1713 keer bekeken

BOETES - GEDRAG IN HET VERKEER, HANDHAVING, nieuwe wetten

 • donderdag 18 juli 2019 @ 00:29
  #8
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE BOOS OP ´GEFRUSTREEERDE AUTOMOBILISTEN´ BIJ ONGEVAL IN ZEEWOLDE. Die probeerden DOOR DE AFZETTING zelfs heen te rijden, ´opgestoken vingers´ e.d... een COMPLETE IDIOTERIE van ´de mens´ hierbij. Bovendien je zult zélf maar slachtoffer zijn bij zo´n ongeval en door de hulpverleners worden behandeld.  

  Anja Nijenhuis #FBPE en Nicky Bouwers vinden dit leuk

   Ronald Smallenburg #FBPE  @RonSmallenburg 3 u

  'Ik heb een leaseauto dus ik mag geen kilometers omrijden.' Blanke zwembadmarokkanenverkeersterroristen.

  Politie boos op 'gefrustreerde automobilisten' bij ongeluk Zeewolde

  Automobilisten reageerden woedend op de afsluiting van een weg. Maar er zat iemand bekneld in zijn voertuig die vocht voor zijn leven, volgens een agent.

  nos.nl 2 4 7

  Zie en lees verder art. van NOS NIEUWS Twitter bron

  Politie boos op 'gefrustreerde automobilisten' bij ongeluk Zeewolde.

   VANDAAG, 12:21

  REGIO

  De politie heeft zich gisteren geërgerd aan "gefrustreerde automobilisten" bij een wegafsluiting bij Zeewolde. Terwijl agenten hulp verleenden bij een ernstig ongeluk, lieten automobilisten hun boosheid de vrije loop over de vertraging.

  "We zagen vooral veel, heel veel middelvingers", zegt een politiewoordvoerder. "Ze probeerden tussen de pylonen door te rijden. Riepen ons toe: klootzak, ga wat beters doen. Ze voerden ook discussies: waarom mag ik niet door de afzetting heen? Ik moet naar huis. Of: ik heb een leaseauto, dus ik kan niet omrijden omdat ik geen extra kilometers mag maken."

  Problemen in de polder

  Als gevolg van een ernstig ongeluk met een vrachtauto en meerdere personenauto's sloot de politie de N305 bij Zeewolde gisteren langdurig af. Volgens Omroep Flevoland duurde dat van 16.30 tot ongeveer 22.00 uur.

  Het kon niet anders, zegt de woordvoerder. "Er was daar het een en ander aan de hand. We begrijpen dat het lastig is als een weg wordt afgesloten. Zeker in de polder kun je dan geen kant meer op. Maar het is wel van belang dat hulpverleners hun werk kunnen doen."

  Gewonden

  Op Facebook schrijft een politieagente die bij de hulpverlening na het ongeluk betrokken was: "Lieve bestuurders, wij sluiten niet zomaar een weg af! De reden van deze afsluiting kwam door het ernstige ongeluk, welke vanmiddag had plaatsgevonden. Er zat iemand bekneld in zijn voertuig aan het vechten voor zijn leven. Een stukje begrip van de medeweggebruikers is dan ook wel op zijn plaats. In plaats van uw frustraties te uiten over de diverse wegafsluitingen. U bent tenminste nog wél onderweg naar huis, enkel met een omweg."

  Bij het ongeluk raakte een aantal mensen gewond. De politie kan niet vertellen hoe het nu met ze gaat.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van Omroep Flevoland

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 05 juli 2019 @ 00:16
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, WAAROM ZOVEEL 'KIJKERS' BIJ AANRIJDINGEN? Vraagt de politie zich af, wij ook. Overigens weer een 40-tal 'kijkers' kunnen een boete thuis verwachten.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

  Politie vraagt zich af: waarom blijven zoveel mensen kijken bij een aanrijding?

