704 keer bekeken

DIEREN EN HITTE, DROOGTE. VROUW BOOS OP POLITIE.

 • zaterdag 18 augustus 2018 @ 00:42
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, KIND UIT AUTO GERED.., dit artikel HOORT HIER NIET eigenlijk, HONDEN in een warme auto achterlaten is al een 'crime', maar een KIND? Laten we maar niets ove die 'vader' zeggen, het is TE OVER in het nieuws geweest, NOOIT DOEN maar...'Hij vond het allemaal wel meevallen'... 

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  Gisteren

  Politie bevrijdt meisje (7) uit auto: 'Ze wekte de aandacht door op de ruit te kloppen'.

  Politie bevrijdt meisje (7) uit auto: 'Ze wekte de aandacht door op de ruit te kloppen'

  Het ingeslagen autoraam 

  © Facebook | Politie Bommelerwaard

  Het aantal meldingen over huisdieren in oververhitte auto's is deze zomer ontelbaar. De zorgwekkende trend lijkt zich helaas niet te beperken tot dieren: gisteren moest de politie een 7-jarig meisje uit een dichte auto in Zaltbommel halen.

  Tijdens de braderie in Zaltbommel is een meisje van zeven uit een afgesloten auto gehaald. Voorbijgangers merkten het meisje op, toen ze tegen het raam klopte. De bezoekers van de braderie waarschuwden verkeersregelaars, die vervolgens de politie belden.​

  ZIE OOK: Politie redt kinderen uit snikhete auto's, instanties ingeschakeld

  Ondanks dat de auto dicht was konden de agenten contact leggen met het meisje. "Wij hebben diverse pogingen ondernomen om de auto zonder schade open te krijgen en geprobeerd het meisje te coachen, helaas zonder resultaat", schrijft de Politie Bommelerwaard op Facebook. Het lukte het meisje niet om de deur zelf open te maken. 

  Tekst gaat verder na post

  'Hij vond het allemaal wel meevallen'

  Na meer dan een half uur was de vader van het kind nog steeds niet terug en dus besloten de agenten om het zijraam van de auto in te slaan. Via het raam kon het meisje worden bevrijd. Ze maakte het goed en is door agenten naar haar moeder gebracht. 

  Vlak na de bevrijding kwam de vader bij de auto aan. De man was niet blij met de actie van de politie: "Hij vond het allemaal wel meevallen en was van mening dat zijn dochter de auto wel degelijk van binnen uit open had kunnen maken." De agenten hebben een zorgmelding gemaakt en de vader moet de schade aan de auto zelf betalen.

  Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

  Meer op rtlnieuws.nl:

  Politie Bommelerwaard

  Editie NL

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 11 augustus 2018 @ 01:02
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, 'THE BLOODY LIMIT': HONDENSHOWS, LIEFHEBBERS VAN HONDEN, zou je denken, maar de POLITIE REDT BIJ HONDENSHOW weer verschillende honden uit oververhitte achtergelaten auto's.... Op tv nieuws was te zien dat een 'eigenaar' zich van geen kwaad bewust was en het eigenlijk best wel kon een aantal uren, mits met een 'open raampje'... 'wat maakten wij ons druk', mensen vemoorden elkaar ove de hele wereld en onze omgang met honden die is dan nog beter? Dat laatste zit wel weer wat in...

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

   Politie redt oververhitte honden bij internationale hondenshow

  GISTEREN, 09:26

  AANGEPAST GISTEREN, 13:07

  BINNENLAND

  Een deelnemer aan de World Dog Show in de RAI ANP

  De politie in Amsterdam heeft gisteren bij de RAI ruiten van zes auto's ingeslagen, omdat er honden in zaten die oververhit waren geraakt.

  In parkeergarages bij het conferentiecentrum was het 25 tot 30 graden Celsius, in de auto's kon de temperatuur oplopen tot boven de 40 graden. Op advies van een dierenarts en personeel van de Dierenambulance Amsterdam besloot de politie in te grijpen.

  In de RAI vindt op dit moment de internationale hondenshow World Dog Show 2018 plaats. De politie weet niet of de dieren die in de auto's zaten deelnemende honden of honden van bezoekers waren. Drie eigenaren moeten een boete van 750 euro betalen. De andere drie kregen een waarschuwing.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 09 augustus 2018 @ 00:51
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, STEEDS MEER ONBEGRIJPELIJKER. HONDEN IN ZEER WARME AUTO'S achterlaten, incidenteel komt het zelfs nog voor 'kinderen' ook... Maar het is een algemeen bekend feit dat dit meestal fataal afloopt, tenzij redding nog net op tijd is. De politie en andere hulpverleningsinstanties hebben de handen vol zomers, en vooral in déze zomer. Nog weer een geval voor u:

  Zie en lees verder art. van RTL-NIEUWS Twitter (bron)

  08 augustus 2018 13:16

  'Het is weer raak': politie bevrijdt hond uit camper

  'Het is weer raak': politie bevrijdt hond uit camper

  De politie moest een hond bevrijden uit een snikhete camper 

  © Politie Zandvoort

  Ondanks de verschillende waarschuwingen van de politie deze zomer is er weer een hond achtergelaten in een snikheet voertuig. Dit keer moest de politie in Zandvoort in actie komen om een hond uit een camper te bevrijden.

  'Helaas was het weer raak', schrijft een politieagent op Facebook. Weer moesten ze een hond bevrijden. 

  Nog veel te warm in de auto

  Het is al een stuk minder warm dan de voorgaande dagen, maar toch is het nog veel te warm om een hond alleen in een voertuig achter te laten.

  De agenten hebben de hond na de bevrijding direct koud drinkwater gegeven. De wit-bruine Stafford maakt het gelukkig goed. De camper is wel kapot. Bij de bevrijding moest de politie een ruit inslaan.

  Dit is waarom je je hond niet in de auto moet achterlaten:

  Meer op rtlnieuws.nl:

  RTL Nieuws

   

   

  handtekeningafbeelding
 • maandag 09 juli 2018 @ 00:38
  #1

  Goedemorgen, VROUW BOOS OM BERICHT POLITIE. MIJN PAARDEN ZIJN NIET UITGEDROOGD. In de warmte en vooral DROOGTE van de afgelopen weken komen deze beerichten steeds meer naar voren. Mar we gaan er ook in principe vanuit dan diereneigenaren die zelf ook wel goed in de gaten zullen houden.

  Zie en lees verder art. van RTL NIEUWS Twitter bron

  1 uur 19 minuten geleden

  Vrouw boos op politie: 'Mijn paarden zijn niet uitgedroogd'.

  Vrouw boos op politie: 'Mijn paarden zijn niet uitgedroogd'

  © Facebook / Politie Buren

  Een bericht op de Facebookpagina van de politie Buren zorgde vanavond voor veel verontwaardigde reacties. De politie schreef dat een kudde paarden in de brandende zon stond zonder dat die beschikking had over drinkwater. Volgens de eigenaresse van de paarden klopt daar niets van. Ze is boos op de politie.

  De 'verbijsterde' vrouw zegt tegen Omroep Gelderland dat de politie niet goed heeft gekeken. In het midden van een weiland zou wel degelijk een drinkmogelijkheid voor haar paarden zijn.

  De politie had op Facebook juist het tegendeel beweerd. "Met de eigenaar van deze paarden gaan wij nog 'zaken doen'. In deze warme, droge periode in het jaar moeten we zeker onze dieren niet vergeten en hen verzorgen zoals het hoort."

  'Extra bak was vanwege warmte'

  "Mijn man en ik zijn hier echt hartstikke ziek van", zegt de vrouw. "Met de dieren is niets aan de hand. De bak aan de weg hadden we er extra neergezet, juist vanwege de warmte en de droogte."

  De eigenaresse zegt 'de hele avond' geprobeerd te hebben om in contact met de politie te komen. Blijkbaar tevergeefs.

  RTL Nieuws

    

  handtekeningafbeelding