1897 keer bekeken

ACHTERVOLGINGEN IN HET VERKEER

 • maandag 08 augustus 2022 @ 00:55
  #38
  reactie op (#37) herman_dad

  Goedemorgen, SPOOKRIJDENDE AUTO CRASHT BIJ ACHTERVOLGING POLITIE. Drie gewonden daarbij.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Reality Photo

  NOS Nieuws•Gisteren, 08:28•Aangepast gisteren, 14:52

  Spookrijdende auto crasht na politieachtervolging op A27 bij Nieuwendijk

  Op de A27 ter hoogte van Nieuwendijk, in Noord-Brabant, is vanochtend een auto gecrasht na een politieachtervolging. Volgens de politie werd er gedurende een deel van die achtervolging spookgereden door de auto.

  De drie personen die in de auto zaten, zijn allemaal aangehouden. Twee van hen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De derde verdachte zit in een politiecel. Het gaat om twee mannen uit het Belgische Schaerbeek en een man uit Bergen op Zoom.

  De politie wilde de auto controleren omdat agenten dachten dat een van de inzittenden mogelijk een wapen bij zich droeg. De bestuurder ging er met hoge snelheid vandoor.

  De toerit van de A27 bij Nieuwendijk werd tijdelijk afgesloten voor onderzoek. Bij het onderzoek van de auto vermoedde de politie dat er mogelijk explosieven in lagen, maar dat bleek niet het geval.

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 14 juni 2022 @ 07:55
  #37
  reactie op (#36) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE GOKT NIET MET ACHTERVOLGING GESTOLEN SNELLE AUTO. "Het is wellicht onnodig te vermelden dat deze sportauto vele malen sneller is dan het gemiddelde politievoertuig", schrijft de politie zelfbewust op Instagram. "Als je niet sneller bent, moet je sluwer zijn!" En dus wachtten de agenten tot de automobilist zelf zou stoppen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 02-08-22 22.00 uur:

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •OPMERKELIJK • GISTEREN, 08:38

  Politie gokt niet op achtervolging om gestolen sportwagen in te nemen

  De in beslag genomen sportauto INSTAGRAM POLITIE LIMBURG

  De politie heeft een gestolen gele sportauto in beslag genomen. Ze zagen de Ferrari F8 rijden in Limburg, maar maakten de afweging om niet meteen te proberen hem tot stoppen te dwingen.

  "Het is wellicht onnodig te vermelden dat deze sportauto vele malen sneller is dan het gemiddelde politievoertuig", schrijft de politie zelfbewust op Instagram. "Als je niet sneller bent, moet je sluwer zijn!" En dus wachtten de agenten tot de automobilist zelf zou stoppen.

  Daarnaast benadrukt de politie dat iedere achtervolging - snelle auto of niet - risico's met zich meebrengt, voor andere weggebruikers en de politie zelf.

  De auto werd uiteindelijk in beslag genomen bij een tankstation. Bij de actie waren ook politiehonden betrokken.

  De Italiaanse sportauto gaat zo snel mogelijk terug naar de eigenaar, schrijft 1Limburg. Het is niet bekend hoelang de agenten de auto hebben moeten volgen.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van 1Limburg.

  Gewijzigd op 2022-08-02 22:32:19
  handtekeningafbeelding
 • zondag 22 mei 2022 @ 00:49
  #36
  reactie op (#35) herman_dad

  Goedemorgen, DODE BIJ ACHTERVOLGING POLITIE EN ZWAAR GEWONDE. EN NOG EEN ACHTERVOLGING die wel in die zin goed afliep voor de inzittenden.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 12:26

  Automobilist (43) dood bij politieachtervolging Emmen, vrouw zwaargewond

  De chaos na de aanrijding die volgde op een politieachtervolging in Emmen PERSBUREAU METER

  Bij een achtervolging door de politie is gisteravond in Emmen een 43-jarige man uit Coevorden om het leven gekomen. Hij botste frontaal op de auto van een 61-jarige vrouw uit Emmen. Zij raakte bij die botsing zwaargewond.

