786 keer bekeken

BLUNDERS BIJ POLITIEONDERZOEKEN en OPTREDENS

 • zondag 23 februari 2020 @ 00:27
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg STEEKINCIDENT WAGENINGEN, zie vorige artikel: OUDERS BOOS OP POLITIE en INSTELLING ZELF vanwege dood zoon. Er had eerder ingegrepen moeten worden. Bovendien reageerde ook het alarmnummer 112 te laat etc....

  Bewoner zorginstelling Wageningen overleed bij aanhouding

  Geplaatst op de clubs:http://justittieledwalingen.clubs.nl/ en http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Hulpverlening bij de instelling in Wageningen, woensdagavond ANP

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 18:47

  Ouders boos over politieoptreden na dood van hun zoon in Wageningen

  De ouders van de 27-jarige Robert die woensdag om het leven kwam in een zorginstelling in Wageningen, zijn woedend op de instelling en de politie. Ze vragen zich af waarom niemand eerder ingreep. Ook denken ze dat de politie bij de overmeestering van de psychotische man extreem geweld heeft gebruikt. Ze willen weten wat er precies is gebeurd.

  "Het is gruwelijk", zegt vader Richard bij Omroep Gelderland. Gisteren, op vrijdag, kreeg hij samen met zijn vrouw het lichaam van hun zoon voor het eerst te zien. "Allemaal wonden in zijn gezicht, op zijn benen. We hebben nog geen antwoord op wat de doodsoorzaak is geweest."

  De politie is tot nu toe erg spaarzaam met informatie. Robert zou woensdagavond vanaf het begin van de avond agressief gedrag hebben vertoond. In de loop van de avond richtte hij zijn agressie op medewerkers van de instelling. Die wisten hem te overmeesteren, in afwachting van de komst van de politie. Toen agenten probeerden om hem aan te houden, overleed hij.

  Al tien jaar psychoses

  Vader Richard zegt dat Robert al tien jaar leed aan psychoses. De laatste drie, vier maanden was hij "aan het afglijden". Richard: "Het werd steeds slechter. Dit kon niet meer. Ik sprak wekelijks wel een begeleider, of via de app, of telefonisch. Iedere keer heb ik aangegeven dat dit niet langer kon. Dat het fout ging. En nou is het te laat. Het is nu zo fout gegaan. Had hij maar iemand een mep verkocht, daar. Dan hadden ze gezegd: oei, nou moeten we gaan ingrijpen; dan hebben ze in één keer plek voor hem. Maar ze hebben het laten versloffen. En er is niemand die actie ondernomen heeft."

  Na een eerste sectie is besloten tot forensisch onderzoek. Dat moet duidelijkheid geven over hoe de man om het leven is gekomen. Medewerkers van de zorginstelling worden gehoord over hun mogelijke rol daarbij. De politie onderzoekt ook de 112-meldingen over het incident. Buurtbewoners zeggen dat zeker drie keer met het noodnummer is gebeld en dat het lang duurde voor de politie kwam.

  Noodnummers gebeld

  Het is onduidelijk of in het onderzoek ook de telefoontjes worden meegenomen die vader Richard pleegde nadat Robert, die zelf geen telefoon had, om 20.15 uur woensdagavond een noodkreet op Facebook had gezet. "Toen ben ik het hele rijtje af gaan bellen. Maar ik kreeg niemand te pakken. Dan word je steeds ongeruster. En toen ben ik noodnummers gaan bellen. Van het RIBW, dat is de instelling waar mijn zoon zit, heb ik het noodnummer gebeld. Daar werd ik via via doorgeschakeld naar een begeleider. Kreeg ik ook weer de voicemail."

