637 keer bekeken

BELGISCHE POLITIEMAN IN SPA DOODGESCHOTEN

 • zaterdag 29 september 2018 @ 01:01
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg DOOD POLITEMAN IN SPANederlandse hoofdverdachte van doodschieten agent in Spa langer vast.

  Zie en lees verder art. NU.nl Twitter (bron)

  Zaterdag 29 september 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.n

  Nederlandse hoofdverdachte van doodschieten agent in Spa langer vast.

  Foto: ANP

  Gepubliceerd: 28 september 2018 14:43 Laatste update: 28 september 2018 15:29

  De rechtbank in Verviers verlengt opnieuw de voorlopige hechtenis van de Nederlander die wordt verdacht van de moord op een politieman in het Belgische Spa. Yvo T. blijft een maand langer in de cel, laat het Openbaar Ministerie weten.

  De 36-jarige Limburger schoot agent Amaury Delhez (38) volgens justitie eind augustus in diens hoofd tijdens een politiecontrole, nadat hij even daarvoor met zijn broer en een vriend was geweigerd in een café.

  De politieman overleed ter plekke. Ook zou T. op een andere politieman hebben geschoten. Daarom wordt hij ook verdacht van een poging tot moord. Enkele uren na de schietpartij wist de Belgische politie hem op te pakken.

  De twee anderen werden later in Nederland gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij het doodschieten van de agent. Ze zijn half september uitgeleverd aan België.

  Cyril T. (35) en Mark van den B. (38) ontkennen dat ze een rol hebben gespeeld bij de schietpartij. Zij beschuldigen Yvo T. ervan te hebben geschoten.

  Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

  Door: ANP 1 reactie  

  Lees meer over: 

  Schietpartij Spa

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 28 augustus 2018 @ 00:31
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, OOK HIER WERKT HET EU OPSPORINGSSYSTEEM inzake 'SPA' waar Nederlanders werden gezocht, zij zijn aangehouden in Limburg.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Nederlanders opgepakt na moord op agent in Spa

  GISTEREN, 17:31

  BINNENLAND

  ANP

  De politie in Nederland heeft twee Nederlanders aangehouden die ervan verdacht worden dat ze betrokken waren bij de dood van een Belgische politieagent, dit weekend in Spa. Er zijn drie verdachten. Gisteren pakte de Belgische politie al de derde op, ook een Nederlander.

  De drie verdachten zaten in een taxi op het moment dat het vuur vanuit de auto op de agent werd geopend. Ze zaten daar samen met twee anderen. Die medepassagiers hebben zich gemeld als getuige en hebben waarschijnlijk niets met de zaak te maken.

  België doet een uitleveringsverzoek om de twee verdachten naar België te krijgen. De Belgische politie spreekt van een uitstekende samenwerking met de Nederlandse diensten.

  Geweigerd bij café

  Het schietincident was in de nacht van zaterdag op zondag in het centrum van Spa. Volgens Belgische media mocht een groep Nederlanders een café niet in. De doodgeschoten agent, de 38-jarige Amaury Delrez, controleerde 's nachts de taxi waar de drie verdachten zojuist waren ingestapt.

  Deze getuigen vertellen wat zich na de schietpartij afspeelde bij de taxi.

  Video afspelen

  00:58

  'Ik werd wakker van een knal en zag een agent op straat liggen'

  Een van de verdachten, Ivo T., raakte vermoedelijk gewond bij de schietpartij en werd gistermorgen gearresteerd. Hij werd gevonden in een bos, op een paar honderd meter van de plek waar de agent is doodgeschoten. Omdat hij onder invloed was, kon hij gisteren nog niet worden verhoord. Morgenochtend gaat het verhoor verder.

  BEKIJK OOK

  Twee getuigen van moord op agent in Spa melden zich

  Meerdere Nederlanders gezocht na schietpartij Spa, ook in Nederland

  Agent doodgeschoten in Spa, Nederlandse verdachte opgepakt

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • maandag 27 augustus 2018 @ 00:30
  #1

  Goedemorgen, in SPA, BELGIE IS EEN AGENT DOODGESCHOTEN BIJ EEN INCIDENT waarbij Nederlanders zijn betrokken. Eén van hen is later, gewond, aangehouden, de anderen worden nog gezocht. De Belgische maatschappij en bevolking in Spa is geschokt. Tevens werd vandaag de F! gehouden in Spa-Francochamps waarbij veel Nederlandse fans altijd zijn, doch dit zal hier niets mee te maken hebben, ontspoorde 'fans F1'? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Meerdere Nederlanders gezocht na schietpartij Spa, ook in Nederland

  GISTEREN, 20:21

  AANGEPAST GISTEREN, 21:27

  BUITENLAND

  Agenten zoeken onder meer met honden HOLLANDSE HOOGTE

  Twee of meer Nederlanders die mogelijk betrokken waren bij het incident in Spa van vannacht, worden gezocht. De Belgische politie zoekt in zowel België als in Nederland, zegt een woordvoerder tegen de NOS.

  Belgische agenten kunnen alleen opsporing in Nederland doen als er een rechtshulpverzoek is gedaan. Of dat verzoek er is, is niet duidelijk. Openbare bronnen in Nederland kunnen ze sowieso onderzoeken.

  De Belgische politie krijgt "alle hulp uit Nederland", twittert de Nederlandse korpschef Erik Akerboom. Een woordvoerder licht toe dat de politie (nog) niet concreet helpt maar dat de tweet was bedoeld als een aanbod.

  Erik Akerboom

  @POL_Akerboom

  Helaas nog weinig duidelijkheid nav vreselijke bericht over de dood van onze Belgische collega. Ze krijgen alle hulp uit Nederland. Voor de nabestaanden en collega’s, veel sterkte en medeleven.

  5 uur geleden

  De gearresteerde verdachte is vanmiddag verhoord. Dat heeft geen duidelijkheid gegeven over de toedracht van het incident. De verdachte wordt morgen verder verhoord.

  De man werd vanochtend kort voor 09.30 uur aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het doodschieten van een agent. Volgens Belgische media gaat het om de 36-jarige Ivo T. Het leek erop dat hij alcohol en/of drugs had gebruikt, zegt de politiewoordvoerder. De man werd vanochtend gevonden in een bos op enkele honderden meters van de plek waar de agent werd doodgeschoten.

  Ooggetuigen van de schietpartij deden vanmiddag hun verhaal tegen de Belgische televisie:

  Video afspelen

  00:58

  'Ik werd wakker van een knal en zag een agent op straat liggen'

  Agent Amaury Delrez reageerde vannacht op een oproep over een ruzie in het centrum van Spa. Er zou een groepje Nederlanders hebben gestaan die een café niet in mocht. Toen Delrez met een collega aankwam, was de groep in een taxi gestapt. De agenten wilden die controleren, vervolgens werd er vanuit de auto geschoten. Delrez overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

  Of de opgepakte man het dodelijke schot heeft gelost is onduidelijk, het kan ook afgevuurd zijn door een van de voortvluchtigen.

  BEKIJK OOK

  Agent doodgeschoten in Spa, Nederlandse verdachte opgepakt

  Ooggetuigen fatale schietpartij Spa: 'Hij voelde dat hij stervende was'

  Deel dit artikel: 

    

  handtekeningafbeelding