1916 keer bekeken

ACHTERVOLGINGEN IN HET VERKEER

 • zondag 29 december 2019 @ 00:14
  #18
  reactie op (#17) herman_dad

  Goedemorgen, ACHTERVOLGINGEN AAN DE ORDE VAN DE DAG. POLITIE LOST SCHOTEN BIJ DE POGING TOT AANHOUDING VAN DE ACHTERVOLGDE AUTO. Ook een helicopter werd ingezet. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 15:35

  Politie lost schoten bij aanhouding snelheidsduivel Berkel-Enschot.

  De auto van de hardrijder wordt weg getakeld OMROEP BRABANT

   Met de nodige moeite heeft de Brabantse politie vanmiddag een automobilist aangehouden die met hoge snelheid tussen Tilburg en Berkel-Enschot reed.

   De politie zette onder meer een helikopter in om de man te achterhalen en loste waarschuwingsschoten toen de bestuurder ervandoor dreigde te gaan.

   Onverminderde snelheid

   "De man reed 180 tot 200 kilometer per uur", zegt een politiewoordvoerster bij Omroep Brabant. De rijstijl van de bestuurder viel al op in Tilburg, vanwaar hij met hoge snelheid in de richting van Kaatsheuvel reed. Daar negeerde hij een stopteken van de politie en jakkerde hij over een binnenweg verder in de richting van Berkel-Enschot. Ter plaatse gelden maximumsnelheden van 50, 60 en 80 kilometer per uur.

   De politie zette niet alleen met auto's maar ook vanuit de lucht de achtervolging in. "Een helikopter was toevallig in de buurt", zegt de woordvoerster. Op de Hoolstraat in Berkel-Enschot kon de snelheidsduivel tot stilstand worden gebracht.

   Waarschuwingsschoten
   De bestuurder stapte uit en probeerde weg te rennen, waarop agenten waarschuwingsschoten losten. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij bleek ook een grote hoeveelheid contant geld bij zich te hebben. Volgens de woordvoerster wordt nader onderzoek naar de man ingesteld.

   Deel dit artikel:

   Dit is een artikel van  Omroep Brabant

   handtekeningafbeelding
  • vrijdag 27 december 2019 @ 00:15
   #17
   reactie op (#16) herman_dad

   Goedemorgen, WILDE ACHTERVOLGING IN TIEL NA AUTODIEFSTAL, één persoon aangehouden en nog een andere voortvluchtig.

   Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

   NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND • VANDAAG, 09:58 • AANGEPAST VANDAAG, 12:19

   Wilde achtervolging in Tiel na autodiefstal

   PERSBUREAU HEITINK

    Wildwesttaferelen vannacht in Tiel. De politie wachtte op de A15 bij afslag Kesteren een mogelijke autodief op, maar die ging er na een stopteken als een dolle vandoor.

    Dat leidde tot een wilde achtervolging door woonwijken van Tiel, waarbij de gestolen auto met hoge snelheid over drempels vloog en onderdelen verloor. Het voertuig kwam tot stilstand nadat het over een te hoge drempel was geklapt en in brand was gevlogen.

    De bestuurder en een inzittende namen de benen. Een van hen, een 18-jarige man uit Rheden, kon al snel worden aangehouden. De tweede is nog voortvluchtig, zegt de politie.

    Deel dit artikel:

    Dit is een artikel van Omroep GLD

    handtekeningafbeelding
   • dinsdag 12 november 2019 @ 00:15
    #16
    reactie op (#15) herman_dad

    Goedemorgen, 100 uur TAAKSTRAF VOOR AGENT die bij achtervolging scooterrijder de snelheid VERKEERD INSCHATTE EN ONGEVAL VEROORZAAKTE DAARDOOR. Waardoor de scooterrijder zwaar gewond raakte.  

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Reklame voor een goed doel: 

    https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

    ====================================================================

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

    NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 17:32

    100 uur taakstraf voor agent die verkeersongeluk veroorzaakte

    Een politieagent uit Den Bosch is door de rechtbank veroordeeld tot een taakstraf van 100 uur wegens het veroorzaken van een verkeersongeluk. Daarbij raakte een scooterrijder ernstig gewond. De agent krijgt ook een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden.

    De 29-jarige agent wilde in mei vorig jaar in de ochtend een scooterrijder aanhouden die te hard reed. Die weigerde te stoppen, ondanks meerdere stoptekens en signalen.

    De agent blokkeerde vervolgens met zijn auto het fietspad. De bestuurder van de scooter botste er tegenaan en liep daarbij breuken op in zijn bovenbeen en gezicht. Bij een van de operaties die volgden op de botsing liep het slachtoffer ook hersenvliesontsteking op.

    Inschattingsfout

    De agent zei zelf dat hij de afstand tot de scooterrijder verkeerd had ingeschat. Daardoor had het slachtoffer geen tijd om af te remmen of de wagen te ontwijken.

    De rechtbank hield er rekening mee dat de agent met de beste bedoelingen heeft gehandeld. Desondanks oordeelde de rechter dat zijn "levensgevaarlijke rijgedrag" niet opwoog tegen de relatief lichte verkeersovertreding van de scooterrijder.

    Deel dit artikel:

    handtekeningafbeelding
   • dinsdag 08 oktober 2019 @ 00:13
    #15
    reactie op (#14) herman_dad

    Goedemorgen, POLITIE RIJDT WEGPIRAAT KLEM DIE MEER DAN 100 KM/UUR TE HARD REED... IN de bebouwde kom ook nog...  

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

    NOS NIEUWS • REGIO • VANDAAG, 13:42

    Politie rijdt wegpiraat klem die meer dan 100 km/u te hard reed.

    NOS

    De politie heeft vannacht in Prinsenbeek een wegpiraat van de weg gehaald. De 44-jarige automobilist uit Breda reed onder meer ruim honderd kilometer per uur te hard in de bebouwde kom.

    Agenten zagen de man rond 01.30 uur rijden in Breda. Ze zetten de achtervolging in en constateerden dat hij veel te hard door de stad reed.

    Toen ze hem aan de kant wilden zetten en een stopteken gaven, ging de man er met hoge snelheid vandoor in de richting van Prinsenbeek en Etten-Leur. Onderweg reed hij linksom over een rotonde. OP een weg waar je 30 mag, reed hij meer dan 130 kilometer per uur.

    In Prinsenbeek reed de man zich klem op een rotonde die door de politie was geblokkeerd. Hij is aangehouden en zijn rijbewijs en auto zijn in beslag genomen. Het is niet duidelijk waarom de man ervandoor ging, schrijftOmroep Brabant.

    Deel dit artikel:

    Dit is een artikel van Omroep Brabant.

    handtekeningafbeelding
   • zaterdag 10 augustus 2019 @ 00:26
    #14
    reactie op (#13) herman_dad

    Goedemorgen, LEVENSGEVAARLIJKE ACHTERVOLGING WEER van 19 JARIGE ONDER INVLOED DRUGS. Dit was de 2e maal al dat hij voor hetzelfde delict, zelfs zijn rijbewijs al kwijt was. Een wonder dat er geen ernstige ongevallen zijn gebeurd. 

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    19-jarige vlucht met 200 kilometer per uur voor de politie.

     VANDAAG, 11:19

    REGIO

    De politie heeft deze week een 19-jarige man uit Edam aangehouden die er met bijna 200 kilometer per uur vandoor was gegaan bij een controle. Dinsdagavond rond 23.30 uur gaven agenten in Edam een stopteken aan de bestuurder van een grijze Audi. In plaats van te stoppen gaf de man gas.

    Tijdens de vlucht haalde hij enkele auto's in en reed hij tegen het verkeer in over een rotonde. In het nabijgelegen Oosthuizen zette hij ook nog de verlichting van zijn auto uit terwijl hij verder reed. De politie klokte zijn snelheid op 196 kilometer per uur, terwijl de toegestane maximale snelheid daar 80 is.

