2347 keer bekeken

BOETES - GEDRAG IN HET VERKEER, HANDHAVING, nieuwe wetten

 • maandag 14 juni 2021 @ 00:38
  #21
  reactie op (#19) herman_dad

  Goedemorgen, EN WEER EEN VEELS TE JONGE BESTUURDER: JOYRIDER VAN 1 2 SLAAT OVER DE KOP. Met hemzelf gelukkig goed afgelopen..... Ouders zaten vermoedelijk voetbal te kijken? Maar ook het omgekeerde is soms het geval op de 'weg': 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 00:21

  Joyrider van 12 slaat over de kop in Drenthe

  Jongen van 12 slaat over de kop in Drenthe HARM METER/PERSBUREAU METER

  In Gasselte in Drenthe is een jongen van 12 met een auto over de kop geslagen. De jonge joyrider had de auto van zijn ouders meegenomen, meldt de politie.

  Hij kwam met de schrik vrij en raakte lichtgewond. Wat er misging is onduidelijk, er waren geen andere voertuigen bij betrokken.

  Een politiewoordvoerder zegt dat de jongen in zijn eentje een ritje was gaan maken. Berichten dat zijn ouders ondertussen voetbal zaten te kijken, kan de politie bevestigen noch ontkennen.

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-06-14 07:06:55
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 29 mei 2021 @ 07:33
  #20

  Goedemorgen, VOLGEND JAAR HELMPLICHT VOOR SNORFIETSERS.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • POLITIEK • GISTEREN, 17:21

  Volgend jaar helmplicht voor snorfietsers

  ANP

  Vanaf 1 juli 2022 moeten alle snorfietsers een helm dragen. Die verplichting moet het aantal doden en gewonden in het verkeer omlaag brengen, schrijft demissionair minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat aan de Tweede Kamer.

  Momenteel is het dragen van een helm alleen een advies voor bestuurders van snorfietsen. Alle gemotoriseerde tweewielers met een blauwe kentekenplaat vallen binnen deze categorie. Snorfietsers mogen niet harder rijden dan 25 kilometer per uur. Voor bromfietsers, die harder mogen rijden en een gele kentekenplaat hebben, was een helm dragen al verplicht.

  In 2018 pleitte een groep van artsen om hier een verplichting van te maken. Het pleidooi werd toen gesteund dooeen meerderheid in de Tweede Kamer.

  Pedelec-helm

  Het is mogelijk dat snorfietsers een speed-pedelec-helm mogen dragen. Dat is een iets lichtere helm die geschikt is voor elektrische fietsen die trapondersteuning bieden tot boven de 25 kilometer per uur, en snelheden tot 45 kilometer per uur kunnen halen. Op verzoek van het ministerie zoekt onderzoeksbureau TNO uit of dit alternatief haalbaar en wenselijk is.

  Verschillende partijen en snorfietseigenaren hadden aangegeven een motorfietshelm te zwaar en te weinig ventilerend te vinden voor sommige soorten snorfietsen. Het is onduidelijk wanneer TNO met de onderzoeksresultaten komt.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 06 april 2021 @ 00:36
  #19
  reactie op (#18) herman_dad

  Goedemorgen, EN WEER EEN OPMERKELIJK 'VERKEERSBERICHT' 15 jarige achter stuur maar WISSELT OP SNELWEG MET OOM.... toen de auto werd gestopt bleek dit.wink

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 10:11

  15-jarige chauffeur achter stuur betrapt, wisselt op snelweg van plaats met oom

  Beeld van de camera in de politieauto FACEBOOK POLITIE ROTTERDAM

  De politie heeft gisteren een bestuurder langs de kant gezet die op de A20 bij Rotterdam over een puntstuk was gereden. Agenten zagen dat het ging om een tiener met een volwassene naast zich.

  Nadat de politie het bijzondere tafereel had opgemerkt, besloten de agenten de auto een volgteken te geven. De bestuurder probeerde niet snel weg te komen, er viel juist opeens een groot gat tussen de politiewagen en de auto die bestuurd werd door de jongen.

