1521 keer bekeken

ACHTERVOLGINGEN IN HET VERKEER

 • donderdag 16 mei 2019 @ 00:32
  #10
  reactie op (#9) herman_dad

  Goedemorgen, weer WAARSCHUWINGSSCHOTEN BIJ ACHTERVOLGING GESTOLEN VRACHTAUTO ditmaal. NOG 6 VERDACHTEN SPOORLOOS, de chauffeur wel aangehouden.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)   

  Nog zes verdachten spoorloos na schoten politie op A67

   VANDAAG, 12:34

  BINNENLAND

  De vrachtwagenchauffeur die vanochtend op de A67 in Noord-Brabant is aangehouden na een achtervolging, is vermoedelijk betrokken bij ladingdiefstal. In zijn gestolen truck lagen spullen die op een parkeerplaats langs de A67 waren meegenomen uit een andere vrachtwagen.

  Agenten hebben nog gezocht naar de bijrijder van de gestolen truck, maar zonder resultaat. Ook de vijf inzittenden van een personenauto zijn nog niet gevonden. Zij zijn vermoedelijk ook betrokken bij de diefstal.

  De achtervolging begon bij het Brabantse Liessel, nadat de chauffeur een stopteken negeerde. Ter hoogte van Veldhoven sprongen de bestuurder en de bijrijder uit de truck. Een van de twee stak de snelweg over. Hierbij loste de politie een waarschuwingsschot.

  De vrachtwagenchauffeur, een 46-jarige man uit Albanië, kon worden aangehouden. Een agent heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag, omdat de trucker probeerde een politieauto te rammen.

  BEKIJK OOK

  Politie lost waarschuwingsschoten op A67, verdachten op de vlucht

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 11 mei 2019 @ 00:12
  #9
  reactie op (#8) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIEAUTO OVER DE KOP TIJDENS ACHTERVOLGING in Limburg. Eén politieman is daarbij gewond geraakt. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politiewagen eindigt bij achtervolging in Oirsbeek op de kop

   VANDAAG, 16:52

  REGIO

  In Zuid-Limburg is een politieauto op de kop terecht gekomen tijdens een achtervolging. Een agent raakte daarbij gewond aan zijn hoofd.

  De politie achtervolgde vanmiddag in Oirsbeek een auto die vermoedelijk rondreed met gestolen kentekenplaten. Tijdens de achtervolging moest de agent waarschijnlijk uitwijken voor een tegenligger, waarna de politiewagen op de kop belandde. De auto's hebben elkaar nog geschampt, schrijft 1Limburg.

  De gewonde agent kon zelf uit de auto klimmen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De achtervolgde automobilist wist te ontkomen.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van L1

  handtekeningafbeelding
 • maandag 29 april 2019 @ 00:19
  #8
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, NU IN MAASTRICHT WEER EEN AGENT AANGEREDEN BIJ ACHTERVOLGING van automobilist die wegreed na een alcoholcontrole. De aangereden politieman raakte gewond daarbij. De zoveelste...ook dit lijkt meer en meer toe te nemen?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Agent in Maastricht aangereden bij achtervolging na alcoholcontrole

   VANDAAG, 07:31 AANGEPAST VANDAAG, 13:26

  BINNENLAND

  In Maastricht is vannacht een politieman gewond geraakt toen hij werd aangereden door een vluchtende bestuurder. De politie wilde hem rond 03.45 uur controleren bij een plein in het centrum van Maastricht, maar de man stapte in zijn auto en ging ervandoor. Vervolgens begon een achtervolging door de stad.

  Bij het stoppen van de verdachte, een paar kilometer verderop, werd een agent omver gereden. Uiteindelijk zijn er waarschuwingsschoten gelost om de verdachte zijn vluchtpoging te laten staken.

  De gewonde agent is naar een ziekenhuis gebracht, maar is inmiddels weer thuis. Hij heeft onder meer kneuzingen aan zijn ribben en heup opgelopen.

  De 31-jarige verdachte zit nog vast en weigert alle medewerking. Hij wordt aangeklaagd voor onder meer poging tot doodslag. Ook het weigeren van een alcohol- en drugstest wordt hem ten laste gelegd.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 23 april 2019 @ 00:20
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, ACHTERVOLGDE AUTO OP A1 VLIEGT IN BRAND BIJ CRASH VLUCHTPOGING. Drie inzittenden blijven ongedeerd, wel is één van hen, een vrouw aangehouden. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Auto vliegt in brand en crasht bij vluchtpoging voor politie

   VANDAAG, 13:08

  REGIO

  Een auto is vannacht op de A1 in brand gevlogen toen de bestuurder op de vlucht sloeg voor de politie. Op een afrit bij Baarn crashte de auto. Een van de inzittenden, een vrouw, is aangehouden.