  Uiteindelijk kreeg de vader een medebewoner van Robert te pakken. Maar die zei dat hij niets kon doen omdat hij op de trap werd tegengehouden door de politie. Het volgende wat de ouders hoorden was dat hun zoon dood was. Toen duurde het nog tot gisteren voordat ze, na het politieonderzoek, het lichaam van hun zoon mochten zien.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Gelderland

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 04 december 2018 @ 00:20
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, GELE HESJESPROTESTEN, politie in Maastricht heeft onterecht een camera afgepakt. Ook de Nederlandse politie en overheden, politiek, krijgen nu meer en meer te maken met protesten van 'Gele hesjes', de protesten van de armeren en minder bedeelden in de maatschappij, over heet Europa. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politie zat fout bij afpakken camera van 'geel hesje'

  VANDAAG, 20:48

  REGIO

  Protest van 'gele hesjes' in Frankrijk AFP

  De politie heeft zaterdag in Maastricht ten onrechte een camera afgepakt van een man die meedeed aan een betoging van de 'gele hesjes'. De man heeft zijn camera teruggekregen, maar zonder de beelden van een aanhouding die hij had gefilmd. De beelden zijn gewist en ook dat had niet mogen gebeuren, erkent de politie.

  Bij de demonstratie pakten agenten in burger een actievoerder op. Dat werd gefilmd door de aanwezige media, maar ook door een van de demonstranten.

  De agenten die de aanhouding verrichtten, vroegen om hen onherkenbaar in beeld te brengen. De media gingen daarmee akkoord, maar de man weigerde tot twee keer toe. Zijn camera werd daarop in beslag genomen en de beelden werden gewist.

  Openbare weg

  De politie erkent nu dat dit niet had mogen gebeuren, omdat iedereen op de openbare weg mag filmen. De man heeft later op de dag zijn camera teruggekregen. Ook is met hem gesproken over de reden dat de camera in beslag genomen werd en dat de beelden zijn gewist. Volgens de politie toonde de man begrip voor de situatie.

  Ook is met de betrokken agenten gesproken over de onterechte inbeslagname. 1Limburg schrijft dat de regels nog eens met hen zijn doorgenomen.

  Gele hesjes

  De 'gele hesjes' zijn van oorsprong een Franse protestbeweging die de afgelopen weken vooral demonstreerde tegen de verhoging van de brandstofprijzen in Frankrijk. Later werd ook tegen zaken als het klimaatbeleid en het pensioensysteem gedemonstreerd.

  Na Frankrijk gingen ook in België en Nederland 'gele hesje' de straat op. Ook de Nederlandse 'gele hesjes' hebben een lange lijst van klachten. Ze ageren onder meer tegen de accijnzen, het zorgstelsel en het migratiebeleid.

  BEKIJK OOK

  Protest 'gele hesjes' Den Haag beëindigd, twee aanhoudingen

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van L1

  handtekeningafbeelding
 • zondag 05 augustus 2018 @ 00:35
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, GROTE BLUNDER IN ZEDENZAAK, POLITIE BIEDT SLACHTOFFER EXCUSES AAN. Maar het is wel gebeurd en het slahtoffer had al een levenslang trauma en daar komt nog een schepje bovenop, desondanks excuses?  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Excuses politie aan door tbs'er verkrachte vrouw: 'Hoe kokhals je dan?'

  GISTEREN, 07:33

  AANGEPAST GISTEREN, 17:30

  BINNENLAND

  ANP

  Een vrouw die anderhalf jaar geleden werd verkracht door een tbs'er heeft excuses gekregen van de politie in Limburg. Agenten geloofden haar verhaal aanvankelijk niet. De politie is tot de conclusie gekomen dat ze "te weinig oog voor het slachtoffer" hadden.

  De excuusbrief en de transcriptie van de verhoren zijn in handen van de Volkskrant. Het 21-jarige slachtoffer kreeg vragen als: "Wat voor ervaring heb je met pijpen?", "Doe eens voor?" en "Hoe kokhals je dan?". De rechercheurs die het verhoor deden, benadrukten in het verhoor ook dat het "echt consequenties" zal hebben als er zaken in haar verhaal niet zouden kloppen.