  De achtervolging ontstond iets voor 23.00 uur, toen de politie bij het dorpje Erm een automobilist wilde controleren vanwege opvallend rijgedrag, meldt RTV Drenthe. Hoewel hem meermalen werd gemaand om te stoppen, reed de automobilist uit Coevorden door, waarop de politie de achtervolging inzette.

  Eenmaal in Emmen zette een agent zijn auto dwars om hem te blokkeren, maar de man keerde om en reed snel de tegenovergestelde richting in. Daarbij botste hij vrijwel meteen op de tegemoetkomende auto met de 61-jarige vrouw uit Emmen.

  De achtervolgde Coevordenaar overleed ter plaatse. De vrouw werd door de brandweer uit de auto gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe het nu met haar is, is onbekend.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van RTV Drenthe.

  Gewijzigd op 2022-05-22 00:50:26
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 16 april 2022 @ 00:49
  #35

  Goedemorgen, VROUW HELPT POLITIE BIJ ACHTERVOLGING EN ZET EIGEN AUTO DWARS OP DE WEG zodat vluchtende niet meer verder kon en kon worden gearresteerd....

  Ondanks de goede afloop wil de politie mensen waarschuwen om voorzichtig te blijven. "Het is hartverwarmend als burgers willen helpen, maar het is niet zonder gevaar."

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 14:05

  Vrouw helpt politie en verspert weg voor vluchtende automobilist

  De vrouw gooide haar auto voor die van een vluchtende man. MARC RADEMAKERS (EINDHOVEN)

  Een vrouw heeft gisteren in Eindhoven met haar auto de weg geblokkeerd voor een man die werd achtervolgd door de politie.

  De vrouw was onderweg naar een afspraak in het ziekenhuis, toen ze een auto met hoge snelheid zag rijden die achtervolgd werd door politieauto's.

  "Ik kon op dat moment twee dingen doen: maken dat ik wegkom of de weg blokkeren zodat de bestuurder er niet meer door kon", vertelt ze tegen Omroep Brabant. "Ik koos zonder te twijfelen voor het laatste."

  Een woordvoerder van de politie Oost-Brabant bevestigt het verhaal van de vrouw. "Ze had haar auto zo gepositioneerd dat de verdachte niet meer weg kon. De man raakte daarbij meerdere politieauto's en de auto van de vrouw."

  De vrouw, die niet met haar volledige naam in de media genoemd wil worden: "Ik zat in de auto en voelde dat de man met zijn bumper tegen mijn auto aankwam en gas bleef geven. Ik durfde geen oogcontact met hem te maken. Ik was bang dat het een crimineel was die mijn gezicht zou onthouden of ineens zou gaan schieten."

  Gevaarlijke capriolen

  De verwarde man haalde volgens de politie gevaarlijke capriolen uit voor zijn aanhouding. "Hij negeerde ons stopteken en reed meerdere keren door rood."

  Ondanks de goede afloop wil de politie mensen waarschuwen om voorzichtig te blijven. "Het is hartverwarmend als burgers willen helpen, maar het is niet zonder gevaar."

  De vrouw heeft wat pijn aan haar nek en rug, maar heeft geen spijt van haar actie. "Het had veel erger kunnen aflopen. Als hij met hoge snelheid door was gereden, was hij uitgekomen bij een druk kruispunt waar veel voetgangers liepen."

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zondag 03 april 2022 @ 07:59
  #34

  Goedemorgen, een GROTE ACHTERVOLGING EN ONDERZOEK OP A27 BIJ UTRECHT, is hiermede op zijn minst een criminele daad of zelfs terroristische daad voorkomen??? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 08:37 • AANGEPAST GISTEREN, 12:54

  Man opgepakt na achtervolging op A27 bij Utrecht, anderen nog op de vlucht

  De auto van de verdachte KOEN LAUREIJ FOTOGRAFIE & MEDIA

  Op de snelweg A27 ter hoogte van Utrecht is na een achtervolging een man opgepakt die een explosief in zijn auto bleek te hebben. Waar het explosief voor bedoeld was en waar de man van verdacht wordt, is onduidelijk. De snelweg is de hele ochtend dicht geweest in de richting van Hilversum.