  Ineens ouder

  Toen het voertuig was gestopt, troffen ze geen "schattig jongenskoppie met blozende wangetjes" aan achter het stuur, maar iemand die "ineens zomaar 20 jaar ouder was en een flinke baard had gekregen", schrijft de politie op Facebook.

  Tijdens het rijden was de 15-jarige bestuurder van plek gewisseld met zijn oom die op de bijrijdersstoel zat. De volwassen man hield bij hoog en laag vol dat hij de hele tijd de auto had bestuurd, zelfs toen de politie hem confronteerde met beelden van hun dashboardcamera. De man maakte de agenten uit voor leugenaars. Hij heeft meerdere boetes gekregen.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 05 april 2021 @ 00:51
  #18
  reactie op (#15) herman_dad

  Goedemorgen, STRAATRACES.... ONBEGRIJPELIJK deelname daaraan maar in Amsterdam vanmiddag  ook WEER VELE BOETE'S UITGEDEELD in Westelijk Havengebied. Door een politiehelicopter werd dit ontdekt....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 23:51

  Boetes uitgedeeld, rijbewijzen ingenomen bij illegale straatrace Amsterdam

  In Amsterdam zijn meerdere boetes uitgedeeld en rijbewijzen ingenomen bij een illegale straatrace. Ook werd er een kart in beslag genomen.

  Agenten hadden vanmiddag in het Westelijk Havengebied de straten rond de plek waar de race werd gehouden afgezet. Vervolgens werden er meer dan 200 voertuigen gecontroleerd. De meeste boetes werden uitgedeeld voor parkeren in de berm, het niet kunnen tonen van de juiste papieren en gevaarlijk rijgedrag.

  De politie kreeg de straatrace in het vizier via een politiehelikopter. Op basis van de beelden die vanuit de helikopter zijn gemaakt, kunnen er nog meer boetes uitgeschreven worden, zo laat de politie weten.

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-04-05 00:52:39
  handtekeningafbeelding
 • maandag 08 maart 2021 @ 00:28
  #17
  reactie op (#16) herman_dad

  Goedemorgen, WEER 2 BERICHTEN OVER ABNORMAAL VERKEERSGEDRAG. Met 214 km/u over de weg en ook 14 jarige bestuurder belandt gekanteld naast de dijk met ook enkele passagiers van die leeeftijd....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 12:57

  Man scheurt met 214 km/u door Brabant, moet rijbewijs en auto inleveren

  De politie heeft gisteravond tussen Tilburg en Loon op Zand een automobilist aangehouden die met grote snelheid over de Midden-Brabantweg reed. De bestuurder bleek een man van 26 uit Goirle.

  De auto, een Audi A3, was rond 20.00 uur op de N261 ter hoogte van Loon op Zand gespot door een agent. Met een lasergun constateerde de politie dat de automobilist 214 kilometer per uur reed waar 100 is toegestaan. Daarop besloot de agent de auto achterna te gaan en aan de kant te zetten.

  Omdat de man meer dan 100 procent over de toestaande snelheid reed, is naast zijn rijbewijs ook zijn auto in beslag genomen. Hij was al eerder beboet voor te hard rijden.

  profielfoto Verkeerspolitie Zwb@TeamVerkeerZWB

  Met 214 km/u reed een 26-jarige man uit Goirle in deze snelle Audi S3 over de #N261 Midden-Brabantweg tussen Tilburg en Loon op Zand. Het rijbewijs van de in herhaling vallende snelheidsduivel werd ingevorderd én zijn bolide werd inbeslaggenomen. ^rp #verkeerspolitiezwb

  14 uur geleden

  Deel dit artikel:

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 16:01 • AANGEPAST GISTEREN, 16:02

  14-jarige joyrider belandt met bestelbus naast de dijk bij Lopik

  112MEDIAUTRECHT

  Bij Lopik is vannacht een bestelbus van de weg geraakt en op zijn kant in de berm terechtgekomen. Achter het stuur bleek een 14-jarige jongen te zitten. De andere vier inzittenden waren nog jonger.

