674 keer bekeken

OPMERKELIJK NIEUWS uit Belgie

 • vrijdag 05 april 2019 @ 00:16
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, OOK IN BELGIE EN WAAR OOK KOMT HET VOOR: ARRESTATIETEAM RUKT UIT VOOR SPELENDE KINDEREN met bijna echt lijkende wapens. Levensgevaarlijk in deze tijd omdat 'je niet weet of het echt is'. De Antwerpese politie waarschuwt hier dan ook voor, net als bij 'ontvoeringen' op vrijgezellenfeestjes... Over bekend, NIET DOEN, maar geen eigenwijzere diersoort op Aarde dan de Homo sapiens...

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Belgische arrestatieteams rukken uit voor spelende jongens

   VANDAAG, 16:15

  BUITENLAND

  In Deurne bij Antwerpen zijn twee jongens van 13 en 14 vanmiddag opgepakt door arrestatieteams omdat ze met een vuurwapen speelden. Het bleek later om een nepwapen te gaan.

  Buurtbewoners belden de politie toen ze de jongens met het wapen in een parkje zagen spelen. De politie nam geen enkel risico en zette meteen speciale teams in.

  Airsoft

  Toen de interventieploegen en het zogeheten snelleresponsteam van de politie aankwamen, had een van de jongens een wapen in de hand dat leek op een automatisch geweer. De tieners werden meteen gedwongen om het wapen op de grond te leggen. Daarna werden ze overmeesterd en geboeid.

  Na controle bleek dat het niet ging om een echt wapen, maar om een airsoftwapen, waarmee kleine plastic balletjes afgevuurd kunnen worden.

  Omdat de jongens niemand hadden bedreigd, zijn ze streng toegesproken en daarna weer vrijgelaten.

  Nepwapens thuis laten

  De Antwerpse politie waarschuwt dat mensen speelgoedwapens thuis moeten laten, omdat het vaak moeilijk is om onderscheid te maken tussen een echt en een nepwapen. Daarom zal de politie altijd het zekere voor het onzekere nemen en ingrijpen.

  "Jaag mensen geen schrik aan en lok een levensgevaarlijke situatie niet uit. Toon nepwapens dus nooit in het openbaar", zegt de politie.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 25 oktober 2018 @ 00:19
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, EEN SLIMME BELGISCHE WINKELIER VRAAGT OVERVALLERS OM TERUG TE KOMEN omdat er dan  'meer geld in de kassa zit'. En ongelooflijk maar waar, DEZE OVERVALLERS DOEN DAT OOK NOG, tsja en toen was de politie daar... Hulde voor deze winkelier!! 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Belgische winkelier is overvallers te slim af: 'Kom vanavond maar terug'

  VANDAAG, 18:27

  BUITENLAND

  AFP

  Een winkelier in het Belgische dorp Montignies-sur-Sambre, nabij Charleroi, is aan een overval ontsnapt door zijn belagers om de tuin te leiden. Hij vroeg de overvallers om op een later tijdstip terug te komen, wanneer er meer geld in de kassa zou zitten. De bende van zes gehoorzaamde, en werd later door de politie gearresteerd, meldt Het Laatste Nieuws.

  De overvallers liepen zaterdag rond het middaguur de zaak binnen. Twee van hen tilden hun shirts op en lieten hun wapens zien. Didier, de eigenaar van de winkel waar e-sigaretten worden verkocht, wist de bende zijn zaak uit te bluffen. "Ik heb hen duidelijk gezegd: 'Je pleegt geen overval om drie uur. Dat is alsof je om vijf uur 's ochtends een krantenwinkel zou overvallen. Je moet me om half zes overvallen. Als je vanavond terugkomt, kan je 1000 euro buitmaken, of zelfs meer", zegt hij tegen HLN.

  'Geen grote lichten'

  De goedgelovige overvallers voelden hier wel wat voor en vertrokken weer. Volgens de Belgische nieuwssite belde de winkelier meteen daarna de politie, die ervan overtuigd was dat de bende niet terug zou komen. "Ik heb ze verteld dat ik dacht van wel", zegt de winkelier. "Ik had de indruk dat het geen grote lichten waren."

  De valstrik werkte. De overvallers kwamen een paar uur later terug naar de winkel, alwaar de politie hen opwachtte. De zes zijn gearresteerd. Een van hen was minderjarig. Ze riskeren allemaal een celstraf.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 17 augustus 2018 @ 00:52
  #1

  Goedemorgem, AMSTERDAMSE KRIJGT 3 JAAR GELEDEN in Amsterdam GESTOLEN BAKFIETS TERUG VAN BELGISCHE POLITIE... Opmerkelijk en toch, zo hoort het...

  Zie en lees verder art. van AT5 NIEUWS Twitter (bron)

  Christine krijgt drie jaar geleden gestolen bakfiets terug van Belgische politie

  donderdag 16 augustus 2018  |  20:48

   Deel

   Het was een enorme verrassing voor de Amsterdamse Christine. Drie jaar geleden werd haar bakfiets gestolen, maar nu heeft ze hem eindelijk terug. De bakfiets werd gevonden door de politie van ... Gent.

   'Christine was supergelukkig', schrijft de Vlaamse politie op Facebook.

   De bakfiets van Christine werd in maart 2015 in Amsterdam gestolen. Ze deed aangifte bij de politie, maar de fiets bleef spoorloos. Tot afgelopen mei, toen de politie in het Belgische Gent een bakfiets aantrof met een uniek serienummer.

   Hereniging
   De politie trok dat nummer na en nam zowel contact op met het bedrijf dat de fiets mogelijk had verkocht, als met de politie in het Zeelandse Terneuzen. Toen bleek dat er destijds bij de politie in Amsterdam aangifte was gedaan van diefstal.

   Door die aangifte kon de bakfiets worden herenigd met de dolblije Christine. 'De teruggevonden bakfiets is méér dan welkom', schrijft de Vlaamse politie. 'Christine kan nu samen met haar peuter de bakfiets gebruiken.'

   AT5 Nieuws

    

   Gewijzigd op 2018-08-17 00:52:40
   handtekeningafbeelding