399 keer bekeken

STUDENTEN: hard optreden bij protest UVA

 • zondag 10 juni 2018 @ 01:15
  #1

  Goedemorgen, studenten van de UVA prostesteerden deze week VREEDZAAM en op eigen terrein van de UVA vanwege het politieke beleid voor studenten. De UVA meende toch dat er door de overheid hard moest worden ingegrepen? Een harde politie-actie volgde en hierover lijkt ook nog niet het laatste woord gezegd? 

  Zie en lees art. AT-5 NIEUWS twitter (bron) en meerdere art. van AT-5 hierover.    

  UVA-studenten gaan zaterdagmiddag - tijdens een open dag van de universiteit - opnieuw demonstreren. Behalve bezuinigingen in het onderwijs vragen zij ook aandacht voor politiegeweld. De aanleiding is het optreden van agenten tijden het protest van de avond ervoor.

  Volgens de studenten was dat optreden buitenproportioneel. 'Een treurige avond', zei een van de organisatoren gisteren. Zij wilden gisteren kamperen op Roeterseilandcampus, maar dat werd door de universiteit verboden.

  Lees ook: Politie grijpt in bij studentenprotest Roeterseiland

  Volgens de politie en de universiteit zijn de studenten meerdere malen verzocht te vertrekken. Toen zij dat weigerden, ging de politie over tot ontruiming van het terrein. Naast duw- en trekwerk is op beelden te zien dat de politie enkele klappen uitdeelt. De politie typeerde het optreden als 'lichte dwang'. Er werd uiteindelijk niemand aangehouden.

  Lees ook: Rake klappen bij studentenprotest: 'We zijn met bruut geweld weggewerkt'

   

  handtekeningafbeelding