  Agenten uit Amsterdam zagen de auto op de A1 slingeren en gaven een stopteken. De bestuurder negeerde dat en ging er met hoge snelheid vandoor.

  De politie zette de achtervolging in, waarbij snelheden van 250 kilometer per uur werden bereikt. De bestuurder wist de agenten van zich af te schudden. Maar bij Baarn crashte de auto. De drie inzittenden raakten niet gewond. Ze konden op tijd uit de auto komen voor die in vlammen opging. Het is niet duidelijk of de vrouw die is aangehouden de bestuurder was.

  Een ooggetuige zag de brandende auto vannacht voorbij komen op de snelweg. Hij zei tegen NH Nieuws dat de auto ook onderdelen verloor tijdens de rit.

   NH Nieuws @NHNieuws

  VIDEO: Brandende auto scheurt met 250 km/u over A1 https://t.co/MbU68EUVXa

  12 uur geleden

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 12 april 2019 @ 00:26
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, GROTE ACHTERVOLGING DOOR DUITSE EN NEDERLANDSE POLITIE EINDIGT IN BEEK. Goede samenwerking over de grens heen, wel zijn er diverse Duitse en Nederlandse politiewagens beschadigd bij het o.a. klemrijden.  

  Zie en lees verder bericht van 'De Gelderlander', Twitter (bron)

  Zie video in oorspronkelijke artikel. 

  Overvallers vluchten Achterhoek in; heftige achtervolging eindigt in Beek

  VIDEOBEEK - Na een lange achtervolging in Duitsland en daarna in de Achterhoek heeft de politie woensdagochtend twee mensen aangehouden. De twee zouden in Duitsland een tankstation hebben overvallen en sloegen daarna op de vlucht. Omdat de vluchters niet wilde stoppen heeft de politie enkele waarschuwingsschoten gelost.

  Redactie De Gelderlander 10 apr. 2019 Laatste update:11:21 

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 08 maart 2019 @ 00:24
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, GROTE ACHTERVOLGING IN DE GRENSSTREEK NL-BELGIE, POLITIEDIENSTEN VAN BEIDE LANDEN deden er aan mee. Vijf politiemensen zijn gewond geraakt en zeker drie politieauto's beschadigd, 2 'totall los'.... wildwest dus bij Weert, Nederlands Limburg en dat voor een man die drugs had gebruikt. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Agenten gewond na achtervolging bij Weert

  VANDAAG, 08:45

  BINNENLANDREGIO

  TRACK'88

  Bij een achtervolging rond de Nederlands-Belgische grens bij Weert zijn vijf agenten gewond geraakt. Een dertiger uit het Belgische Peer is opgepakt.

  De man werd gistermiddag bij een verkeerscontrole bij het stadje Bree betrapt met een vals kenteken. Daarop duwde hij het gaspedaal van zijn BMW in en vluchtte richting de Nederlandse grens.

  Hij reed daarbij op een gegeven moment 190 kilometer per uur en de politie had grote moeite om hem te achtervolgen:

  Video afspelen

  00:36

  Politieachtervolging eindigt tegen lantaarnpaal

  Volgens de regionale omroep 1Limburg ramde de man twee politieauto's en reed hij dwars door een wegblokkade heen.

  Er ontstonden bij de achtervolging drie ongelukken, meldt de Belgische politie. Drie auto's van de politie raakten daarbij beschadigd, twee zijn mogelijk total loss. De man reed Nederland in, keerde om en werd uiteindelijk in het dorp Bocholt opgepakt. Hij had drugs gebruikt.

  Deel dit artikel: 

   

  handtekeningafbeelding
 • maandag 04 maart 2019 @ 00:26
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIEAUTO BELANDT IN GREPPEL NA ACHTERVOLGING. Overigens was met de auto of de bestuurder die 'verdacht leek' later niets aan de hand. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)    

  Politieauto belandt in greppel na korte achtervolging

  VANDAAG, 00:43

  REGIO

  De politieauto in de greppel SQ VISION

  In Veldhoven is gisteravond een politieauto in een greppel terechtgekomen. Dit gebeurde tijdens een korte achtervolging.

  In de auto zaten twee agenten. Zij reden achter een auto aan die in hun ogen verdacht was. In een bocht verloren ze de controle over het stuur, mogelijk door het natte wegdek, schrijft Omroep Brabant.

  Een van de agenten had na het ongeluk een zere knie en werd nagekeken in het ziekenhuis. Ook hielden de agenten wat kneuzingen over aan het ongeluk.