    Geen rijbewijs

    Uiteindelijk werd de man een dorpje verder aangehouden. Een getuige wees de politie op een geparkeerde auto op een doodlopende weg in Etersheim. Daar vond de politie de bestuurder, schrijft NH Nieuws.

    De man werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd bloed afgenomen, omdat de politie vermoedde dat hij onder invloed was van drugs.

    De jongen had al geen rijbewijs meer. Dat was vorige maand ingenomen toen hij onder de invloed van cannabis met 178 kilometer per uur over een provinciale weg reed.

    Deel dit artikel: 

    Dit is een artikel van RTV Noord Holland

    handtekeningafbeelding
   • maandag 22 juli 2019 @ 00:14
    #13
    reactie op (#12) herman_dad

    Goedemorgen, MOTORRIJDER IN ROTTERDAM VERONGELUKT NA ACHTERVOLGING.

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

    Motorrijder verongelukt in Rotterdam bij achtervolging politie

    MEDIATV.NL

    VANDAAG, 14:00

    REGIO

    Een 25-jarige motorrijder uit Ridderkerk is vanochtend in Rotterdam om het leven gekomen bij een achtervolging door de politie.

    De politie volgde twee motorrijders die met hoge snelheid over de Laan op Zuid reden. Een van hen botste achter op een lijnbus en kwam daarbij om het leven.

    De ander viel met zijn motor en raakte lichtgewond. Na een korte achtervolging te voet hielden agenten hem aan, meldt RTV Rijnmond.

    De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk. Een woordvoerder kon niet zeggen waarom de twee werden achtervolgd.

    Deel dit artikel: 

    Dit is een artikel van RTV Rijnmond

    handtekeningafbeelding
   • zondag 16 juni 2019 @ 00:23
    #12
    reactie op (#11) herman_dad

    Goedemorgen, INBREKER NA LANGE ACHTERVOLGING GEPAKT. Dit noemen we dan de 'lange arm der wet', al is de boef nog zo snel, de politie pakt hem wel'? Maar gelukkig liep hij tegen de lamp, van een lantaarnpaal dat wel.... 

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    Inbreker gepakt na lange politie-achtervolging.

     VANDAAG, 12:15

    BINNENLAND

    Na een wilde achtervolging van Amersfoort naar Amsterdam heeft de politie afgelopen nacht een inbreker opgepakt.

    Rond 00.30 uur werd een inbraak gepleegd in Amersfoort-Vathorst. Een getuige zag daarna een auto wegrijden en gaf het signalement ervan door aan de politie.

    Een surveillerende agent signaleerde de inbreker en ging achter hem aan. De man weigerde te stoppen en er ontstond een lange achtervolging over de A1, A27, A12 en de A2.

    Uiteindelijk botste de 46-jarige inbreker in zijn woonplaats Amsterdam tegen een paal. Hij kon daarna worden aangehouden en meegenomen naar het bureau.

    Deel dit artikel: 

     

    handtekeningafbeelding
   • zaterdag 18 mei 2019 @ 00:17
    #11
    reactie op (#10) herman_dad

    Goedemorgen, BIJZONDER, AUTO OP AUTOMATISCHE PILOOT (TESLA) RIJDT DOOR MET SLAPENDE BESTUURDER... die zijn handen aan het stuur hield, daarom reageerde de auto niet op het beveiligingssysteem, anders had deze 'zichzelf geparkeerd'. Achtervolgende politieauto wist de (dronken) bestuurder te wekken met de sirene... ook dat nog eigenlijk.   

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

    Politie wekt beschonken Tesla-bestuurder op A27 met sirene

     VANDAAG, 17:09

    REGIO

    Een aangeschoten en slapende automobilist is vannacht van de A27 geplukt in zijn rijdende Tesla. Die bleef maar doorrijden omdat de auto op automatische piloot stond.

    Agenten zagen de Tesla rond middernacht rijden. Het viel op dat de auto op een rustige snelweg, waar 130 kilometer per uur is toegestaan, achter een vrachtwagen bleef hangen. De politie vertrouwde de situatie niet en wilde de automobilist staande houden.

