687 keer bekeken

CURACAU

 • woensdag 23 maart 2022 @ 08:16
  #7
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, NL MARINE ONDERSCHEPT WEER 850 KG DRUGS IN CARAIBISCH GEBIED. Patrouillevliegtuigen zagen twee snelle boten (go-fast boten) varen. "De snelle vaartuigjes zijn aangehouden met behulp van de snelle onderscheppingsboot aan boord van Zr.Ms. Friesland", meldt Defensie. De smokkelaars zijn aangehouden.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BUITENLAND • GISTEREN, 17:45

  Nederlands marineschip onderschept 850 kilo drugs in Caribisch gebied

  De Zr.Ms Friesland in het Caribisch gebied DEFENSIE

  Een Nederlands marineschip heeft in het Caribisch gebied in korte tijd 850 kilo drugs onderschept van twee verschillende drugstransporten.

  Patrouillevliegtuigen zagen twee snelle boten (go-fast boten) varen. "De snelle vaartuigjes zijn aangehouden met behulp van de snelle onderscheppingsboot aan boord van Zr.Ms. Friesland", meldt Defensie. De smokkelaars zijn aangehouden.

  Bij de eerste onderschepping was de vangst 500 kilo drugs, bij de tweede ongeveer 350 kilo.

  De Zr.Ms. Friesland patrouilleert sinds januari 2022 intensief op de Caribische zee. Het marineschip wordt ingezet in anti-drugsoperaties, tegen wapen- en mensensmokkel en voor humanitaire hulpverlening.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 11 september 2021 @ 00:57
  #6

  Goedemorgen, GROTE COMMOTIE OVER POLITIECONTROLE OP DRUGS OP SCHOOL. 'Ontoelaatbare praktijken' hierbij door de politie, de leerlingen oa. geheel liet uitkleden..

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •BUITENLAND • GISTEREN, 20:45 • AANGEPAST GISTEREN, 21:04

  Uitkleden en op de hurken: excuses voor politiecontrole op school Curaçao

  De minister-president biedt excuses aan in een klas NOS

  De Curaçaose minister-president Gilmar Pisas heeft persoonlijk excuses aangeboden aan leerlingen van een middelbare school waar een politiecontrole op wapens en drugs uit de hand is gelopen. Sommige leerlingen van het Marnix College Cas Cora in Willemstad moesten zich helemaal uitkleden en naakt op de hurken zakken.

  Op scholen in Curaçao worden vaker drugscontroles gehouden, maar dinsdag ging het helemaal mis, zegt schoolbestuurder Maghalie van der Bunt tegen NOS Stories.

  Naakt squatten

  "De politie kwam op ons verzoek voor een controle, maar er kwamen veel meer agenten dan we hadden verwacht", aldus Van der Bunt. Ze legt uit dat er bijna twee jaar lang geen wapen- en drugscontroles zijn geweest vanwege corona. Het bestuur had besloten om het toch weer te doen met het oog op de veiligheid.

  "Een aantal leerlingen werd uit de klas gehaald en zeker zes van hen moesten in een ruimte naakt squatten van de agenten. Daar zijn we echt verbijsterd over, dat is een zwarte bladzijde voor ons. We verwachten dat je veilig bent bij de politie."

  De school was gisteren en vandaag dicht en heeft Stichting Slachtofferhulp ingeschakeld voor leerlingen en leraren die dat nodig hebben. Het Openbaar Ministerie op Curaçao onderzoekt de zaak.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 18 juni 2021 @ 07:41
  #5

  Goedemorgen, TWEE GROTE DRUGSVANGSTEN OP ZEE IN CARIBISCH GEBIED, MARINE SCHIET OP DRUGSBOTEN, om hen tot stoppen te dwingen..... Maar wel: Uiteindelijk zijn hun buitenboordmotoren kapotgeschoten vanuit een gevechtshelikopter van de Koninklijke Marine. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  De in beslag genomen drugs DEFENSIE

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 14:41

  Twee grote cokevangsten in Caribisch gebied, marine schiet op drugsboten

  Het marineschip Zr.Ms. Holland heeft vorige week twee drugstransporten onderschept op de Caribische Zee. Daarbij is meer dan 1200 kilo cocaïne in beslag genomen, meldt het ministerie van Defensie vandaag.