  De auto waar de twee agenten achteraan zaten, werd alsnog gecontroleerd. Er werd niks verdachts aangetroffen.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van Omroep Brabant

  handtekeningafbeelding
 • maandag 18 februari 2019 @ 00:14
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, JONGE AUTOMOBILIST HAALT MET 210 KM/U POLITIEAUTO IN en deze gaan voor hem opzij, moeten wel... En daarna op hun beurt na een achtervolging weer hem ingehaald. Direct zijn rijbewijs dus kwijt weer. 

  Zie en lees verder art. NOS-NIEUWS Twitter (bron)   

  Jonge bestuurder haalt politieauto met noodgang in

  VANDAAG, 10:22

  BINNENLAND

  De automobilist reed met meer dan 200 kilometer per uur naar Tilburg TEAM VERKEER ZEELAND-WEST-BRABANT / TWITTER

  Een jonge automobilist is vannacht zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij met meer dan 200 kilometer per uur een politieauto had ingehaald.

  De beginnend bestuurder reed op de N261 van Waalwijk naar Tilburg. Hij knipperde met zijn lichten naar de videosurveillanceauto, die eruitziet als een gewone wagen, dat hij erlangs wilde. De agenten gingen opzij en zetten daarna de achtervolging in.

  Uit een trajectmeting bleek dat de bestuurder een gemiddelde snelheid reed van 210 kilometer per uur. Op de weg waar hij reed, geldt een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur.

  De politie stuurt het rijbewijs van de bestuurder naar de officier van justitie, die binnen tien dagen zal beslissen of hij het weer terugkrijgt.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • maandag 22 oktober 2018 @ 00:30
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, WEDEROM EEN FATALA AFLOOP VOOR EEN BESTUURDER DIE VOOR DE POLITIE OP DE VLUCHT SLAAT. Ditmaal in Utrecht op de A12, waar hij na een achtervolging de macht over het stuur verloor en een andere auto raakte. De inzittenden van dit voertuig raakten gewond.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Automobilist komt om bij politieachtervolging op A12 bij Utrecht

  GISTEREN, 09:14

  REGIO

  Het ongeluk gebeurde bij de afrit Kanaleneiland KOEN LAUREIJ

  Op de A12 bij Utrecht is vannacht een automobilist om het leven gekomen. Hij was op de vlucht geslagen voor de politie, die hem in Wilnis wilde controleren vanwege zijn slingerende rijgedrag.

  De automobilist wilde echter niet stoppen en ging er met hoge snelheid vandoor. Op de A12 bij de Utrechtse wijk Kanaleneiland ging het mis. Hij tikte eerst nog een andere auto aan, voor hij zelf crashte. Door de enorme klap vloog het motorblok uit het voertuig. Dat kwam meters verderop in de berm terecht.

  Een omstander meldt aan RTV Utrecht dat twee inzittenden van de andere auto naar het ziekenhuis zijn gebracht. Hun verwondingen zouden meevallen.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van RTV Utrecht

  handtekeningafbeelding
 • maandag 01 oktober 2018 @ 00:17
  #1

  Goedemorgen, ACHTERVOLGINGEN LOPEN SOMS VERKEERD AF, meestal voor de achtervolgde autobestuurder en/of andere inzittenden. De reden waarom automobilisten vluchten bij een controle of anderszins is meestal in eerste instantie onduidelijk, daarom treedt er meestal bij allen een enorme stresssituatie op met soms fatale gevolgen, zoals in onderstaande gebeurtenis:

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Bestuurder van 19 crasht na politieachtervolging Houten

  VANDAAG, 09:22

  AANGEPAST OM 10:45

  BINNENLAND

  In Houten is een automobilist afgelopen nacht gecrasht na een achtervolging door de politie. Het slachtoffer, een 19-jarige man uit IJsselstein, is ernstig gewond naar het ziekenhuis overgebracht.

  Rond 01.45 uur gaf de politie in Houten een stopteken aan een auto, omdat het kenteken bij de agenten argwaan had gewekt. De bestuurder trapte echter op het gaspedaal, en de surveillancewagen zette de achtervolging in.

  De vluchtauto botste even later tegen een paal, reed achteruit tegen de politiewagen aan, en ging er daarna weer met grote snelheid vandoor. Uiteindelijk kwam de auto in de berm terecht en belandde hij ondersteboven in een sloot. De bestuurder werd uit de auto geslingerd.

  De agenten vonden hem even verderop in het water:

  Video afspelen

  00:30

  Jongen zwaargewond na achtervolging door politie

  Het slachtoffer is gereanimeerd en door een traumateam afgevoerd. Vanuit een politiehelikopter is met warmtebeeldcamera's gecheckt of er mogelijk nog andere inzittenden uit de auto waren geslingerd, maar dat leverde niets op.

  De politie wil nog niet reageren op de vraag waarvan de automobilist wordt verdacht.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding