362 keer bekeken

Geweldaanwending. O.a. het FILMEN daarvan...

 • woensdag 04 juli 2018 @ 00:14
  #1

  Goedemorgen, BURGEMEESTER ABOUTALEB: GEWELD VAN AGENT WAS NIET PROPORTIONEEL. Hiermede bevestigd hij het feit dat er steeds meer bij onregelmatigheden of problemen in de maatschappij alles door omstanders gefilmd kan worden en politiemensen hier ter dege rekening mee moeten houden. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Aboutaleb: geweld slaande agent was niet proportioneel

  VANDAAG, 17:18

  BINNENLAND

  NOS

  Het geweld bij een arrestatie begin vorige maand op het Stadhuisplein in Rotterdam was niet proportioneel. Dat schrijft burgemeester Aboutaleb als antwoord op vragen van de lokale fractie van Denk. De agent mocht geweld gebruiken, maar de mate van geweld kon niet niet door de beugel.

  Een filmpje van de hardhandige arrestatie ging begin juni rond op sociale media. Te zien is dat een vrouw zich bemoeit met een arrestatie, een agent uitscheldt en hem probeert te slaan. Daarna werd zij door de agent meerdere keren op haar gezicht geslagen, en later ook nog met een knuppel.

  Video afspelen

   02:08

  Klappen over en weer tussen agent en vrouw in Rotterdam

  Aboutaleb schrijft dat het incident begon toen een man en de vrouw ruzie hadden gehad met een portier in een horecazaak op het Stadhuisplein. Toen de politie de twee wilde aanhouden, probeerde de vrouw dat te voorkomen. "Ze was zowel verbaal als fysiek erg agressief. Er is geweld gebruikt om de situatie onder controle te krijgen en de verdachten aan te houden", schrijft Aboutaleb.

  De burgemeester zegt dat met de agent wordt aangesproken op het gebruikte geweld. "Geoordeeld is dat de politieambtenaar in deze situatie bevoegd en gerechtvaardigd was geweld te gebruiken en dat fysiek geweld passend was. Maar de mate is in deze situatie echter als niet proportioneel beoordeeld."

  De agent die door de vrouw werd uitgescholden, heeft aangifte gedaan van belediging. Het Openbaar Ministerie heeft de zaak in onderzoek.

  BEKIJK OOK

  Filmpjes van politiegeweld: doen agenten hun werk of gaan ze te ver?

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding