785 keer bekeken

RECHTSHULP VOOR POLITIEMENSEN IN PROBLEMEN

 • dinsdag 14 mei 2019 @ 00:21
  #3
  reactie op (#2) Gotspe

  Goedemorgen, WEER EEN ZAAK VAN 'BIJSTANDKOSTEN' voor hoge politiefunctionaris na in de fout te zijn gegaan. Deze keer wilde de politiebond de advocaatkosten NIET voor haar rekening nemen en nu krijgt de oud-voorzitter OR door de rechtbank een advocaat 'toegewezen', procederen op ónvermogen' dus. 

  Zie en lees  verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Oud-voorzitter ondernemingsraad politie krijgt advocaat toegewezen

   VANDAAG, 17:51

  BINNENLAND

  Ex-voorzitter Frank G. van de centrale ondernemingsraad van de politie krijgt een advocaat toegewezen. Hij wordt verdacht van fraude met facturen en valsheid in geschrifte. Vandaag was er in de rechtbank in Zwolle een regiezitting in de zaak.

  G. heeft in de voorbereiding van de rechtszaak tegen hem de samenwerking met zijn advocaat David Duijvelshoff beëindigd, omdat hij die naar eigen zeggen niet kon betalen. De politievakbond wilde de kosten niet voor zijn rekening nemen in de strafzaak. Eerder deed de bond dat wel in het disciplinaire onderzoek dat de politie tegen G. had ingesteld.

  Gezien de omvang en complexiteit van G.'s dossier wijst de rechtbank nu een raadsman toe. Het betekent dat G. zelf maar een klein deel van de kosten hoeft te dragen.

  Lariekoek

  G. werd in december 2017 door de politie ontslagen wegens ernstig plichtsverzuim. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij op kosten van de ondernemingsraad dure feesten en etentjes heeft gehouden, onder meer in het Amstel Hotel en op de SS Rotterdam. Voor de organisatie daarvan en voor andere klussen zou hij bevriende ondernemers hebben ingehuurd.

  Het interne politieonderzoek naar G. startte in 2016 omdat hij grote bedragen opnam met een zakelijke creditcard van de politie, geld waarvan soms onduidelijk was waaraan hij het besteedde. Het onderzoek leidde tot de conclusie dat de korpsleiding onvoldoende toezicht heeft gehouden op de uitgaven van de ondernemingsraad. Van opzet was daarbij geen sprake.

  Zelf noemt G. de beschuldigingen "lariekoek". "Ik word kapot geschreven", zei hij na afloop van de zitting in Zwolle.

  De inhoudelijke behandeling van de zaak begint op 9 september. Ook de partner van G. en de directeur van een evenementenkantoor in Almere staan terecht wegens fraude.

  BEKIJK OOK

  Oud-voorzitter OR politie ontslagen vanwege fraude

  Tijdsdruk en laksheid leidden tot COR-schandaal bij politie

  De korpsleiding was 'te druk' om op de centen van de OR te letten

  198 flessen prosecco op kosten van de politie

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 21 juli 2018 @ 17:21
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goede middag bij u in Nederland. Denk wel dat politiemensen, zeg ik met juridische wetenschap ook recht hebben op juridische bijstand indien in problemen, maar of dat zoveel 'mag kosten'?

  Nu wens u vanuit de Antillen nog verdere warme dagen daar ook horen we hier, een goede zondag nog. 

 • zondag 15 juli 2018 @ 00:26
  #1

  Goedemorgen, de MILJOENEN KOSTEN RECHTSHULP VOOR AGENTEN die aangeklaagd worden of anderszins door beroepsmatig optreden in juridische problemen komen.  

  Zie en lees verder art. van RTL-Nieuws Twitter (bron)

  14 juli 2018 08:45

  Rechtshulp voor politieagenten kost miljoenen.

  (Archieffoto) 

  © ANP

   

  Juridische hulp voor politiemensen die bij onder meer geweldsincidenten betrokken zijn, kost veel geld. De afgelopen jaren is daar 4,7 miljoen euro aan uitgegeven.

  Agenten die juridische bijstand nodig hebben, bijvoorbeeld na het gebruik van hun dienstwapen, pepperspray of andere geweldsmiddelen, hebben recht op een advocaat. Daarvoor heeft de politie veertien advocatenkantoren geselecteerd, waaruit de betrokken politieman kan kiezen.

  Hoge rekeningen

  Die kantoren verdienen een goede boterham aan de hulp die zij politiemensen bieden. Volgens de NOS, die via een WOB-procedure de kosten per kantoor voor de juridische hulp heeft opgevraagd, hebben andere strafrechtadvocaten kritiek op de hoogte van de rekeningen van hun collega's. Zo bracht een van de kantoren sinds 2015 bijna 2,7 miljoen euro in rekening.

  Advocaten van dat kantoor verdedigden onder anderen de agenten die betrokken waren bij de zaak rond Mitch Henriquez. Die overleed na zijn arrestatie in juni 2015 na een muziekfestival in Den Haag.

  Vorige maand wees de Raad van State het verzoek af van nabestaanden van Henriquez om informatie over welke rechtsbijstand de betrokken agenten hebben gekregen, wie de advocaten heeft ingeschakeld en wat dat kostte.

  Afspraken over tarieven

  De politie zegt in een reactie als werkgever de plicht te hebben om agenten in voorkomende gevallen goede juridische bijstand te geven. Over de tarieven zijn afspraken gemaakt en die zijn goedgekeurd, zegt een woordvoerster.

  Zij stelt dat de advocaten gespecialiseerd zijn in juridische kwesties rond het politiewerk en daarvoor ook de nodige trainingen hebben gevolgd.

  Meer op rtlnieuws.nl:

  RTL Nieuws

  Gewijzigd op 2019-05-14 00:24:04
  handtekeningafbeelding