  De politie kreeg rond 00.45 uur een melding van een mogelijke ruzie bij een woning in Lopik. Toen agenten de wijk inreden zagen zij een bestelbus met gedoofde lichten wegrijden. "Wij gaven dit voertuig een stopteken, maar deze werd genegeerd", schrijft een dienstdoende agent op Instagram.

  Het busje reed in de richting van de Lekdijk. Op de dijk verloor de bestuurder de macht over het stuur, waarna het busje naast de dijk op zijn kant terechtkwam. "We stapten uit en schrokken ons rot. We hoorden jonge kinderen schreeuwen uit het voertuig en we waren bang dat zij behoorlijk gewond waren", aldus de agent.

  Auto stiekem meegenomen

  Agenten wisten de inzittenden te bevrijden en ontdekten dat er een 14-jarige jongen achter het stuur had gezeten. De vier andere kinderen in de bus, 11 en 12 jaar oud, zaten los in de laadbak. "Uiteindelijk bleek dat de jongeren aan het joyriden waren gegaan", schrijft de agent.

  Niemand raakte gewond, al moest een kind voor controle naar het ziekenhuis, meldt RTV Utrecht. "Dit had heel anders af kunnen lopen", aldus de agent. "Zij hadden dit samen bekokstoofd en waren allen stiekem het huis uit geslopen, en de diverse ouders wisten van niks."

  De jonge bestuurder is aangehouden. Hij wordt verdacht van diverse verkeersdelicten en het in gevaar brengen van anderen.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van RTV Utrecht

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 09 september 2020 @ 00:59
  #16
  reactie op (#15) herman_dad

  Goedemorgen, NIEUWE WET STELT HOGERE STRAF OP 'ROEKELOOS RIJGEDRAG', de eerste persoon is daarvoor veroordeeld. Talloze malen komt dit voor in het verkeer en er staat nu, door de Mininister en Politiek geactualiseerd een HOGERE STRAF op. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 19:36

  Roekeloze weggebruiker krijgt strafeis volgens nieuwe wet: 'Levensgevaarlijke situatie'

  Een 25-jarige man uit Zoetermeer heeft vandaag als eerste voor de rechter gestaan vanwege overtreding van een nieuwe wet tegen "roekeloosheid in het verkeer". De man reed begin april slingerend en onnodig langzaam over beide rijstroken van de N470. Ook had hij zijn telefoon en een lachgasballon in zijn handen.

  Sinds begin dit jaar geldt de nieuwe wet waarmee roekeloze weggebruikers zwaarder kunnen worden gestraft, ook als ze bijvoorbeeld geen schade of ongelukken hebben veroorzaakt. Vandaag eiste het OM in Den Haag dan ook zes weken gevangenisstraf en een rijontzegging van twee maanden als straf.

  "Door het gedrag van de verdachte is een levensgevaarlijke situatie ontstaan", zegt de officier van justitie. "Zijn gedrag was onvoorspelbaar, waardoor anderen - die harder reden - plots moesten remmen of uitwijken. Dat er niemand op een andere auto is gereden, mag een klein wonder heten."

  De rechter doet over twee weken uitspraak.

  Verwarring

  Minister Grapperhaus kondigde twee jaar geleden de wet aan om verkeersdelicten zwaarder te kunnen bestraffen. Hij was er "helemaal klaar mee" dat chauffeurs andere weggebruikers in gevaar brachten "omdat ze zo nodig iets moeten appen".