  Bij de achtervolging werd onder meer een politiehelikopter ingezet en zijn ook ook waarschuwingsschoten gelost.

  Bij Utrecht, ter hoogte van Amelisweerd, stopte de auto en sprongen er meerdere verdachten uit. Agenten zochten met zaklampen en speurhonden in de berm en wisten een van de mannen te vinden en te arresteren. De andere verdachten zijn nog niet gevonden. Hoeveel mensen er nog op de vlucht zijn, is niet duidelijk.

  Een verdachte werd opgepakt door de politie KOEN LAUREIJ FOTOGRAFIE & MEDIA

  Uit de Audi waar de verdachten in zaten, haalden agenten gedurende het onderzoek enkele koevoeten en een sloophamer. Ook zijn er twee sporttassen in gevonden, waar een bundel kabels in zat met een zwart pakketje aan het uiteinde.

  De Explosieven Opruimingsdienst Defensie deed onderzoek naar het pakket en bevestigt dat het ging om een explosief. Dat is daarna afgevoerd.

  Op beelden is te zien hoe de Explosieven Opruimingsdienst wordt ingezet bij het politieonderzoek:

  0:43 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Explosieven Opruimingsdienst ingezet bij politieonderzoek A27

  Tussen knooppunt Lunetten en knooppunt Rijnsweerd waren vannacht en vanochtend veel politieagenten aanwezig. De A27 werd rond 06.00 uur afgesloten en werd rond 12.30 uur weer vrijgegeven.

   

  De EOD vond in een van de tassen in de auto een bundel kabels met een zwart pakketje aan het uiteinde KOEN LAUREIJ FOTOGRAFIE & MEDIA

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zondag 06 maart 2022 @ 07:06
  #33
  reactie op (#32) herman_dad

  Goedemorgen, en nu weer een 15 jarig MEISJE, CRASHT BIJ POLITIEACHTERVOLGING... Wachten op het volgende in incident dan maar dat jongeren een auto pakken van de ouders en...?  

  En nog weer andere automobilist bij een kennelijk 'gewoon 'ongeval rijdt huis binnen,,,,,

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 26 februari 2022 @ 01:03
  #32
  reactie op (#29) herman_dad

  Goedemorgen, en weer een 15 jarige JONGEN, JOYRIDER, SLAAT OVER DE KOP BIJ POLITIEACHTERVOLGING... Ook dit kwam vroeger wel eens voor maar de laatste tijd ook weer???  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 11:33

  Jongen (15) crasht met auto tijdens politieachtervolging

  De auto waarin de 15-jarige bestuurder reed, sloeg over de kop PERSBUREU MAROFER

  Een 15-jarige jongen is vannacht over de kop geslagen met de auto waarin hij reed. Hij werd in Den Haag achtervolgd door de politie. De jongen raakte bij de crash niet gewond.

  "We wilden de auto ter controle laten stoppen", zegt een politiewoordvoerder tegen Omroep West. "Dat was omdat er een licht kapot was en er te hard werd gereden." De jongen negeerde het stopteken en ging ervandoor.

  Op de Hengelolaan reed hij tegen een boom. Vervolgens sloeg de auto over de kop. De jongen, die vanzelfsprekend zonder rijbewijs reed, is onderzocht door ambulancepersoneel en aangehouden door de politie. Nadat zijn ouders waren ingelicht, mocht de jongen de nacht thuis doorbrengen. Hij wordt vandaag verhoord.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 12 februari 2022 @ 07:47
  #31
  reactie op (#30) herman_dad

  Goedemorgen, NU WEER IN LIMBURG ACHTERVOLGING WAARBIJ 2 POLITIEAUTO'S ZIJN BESCHADIGD. Niemand gewond, behalve dan de achtervolgde bestuurder die is gewond aangehouden later...  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 05:37

  Twee politieauto's beschadigd bij achtervolging in Limburg

  De fdsfds KEISTADNIEUWS

  In Eijsden in Zuid-Limburg is vannacht een automobilist opgepakt na een achtervolging waarbij twee politieauto's beschadigd raakten. Niemand raakte gewond.