  De drugs werden vervoerd op twee motorboten die kort na elkaar werden ontdekt. De bemanning van de eerste boot had meer dan 700 kilo cocaïne bij zich. Omdat de drie opvarenden niet reageerden op waarschuwingsschoten, stopte de marine hun boot door op de buitenboordmotoren te schieten. Aan boord werd later een semiautomatisch wapen gevonden.

  Ook de opvarenden van de tweede drugsboot negeerden waarschuwingsschoten. Uiteindelijk zijn hun buitenboordmotoren kapotgeschoten vanuit een gevechtshelikopter van de Koninklijke Marine. De drie bleken zo'n 585 kilo cocaïne aan boord te hebben.

  De marine heeft de zes verdachten opgepakt en overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht. Ze komen uit de Dominicaanse Republiek, Colombia en Venezuela.

  Deel dit artikel:

  1.  
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 15 juni 2021 @ 00:55
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, VIER MILITAIREN AANGEHOUDEN VOOR DRUGSBEZIT/GEBRUIK CURACAO.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  De marechausse doet onderzoek naar drugsgebruik onder militairen op Curaçao KONINKLIJKE MARECHAUSSEE

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 17:59

  Vier militairen op Curaçao aangehouden voor drugsgebruik

  Op een militaire basis op Curaçao zijn vier militairen aangehouden voor het bezit en gebruik van verdovende middelen. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee op Facebook. Het gaat om twee mannen van 23, een man van 22 en een man van 29 jaar oud.

  Om wat voor verdovende middelen het gaat, is niet duidelijk. Eerder hield de marechaussee in dezelfde zaak al twee andere militairen aan op het eiland.

  Het drugsonderzoek van de marechaussee onder leiding van het Openbaar Ministerie gaat door. De marechaussee sluit niet uit dat in deze zaak nog meer mensen worden opgepakt.

  Defensie voert een zerotolerancebeleid als het gaat om drugs. Ook bij kleinere hoeveelheden voor eigen gebruik worden militairen vervolgd.

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • zondag 30 juni 2019 @ 00:18
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, LADING COCAINE GEVONDEN IN CONTAINER MARINEBASIS CURACAU. Deze stond klaar om via Defensielijnen naar Nederland vervoert te worden. Overigens stuurt de Marinebasis zélf de opsporing van anti-'drugs'transporten, opsporing aan in het Caraibisch gebied.... kiss

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Lading drugs gevonden op marinebasis Curaçao.

  Marinebasis Parera op Curaçao ANP

   VANDAAG, 17:52

  BUITENLAND

  Op marinebasis Parera op Curaçao is gisteren een lading cocaïne gevonden in een container, die klaarstond voor transport naar Nederland. De drugs werden gevonden tijdens een doorzoeking door de marechaussee, meldt het ministerie van Defensie.

  Het is niet bekend hoeveel kilo cocaïne is aangetroffen, of er aanhoudingen zijn verricht en voor wie de container bestemd was. Het onderzoek wordt gedaan door het Openbaar Ministerie op Curaçao, maar dat was niet bereikbaar voor commentaar.

  De basis ligt in een baai bij de hoofdstad Willemstad. Op de basis is ook het Operatiecentrum van de marine gevestigd. Dat stuurt alle anti-drugsoperaties in het Caribisch gebied aan.

  Deel dit artikel: 

   

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 11 juni 2019 @ 00:26
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE CURACAU SCHIET MET RUBBERKOGELS OP GEVANGENISBARAKKEN waar veel VENEZOLANEN ZIJN OPGESLOTEN in afwachting van de beslissing over hun verblijfsstatus. Ze zijn uit hun land gevlucht vanwege de erbarmelijk en politiek situatie dáár maar op Curacau niet veel beter. Dit leidt tot opstand. Groep Venezolanen op Curaçao wil teruggestuurd worden Van een 'menswaardige en rechtvaardige situatie op deze wereld van letterlijk elke 'ziel', is nog lang geen sprake. Van Homo sapiens naar homo galacticus, samen op weg... nog een lange weg te gaan..... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

  Politie Curaçao schiet met rubberkogels in vreemdelingenbarakken.