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • maandag 15 juni 2020 @ 01:03
  #15
  reactie op (#14) herman_dad

  Goedemorgen, BIJ ILLEGALE STRAATRACE AANTAL DEELNEMERS OPGEPAKT en bekeurd, danwel RIJBEWIJS KWIJT... Bij een 'undercoveractie' van de politie o.a. en een truccendoos... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 13:34

  Straatracers raken rijbewijs kwijt na undercoveroperatie politie

  Omstanders renden naar hun auto's toen ze een politiezwaailicht zagen POLITIE

  Acht deelnemers en bezoekers van een illegale straatrace in Lelystad moeten hun rijbewijs inleveren vanwege forse snelheidsovertredingen. Ze konden worden betrapt doordat de politie gebruikmaakte van opvallende en onopvallende politieauto's.

  Er waren ongeveer honderd auto's afgekomen op de straatrace op de IJsselmeerdijk. Met onopvallende wagens (dus zonder politielogo en -strepen) mengden agenten zich tussen de racers en toeschouwers. Volgens de politie stonden tientallen auto's met loeiende motoren klaar bij de startpositie.

  Een groot deel van de groep waande zich op een circuit.

  Politie

  Een opvallende politieauto ging ondertussen een stuk verderop staan en deed de zwaailichten aan. "Hierop ontstond er direct onrust binnen het aanwezige publiek", schrijft de politie op Facebook. "Wij zagen verschillende betrokkenen het signaal geven dat iedereen weg moest."

  Samen met enkele onopvallende politieauto's vertrok de stoet richting de snelweg, schrijft de politie. "Aangekomen op de A6 waande een groot deel van de groep zich op een circuit: snelheden van ver boven de 200 kilometer per uur, rechts inhalen, bumperkleven met tussenruimten van niet meer dan 3 meter bij 180 kilometer per uur en het negeren van alle soorten wegbelijning."

  Rijbewijs kwijt

  Een van de snelheidsovertreders raakte meteen zijn rijbewijs kwijt. Hij werd van de weg gehaald omdat hij 175 kilometer per uur reed bij Almere-Poort, waar een maximumsnelheid geldt van 100. Zeven anderen reden ook meer dan 50 kilometer per uur te hard en moeten dus ook hun rijbewijs inleveren, maar zij krijgen hun straf per post.

  De politie heeft ook een nog onbekend aantal boetes gegeven voor kleinere overtredingen.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 26 december 2019 @ 00:21
  #14
  reactie op (#13) herman_dad

  Goedemorgen, MET 228 KM-UUR OVER DE SNELWEG BETEKEND ´WALKING HOME FOR CHRISTMAS´....Het 2e opvallende artikel vandaag....smiley

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 14:28

  Politie pakt snelheidsduivel A59: 'Walking home for Christmas'.

  De bestuurder van deze auto moest verder lopen POLITIE.NL

   Voor een automobilist op de A59 bij Terheijden was het op kerstavond geen "driving home for Christmas, maar walking home". Dat meldt de verkeerspolitie op Twitter, naar een variant op het bekende kerstliedje Driving home for Christmas van Chris Rea.

   De automobilist scheurde gisteravond met 228 kilometer per uur over de snelweg langs een politieauto, meldt Omroep Brabant. Dat is bijna 100 kilometer sneller dan op de A59 is toegestaan. "Iedereen wil op kerstavond graag op tijd thuis zijn", zegt de verkeerspolitie, maar in dit geval is dat waarschijnlijk niet gelukt. De snelheidsduivel werd achterhaald, zijn rijbewijs moest hij inleveren en zijn auto laten staan.

   profielfoto Team Verkeer Zeeland-West-Brabant@TeamVerkeerZWB

   “Driving home” werd “walking home“ voor Christmas. Iedereen wilt op kerstavond graag op tijd thuis zijn. Zo ook een bestuurder die onze opvallende Audi even over het hoofd had gezien om vervolgens met 228km/u over de A59 thv Terheijden te scheuren. ^jp^

   11 uur geleden

   Deel dit artikel:

   Dit is een artikel van Omroep Brabant.

    

   handtekeningafbeelding
  • vrijdag 15 november 2019 @ 00:18
   #13
   reactie op (#12) herman_dad

   Goedemorgen, POLITIE NIET VAN PLAN TOT EXTRA HANDHAVING 100 KM/U, nieuwe regel ivm 'stikstofmaatregel'. Wel zijn uiteraard nog steeds boete's mogelijk maar met de middelen die er nu zijn. 

   ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Reklame voor een goed doel: 

   https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

   ====================================================================

   Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

   NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 18:35

   Politie niet van plan 100 km/u extra te controleren, 'wel meer boetes mogelijk'

    ANP

   De politie is niet van plan om extra te gaan handhaven op de snelweg, als de maximumsnelheid volgend jaar omlaag wordt gebracht naar 100 kilometer per uur. "Wij blijven handhaven met de mensen en middelen die ons ter beschikking staan", laat een woordvoerder weten.

   De politie zegt geen capaciteit te hebben om vaker dan nu te controleren. Bovendien wordt er volgens de politie al relatief veel gehandhaafd op de Nederlandse wegen. Dat gebeurt met trajectcontroles, mobiele radarsets en surveillance-auto's.

   Hoewel de politie het aantal controles niet wil verhogen, zou het kunnen dat er wel meer boetes worden uitgeschreven. Bij een lagere maximumsnelheid rijden nu eenmaal meer mensen te hard, merkt de politie. "Als je controleert op een 100-weg, vang je meer hardrijders dan op een 130-weg."

   Onbemande flitspaal

   De politie en andere betrokken partijen gaan nog wel onderzoeken wat de technische mogelijkheden zijn om extra te handhaven, als dat volgend jaar toch nodig wordt geacht. Zo deden de politie en het Openbaar Ministerie onlangs proeven met een onbemande flitspaal die werd neergezet bij wegwerkzaamheden.

   Minister Van Nieuwenhuizen kon gisteren nog weinig zeggen over mogelijke extra handhaving. "Hoe we het exact gaan uitwerken, daar komen we nog op terug", zei Van Nieuwenhuizen.

   BEKIJK OOK

   Deel dit artikel:

    

   Gewijzigd op 2019-11-15 00:18:31
   handtekeningafbeelding
  • donderdag 22 augustus 2019 @ 00:16
   #12
   reactie op (#11) herman_dad

   Goedemorgen, EN WEER, NU EEN JONGEN VAN 15 DIE MET 165 KM/UUR OVER DE RING AMSTERDAM SCHEURT. Hij had de auto 'geleend' van iemand, onbekend wie maar zal vermoedelijk ook dan een familielid kunnen zijn? De auto is teruggeven aan de rechtmatige eigenaar..

   Maar het kan nóg gekker, in Duitsland... Duits jongetje (8) rijdt met auto van zijn moeder over de autobahn

   Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

   Jongen van 15 raast met 165 kilometer per uur over de ring Amsterdam.

    

   De politie mat een snelheid van 165 km/u POLITIETEAM HOOFDWEGEN AMSTERDAM

    VANDAAG, 21:20

   BINNENLAND

   Op de A10 Noord bij Amsterdam is een tiener betrapt die 165 kilometer per uur reed op een plek waar maar 100 kilometer per uur is toegestaan.

   De politie mat de snelheid van de wagen en zette hem aan de kant. Na controle bleek dat de bestuurder slechts 15 jaar oud was en dat er dus helemaal geen rijbewijs was om in beslag te nemen.

   Alle inzittenden waren minderjarig. De auto waarmee ze aan joyrijden waren is overgedragen aan de eigenaar. De politie wil niet meer kwijt over de kwestie, omdat het over minderjarigen gaat.

   In Duitsland werd vandaag ook een opvallend jonge automobilist in de kraag gevat. Een jongen van 8 was bij Dortmund met de auto van zijn moeder een stuk gaan rijden. Hij zette na een ritje waarin hij met 140 kilometer per uur op de snelweg reed, de auto stil op een parkeerplek. Daarbij plaatste hij een gevarendriehoek en zette de knipperlichten aan.

   BEKIJK OOK

   Deel dit artikel: 

   handtekeningafbeelding