  Aanrijding op A67 POLITIE DEURNE ASTEN SOMEREN FACEBOOK

  VANDAAG, 22:34

  BINNENLAND

  De politie Deurne Asten Someren vraagt het zich vandaag op Facebook hardop af: waarom blijven zo veel mensen kijken na een aanrijding? De politie deed dat na een aanrijding op de A67 tussen een vrachtauto en een personenauto. De betrokkenen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht.

  "Wat ons steeds weer opvalt, is hoeveel mensen er gaan staan kijken, zou u dit ook doen? En verder hoeveel mensen er al bellend of filmend langskomen", is te lezen in het Facebookbericht. "Deze laatste groep, ongeveer 40 bestuurders, kan een boete in de bus verwachten van ongeveer 240 euro, want die zijn door ons genoteerd."

  Agenten merken steeds vaker dat voorbijgangers ongelukken vastleggen. "Er lijkt geen grens te zijn", zei Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP, vorig jaar tegen de NOS. In november begon het Rode Kruis een campagne om het filmen tegen te gaan. Minister Grapperhaus steunde die campagne.

  Boetes voor ramptoeristen

  De ramptoeristen worden de laatste jaren beboet. Afgelopen maart bekeurde de politie 23 automobilisten omdat ze met hun telefoon al rijdend een ongeval op de Moerdijkbrug aan het filmen waren. En in november vorig jaar bekeurde de politie nog tientallen automobilisten op de A58 bij Etten-Leur. De automobilisten moesten over de vluchtstrook rijden en maakten toen foto's en filmpjes van een ongeluk.

  Een paar maanden daarvoor werden nog 25 mensen beboet toen ze een dodelijk ongeval op de A58 filmden. Niet alleen ontstond er toen een kijkersfile op de andere weghelft, ook liepen mensen van achteraan de file naar voren. "Mensen gingen stapvoets rijden ter hoogte van de aanrijding om maar niets te missen. Dat baart me heel veel zorgen. Mensen zijn niet met de file bezig, maar met hun telefoon", zei politieagent Merlijn Kuiper toen.

  In 2017 werden dertig omstanders bekeurd: bij een ernstig ongeluk, waarbij een touringcar op een auto botste, pakten zij hun smartphone erbij.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 10 mei 2019 @ 00:33
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, KARTONNEN NEPBUS WAAR ACHTER FLITSAPPARATUUR kon worden opgesteld al NA EEN DAG VERNIELD. Ook de struiken die daar stonden waren eerder door (?) wegggehaald. Daarom dacht de politie een 'kartonnen'nepbus te plaatsen... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Kartonnen nepbus voor flitspolitie in Breda binnen een dag vernield

  SQ VISION MEDIAPRODUKTIES

   VANDAAG, 11:22

  REGIO

  Het levensgrote kartonnen bord van een flitsbusje dat de gemeente Breda gisteren plaatste om automobilisten snelheid te laten minderen, is nu al vernield, meldt Omroep Brabant.

  Het busje van karton werd geplaatst op de Graaf Engelbertlaan. De struiken daar had iemand kort geknipt zodat de politie zich niet met flitsapparatuur verdekt kon opstellen.

  Beklad en vernield

  Ook het flitsbusje heeft mensen kennelijk kwaad gemaakt. Van een afstand leek het voertuig levensecht; op de 'achterbank' zag je een afbeelding van iemand die aan het flitsen is.

  Wethouder Adank heeft beloofd dat de politie blijft controleren op snelheidsovertredingen.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van Omroep Brabant

  Gewijzigd op 2019-05-10 00:35:55
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 08 februari 2019 @ 00:23
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, ONDANKS DE POLITIE(PROTEST)ACTIES TOCH EVENVEEL BOETE'S ALS in 2017. Ook veel boete's aan andere ingezetenen van de EU zijn uitgedeeld waarbij opvalt dat Fransen en Roemenen het minst betaalden, deze boete's zijn volgens EU afspraken naar die landen doorgezonden.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Ondanks politieacties ongeveer evenveel verkeersboetes

  VANDAAG, 16:02

  AANGEPAST OM 16:24

  POLITIEK

  Mobiele flitspaal ANP

  Ondanks de politieacties van afgelopen zomer zijn er in 2018 ongeveer evenveel verkeersboetes gegeven als in 2017.

