantweg tussen Tilburg en Loon op Zand. Het rijbewijs van de in herhaling vallende snelheidsduivel werd ingevorderd én zijn bolide werd inbeslaggenomen. ^rp #verkeerspolitiezwb

  14 uur geleden

  Deel dit artikel:

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 16:01 • AANGEPAST GISTEREN, 16:02

  14-jarige joyrider belandt met bestelbus naast de dijk bij Lopik

  112MEDIAUTRECHT

  Bij Lopik is vannacht een bestelbus van de weg geraakt en op zijn kant in de berm terechtgekomen. Achter het stuur bleek een 14-jarige jongen te zitten. De andere vier inzittenden waren nog jonger.

  De politie kreeg rond 00.45 uur een melding van een mogelijke ruzie bij een woning in Lopik. Toen agenten de wijk inreden zagen zij een bestelbus met gedoofde lichten wegrijden. "Wij gaven dit voertuig een stopteken, maar deze werd genegeerd", schrijft een dienstdoende agent op Instagram.

  Het busje reed in de richting van de Lekdijk. Op de dijk verloor de bestuurder de macht over het stuur, waarna het busje naast de dijk op zijn kant terechtkwam. "We stapten uit en schrokken ons rot. We hoorden jonge kinderen schreeuwen uit het voertuig en we waren bang dat zij behoorlijk gewond waren", aldus de agent.

  Auto stiekem meegenomen

  Agenten wisten de inzittenden te bevrijden en ontdekten dat er een 14-jarige jongen achter het stuur had gezeten. De vier andere kinderen in de bus, 11 en 12 jaar oud, zaten los in de laadbak. "Uiteindelijk bleek dat de jongeren aan het joyriden waren gegaan", schrijft de agent.

  Niemand raakte gewond, al moest een kind voor controle naar het ziekenhuis, meldt RTV Utrecht. "Dit had heel anders af kunnen lopen", aldus de agent. "Zij hadden dit samen bekokstoofd en waren allen stiekem het huis uit geslopen, en de diverse ouders wisten van niks."

  De jonge bestuurder is aangehouden. Hij wordt verdacht van diverse verkeersdelicten en het in gevaar brengen van anderen.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van RTV Utrecht

  handtekeningafbeelding