    De agenten gingen voor de Tesla rijden, gaven de bestuurder een stopteken en namen de eerste afslag. De bestuurder volgde niet. In plaats daarvan trok de Tesla automatisch weer op omdat de politieauto voor hem uit was.

    Veiligheidssysteem reageerde niet

    De agenten wisten toen zeker dat de bestuurder lag te slapen, schrijft de politie op Instagram. Ze wisten de 50-jarige man uit Meppel te wekken door de sirene aan te zetten. Hij bleek flink gedronken te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen, schrijft RTV Utrecht.

    Als de automatische piloot is ingeschakeld, rijdt de auto zelfstandig en versnelt en vertraagt zo nodig. De bestuurder blijft wel verantwoordelijk. Doordat de man in zijn slaap de hele tijd zijn handen aan het stuur heeft gehouden, reageerde het veiligheidssysteem niet. Als dat wel gebeurt, parkeert de auto zichzelf en gaat er een alarm in de Tesla af.

    Deel dit artikel: 

    Dit is een artikel van RTV Utrecht

    handtekeningafbeelding
   • donderdag 16 mei 2019 @ 00:32
    #10
    reactie op (#9) herman_dad

    Goedemorgen, weer WAARSCHUWINGSSCHOTEN BIJ ACHTERVOLGING GESTOLEN VRACHTAUTO ditmaal. NOG 6 VERDACHTEN SPOORLOOS, de chauffeur wel aangehouden.

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)   

    Nog zes verdachten spoorloos na schoten politie op A67

     VANDAAG, 12:34

    BINNENLAND

    De vrachtwagenchauffeur die vanochtend op de A67 in Noord-Brabant is aangehouden na een achtervolging, is vermoedelijk betrokken bij ladingdiefstal. In zijn gestolen truck lagen spullen die op een parkeerplaats langs de A67 waren meegenomen uit een andere vrachtwagen.

    Agenten hebben nog gezocht naar de bijrijder van de gestolen truck, maar zonder resultaat. Ook de vijf inzittenden van een personenauto zijn nog niet gevonden. Zij zijn vermoedelijk ook betrokken bij de diefstal.

    De achtervolging begon bij het Brabantse Liessel, nadat de chauffeur een stopteken negeerde. Ter hoogte van Veldhoven sprongen de bestuurder en de bijrijder uit de truck. Een van de twee stak de snelweg over. Hierbij loste de politie een waarschuwingsschot.

    De vrachtwagenchauffeur, een 46-jarige man uit Albanië, kon worden aangehouden. Een agent heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag, omdat de trucker probeerde een politieauto te rammen.

    BEKIJK OOK

    Politie lost waarschuwingsschoten op A67, verdachten op de vlucht

    Deel dit artikel: 

    handtekeningafbeelding
   • zaterdag 11 mei 2019 @ 00:12
    #9
    reactie op (#8) herman_dad

    Goedemorgen, POLITIEAUTO OVER DE KOP TIJDENS ACHTERVOLGING in Limburg. Eén politieman is daarbij gewond geraakt. 

    Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

    Politiewagen eindigt bij achtervolging in Oirsbeek op de kop

     VANDAAG, 16:52

    REGIO

    In Zuid-Limburg is een politieauto op de kop terecht gekomen tijdens een achtervolging. Een agent raakte daarbij gewond aan zijn hoofd.

    De politie achtervolgde vanmiddag in Oirsbeek een auto die vermoedelijk rondreed met gestolen kentekenplaten. Tijdens de achtervolging moest de agent waarschijnlijk uitwijken voor een tegenligger, waarna de politiewagen op de kop belandde. De auto's hebben elkaar nog geschampt, schrijft 1Limburg.

    De gewonde agent kon zelf uit de auto klimmen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De achtervolgde automobilist wist te ontkomen.

    Deel dit artikel: 

    Dit is een artikel van L1

    handtekeningafbeelding