317 keer bekeken

POLITIE BENELUXLANDEN makkelijker samenwerking

 • dinsdag 30 juni 2020 @ 01:07
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, NEDERLANDSE EN BELGISCHE POLITIE rollen drugsnetwerk op dat vanuit Maastricht opereerde.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 17:42

  Nederlands-Belgisch drugsnetwerk opgerold

  PIXABAY.COM

  Nederlandse en Belgische politieagenten hebben de afgelopen dagen een koeriersdienst opgerold die vanuit Maastricht heroïne en cocaïne vervoerde naar Oostende.

  1Limburg schrijft dat in Maastricht drie Nederlanders zijn aangehouden. Het gaat om twee verdachten die de transporten zouden hebben georganiseerd en een koerier. De Belgische justitie vraagt Nederland om de drie verdachten over te leveren.

  In België zijn negentien verdachten opgepakt, van wie er elf zijn voorgeleid.

  Contant geld

  Bij de verdachten in Maastricht is 11 kilo heroïne en ruim 60.000 euro aan contant geld in beslag genomen.

  De Belgische recherche kreeg vorig jaar signalen over het drugsnetwerk. De betrokkenen leverden aan meer dan tweehonderd klanten.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van 1Limburg 

  handtekeningafbeelding
 • maandag 03 februari 2020 @ 00:15
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, 2 POLITIEHONDEN IN BELGIE DOOD BIJ VERKEERSONGEVAL in Knokke.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Het hondenteam van Knokke POLITIE DAMME/KNOKKE-HEIST

  NOS NIEUWS • BUITENLAND • VANDAAG, 08:34

  Politiehonden dood bij ongeluk in België

  In België zijn twee politiehonden omgekomen toen de politieauto waarin ze zaten op een personenwagen botste. Ook vijf mensen raakten gewond, onder wie twee agenten.

  De agenten waren in Knokke met grote snelheid onderweg naar een melding toen hun auto botste tegen een auto die van een hotelparkeerplaats af reed. Beide auto's kwamen tegen een boom tot stilstand.

  "De verslagenheid binnen het korps is groot", zegt de korpschef in de Belgische media. "We verliezen twee collega's."

  Het team van Knokke bestaat uit drie begeleiders en acht politiehonden. Het korps had juist afgelopen december nog geïnvesteerd in drie nieuwe auto's met meer comfort voor de honden. Zo was er extra airconditioning voor warme dagen, op maat gemaakte kennels en een noodluik.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zondag 18 augustus 2019 @ 00:21
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, OOK WEER ACHTERVOLGING VAN FRANSE AUTO VAN GRONSVELD (L) TOT AAN NAMEN (B), dwars door Belgie heen, dit komt, zie vorige berichten ook, steeds meer voor helaas,

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politie achtervolgt auto tot diep in België.

  ANP

   VANDAAG, 10:36

  BINNENLAND

  De politie heeft vannacht een auto met Frans kenteken achtervolgd van Gronsveld in Limburg tot diep in België. De bestuurder had een stopteken genegeerd en ging ervandoor. Uiteindelijk bleek het kenteken op de auto vals. Ook werden in de auto drugs gevonden.

  De Franse auto kreeg een stopteken omdat een van de koplampen van de auto defect was. De bestuurder sloeg via de A2 op de vlucht, richting België. Tijdens die vlucht probeerde de bestuurder meerdere keren een achtervolgende politieauto te rammen, overigens zonder succes.

  De achtervolging ging in België door. Pas in Namen, bijna 90 kilometer van Gronsveld, kon de auto worden gestopt. De drie inzittenden zijn opgepakt. Ze zitten vast in België en zullen in Nederland worden vervolgd, zegt de politie.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zondag 31 maart 2019 @ 00:13
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, WILDE ACHTERVOLGING MET WAARSCHUWINGSSCHOTEN vanuit Nederland naar Antwerpen. Ingevolge de Benelux samenwerking geen probleem als in deze gevallen de 'oude grenzen' letterlijk worden overschreden. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Wilde achtervolging eindigt in België na waarschuwingsschoten

   VANDAAG, 13:50

  BINNENLANDBUITENLAND

  De politie in Antwerpen heeft drie mannen opgepakt na een achtervolging die in Nederland was begonnen, melden Belgische media.

  De Nederlandse politie wilde een auto aan de kant zetten, omdat het voertuig mogelijk was gestolen. De wagen ging er daarna vandoor naar België, met snelheden tot 180 km/u.

  Spijkermat

  Bij Antwerpen ging de auto van de snelweg af. Daar legde de Belgische politie een spijkermat op de weg. De chauffeur van de wagen probeerde die te ontwijken, maar na een botsing met een politieauto kwam hij alsnog op de mat terecht, met lekke banden als gevolg.

  De drie inzittenden sprongen daarna uit de auto en sloegen op de vlucht. Nadat de politie waarschuwingsschoten had gelost, stopten de mannen en werden ze aangehouden.

  De drie verdachten zijn van Iraaks-Koerdische afkomst. Waarom zij wegvluchtten is niet duidelijk, ze moeten nog worden verhoord.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 01 augustus 2018 @ 00:46
  #1

  Goedemorgen, de POLITIE IN DE BENELUXLANDEN kunnen zelfstandiger en makkelijker 'de grens over', zeker bij achtervolgingen, was in grenstreken al een beetje zo', maar nu ook bij verdere onderzoeken. En vooral ook in DREIGENDE TERRORISTISCHE gebeurtenissen. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politie makkelijker Benelux-grenzen over

  MA 23 JULI, 08:13

  POLITIEK

  De Belgische politie gaat meer samenwerken met Nederlandse en Luxemburgse collega's ANP

  Nederland, België en Luxemburg hebben vandaag in Brussel afgesproken om de samenwerking tussen de politiediensten in de drie landen te verbeteren. Zo gaan ze meer informatie uitwisselen en moeten grensoverschrijdende achtervolgingen eenvoudiger worden.

  Voortaan kan de politie rechtstreeks in de politieregisters van de twee andere landen kijken, waardoor het aantal rechtshulpverzoeken daalt en de werklast vermindert. Ook kunnen politiediensten onder strikte voorwaarden elkaars centrale overheidsregisters raadplegen, zoals de Basisregistratie Personen.

  Achtervolging voortzetten

  Het verdrag maakt het verder bijvoorbeeld mogelijk dat Belgische rechercheurs zelf vragen kunnen stellen aan getuigen die zich in Nederland bevinden. Wel moet daarbij altijd een Nederlandse opsporingsambtenaar aanwezig zijn.

  Ook kunnen politiemensen voortaan een achtervolging die in eigen land is begonnen, altijd voortzetten zodra een Benelux-grens is overschreden. Voorheen moest daarvoor toestemming worden gevraagd aan het tweede land. Verder kunnen anti-terrorisme-eenheden uit een land ingezet worden op het grondgebied van een van de andere landen.

  Aanslag

  Sinds 2006 was al een Benelux-verdrag van kracht over de politiesamenwerking tussen de drie landen. Al enige tijd was er de wens om het te vernieuwen, onder meer binnen de politie zelf.

  De betere uitwisseling van gegevens moet incidenten voorkomen zoals dat met de terrorist Ibrahim el-Bakraoui. Die bevond zich op Nederlands grondgebied zonder dat Nederland wist dat België hem zocht. Een paar maanden later, in maart 2016, pleegden Bakraoui en zijn broer een bloedige aanslag op de luchthaven van Brussel.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding