228 keer bekeken

TERREURDADEN of mogelijke daden in AMSTERDAM

 • maandag 02 december 2019 @ 00:18
  #8
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE LOST WAARSCHUWINGSSCHOTEN AANHOUDING MET MES ZWAAIENDE MAN in centrum Amsterdam. Gelukkig niemand gewond geraakt maar nog onduidelijk is of het een 'in de war zijnde man' is of begin terruerdaad? Steeds meer komt het zwaaien of steken met mes voor, zie ook andere berichten de afgelopen dagen, in Nederland maar ook elders in Europa. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 02:15

  Man zwaait met mes in centrum Amsterdam, politie lost waarschuwingsschoten.

  ANP

  In het centrum van Amsterdam heeft de politie een man gearresteerd die met een mes zwaaide. Hij liep op het Rokin met het mes op andere mensen af en viel hen lastig. Er is niemand gewond geraakt.

  De politie heeft waarschuwingsschoten gelost om de man te kunnen aanhouden. Hij is aangehouden en zijn mes is in beslag genomen.

  Het is niet duidelijk waarom de man met het mes zwaaide.

  profielfoto Politie Amsterdam eo @Politie_Adam

  Politie lost waarschuwingsschoten op het Rokin bij aanhouding verdachte met mes. De man had daarvoor met een mes lopen zwaaien en viel daarbij omstanders lastig. Gelukkig is niemand gewond geraakt. Het mes is in beslag genomen, de verdachte is naar een cellencomplex overgebracht.

  een dag geleden

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2019-12-02 00:18:35
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 15 oktober 2019 @ 00:18
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen. AANSLAGPLEGER AMSTERDAM CS KRIJGT 26 JAAR GEVANGENISSTRAF. Tevens moet hij bijna 3 miljoen euro aan schadevergoeding betalen? Zeer leuke uitspraak, maar HOE DAN??? Tevens geplaatst op club http://justittieledwalingen.clubs.nl/ - vanwege deze bijzondere financiele verplichting. De rechters zouden toch ook moeten weten dat dit niet, nooit haalbaar zal zijn? Ja de OVERHEID zal dus de schadevergoeding gaan ophoesten, zie artikel? 

  Drie miljoen euro moet Jawed S. betalen, maar innen wordt heel lastig

   23:10 IN BINNENLAND

  Jawed S. stak vorig jaar twee Amerikanen neer op Amsterdam Centraal, hij kreeg vandaag een celstraf van 26 jaar en acht maanden opgelegd en moet een schadevergoeding betalen.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 13:31 • AANGEPAST VANDAAG, 15:10

  Ruim 26 jaar voor aanslagpleger Amsterdam CS, bijna 3 miljoen schadevergoeding.

  ANP

  De man die vorig jaar op station Amsterdam Centraal twee Amerikaanse toeristen neerstak, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 26 jaar en acht maanden. De rechtbank acht Jawed S. schuldig aan een tweevoudige poging tot moord met terroristisch motief en de bedreiging van drie agenten. De straf is hoger dan de eis van het Openbaar Ministerie, een celstraf van 25 jaar.

  Ook moet S. een schadevergoeding betalen van ruim 2,8 miljoen euro aan een van de slachtoffers. Die man liep een dwarslaesie op en zit waarschijnlijk de rest van zijn leven in een rolstoel. Aan de andere Amerikaan moet hij meer dan 38.000 euro betalen.

  Bekijk in de eerste video wat de rechter zei over de schadevergoeding, in de tweede video wordt de strafmaat bekendgemaakt.

  Video afspelen

  00:30

  Jawed S. moet ruim 2 miljoen euro schadevergoeding betalen

  Video afspelen

  00:45

  Hogere straf voor Jawed S dan geëist door OM

  Over de vraag of S. de bijna 3 miljoen euro wel kan betalen, hoeven de slachtoffers zich geen zorgen te maken. De staat schiet vergoedingen voor slachtoffers van geweldsmisdrijven en zedendelicten namelijk helemaal voor, legt NOS-justitieredacteur Remco Andringa uit. "De overheid probeert daarna om het bedrag te verhalen op de dader. Maar omdat Jawed S. als asielzoeker én gedetineerde niet veel geld zal hebben, zal het in de praktijk de overheid zijn die de schadevergoeding aan de slachtoffers betaalt."