  NOS

  VANDAAG, 16:25

  BUITENLAND

  De politie op Curaçao heeft met rubberkogels geschoten in vreemdelingenbarakken van de gevangenis in Willemstad. Dat melden Curaçaose media.

  In de barakken verblijven Venezolanen die illegaal op het eiland zijn. Er werd geschoten nadat er problemen ontstonden tussen de bewakers en Venezolanen. De bewakers vroegen hulp aan de politie, daarna zou er geschoten zijn met de rubberkogels.

  Nauwelijks te eten

  De situatie in de gevangenis is al langer gespannen. De Venezolanen vinden dat zij slecht en zelfs onmenselijk behandeld worden. Tegen correspondent Dick Drayer zeggen enkelen dat zij nauwelijks te eten krijgen, alleen een beetje water kunnen drinken en geen zeep hebben.

  In april vroeg een groep van tien Venezolanen zonder verblijfspapieren zelfs om uitgezet te worden. Maar dat kon niet, omdat de grens tussen Venezuela en Curaçao dichtzit.

  Vorige maand ontsnapte een groep van 21 Venezolanen uit de gevangenis, en een week later probeerden negen Venezolaanse vrouwen ook om weg te komen uit de barakken, maar dat mislukte. Onderzocht wordt hoe de mannen hebben kunnen wegkomen.

  Niet meer werken in barakken

  Door de gespannen situatie adviseert de vakbond van bewakers ABVO zijn leden om te stoppen met werken in de barakken. Volgens de bewakers vallen de barakken waar de Venezolanen worden opgevangen niet onder het gevangenisregime.

  Eind vorig jaar verbleven er naar schatting 15.000 Venezolanen op Curaçao. Zij ontvluchten massaal hun land. Venezuela kampt al jaren met een humanitaire, politieke en economische crisis die steeds nijpender wordt.

  BEKIJK OOK

  Groep Venezolanen op Curaçao wil teruggestuurd worden

  ‘Curaçao blijft toch streng controleren op illegale Venezolanen'

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • maandag 15 oktober 2018 @ 00:23
  #1

  Goedemorgen, GROTE PARTIJ DRUGS GESTOLEN UIT POLITIECOMPLEX, BUREAU CURACAU. Hoe is dit mogelijk, lees artikel, door twee zware deuren? We denken maar niet verder 'hulp van binnenuit'?

  Zie en lees verder art. van NU.nl Twitter (bron)

  Maandag 15 oktober 2018 

  Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  Grote partij drugs gestolen uit politiebureau in CuraçaoFoto: Hollandse Hoogte

  Grote partij drugs gestolen uit politiebureau in Curaçao

  14 oktober 2018 20:50 Laatste update: een uur geleden

  Bij een inbraak op een politiebureau op Curaçao is in de nacht van zaterdag op zondag een grote partij drugs gestolen. 

  De drugs waren door de politie in beslag genomen. Naar verluidt gaat het om zeshonderd kilo cocaïne.

  Onbekenden hebben twee grote metalen deuren geforceerd om bij de partij drugs te komen. Het Openbaar Ministerie van Curaçao doet onderzoek naar de roof, laten ze weten via Twitter. Volgens het OM zijn er geen vuurwapens en geld gestolen.

  Meer informatie is er nog niet bekend.

  Openbaar Ministerie #Curacao: Grote #drugsroof vannacht uit politiecomplex Rio Canario op #Curaçao. #Landsrecherche (LrC) en leden #KPC doen onderzoek onder leiding van een Officier van Justitie (#OvJ) van het #OM.

  OMCarib

  OMCarib

  17:04 - 14 oktober 2018

  Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief

  Door: ANP 13 reacties  

  Lees meer over: 

  curacao

  handtekeningafbeelding