  Dna-match

  De vrouw werd op 9 december 2016 op de weg terug van haar werk in Venray naar haar ouderlijk huis in Oostrum bedreigd en verkracht. Toen ze weer thuis was, schakelde ze meteen de politie in maar de man kon niet meer gevonden worden. Later bleek uit onderzoek van spermamonsters door het Nederlands Forensisch Instituut dat er een dna-match was met een tbs'er uit de kliniek de Rooyse Wissel in Oostrum. Die zat al zeventien jaar in de kliniek na een moord op een meisje en, jaren later, een poging tot moord.

  Na de arrestatie van de tbs'er vroeg de politie de ouders van de vrouw om er geen ruchtbaarheid aan te geven. "Ze zeiden letterlijk: hou het voor je", zegt de vader in de krant. "Wij vonden dat vreemd en begrijpen niet waarom dat nodig was."

  Gevoelig

  De politie zegt daarover dat het om een gevoelige zaak ging. In de excuusbrief van de politie schrijft een teamchef dat het belang van het slachtoffer in het politie-onderzoek "onvoldoende is meegewogen" en dat hij de gang van zaken "zeer betreurt".

  De tbs'er is vorige maand veroordeeld tot 3 jaar cel en tbs voor het verkrachten van de vrouw. Ook moet hij haar een schadevergoeding betalen. Het slachtoffer liep een posttraumatische stressstoornis op en staat onder behandeling bij een psycholoog.

  Advocaat Floor Oehlen van de vrouw benadrukt dat haar cliënt hoopt dat dit in de toekomst niet meer gebeurt. Ze hoopt dat rechercheurs voortaan opener een verhoor ingaan en niet uitgaan van een valse aangifte. Ze spreekt van een tunnelvisie tijdens het verhoor.

  Oehlen noemt het verschrikkelijk dat haar cliënt heeft gezegd "als ik dit had geweten, had ik geen aangifte gedaan". De vrouw heeft er volgens haar een trauma bovenop gekregen. "Je maakt het slachtoffer op zo'n manier opnieuw slachtoffer."

  BEKIJK OOK

  Zo zit het (complexe) Nederlandse tbs-systeem in elkaar

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 15 juni 2018 @ 00:31
  #1

  Goedemorgen, BLUNDERS IN ONDERZOEK naar moeder, verdacht van doden eigen dochtertje. Een heel schreinende zaak die pas nu aan het licht komt. 

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  14 juni 2018 16:10

  'Politie vergat belangrijke verklaring buurman in zaak-Sharleyne'.

  Sharleyne met haar vader Victor. 

  © Privéfoto

  De bovenbuurman van Hélène J., de moeder van de overleden Sharleyne uit Hoogeveen, beweert dat de politie tijdens buurtonderzoek na de val van het meisje bij hem op bezoek is geweest. Alleen kan geen enkele agent zich herinneren dat hij met de man heeft gesproken.

   

  Dat bleek donderdag op de tweede dag van de strafzaak tegen Hélène J., die wordt verdacht van het doden van het achtjarige meisje. 

  Belangrijke getuige

  De bovenbuurman van J. heeft verklaard dat hij in de nacht dat het meisje van de flat viel een harde klap heeft gehoord en een geluid alsof er iets langs de balkonreling viel. Ook vertelde hij dat hij J. met haar dochter hoorde praten die nacht. De man zegt dat in 2015 al te hebben verteld aan de politie, maar die verklaring heeft de politie niet.

  Ook zijn bij het eerste onderzoek na de val geen lijsten bijgehouden van met welke buren de politie had gesproken. De zaak tegen de moeder van Sharleyne werd destijds geseponeerd. De politie stuitte tijdens het nieuwe onderzoek vorig jaar op de verklaring van de bovenbuurman. Het Openbaar Ministerie ziet hem als een belangrijke getuige.

  De vader van Sharleyne zoekt gerechtigheid voor zijn dochter

  Zie video in oorspronkelijke artikel 

  'Ik heb me vastgebeten in het dossier.'

  Meer op rtlnieuws.nl:

  RTL Nieuws / ANP

  Gewijzigd op 2018-12-04 00:15:08
  handtekeningafbeelding