  'We zijn dus met zijn allen miljoenen kwijt', stelt advocaat Feride Tosun op Twitter:

  profielfoto Feride Tosun@TosunFeride

  Even voor de duidelijkheid: de belastingbetaler gaat €2,6 miljoen alvast vooruitbetalen. Dit geldbedrag gaat de Staat na 20 jaar nooit meer terug kunnen vorderen van de veroordeelde. We zijn dus met zijn allen miljoenen kwijt. https://t.co/Uueon50iFt

  9 uur geleden

  De in Afghanistan geboren Jawed S. (20) is een in Duitsland uitgeprocedeerde asielzoeker. Hij nam een jaar geleden vanuit Duitsland de trein naar Amsterdam om wraak te nemen voor uitlatingen van Geert Wilders. Met de aankondiging van een cartoonwedstrijd over de profeet Mohammed beledigde Wilders volgens S. zijn geloof.

  S. werd een dubbele poging tot moord met terroristisch motief ten laste gelegd. Alle ten laste gelegde feiten zijn volgens de rechter bewezen. S. handelde volgens haar met een vooropgezet plan. "Hij kwam naar Nederland om zo veel mogelijk mensen te doden", zei ze. "Het herhalingsgevaar is erg hoog. De rechtbank moet de maatschappij beschermen." Daarom is volgens haar alleen de hoogst mogelijke straf passend.

  S. was zelf niet bij de uitspraak aanwezig.

  Volledig toerekeningsvatbaar

  Volgens de aanklager maakte de Afghaan zich schuldig aan een terroristisch misdrijf. Een psychische stoornis kon niet worden vastgesteld. Dat maakt dat hij volledig toerekeningsvatbaar is voor wat hij heeft gedaan. S. zei bij een zitting dat hij van plan was om "oneerlijke en wrede mensen" te doden.

  De slachtoffers waren willekeurige voorbijgangers. Zij overleefden de aanval, maar raakten zwaargewond.

  De vrouw van een van de slachtoffers legde deze verklaring af. Zij was elf weken zwanger toen de aanslag werd gepleegd:

  Video afspelen

  00:59

  Vrouw van slachtoffer Jawed S.: 'Ik was getuige van de brute aanval op mijn man'

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  Gewijzigd op 2019-10-15 00:26:00
  handtekeningafbeelding
 • maandag 10 september 2018 @ 00:51
  #6
  reactie op (#5) Vomie

  Goedemorgen, KRITIEK VS op ta late INFO INLICHTINGENDIENSTEN? Desondanks zeer snelle en acurate optreden aanwezige politiemensen die erger wisten te voorkomen. Minister Olongren dan ook terecht verbaasd over deze kritiek...

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Ollongren verbaasd over kritiek VS om aanslag Amsterdam

  VRIJDAG, 15:33

  POLITIEK

  Onderzoek op Amsterdam Centraal na de aanslag van Jawed S. ANP

  Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken is "een beetje verbaasd" over de Amerikaanse kritiek op de informatie-uitwisseling na de aanslag vorige week op station Amsterdam Centraal. De Amerikaanse ambassadeur Hoekstra zei deze week dat Nederlandse inlichtingendiensten niet snel genoeg contact hebben gezocht met hun Amerikaanse collega's.

  Ollongren zei daarover vandaag dat meteen na de aanslag op het station allerlei partijen zijn geïnformeerd. "Omdat de Amerikaanse ambassadeur dit in het openbaar heeft gezegd, vind ik het goed om dat beeld recht te zetten. De informatie die gedeeld moest worden, is gedeeld, ook met de Amerikanen."

  De minister vindt het jammer als het beeld zou zijn ontstaan dat dat niet goed is gegaan. Hoekstra had overigens wel lof voor het snelle optreden van de politie op het station. Ook Ollongren en premier Rutte prijzen de "adequate reactie" van politie en NS-personeel.

  BEKIJK OOK

  Kritiek VS over aanslag op station Amsterdam: informatie kwam te laat

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 06 september 2018 @ 08:37
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Hallo lede goede dag en ik feleciteer de politie Amsterdam ook hoor met hun kortdate optrede! ik woon er zelf ook en we weten nu wel dat we toch goed beschermd worde! nou ik wens u ook hier een goede dag nog!

 • woensdag 05 september 2018 @ 00:36
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE HEEFT SPECIALE OPLEIDING 'SPOTTERS' die op een bepaalde manier de zaak in de gaten houden en ook nu hadden 'SPOTTERS' DE TERREURVERDACHTE al in het vizier door zijn opvallende gedrag. Zij konden dan ook direct ingrijpen en hebben erger nog voorkomen dan de twee Amerikaanse toevallige toeristen die zijn neergestoken, gelukkig buiten levensgevaar.

  Zie en lees dit toelichtende artikel van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Wie draalt en wie is verdwaald? Een spotter ziet het verschil

  GISTEREN, 21:29

  BINNENLAND

  HOLLANDSE HOOGTE

  Jawed S., de man die twee toeristen neerstak op het Centraal Station in Amsterdam, werd heel snel overmeesterd. Dat was mede te danken aan een speciaal opgeleide agent, een zogenoemde spotter, die Jawed S. al had opgemerkt. Wie zijn deze spotters en wat doen ze precies?

  Spotters worden getraind om afwijkend gedrag in grote menigten te signaleren. Op die manier proberen ze overtredingen en misdrijven te voorkomen, dus ook terroristische aanslagen. Geoffrey Rijtslag van de politieacademie traint agenten, maar ook beveiligers, om een goede spotter te worden.

  "We leren collega's omgevingsbewust te worden, een gebied in de context te plaatsen. Wat is de tijd? De locatie? De cultuur? Kortom; wat is normaal? En dan leren we mensen kijken naar wat afwijkt."

  Rijtslag vertelt in de video hieronder waar een spotter nog meer op let:

  Video afspelen

  01:17

  'We zeggen niet meteen: u bent de boef'

  Spotters zijn onder meer te vinden op grote stations en bij grote evenementen, zoals de marathon van Rotterdam, de intocht van Sinterklaas en grote voetbalwedstrijden. Allemaal plekken waar veel mensen door elkaar lopen.

  "Mensen die zich ergens lang ophouden, die zich niet aan de looplijn houden, daar hebben we interesse in. Het is normaal dat mensen doelloos rondlopen, maar ze kunnen daar ook bedoelingen bij hebben. Zoals zwart wedstrijdkaartjes verkopen bij een grote wedstrijd, of drank mee naar binnen smokkelen. Die halen we er wel uit. Net als hooligans met een stadionverbod."

  Aanspreken

  Er wordt niet gericht gezocht naar terroristen. "De spotters maken deel uit van de algehele veiligheid op het station. Ze moeten niet specifiek op zoek naar bijvoorbeeld zakkenrollers of terroristen, anders gaan ze tunnelen. Je ziet uiterlijk geen verschil tussen zulke mensen, het gaat erom of ze zich afwijkend gedragen", verklaart Rijtslag.

  In zo'n geval kan een spotter de bewuste persoon aanspreken. "We zien ze niet als verdachte, we zien ze als persoon en vragen wat ze aan het doen zijn. Als zo iemand dan denkt 'ik ga gewoon weg' dan hebben we gewonnen."

  Jawed S. viel de spotters op Amsterdam Centraal op, omdat hij doelloos rondliep. "Hij keek niet zoals mensen die gewoon hun weg zoeken", vertelt de Amsterdamse hoofdcommissaris Aalbersberg. Hij is trots op zijn agenten die "veel mensenlevens hebben gered".

  Agenten vlak na het steekincident op station Amsterdam CentraalNOS

  De opleiding tot spotter is vijftien jaar geleden ontwikkeld. In die tijd zijn er 15.000 mensen opgeleid. Niet alleen agenten, maar ook anderen die met veiligheid te maken hebben. "De taal die we bij de politie spreken als spotter willen we ook delen met beveiligers van ministeries en evenementen. Het is geen rocket science, het is voor iedereen bruikbaar", vertelt Rijtslag.

  De politie hoopt in de toekomst op steeds meer plekken en evenementen deze speciaal getrainde agenten en beveiligers in te zetten.

  BEKIJK OOK

  Duitse inlichtingendienst getipt dat Jawed S. radicaliseerde

  Verdachte Amsterdam CS kwam naar Nederland om beledigingen islam

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zondag 02 september 2018 @ 00:36
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE AMSTERDAM BEVESTIGD DAT AANSLAG EEN TERREURDAAD WAS van de Afghaan die een Duitse, Europese verblijfsvergunnig had.

  Nederland heeft hiermede dan ook de eerste terreurdaad die ook andere Europese landen al eerder hadden. Het is een geluk bij een ongeluk dat de Amerikaanse slachtoffers (toeristen) niet in levensgevaar zijn en meerdere slachtoffers door het optreden van de politie zijn uitgebleven?

  Zie en lees verder art. van NOS NIEUWS, RTL NIEUWS, AT5 nieuws Twitter (bronnen) 

  Politie: verdachte aanslag Amsterdam CS had terroristisch motief

  GISTEREN, 18:24

  AANGEPAST GISTEREN, 20:13

  BINNENLAND

  ANP

  De 19-jarige Afghaan die gisteren op twee mannen instak op Amsterdam Centraal Station had een terroristisch motief. Dat blijkt volgens de politie uit de eerste verklaringen die de verdachte, Jawed S., heeft afgelegd.

  De politie gaat ervan uit dat hij alleen handelde. De twee mannen uit de Verenigde Staten die gistermiddag zwaargewond raakten bij de aanslag op het Centraal Station in Amsterdam waren willekeurige slachtoffers. De twee liggen nog in het ziekenhuis, maar zijn aanspreekbaar.

  S. heeft een Duitse verblijfsvergunning. Waarom hij de aanslag pleegde in Amsterdam, is niet duidelijk. Het lijkt er niet op dat hij het specifiek op Amerikanen had gemunt, zegt burgemeester Halsema.

  Halsema legt uit waarom er geen extra veiligheidsmaatregelen worden genomen:

  Video afspelen

  01:41

  'Er is gevaar, maar het leven in Amsterdam is ook veilig'

  De Amerikanen stonden te wachten voor een informatiebalie toen de Afghaan plotseling op hen instak. Volgens de politie deed de man dat met een "heel groot mes". Binnen enkele seconden was de politie ter plaatse en schoot de man neer.

  Volgens de politie hadden de slachtoffers net zo goed andere mensen kunnen zijn:

  Video afspelen

  00:51

  'We hebben niet het idee dat hij op zoek was naar Amerikanen'

  De Duitse politie heeft op verzoek van het Openbaar Ministerie het huis van S. in Duitsland doorzocht. Daarbij zijn gegevensdragers, zaken als computers, usb-sticks of smartphones, in beslag genomen. De verdachte wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

  De gemeente Amsterdam, het OM en de politie nemen geen extra veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van de aanslag. "Het kordate optreden van de politie van gisteren laat zien dat Amsterdam voorbereid is op dit soort incidenten", staat in een verklaring.

  Deze laffe daad laat zien hoe belangrijk het is dat we alert zijn en blijven.

  Premier Rutte

  Premier Rutte is in een Facebookbericht ook lovend over het optreden van de politie en NS-personeel. "Deze laffe daad laat zien hoe belangrijk het is dat we alert zijn en blijven", schrijft hij.

  Dick Schoof, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), spreekt van "een verwerpelijke daad, die helaas past in het huidige dreigingsbeeld". Het dreigingsniveau wordt niet verhoogd.

  Burgemeester Halsema benadrukt dat het nog steeds veilig is in Amsterdam. "Wij kunnen omgaan met dit gevaar." Ze noemt het afschuwelijk wat de Amerikanen overkomen is.

  BEKIJK OOK

  Politie schiet persoon neer op Amsterdam Centraal na steekincident, twee gewonden

  Deel dit artikel: 

  1 uur 11 minuten geleden (RTL)

  Dit zegt de politie Amsterdam over terreurverdachte Jawed S.

  Zie oorspronkelijke video in het artikel

  Vanmiddag was het eerste verhoor van verdachte Jawed S. over het steekincident op treinstation Amsterdam Centraal. De politie houdt rekening met een 'terroristisch motief'.

  Halsema: 'Steekpartij CS afschuwelijk, maar hoop dat Amsterdammers doorgaan met hun leven'

  zaterdag 01 september 2018  |  19:22

   Deel

   Burgemeester Femke Halsema heeft geschokt gereageerd op de steekpartij met terroristisch motief op het Centraal Station.

   Dat laat ze vanavond weten aan AT5. 'Wat er gisteren is gebeurd is heel ernstig', zegt Halsema. 'Twee nietsvermoedende reizigers zijn van achteren neergestoken.'