  De auto, met Frans kenteken, reed in zuidelijke richting over de A2 en viel agenten op door het rijgedrag. Toen ze de auto wilden controleren, ging de bestuurder er vol gas vandoor. Er ontstond een achtervolging.

  Bij Eijsden ging de verdachte van de snelweg af. Even verderop kwam hij met zijn auto in botsing met een politiewagen. Uiteindelijk konden agenten in een andere auto de man elders in Eijsden klemrijden. Ook daarbij raakte een dienstauto beschadigd.

  De man bleek niet gewond te zijn geraakt. Hij is aangehouden op verdenking van poging tot doodslag en poging tot zware mishandeling. Waarom de man op de vlucht sloeg is onduidelijk.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 27 oktober 2021 @ 00:44
  #30
  reactie op (#29) herman_dad

  Goedemorgen, GROTE LANGDURIGE EN GEVAARLIJKE ACHTERVOLGING VAN DEN HAAG NAAR MAARSEN (Utr) waar de automobilist pas kon worden aangehouden...... Mogelijk probeerde de bestuurder te ontkomen vanwege HOEVEELHEID ILLEGAAL VUURWERK in zijn auto...

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  OS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 00:08 • AANGEPAST VANDAAG, 00:28

  Bestuurder opgepakt in Maarsen na achtervolging van tientallen kilometers

  Agenten doorzochten de auto nadat de bestuurder was aangehouden KOEN LAUREIJ

  Na een achtervolging van Den Haag naar Maarssen is het de politie gelukt om een auto die gevaarlijk reed te laten stoppen. Bij de actie waren volgens getuigen zeker vijftien politieauto's en een politiehelikopter betrokken.

  De politie meldt dat de bestuurder in Den Haag opviel door "zeer gevaarlijk rijgedrag". Volgens lokale media probeerde de automobilist aan de politie te ontkomen door met snelheden tot 190 kilometer per uur over de A12 naar Utrecht te rijden, een afstand van tientallen kilometers. Daarna zou hij de ring van Utrecht zijn opgereden.

  In een woonwijk in Maarssen lukte het om de auto te laten stoppen. De 29-jarige bestuurder is opgepakt.

  Illegaal vuurwerk

  Lokale media meldden dat de politie in de auto illegaal vuurwerk vonden. Het zou gaan om het knalvuurwerk Cobra6. Tijdens de achtervolging heeft de verdachte mogelijk ook iets uit het autoraam gegooid.

  De politie was volgens lokale media nog lang bezig met onderzoek in en rond de auto.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 21 oktober 2021 @ 09:08
  #29
  reactie op (#28) herman_dad

  Goedemorgen, 15 jarige aangehouden BIJ ACHTERVOLGING DOOR DE POLITIE EN AANRIJDING, BEWUST INRIJDEN OP POLITIEAUTO..... EN: Hij had drie passagiers in zijn auto. Dat waren kinderen van 12, 14 en 15 jaar. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 02:25

  Automobilist (15) rijdt in op stilstaande politieauto

  In Dordrecht is de afgelopen avond een jongen van 15 opgepakt omdat hij in een auto met hoge snelheid op een politiewagen inreed. Dat gebeurde bij een achtervolging, meldt de politie op Facebook.

  Agenten zagen de auto rond 20.45 uur hard rijden op de Merwedestraat. Toen de bestuurder een stopteken negeerde, ontstond een achtervolging. Tijdens deze achtervolging reed de auto tegen een stilstaande politieauto waarin op dat moment agenten zaten.

  Later wist de politie de auto tot stoppen te dwingen. De bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben, maar de reden daarvoor was logisch: hij was nog maar 15. Hij had drie passagiers in zijn auto. Dat waren kinderen van 12, 14 en 15 jaar.

  De jongen is aangehouden voor joyriding en voor poging tot doodslag. De politie heeft niet bekendgemaakt hoe het met de agenten is die in de aangereden auto zaten.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding