730 keer bekeken

STERKTE KORPS, BURGEMEESTER: MEER BLAUW OP STRAAT...

 • woensdag 16 september 2020 @ 01:21
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, ONBEGRIP OVER VERDWIJNEN POLITIEPOST IN AMSTERDAM CS. Zowel NS en GVB, vakbonden en andere belanghebbenden zijn 'not amused'....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Amsterdam Centraal vanuit de lucht ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 22:57

  Onbegrip om verdwijnen politiepost Amsterdam Centraal

  De NS en het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB reageren ontstemd op het plan van het Amsterdamse stadsbestuur om de speciale politiepost op Amsterdam Centraal weg te halen. Ze vrezen dat de veiligheid van de reizigers in het geding komt, schrijven ze in een brief aan de gemeenteraad.

  De driehoek van gemeente, politie en Openbaar Ministerie wil de agenten overhevelen naar de basisteams van de politie, Wel zouden er agenten actief blijven op het station, vergelijkbaar met andere steden.

  Volgens de vervoerders is Amsterdam Centraal niet te vergelijken met andere stations, omdat de complexiteit er groter is, schrijft Het Parool. Daarnaast zijn NS en GVB bang dat de verandering zal leiden tot langdurige storingen in het openbaar vervoer. De politiepost zou veel kennis hebben opgebouwd op het gebied van veiligheid op het station. Daardoor zou de politiepost beter verdacht gedrag kunnen herkennen dan normale agenten.

  Ondoordacht plan

  Ook vakbond FNV is bezorgd en spreekt van een 'ondoordacht en onbegrijpelijk plan'. Volgens FNV Spoor-bestuurder Henri Janssen moet burgemeester Halsema "blijkbaar nog wennen dat Amsterdam een wereldstad is, waar een veilig ov-knooppunt bij hoort", schrijft De Telegraaf.

  De gemeenteraad discussieert komende donderdag over de politiepost.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 28 november 2019 @ 00:22
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, VOORAL POLITIE AMSTEDAM SLUIT 'S AVONDS EN 'S NACHTS ENKELE POLITIEBUREAU'S om elders aan andere bureau's en in gebieden werkzaam te zijn. Ook enkele specialistische maar feitelijk onmisbare afdelingen worden opgeheven voor o.a. 'meer politie op straat'. In enkele andere regio's o.a. UTRECHT worden ook dergelijke maatregelen genomen. Hoe ver nog? 

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •POLITIEK • VANDAAG, 12:00 • AANGEPAST VANDAAG, 13:45

  Politiebureaus Amsterdam vanaf de avond dicht door personeelsgebrek

  Zware beveiliging bij de extra beveiligde rechtbank op Schiphol tijdens het proces tegen de groep rond Taghi ANP

  In Amsterdam gaan enkele politiebureaus 's avonds en 's nachts dicht. Agenten van die bureaus kunnen dan worden ingezet op plekken waar ze harder nodig zijn en het moet de werkdruk in de wijken verminderen, schrijft burgemeester Halsema in een brief aan de gemeenteraad. De belangrijkste politiebureaus in de stad blijven wel 24 uur per dag open.

  Sinds de moord op advocaat Derk Wiersum worden tientallen Amsterdamse agenten ingezet voor het beveiligen van advocaten, officieren van justitie, rechters en gebouwen. En dat terwijl er al een tekort van 500 agenten voor de reguliere politiezorg is. "Het water staat ons, zoals u weet, aan de lippen", schrijft Halsema.

  Halsema heeft meer maatregelen aangekondigd. Zo worden de teams opgeheven die horecaoverlast en veelvoorkomende criminaliteit in Amsterdam aanpakken. Nu al blijven zaken op de plank liggen en de verwachting is dat het er alleen maar meer worden als de teams niet meer bestaan. Maar volgens de burgemeester kan het niet anders.