  Uit de jaarcijfers van het ministerie van Justitie en Veiligheid blijkt dat bijna 9,2 miljoen boetes werden opgelegd, een jaar eerder waren het er iets meer dan 9,2 miljoen. De meeste waren voor te hard rijden: bijna 7,8 miljoen. Er zijn in 2018 iets meer verkeersovertreders geflitst: ruim 4,2 miljoen tegen iets meer dan 4 miljoen in 2017.

  De politie voerde vorig jaar actie voor een betere cao. In de zomerperiode deelden ze daarom minder bonnen uit en hielden ze minder mensen staande. Dat was aanvankelijk ook te zien in de cijfers. Van mei tot en met augustus werden er iets minder verkeersovertredingen gemeld als een jaar eerder.

  Nu blijkt dat er in de rest van het jaar een schepje bovenop is gedaan, waardoor het totale aantal boetes uiteindelijk dus toch ongeveer hetzelfde was als een jaar eerder.

  Frankrijk en Roemenië

  Er zijn vorig jaar ruim een miljoen prenten naar het buitenland gestuurd. Ook dat zijn er iets meer dan een jaar eerder. Het ministerie wijt dat aan de toename van het aantal landen dat meedoet aan een geautomatiseerde uitwisseling van kentekengegevens.

  Het ministerie meldt verder dat kentekenhouders uit Frankrijk en Roemenië het minst vaak hun Nederlandse boete betalen. Een jaar na het uitschrijven in 2017 heeft de helft het bedrag nog niet overgemaakt.

  BEKIJK OOK

  Minder verkeersboetes in de zomer door politieacties

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 05 december 2018 @ 00:49
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, 50.000 (!) PARKEERBOETE'S MOGELIJK ONTERCHT WEGENS FOUT IN 'APP' VOOR PARKEREN. Dit kan wel worden hersteld, zie artikel onder.

  En lees ook het zojuist geplaatste artikel over 'BOA's'... zij doen o.a. dit werk, vroeger uitsluitend voorbehouden aan opgeleide en beedigde politiemensen in eerste aanleg....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Mogelijk boete voor 50.000 parkeerders vanwege fout in app

  GISTEREN, 14:05

  BINNENLAND

  ANP

  Zo'n 50.000 mensen krijgen mogelijk een boete door een verkeerde update van de parkeerapps van Parkmobile en Park-line.

  Het gaat om mensen die zaterdag tussen 10.55 en 16.00 uur hun auto hebben geparkeerd in een gemeente die is aangesloten bij het Nationaal Parkeer Register. Alle grote gemeenten maken daar gebruik van.

  Door een fout in de update leek het of de gebruikers niet hadden betaald. De fout is inmiddels hersteld en gebruikers die wel hebben betaald, kunnen dat nu met hun app aantonen.

  De aanbieders adviseren mensen die toch een boete krijgen in bezwaar te gaan. Op de websites van Parkmobile en Park-line staat hoe je dat kunt doen. De gemeente Amsterdam zegt dat bezwaren van mensen die aantoonbaar hebben betaald, gegrond worden verklaard.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • maandag 05 november 2018 @ 00:27
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, LET OP: NIEUWE FLITSAPPARATUUR VERBORGEN BIJ WEGWERK-ZAAMHEDEN. De politie neemt in oveleg met OM en Wegbeheer, Rijkswaterstaat nieuwe verborgen camera's in gebruik om het aantal (snelheids-)overtredingen terug te dringen. Ook indien er op een gegeven monent niet aan de weg gewerkt wordt staat de apparatuur nog aan. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Verborgen flitsers ingezet bij werkzaamheden en rode kruizen

  VANDAAG, 18:00

  BINNENLANDPOLITIEK

  Justitie gaat de komende maanden nieuwe flitsapparaten testen die nauwelijks opvallen. Ze zijn verborgen in aanhangwagens en worden vooral ingezet bij wegwerkzaamheden. Ook komen er camera's die automobilisten moeten betrappen die rode kruizen negeren of bellen of appen achter het stuur.

