857 keer bekeken

POLITIE BENELUXLANDEN makkelijker samenwerking

 • woensdag 22 juni 2022 @ 00:55
  #9
  reactie op (#8) herman_dad

  Goedemorgen, NEGEN ARRESTATIES IN NEDERLAND WEGENS INTERNETOPLICHTING IN BELGIE. Een mooi voorbeeld van goede smaenwerking tussen de NL en Belgische politie, grensoverschrijdend.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 20:27

  Negen arrestaties in Nederland vanwege internetoplichting in België

  ANP

  De politie heeft acht mannen en een vrouw opgepakt vanwege een Belgisch onderzoek. Ze worden verdacht van phishing, internetoplichting en witwassen.

  De verdachten uit Amsterdam, Almere, Rotterdam, Spijkenisse en Deventer zijn tussen de 25 en 36 jaar oud. Volgens de Belgische politie hebben ze tientallen Belgen benaderd via e-mail, sms of WhatsApp en hen naar een nagemaakte bankwebsite geleid. Zo kregen de criminelen toegang tot hun rekeningen. Daarbij zijn vele miljoenen buitgemaakt.

  Bij de arrestaties zijn onder meer een vuurwapen, designerkleding, dure horloges en tienduizenden euro's aan cash in beslag genomen.

  De politie spreekt van "een mooi voorbeeld van de samenwerking tussen de Nederlandse en Belgische politie om grensoverschrijdende criminaliteit tegen te gaan". "Het is een signaal aan criminelen dat opsporing niet stopt bij een landsgrens."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2022-06-22 00:58:53
  handtekeningafbeelding
 • zondag 15 mei 2022 @ 00:35
  #8
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE ANTWERPEN PAKT 2 NEDERLANDERS OP die zware vuurwerkbommen uit een auto gooiden richting een huis? Mogelijk is dit of heeft dit ook weer te maken met een grensoverschrijdend 'drugsnetwerk'?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •BUITENLAND • VANDAAG, 14:40

  Twee Nederlanders in België opgepakt voor gooien vuurwerkbommen

  ANP

  De Belgische politie heeft twee Nederlanders aangehouden die worden verdacht van het gooien van twee vuurwerkbommen naar een huis in het Belgische Deurne, bij Antwerpen. Dat zouden ze gisteravond hebben gedaan.

  De VRT meldt dat het vuurwerk vanuit een auto werd gegooid. De verdachten konden dankzij camerabeelden en getuigenverklaringen kort na de daad worden aangehouden. Er vielen geen gewonden. Het huis waar het vuurwerk naartoe is gegooid, liep weinig schade op.

  Woensdag was er ook al een explosie bij het huis waarbij de voordeur en de overkapping van de portiek beschadigd raakten. Ook toen raakte niemand gewond. Het Openbaar Ministerie in Antwerpen zei te onderzoeken of er een link is met het drugsmilieu.

  De getroffen woning is eigendom van een familie die vaker met drugshandel wordt geassocieerd, schrijft de Gazet van Antwerpen (GvA). Ook zijn ze vaker het doelwit van aanslagen. Twee broers komen voor in omvangrijke drugszaken die de komende maanden voor de Antwerpse rechtbank komen, waarin het gaat over de invoer van grote hoeveelheden cocaïne. De twee broers wonen inmiddels niet meer in België.

  Machinegeweer

  Eén broer wordt er in het criminele milieu van beschuldigd dat hij cocaïne heeft gestolen, aldus de GvA. Zijn foto zou meermaals naar Belgische media gestuurd zijn met de mededeling dat er een beloning wordt uitgeloofd voor informatie over hem.

  In dezelfde straat waar gisteren en woensdag vuurwerkbommen werden gegooid, brachten onbekenden in december 2018 een explosief tot ontploffing op de auto van een lid van de familie.

