667 keer bekeken

STERKTE POLITIEKORPS en de politiek, vakbonden

 • maandag 18 juni 2018 @ 00:20
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, PLANNEN VOOR VERSTERKING KORPS, LIMBURG, VENRAY zijn nu al ontevreden, te weinig aanvulling voor hen maar zo zullen meerdere onderdelen gaan klagen, een hele klus nog om eerlijk te verdelen, maar de mensen moeten zelfs nog opgeleid worden en de Kamer moet nog akkoord zijn...

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Maar een paar extra agenten voor Venray, dat met overlast kampt

  ZATERDAG, 18:11

  AANGEPAST ZATERDAG, 20:23

  BINNENLAND

  ANP

  Bestuurders uit de provincie Limburg hadden op meer extra politiemensen gerekend. Gisteren werd bekend dat de Nederlandse korpsen er 1100 agenten bij krijgen. Limburg krijgt met 31 mensen verreweg de minste versterkingen toegewezen.

  Ondertussen heeft de politie in de provincie moeite om de drugscriminaliteit en andere problemen het hoofd te bieden. Niet voor niets luidden vier gemeenten in Noord-Limburg eind april de noodklok over het gebrek aan agenten in de regio.

  'Druppel op gloeiende plaat'

  Hans Gilissen, de burgemeester van de gemeente Venray, is een van de bestuurders die een brandbrief schreef aan de Limburgse politiechef.Het team in Venray is te klein om alle problemen te kunnen aanpakken, vindt hij.

  En met de huidige verdeling komen er in zijn gemeente naar verwachting maar een paar mensen bij. "Een druppel op een gloeiende plaat", zegt Gilissen.

  Helemaal omdat hij enkele dagen geleden een samenscholingsverbod heeft afgekondigd voor een gebied in het centrum van Venray. Een groep jongeren dealt daar drugs, scheldt bewoners uit en spuugt op voorbijgangers.

  De nieuwe mensen gaan vooral naar Oost-Nederland (226 agenten), Zeeland-West-Brabant (135) en Rotterdam (126). Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid zei gisteren al dat hij snapt dat sommigen op meer hadden gehoopt.

  Het gevoel van onveiligheid wordt versterkt doordat er weinig blauw op straat is, zegt een inwoner. "Een verbod is volgens mij ook niet de oplossing. Het gaat erom dat de agenten hier tussen de mensen staan. Die hangjongeren weten nu dat het even duurt voordat de politie er is."

  Alle hens aan dek

  Het handhaven van het samenscholingsverbod kost veel tijd en mankracht, erkent Gilissen. Hij vindt ook dat de politie-team in Venray een veel te groot gebied moet bestrijken.

  Gezien de omvang van de provincie Limburg had hij minstens dubbel zoveel versterkingen verwacht. "Het is hier nog niet het Wilde Westen, maar het is bij ons wel alle hens aan dek om dat zo te houden."

  BEKIJK OOK

  Politie krijgt meer agenten voor wijk en web

  Deel dit artikel: 

   

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 15 juni 2018 @ 00:45
  #1

  Goedemorgen, KABINET (MINISTER) wil meer geld voor de politie en RUIM 1100 POLTIEMENSEN ERBIJ. De vakbonden en ieder uiteraard verheugd, maar de Kamer moet nog instemmen.    

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  14 juni 2018 19:13

  Kabinet: ruim 750 wijkagenten extra

  •  

  Kabinet: ruim 750 wijkagenten extra

  © ANP

  Om de veiligheid te vergroten komen er ruim 750 wijkagenten bij. Dat blijkt uit een conceptbrief van minister Grapperhaus, in handen van onze politieke redactie. Daarnaast komen er extra rechercheurs en extra agenten voor de bestrijding van cybercrime. De Nederlandse Politiebond is ontevreden.

  Momenteel zijn er 49.800 agenten. Daar komen de komende jaren 1100 extra agenten bij, 769 zullen de wijken ingaan. Morgen besluit de ministerraad over de extra agenten.

  Cybercrime en rechercheurs

  De politie vraagt al jaren om extra geld voor meer agenten. Daarom is in het regeerakkoord afgesproken dat er in totaal 291 miljoen extra beschikbaar komt. Minister Ferd Grapperhaus heeft daarvoor nu een plan klaar. Naast de extra wijkagenten komen er: 

  • 171 agenten voor extra bestrijding van cybercrime
  • 171 dienders die zullen ingezet gaan worden voor opsporing van zware georganiseerde en ondermijnende criminaliteit. 
  • Ook gaat de minister nog 64 miljoen euro investeren in de gebrekkige ict bij de politie

  De Nederlandse Politiebond is niet tevreden. Volgens Jan Struijs van de Bond zijn er snel én veel extra agenten nodig. "We hebben 5000 extra wijkagenten nodig. We zijn hier dus niet tevreden mee." Struijs vervolgt: "De komende jaren zullen er naar verwachting 14.000 agenten uitstromen omdat ze met pensioen gaan. We hebben een structurele onderbezetting, dat los je met deze aantallen niet op."

  'Blij'

  In de conceptversie van de brief schrijft minister Grapperhaus blij te zijn met deze extra agenten: "Nederland zal ook in de toekomst kunnen blijven vertrouwen op een uitstekende politie, moderner en slagvaardiger dan tevoren en waakzaam en dienstbaar als vanouds."

  Met deze slimme truc pakt de politie appende truckers:

  Zie video in artikel zelf

  De agenten hebben een nieuwe methode bedacht, waardoor truckers zich in hun hoge cabines niet langer onbespied kunnen wanen.

  Meer op rtlnieuws.nl:
  Elke dag duizenden agenten ziek thuis

  RTL Nieuws

  handtekeningafbeelding