  De apparaten worden komende week getest in Zuid-Limburg:

  Video afspelen

  01:10

  Politie test nieuwe flitsapparatuur

  De pakkans moet door de nieuwe flitsers worden vergroot. Vooral bij wegwerkzaamheden zijn de apparaten hard nodig, zegt officier van justitie Roy Appels. "Veel mensen rijden bij wegwerkzaamheden te hard. Vooral buiten de spits, 's avonds en 's nachts zien we grove snelheidsovertredingen."

  Appels wijst erop dat de wegen bij werkzaamheden korter of smaller zijn en dat het daarom belangrijk is dat automobilisten hun snelheid minderen, ook als er op dat moment geen wegwerkers bezig zijn.

  De 'wegwerkflitser' wordt vanaf volgende week ingezet op de A76 in Limburg. Later worden de flitsers geplaatst bij wegwerkzaamheden aan de N7 bij Groningen.

  'Telefoonflitser'

  Naast de flitsers voor wegwerkzaamheden test justitie de komende tijd nog twee andere soorten camera's, verspreid door het land. Er komt een flitsapparaat voor automobilisten die rode kruizen negeren. Ook wordt de eerder aangekondigde 'telefoonflitser' getest, die automobilisten pakt die appen of bellen achter het stuur.

  Het gaat om een pilot van een aantal maanden. Daarna wordt bekeken welke apparaten werken. Automobilisten die in de testperiode worden geflitst, kunnen gewoon een boete krijgen.

  BEKIJK OOK

  Politie krijgt flitscamera's tegen appen in het verkeer

  Deel dit artikel: 

   

  handtekeningafbeelding
 • maandag 03 september 2018 @ 00:27
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, KEREN OP SNELWEG bij bv. ONGEVAL KAN U DUUR KOMEN TE STAAN, 620 EURO BOETE om precies te zijn. Steeds meer komt het voor dat automobilisten proberen massaal om te keren over de vluchtstrook bijvoorbeeld als er een 'uitweg' (uit- of toegangsrit) in de buurt blijkt te zijn en men tegen het verkeer inrijdt bijvoorbeeld en DAARMEDE NÓG GEVAARLIJKER SITUATIES LAAT ONTSTAAN of zelfs AMBULANCES DIE AANRIJDEN HINDEREN? Indien zo, dan is het alleen OP AANWIJZING VAN POLITIEMENSEN TER PLAATSE die dan een aanwijzing zodanig geven, en ZELF DIT VERKEERSBEELD regelen...

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  02 september 2018 09:24

  Spookrijders aangehouden bij Zaandam.

  (Archieffoto) 

   

  © ANP

  Een aantal ongeduldige automobilisten bij Zaandam is vannacht aangehouden door de politie. Ze stonden in de file op de A8 en besloten om de snelweg via de oprit bij Oostzaan al spookrijdend te verlaten.

  Door een ongeval met letsel in de Coentunnel was de weg enige tijd afgesloten en ontstond er een lange file. Andere automobilisten zagen de ongeduldige bestuurders keren en waarschuwden de politie. De spookrijders werden daarop aangehouden en de oprit werd afgesloten. Ze riskeren een boete van 640 euro. 

  'Echt link'

  Gistermiddag zorgden spookrijders voor een levensgevaarlijke situatie op de A13 tussen Den Haag en Rotterdam door te keren en via de calamiteitenopgang de snelweg proberen te verlaten. "Wij snappen dat file niet leuk is, maar dit is écht link", schreef Rijkswaterstaat daarover op Twitter. 

