676 keer bekeken

POLITIEMAN ERNSTIG GEWOND BIJ ONTPLOFFING

 • zaterdag 23 juni 2018 @ 00:54
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, STEUN VOOR HELDHAFTIGE POLITIEMAN, ook hulde voor de burgers die hem direct na zijn sprong uit het raam hebben geholpen. Ook is er ondertussen meer duidelijkheid gekomen in de oorzaak van dit voorval.

  AANVULLING D D 24-6-18:  

  Massale steun voor zwaargewonde agent na explosie Utrecht

   14:36 IN REGIO

  Honderden kaarten en brieven zijn er bij de politie binnengekomen om de agent een hart onder de riem te steken.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Omar hielp agent in Utrecht na val: 'Hij moest geholpen worden, klaar'

  GISTEREN, 09:55

  AANGEPAST GISTEREN, 13:46

  BINNENLANDREGIO

  ANP

  Op sociale media is er veel lof voor de buurtbewoners die een agent hielpen tijdens een brand in Utrecht. De agent kwam af op een melding in een appartementencomplex aan de Marshalllaan in Kanaleneiland. Hij raakte ingesloten door het vuur, klom uit het raam en liet zich vallen. De agent is zwaargewond en heeft twee hielbenen gebroken.

  Bij de brand kwam ook iemand om het leven. Er is intussen een verdachte aangehouden.

  Op beelden is te zien hoe een groep buurtbewoners de gewonde agent helpt. Omar was een van hen. Aan RTV Utrecht vertelt hij hoe hij eerst families met baby's uit het brandende gebouw haalde.

  "Later kwamen de politieagenten, eentje ging naar boven en die zat daar vast. Ik ben toen weer naar binnen gegaan met een paar vrienden om die agent te helpen. Maar dat kon niet, want er was veel rook en vuur. Het was heel gevaarlijk om naar boven te gaan. Toen hoorde ik die agent 'help, help' roepen."

  Bekijk hieronder het verhaal van Omar, hij wilde liever niet herkenbaar in beeld.

  Video afspelen

   00:47

  Helper Omar: ik dacht die agent moet geholpen worden

  De agent was uit een raam geklommen en liet zich van twee hoog vallen op een luifel. Op beelden is te zien hoe Omar vervolgens als eerste op de luifel klimt. "Ik dacht: die agent moet gewoon geholpen worden. Klaar. En dat heb ik gedaan. De agent schreeuwde: 'mijn benen, mijn benen', maar ik dacht je moet wel van dat dakje af, dus ja je benen of... uhh."

  Omar zegt dat hij voordat hij handelde eerst nog de andere agenten vroeg om te helpen. "Ik vroeg die agent 'help jouw collega, help jouw collega', maar die wist het ook niet meer. Toen dacht ik dan ben ik de agent en doe ik de rest. Zo is het gegaan."

  Hij wijst er verder op dat hij niet de enige was die hielp. Ook jongens van 13 à 14 jaar hielpen mee. "Daar heb ik respect voor." Omar is erg geschrokken van de brand en voelt zich nu wat zwakjes.

  Een ooggetuige vertelt dat de agent nergens anders heen kon:

  Video afspelen

   00:32

  Ooggetuige: agent kon nergens anders heen

  Op sociale media betuigen veel mensen, onder wie collega's en buurtbewoners, hun steun aan de Utrechtse agent. "Hou vol collega, ook al lig je ergens anders in het ziekenhuis, ik weet zeker dat heel veel mensen in gedachten dicht bij jou zijn om je sterkte te wensen.. Hou vol!!", schrijft de Utrechtse wijkagent Emile Vermeulen op Twitter.

  Voor wie een steunbetuiging wil sturen naar de agent, heeft Vermeulen het adres gedeeld van het politiebureau in de wijk Kanaleneiland waar de gewonde agent werkt.

  Wijkagent Horeca Utrecht

  @WijkagentHoreca

  Wil ook jij een steunbetuiging sturen naar de collega die vanavond in #utrecht gewond is geraakt? Dat mag en dat waarderen wij natuurlijk enorm! Dit kan je sturen naar: Politiebureau Marco Polo Marco Pololaan 6 3526 GJ Utrecht

  1 dag geleden

  Johan van Renswoude, de districtschef van de Utrechtse politie, schrijft op Twitter dat de agent, voordat hij gewond raakte, moedig optrad om het leven van anderen te redden. Van Renswoude schrijft ook geraakt te zijn door het optreden van buurtbewoners die de gewonde agent hielpen.

  Neergestoken?

  Bij de brand in het appartement werd een dode aangetroffen. De identiteit van de dode is nog niet bekend en de recherche doet onderzoek. Volgens RTV Utrecht gaat het mogelijk om een vrouw van rond de 70 jaar die eerder zou zijn neergestoken. Er zou intussen ook een verdachte zijn aangehouden. De politie heeft dat nog niet bevestigd.

  BEKIJK OOK

  'Bewoner geeft zich aan na flatbrand Utrecht'

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van RTV UTRECHT

  Gewijzigd op 2018-06-24 00:11:37
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 22 juni 2018 @ 01:02
  #1

  Goedemogen, AGENT ZWAAR GEWOND NA SPRONG UIT RAAM na ontploffing in woning. Een vooralsnog onduidelijke zaak, WAAROM WAS DEZE POLITIEAGENT DAAR? En is de explosie opzettelijk, door de ander man, teweeggebracht?  We moeten de berichten verder maar afwachten hierover. 

  OVERIGENS BIJ HET PLAATSEN DIT ARTIKEL: POLITIE VINDT NOG EEN LICHAAM IN HET BEWUSTE PAND. (Twitter) 

  Politie vindt lichaam in ontploft pand in Utrecht https://www.rtlnieuws.nl/nederland/politie-vindt-lichaam-in-ontploft-pand-in-utrecht …

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  3 uur 41 minuten geleden

  Agent ernstig gewond na explosie Utrecht.

  Agent ernstig gewond na explosie Utrecht

  Een agent hing uit het raam van de flat waar de explosie plaatsvond. 

  © Ooggetuige

  Door een explosie in een flat in Utrecht zijn twee mensen gewond geraakt. Een van de slachtoffers is een politieagent. Hij sprong uit het pand om zichzelf in veiligheid te brengen.

  De politie meldt dat de agent er ernstig aan toe is. Over het andere slachtoffer is nog niets bekendgemaakt.

  Grote schade door ontploffing

  Het appartement waar de ontploffing gebeurde heeft grote schade. "Er zit geen behang meer op de wanden en alle kozijnen liggen eruit", schetst een woordvoerder van de brandweer.

  Agent springt uit raam na ontploffing in Utrecht

  De agent hing uit het raam van de brandende woning toen hij zich liet vallen.

  De ontploffing gebeurde op de eerste verdieping van het gebouw aan de Marshalllaan in de wijk Kanaleneiland. Over de oorzaak is nog niets bekend.

  Ook andere verdiepingen hebben schade

  Op straat bij de flat staan veel politie- en brandweermensen en buurtbewoners. Ook andere verdiepingen van het gebouw hebben schade opgelopen. Op straat liggen glasscherven.

  Waarom de politieman naar het pand was gegaan is nog onduidelijk.

  RTL Nieuws / ANP

  handtekeningafbeelding