   Lees ook: Verdachte steekpartij CS had terroristisch motief, blijkt uit eerste verklaringen

   'Het is afschuwelijk wat er is gebeurd voor famile, vrienden en bekenden van hen', zegt Halsema. 'Maar ook voor reizigers en mensen die op CS werkten.'

   Al maatregelen genomen
   Halsema staat in nauw contact met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. 'Het dreigingsniveau blijft vier. Dat was op donderdag zo en op zaterdag ook zo. De kans op zulke incidenten is reëel. We hebben al veel zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen.'

   De burgemeester is na de steekpartij op het Centraal Station geweest. 'Ik had een tweeledige indruk. Er was een krachtig optreden van politie en justitie, maar ik heb ook geschrokken personeel gesproken van de Hema en de broodzaak.'

   Tekst gaat verder onder video.

   Doorgaan
   'Ik hoop dat de Amsterdammers gewoon doorgaan met hun leven', stelt Halsema. 'De dreiging blijft hetzelfde. Dat betekent dat het kan gebeuren. Amsterdamse autoriteiten zijn goed voorbereid. Dat blijkt ook uit de reactie gisteren bij het incident. Het blijkt dat we geoefend hebben op dit soort situaties.'

   Lees ook: Bloemist zag steekincident CS: 'Slachtoffer helemaal onder bloed'

   De steekpartij vond gisteren rond het middaguur plaats. De 19-jarige Jawed S. stak in de westtunnel van het station twee Amerikaanse toeristen neer. Vanavond werd bekend dat hij in zijn eerste verklaringen heeft laten weten dat hij een terroristisch motief had.

   S. werd na de steekpartij neergeschoten door de politie en is overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij door agenten werd bewaakt. De verdachte wordt aanstaande maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. 

    

   handtekeningafbeelding
  • zaterdag 01 september 2018 @ 01:08
   #2
   reactie op (#1) herman_dad

   Goedemorgen, STEEKPARTIJ IN CENTRAAL STATION AMSTERDAM vanmorgen, MOGELIJK EEN TERREURDAAD. Twee mensen neergestoken en de dader is neergeschoten door de politie. De politie onderzoekt dit nog, de verdachte is een Afghaan. Meer nieuws zal later wel volgen. Toch, ook hier dus in Nederland kan dit voorkomen.

   Zie en lees verdre art. van NOS-NIEUWS, AT5, Twitter (bronnen)

   Politie houdt ernstig rekening met terroristisch motief bij steekincident Amsterdam CS

   GISTEREN, 21:35

   AANGEPAST GISTEREN, 23:16

   BINNENLAND

   De man die is opgepakt voor het steekincident op Amsterdam Centraal is een 19-jarige Afghaan met een Duitse verblijfsvergunning. Een woordvoerder van de politie zegt tegen de NOS dat er ernstig rekening wordt gehouden met een terroristisch motief.

   Dit zegt de woordvoerder over de zaak:

   Video afspelen

   00:54

   'We houden ernstig rekening met terroristisch motief'

   Uit het eerste onderzoek van de politie blijkt dat de slachtoffers willekeurig werden neergestoken. Beide liggen nog zwaargewond in het ziekenhuis. Ze zijn buiten levensgevaar.

   De man werd bij zijn arrestatie neergeschoten. Hij ligt in het ziekenhuis onder politiebewaking en wordt verhoord. De politie, gemeente en justitie benadrukken in een gezamenlijke verklaring dat op dit moment in het onderzoek alle opties worden opgehouden. In het bericht staat dat er intensief contact is met de Duitse politie over de vermoedelijke dader.

   Minister van Justitie en Veiligheid Grapperhaus laat via Twitter weten op de hoogte te zijn het onderzoek. Hij houdt daarbij contact met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.

   Ferd Grapperhaus

   @ferdgrapperhaus

   Onderzoek naar steekpartij in Amsterdam is in volle gang. Goed contact met lokale driehoek amsterdam en @NCTV_nl. Alle scenario’s worden open gehouden, waaronder een terroristisch motief.

   2 uur geleden

   De man stak in op de slachtoffers toen hij in de westelijke tunnel van het station liep. Toen de man wegliep is hij door de politie neergeschoten en aangehouden. Door het incident werd het treinverkeer rond het station flink ontregeld.

   Burgemeester Halsema heeft na het incident een bezoek gebracht aan Amsterdam Centraal. Ze heeft daar gesproken met medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen en winkelpersoneel op het station. Ze sprak er haar waardering uit voor het snelle optreden van de politie en medewerkers van de NS.