  Agenten zichtbaar op straat

  Vorige week werd al bekend dat het team dat zich bezighoudt met de bestrijding van vervoerscriminaliteit, zoals de illegale taxibranche, wordt opgeheven. De vrijgekomen agenten worden ingezet voor politietaken in de stadswijken. Agenten zijn dan weer zichtbaar op straat en dat kan volgens Halsema voorkomen dat kwetsbare jongeren afglijden naar zware criminaliteit.

  De maatregelen in Amsterdam gelden voorlopig voor een half jaar. Over drie maanden wordt bekeken of ze daarna kunnen worden teruggedraaid. Intussen bekijkt de gemeente of ambtenaren die in het stadhuis minder hard nodig zijn administratief werk bij de politie kunnen gaan doen.

  Utrecht

  Ook in Utrecht heeft de inzet van agenten voor beveiliging rond strafzaken gevolgen voor de inzet op andere terreinen. Twee politiebureaus in de stad Utrecht gaan in het weekend dicht en mogelijk is er minder politie beschikbaar voor wedstrijden van voetbalclub FC Utrecht.

  In het oostelijk deel van de provincie zijn politiebureaus en -steunpunten minder lang open. De politie hoopt dat ze dan sneller op 112-meldingen kan reageren. Wijkagenten blijven wel actief.

  Grapperhaus begripvol

  Minister Grapperhaus zegt in een reactie dat hij de noodzaak om prioriteiten te stellen, zoals in Amsterdam gebeurt, onderschrijft. Hij erkent dat in andere regio's soortgelijke problemen spelen, vanwege de druk op de capaciteit.

  Grapperhaus begrijpt de al eerder geuite wens van de Amsterdamse politie dat er versterking van de basisteams moet komen. De minister benadrukt dat het kabinet al bij zijn aantreden heeft besloten extra geld in de politie te investeren. "Dat loopt nu al op tot meer dan 320 miljoen euro; dat geld leidt tot extra politiemensen."

  Nieuwe agenten opleiden

  Volgens de minister is al langer onderkend dat er "tijdelijke druk" op de organisatie ligt, omdat het nu eenmaal tijd kost om nieuwe agenten op te leiden. "Voor de tussentijd heb ik daarom meer dan 100 miljoen euro vrijgemaakt om door middel van bijvoorbeeld externe inhuur de druk op de organisatie te verlichten", zegt Grapperhaus.

  Volgens hem profiteert Amsterdam net als andere politieregio's van dit extra geld. "Daarnaast is er specifiek voor Amsterdam 7 miljoen vrijgemaakt om 172 voltijdsagenten extra op straat in te zetten. Het project om deze mensen definitief vrij te spelen moet een dezer dagen nog wel worden goedgekeurd door de Amsterdamse politie zelf."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 14 november 2018 @ 00:49
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE AMSTELVEEN neemt OUD-POLITIEMENSEN IN DIENST ALS BESTRIJDERS INBRAKEN. Het 'experticeteam' worden ze genoemd, voor 3 jaar in ieder geval. Dus gepensioneerden kunenn weer 'herintreden', want daar komt het in feite op neer?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Oud-agenten worden inbraakbestrijders in Amstelveen

  GISTEREN, 12:48

  BINNENLAND

  HOLLANDSE HOOGTE | CASPAR HUURDEMAN BAARN

  Oud-agenten gaan in Amstelveen helpen bij het terugbrengen van het aantal inbraken. Voorlopig werft de gemeente er vier, die vanaf maart actief zullen zijn. Ze moeten een speciaal "expertiseteam" gaan vormen.

  "Het is tijd voor onorthodoxe maatregelen", schrijft de gemeente in een persbericht. De afgelopen jaren is er van alles gedaan om het aantal inbraken in Amstelveen aan te pakken, maar de laatste tijd neemt het aantal inbraken weer toe.

  De capaciteit van de politie is niet voldoende voor een gerichte aanpak. Amstelveen telt 90.000 inwoners, maar 's nachts rijdt er doordeweeks maar één surveillance-auto door de hele stad en in het weekend twee. "De politie-agenten doen hun stinkende best, dat is het probleem niet", zegt wethouder Herbert Raat. "Maar ze hebben te weinig slagkracht."

  Expertiseteam

  Raat wilde al veel langer een speciaal expertiseteam. "We hebben heel veel last van inbraken. Vorig jaar waren dat er 400, het is echt schering en inslag. We hebben van alles geprobeerd, zoals Whatsappgroepen en subsidies voor het beveiligen van huizen. Maar eigenlijk heb je gewoon meer mankracht nodig. Dan kun je verschillende oplossingen kiezen, maar ik ben een groot fan van de politie, dat zijn de experts die je nodig hebt."

  Voor de komende drie jaar is ruim drie ton vrijgemaakt voor het speciale inbrakenteam. "We zoeken mensen met ruime ervaring. Dat kunnen oud-agenten zijn die met pensioen zijn, maar ook agenten die kiezen voor een andere carrière", aldus de wethouder.

  In eerste instantie zullen via een sollicitatieprocedure vier oud-agenten worden geworven. "Misschien dat we in de loop van het jaar zeggen dat het er meer moeten worden, dan moeten we weer terug naar de raad."

  Meest effectief

  Hoe deze oud-agenten straks te werk gaan, laat Raat graag over aan hun expertise. "Op de motor of in een auto, in burger of herkenbaar, ze moeten doen wat ze denken dat het meest effectief is."

  Het nieuwe anti-inbrakenteam werkt nauw samen met de politie. "Want de meldingen komen natuurlijk binnen bij de politie. Voordeel is dat ze dezelfde taal spreken, op het zelfde level zitten. Dat is het meest effectief."

  Het project duurt in eerste instantie drie jaar.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 31 juli 2018 @ 00:18
  #1

  Goedemorgen, NIEUWE BURGEMEESTER HALSEMA WIL MEER POLITIE EN HANDHAVERS in de stad, gelet op de bewering dat het centrum een 'urban jungle is'? Dat vindt zij niet echt maar toch meer agenten? Dat hangt dan ook weer af van de politiek in "Den Haag'...Wij wensen haar uiteraard succes bij dit streven, bij de minister....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  'Burgemeester Halsema wil meer politie op straat in Amsterdam'

  VANDAAG, 03:57

  BINNENLAND

  Femke Halsema tijdens haar eerste toespraak als burgemeester ANP

  Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam vindt dat er snel extra politieagenten en handhavers in het uitgaanscentrum van Amsterdam moeten komen. Volgens De Telegraaf gaat ze een ultieme poging doen om minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en de Tweede Kamer te overtuigen van de noodzaak van meer blauw op straat.

  Halsema kreeg vrijdagavond een rondleiding door het centrum en deed daarbij een aantal uitgaanspleinen aan. Halsema zegt in de krant dat er geen sprake is van "complete wetteloosheid", zoals de Amsterdamse ombudsman Arre Zuurmond afgelopen weekend zei. Hij noemde het centrum onder meer een "urban jungle" waar politie en handhavers geen gezag meer hebben.

  De burgemeester deelt die mening niet, maar vindt wel dat er te weinig handhavers en agenten zijn. Ze zegt snel met de minister om de tafel te gaan nu ze met eigen ogen heeft gezien wat er speelt in de binnenstad.

  "We hebben op dit moment een aantal agenten, gemeten naar het aantal mensen dat hier woont. Maar we zijn vooral een toeristische trekpleister en gemeten naar het aantal toeristen hebben we echt te weinig dienders", aldus Halsema.

  BEKIJK OOK

  'Centrum Amsterdam is 's nachts wetteloze stadsjungle zonder gezag'

  Deel dit artikel: 

   

   

  handtekeningafbeelding