  Twee jaar later werd een ander huis van de familie onder vuur genomen met een machinegeweer. Voor die aanslag werden verschillende verdachten opgepakt. Zij verschijnen binnenkort voor de rechtbank.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 13 januari 2022 @ 00:39
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, MAN ONTSNAPT UIT BREDASE GEVANGENIS EN WORDT NA ACHTERVOLGING IN BELGIE DOODGESCHOTEN bij vuurgevecht met de Belgische politie. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  UPDATE 14-01-22 09.00 uur:

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •BUITENLAND • GISTEREN, 18:45 • AANGEPAST GISTEREN, 22:06

  Man (21) ontsnapt uit gevangenis Breda na gijzeling, doodgeschoten door Belgische politie

  VRT

  De Belgische politie heeft iemand doodgeschoten die vastzat in een jeugdgevangenis in Breda en vanmiddag ontsnapte. De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) heeft dat bekendgemaakt. Het gaat het volgens het parket van Antwerpen om een man van 21.

  De man was vanmiddag in een werkplaats buiten de gevangenis aan het werk toen hij twee personeelsleden gijzelde. Volgens het AD deed hij dat onder bedreiging van een vuurwapen.

  De Nederlander sloeg in een auto op de vlucht en reed de grens over. Daar konden de gegijzelde medewerkers van de jeugdgevangenis ontsnappen.

  Over en weer geschoten

  De Nederlandse politie had de Belgische collega's ingeseind. In de plaats Brecht zou de politie hem even na 16.00 uur tot stoppen hebben proberen dwingen. Er ontstond een vuurgevecht waarbij volgens de Belgische justitie over en weer werd geschoten. De ontsnapte gevangene kwam daarbij om het leven.

  Dit zijn de eerste beelden uit België:

  0:31 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Uit jeugdgevangenis ontsnapte jongere doodgeschoten door Belgische politie

  Een Belgische vrouw zegt tegen de Gazet van Antwerpen dat ze de verdachte voorbij zag rijden in een kleine auto met Nederlands kenteken. "Hij reed over de voetpaden en reed met hoge snelheid over het verkeerde baanvak. Wij konden hem maar net ontwijken." Volgens haar werd de auto achtervolgd door een grote groep politieauto's.

  De gegijzelde personeelsleden zijn ongedeerd gebleven. Wel was het volgens de DJI een vreselijke ervaring voor hen.

  Deel dit artikel:

   

  Gewijzigd op 2022-01-14 09:20:40
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 10 november 2021 @ 08:21
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, NEDERLANDSE EN BELGISCHE POLITIE rollen WEER GEZAMELIJK drugsnetwerk op. Er zijn doorzoekingen gedaan op 25 locaties, waaronder Bergeijk, Eindhoven, Utrecht en het Belgische Pelt.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 08:58 • AANGEPAST GISTEREN, 16:26

  Politieactie in Nederland en België tegen drugsbende, tien verdachten aangehouden

  De politie viel onder meer een woonwagenkamp in Bergeijk binnen SQ VISION

  Bij een grote politieactie op meerdere plekken in Nederland en België zijn tien mensen opgepakt. Er zijn doorzoekingen gedaan op 25 locaties, waaronder Bergeijk, Eindhoven, Utrecht en het Belgische Pelt.

  De arrestanten, in de leeftijd van 20 tot en met 34 jaar, worden ervan verdacht deel uit maken van een criminele organisatie die synthetische drugs produceert en verhandelt. Ze zouden meerdere drugslabs runnen in Nederland, België en Duitsland.

  De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Er waren zo'n 250 Nederlandse agenten en 25 Belgische agenten bij de actie betrokken.

  Bekijk hier beelden uit Bergeijk:

  0:22 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Inval in Bergeijk, onderdeel van grote politieactie

  Volgens De Telegraaf is een van de arrestanten de 32-jarige Stefan P. uit Bergeijk. Hij zou de leider zijn van de bende en zijn opgepakt in een woonwagenkamp. De politie kan alleen bevestigen dat er een 32-jarige man is opgepakt.