   BEKIJK OOK

   Politie schiet persoon neer op Amsterdam Centraal na steekincident, twee gewonden

   Deel dit artikel: 

   Politie houdt rekening met terroristisch motief steekpartij CS, verdachte is Afghaans

   vrijdag 31 augustus 2018  |  21:33

    Deel

    De politie houdt er rekening mee dat de steekpartij vanmiddag bij CS een terroristisch motief had. Er is een 19-jarige Afghaanse verdachte met een Duitse verblijfsvergunning aangehouden.

    Dat meldt de Amsterdamse driehoek van politie, justitie en gemeente in een gezamelijke verklaring vanavond. De verdachte stak rond het middaguur twee mensen neer. Zij raakten zwaargewond maar zijn buiten levensgevaar. 

    Lees ook: Drie gewonden bij steekincident CS, politie schiet op verdachte

    Agenten hebben de man kort na zijn daad aangehouden. Hierbij is gericht geschoten. De verdachte is niet levensgevaarlijk gewond geraakt aan zijn onderlichaam.

    Terreur
    De vermoedelijke dader verblijft onder politiebewaking in een ziekenhuis en wordt verhoord over zijn motief voor het steekincident. Hierbij wordt ook rekening gehouden met een terroristisch motief. De politie heeft met de Duitse autoriteiten intensief contact over de achtergronden van de verdachte. Een woordvoerder van de politie weet niet of de verdachte een vluchteling is.

    Lees ook: Slachtoffers steekincident Centraal Station zwaargewond

    Uit het eerste onderzoek van de politie blijkt niet dat de slachtoffers bewust of met een duidelijke aanleiding zijn uitgekozen. Na het incident werd een deel van het station afgezet voor onderzoek. Het treinverkeer heeft hier nog de hele dag hinder van ondervonden. De zaak is verder in onderzoek.

    Bezoek Halsema
    Burgemeester Femke Halsema heeft vanmiddag een bezoek gebracht aan het station om met medewerkers van de NS, ondernemers en winkelpersoneel te spreken. 'Burgemeester Halsema leeft mee met de slachtoffers en hun naasten. Ook heeft ze grote waardering voor het snelle en professionele optreden van de politie, openbaar ministerie en de medewerkers van de NS', zo staat te lezen in het persbericht.

    handtekeningafbeelding
   • zaterdag 01 september 2018 @ 01:00
    #1

    Goedemorgen, AGENT DIE INFORMATIE LEKTE NAAR 'GEEN STIJL' ONTSLAGEN. Eeerst dacht men dat er mogelijk wél sprake was van een 'TERREURDAAD', maar daar bleek later geen sprake van te zijn. De foto van de betrokkene werd echter op GeenStijl vertoond en die kon alleen maar afkomstig zijn van politiedossier.  

    Zie en lees verder art. van NU.nl (bron)

    Zaterdag 01 september 2018 

    Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

    Agent ontslagen na lekken informatie over aanrijding Stationsplein Amsterdam

    Foto: ANP

    Gepubliceerd: 31 augustus 2018 11:43 Laatste update: 31 augustus 2018 12:02

    De politie heeft de medewerker ontslagen die informatie lekte naar GeenStijl over de aanrijding op het Stationsplein. Dat meldt de politie aan AT5.

    De agent van eenheid Noord-Holland werd in augustus 2017aangehouden op verdenking van het schenden van het ambtsgeheim. Inmiddels is hij ontslagen. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie laat weten aan AT5 dat nu binnen enkele weken wordt besloten of de medewerker vervolgd wordt.

    In juni 2017 reed een man met zijn auto in op een aantal voetgangers. Meerdere mensen raakten gewond. Meteen ging het gerucht dat het ging om een terroristische daad, maar volgens de politie was daar geen sprake van. Na onderzoek bleek de man suikerziekte te hebben. Hij was onwel geworden achter het stuur.

    GeenStijl plaatste een foto van een politiecomputer op de site, met informatie over de bestuurder. Daar bleek dat het om een Amsterdammer van Marokkaanse afkomst ging. Alleen een politiemedewerker kon die foto genomen hebben, dus werd intern een onderzoek gestart.

    Door: AT5 106 reacties  

    Lees meer over: 

    Amsterdam

    handtekeningafbeelding