  Meer op rtlnieuws.nl:

  RTL Nieuws / ANP

  01 september 2018 15:32

  Automobilisten keren op snelweg na ongeluk: 'Dit is écht link'.

  Automobilisten hebben voor een levensgevaarlijke situatie gezorgd op de A13 vanuit Den Haag richting Rotterdam. Nadat er een ongeluk gebeurd was op de snelweg, probeerden verschillende bestuurders hun voertuig te keren.

  Ze wilden via een calamiteitendoorgang de snelweg verlaten. Die was opengezet door een van de ongeduldige bestuurders.

  'Dit is echt link'

   

  "Wij snappen dat file niet leuk is, maar dit is écht link", schrijft Rijkswaterstaat op Twitter. "Handhaving is onderweg. Niet doen."

  Rijkswaterstaat Verkeersinformatie@RWSverkeersinfo

  Geen goed idee dit: achteruit terugrijden over de snelweg. We snappen dat file niet leuk is, maar dit is écht link. Handhaving is onderweg.

  14:20 - 1 sep. 2018

  Informatie over Twitter Ads en privacy

  Door de kerende automobilisten werd een ambulance de weg geblokkeerd. Die was onderweg naar het ongeluk, dat gelukkig meeviel.

  Halfuur vertraging

  Wel ontstond veel vertraging op de snelweg. Automobilisten moesten rekening houden met een halfuur langere reistijd. Inmiddels is de weg weer vrijgegeven.

  RTL Nieuws

  Gewijzigd op 2018-11-05 00:32:01
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 02 juni 2018 @ 01:05
  #1

  Goedemorgen, TOCH OOK HIER OPGEMERKT, veel boete's automatisch via (snelweg) camera-conroles o.a. en daar komt meestal geen politieagent bij te pas.

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS, RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  Meer dan drie miljoen verkeersovertredingen in eerste maanden 2018

  GISTEREN, 17:34

  BINNENLAND

  ANP

  In de eerste vier maanden van 2018 zijn 3.084.414 verkeersovertredingen geconstateerd voor onder meer te hard rijden, door rood licht rijden, bellen of appen tijdens het rijden en fietsen zonder licht. Dat zijn er meer dan vorig jaar, toen het aantal onder de drie miljoen bleef.

  De meeste boetes zijn uitgedeeld voor te hard rijden via camera's langs de weg, dat zijn er 2.558.671. Het aantal boetes voor fietsers zonder licht is bijna verdubbeld naar 13.488.

  Driehonderdduizend buitenlandse overtreders kregen een boete thuisgestuurd. De stijging daar is gelijk aan die van de Nederlandse overtreders.

  BEKIJK OOK

  Politie krijgt flitscamera's tegen appen in het verkeer

  Bellen of muziek luisteren op de fiets leidt niet tot meer ongelukken

  Deel dit artikel: 

  01 juni 2018 17:28

  Veel meer boetes voor niet-handsfree bellen achter het stuur.

  (Archieffoto) © Getty

  De eerste vier maanden van dit jaar hebben 36.661 automobilisten een boete gekregen voor niet-handsfree bellen in de auto. Dat is ongeveer een kwart meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

  Toen ging het om 27.029 bekeuringen. Uit de nieuwe cijfers van het ministerie van Justitie en Veiligheid blijkt verder dat de eerste vier maanden van dit jaar in totaal 3.084.414 verkeersovertredingen zijn geregistreerd, iets meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Toen werden 2.938.509 verkeersboetes opgelegd.

  Fietsen zonder licht

  De meeste boetes, 2,56 miljoen, waren voor te hard rijden. Ook het aantal boetes voor fietsen zonder licht steeg flink: 22.379 overtredingen, tegen 13.488 een jaar eerder.

  Slimme flitser ziet alles

  Zie video in artikel

  Moderne flitsapparaten houden allang niet meer alleen bij of je te hard rijdt of het rode licht negeert.

  RTL Nieuws

  Gewijzigd op 2019-11-15 00:13:22
  handtekeningafbeelding