  Bij de invallen heeft de politie onder meer telefoons en andere gegevensdragers in beslag genomen. Ook werd zo'n drie kilo synthetische drugs gevonden. De verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, schrijft Omroep Brabant.

  De politie deed sinds mei 2020 onderzoek naar de organisatie die betrokken zou zijn bij grootschalige productie van synthetische drugs. De invallen zijn volgens de politie het gevolg van informatie uit de berichtendiensten Encrochat, Sky-ECC en Anom.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Brabant

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 30 juni 2020 @ 01:07
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, NEDERLANDSE EN BELGISCHE POLITIE rollen drugsnetwerk op dat vanuit Maastricht opereerde.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 17:42

  Nederlands-Belgisch drugsnetwerk opgerold

  PIXABAY.COM

  Nederlandse en Belgische politieagenten hebben de afgelopen dagen een koeriersdienst opgerold die vanuit Maastricht heroïne en cocaïne vervoerde naar Oostende.

  1Limburg schrijft dat in Maastricht drie Nederlanders zijn aangehouden. Het gaat om twee verdachten die de transporten zouden hebben georganiseerd en een koerier. De Belgische justitie vraagt Nederland om de drie verdachten over te leveren.

  In België zijn negentien verdachten opgepakt, van wie er elf zijn voorgeleid.

  Contant geld

  Bij de verdachten in Maastricht is 11 kilo heroïne en ruim 60.000 euro aan contant geld in beslag genomen.

  De Belgische recherche kreeg vorig jaar signalen over het drugsnetwerk. De betrokkenen leverden aan meer dan tweehonderd klanten.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van 1Limburg 

  handtekeningafbeelding
 • maandag 03 februari 2020 @ 00:15
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, 2 POLITIEHONDEN IN BELGIE DOOD BIJ VERKEERSONGEVAL in Knokke.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Het hondenteam van Knokke POLITIE DAMME/KNOKKE-HEIST

  NOS NIEUWS • BUITENLAND • VANDAAG, 08:34

  Politiehonden dood bij ongeluk in België

  In België zijn twee politiehonden omgekomen toen de politieauto waarin ze zaten op een personenwagen botste. Ook vijf mensen raakten gewond, onder wie twee agenten.

  De agenten waren in Knokke met grote snelheid onderweg naar een melding toen hun auto botste tegen een auto die van een hotelparkeerplaats af reed. Beide auto's kwamen tegen een boom tot stilstand.

  "De verslagenheid binnen het korps is groot", zegt de korpschef in de Belgische media. "We verliezen twee collega's."

  Het team van Knokke bestaat uit drie begeleiders en acht politiehonden. Het korps had juist afgelopen december nog geïnvesteerd in drie nieuwe auto's met meer comfort voor de honden. Zo was er extra airconditioning voor warme dagen, op maat gemaakte kennels en een noodluik.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zondag 18 augustus 2019 @ 00:21
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, OOK WEER ACHTERVOLGING VAN FRANSE AUTO VAN GRONSVELD (L) TOT AAN NAMEN (B), dwars door Belgie heen, dit komt, zie vorige berichten ook, steeds meer voor helaas,

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politie achtervolgt auto tot diep in België.

  ANP

   VANDAAG, 10:36

  BINNENLAND

  De politie heeft vannacht een auto met Frans kenteken achtervolgd van Gronsveld in Limburg tot diep in België. De bestuurder had een stopteken genegeerd en ging ervandoor. Uiteindelijk bleek het kenteken op de auto vals. Ook werden in de auto drugs gevonden.

  De Franse auto kreeg een stopteken omdat een van de koplampen van de auto defect was. De bestuurder sloeg via de A2 op de vlucht, richting België. Tijdens die vlucht probeerde de bestuurder meerdere keren een achtervolgende politieauto te rammen, overigens zonder succes.

  De achtervolging ging in België door. Pas in Namen, bijna 90 kilometer van Gronsveld, kon de auto worden gestopt. De drie inzittenden zijn opgepakt. Ze zitten vast in België en zullen in Nederland worden vervolgd, zegt de politie.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zondag 31 maart 2019 @ 00:13
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, WILDE ACHTERVOLGING MET WAARSCHUWINGSSCHOTEN vanuit Nederland naar Antwerpen. Ingevolge de Benelux samenwerking geen probleem als in deze gevallen de 'oude grenzen' letterlijk worden overschreden. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Wilde achtervolging eindigt in België na waarschuwingsschoten

   VANDAAG, 13:50

  BINNENLANDBUITENLAND

  De politie in Antwerpen heeft drie mannen opgepakt na een achtervolging die in Nederland was begonnen, melden Belgische media.

  De Nederlandse politie wilde een auto aan de kant zetten, omdat het voertuig mogelijk was gestolen. De wagen ging er daarna vandoor naar België, met snelheden tot 180 km/u.

  Spijkermat

  Bij Antwerpen ging de auto van de snelweg af. Daar legde de Belgische politie een spijkermat op de weg. De chauffeur van de wagen probeerde die te ontwijken, maar na een botsing met een politieauto kwam hij alsnog op de mat terecht, met lekke banden als gevolg.

  De drie inzittenden sprongen daarna uit de auto en sloegen op de vlucht. Nadat de politie waarschuwingsschoten had gelost, stopten de mannen en werden ze aangehouden.

  De drie verdachten zijn van Iraaks-Koerdische afkomst. Waarom zij wegvluchtten is niet duidelijk, ze moeten nog worden verhoord.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 01 augustus 2018 @ 00:46
  #1

  Goedemorgen, de POLITIE IN DE BENELUXLANDEN kunnen zelfstandiger en makkelijker 'de grens over', zeker bij achtervolgingen, was in grenstreken al een beetje zo', maar nu ook bij verdere onderzoeken. En vooral ook in DREIGENDE TERRORISTISCHE gebeurtenissen. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politie makkelijker Benelux-grenzen over

  MA 23 JULI, 08:13

  POLITIEK

  De Belgische politie gaat meer samenwerken met Nederlandse en Luxemburgse collega's ANP

  Nederland, België en Luxemburg hebben vandaag in Brussel afgesproken om de samenwerking tussen de politiediensten in de drie landen te verbeteren. Zo gaan ze meer informatie uitwisselen en moeten grensoverschrijdende achtervolgingen eenvoudiger worden.

  Voortaan kan de politie rechtstreeks in de politieregisters van de twee andere landen kijken, waardoor het aantal rechtshulpverzoeken daalt en de werklast vermindert. Ook kunnen politiediensten onder strikte voorwaarden elkaars centrale overheidsregisters raadplegen, zoals de Basisregistratie Personen.

  Achtervolging voortzetten

  Het verdrag maakt het verder bijvoorbeeld mogelijk dat Belgische rechercheurs zelf vragen kunnen stellen aan getuigen die zich in Nederland bevinden. Wel moet daarbij altijd een Nederlandse opsporingsambtenaar aanwezig zijn.

  Ook kunnen politiemensen voortaan een achtervolging die in eigen land is begonnen, altijd voortzetten zodra een Benelux-grens is overschreden. Voorheen moest daarvoor toestemming worden gevraagd aan het tweede land. Verder kunnen anti-terrorisme-eenheden uit een land ingezet worden op het grondgebied van een van de andere landen.

  Aanslag

  Sinds 2006 was al een Benelux-verdrag van kracht over de politiesamenwerking tussen de drie landen. Al enige tijd was er de wens om het te vernieuwen, onder meer binnen de politie zelf.

  De betere uitwisseling van gegevens moet incidenten voorkomen zoals dat met de terrorist Ibrahim el-Bakraoui. Die bevond zich op Nederlands grondgebied zonder dat Nederland wist dat België hem zocht. Een paar maanden later, in maart 2016, pleegden Bakraoui en zijn broer een bloedige aanslag op de luchthaven van Brussel.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding