1162 keer bekeken

BESTRIJDING ROTTERDAMSE CRIMINALITEIT, LIQUIDATIES

 • zaterdag 12 juni 2021 @ 08:25
  #20

  Goedemorgen, 37 mensen AANGEHOUDEN IVM 'WHATSSAPP FRAUDE', zij gaven, al dan niet onder druk van cirminelen hun baknkrekening en PINPAS gegevens af om daarmede als witwaspersoon te dienen. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 17:59

  38 'geldezels' gepakt voor betrokkenheid WhatsApp-fraude

  Geldezel POLITIE

  De politie in Rotterdam heeft afgelopen week 38 verdachten van WhatsAppfraude en bankrekeningfraude opgepakt. Ze zijn tussen de 18 en 69 jaar. Er zijn nog eens 34 verdachten op de radar; de politie verwacht ook hen snel te kunnen inrekenen.

  De verdachten zijn allemaal geronseld door criminelen om hun rekeningnummer te gebruiken. Ze worden daarom ook wel geldezels genoemd. Ze krijgen een vaak minimale vergoeding om hun bankrekeningnummer en pincode af te staan aan criminelen. Die storten hun criminele geld op zo'n rekening en blijven zo zelf onzichtbaar.

  De criminelen verdienden hun geld met 'vriend-in-noodfraude'; de bekende appjes waarin iemand zich voordoet als een vriend of familielid die dringend geld nodig heeft. Daarmee is ruim 300.000 euro verdiend.

  De politie vraagt al jaren aandacht voor het fenomeen. Geldezels maken zich zonder dat ze zich daarvan bewust zijn schuldig aan witwassen. Wie wordt gepakt, wordt door het Openbaar Ministerie vervolgd. Ook draaien ze op voor de schade en kunnen ze een strafblad krijgen.

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Politie legt geldezels uit

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • zondag 30 mei 2021 @ 00:50
  #19

  Goedemorgen, GROTE CONTROLE-AKTIE METROLIJN ROTTERDAM, veel BOETE'S VOOR ALLERHANDE, en 10 aanhoudingen dit n.a.v. veel klachten jongerenoverlast.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

  De controle, gisteravond op een van de stations in Rotterdam MEDIA TV

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 13:34

  Honderden boetes, tien mensen opgepakt bij urenlange controle metro Rotterdam

  Bij een controle op een aantal metrostations in Rotterdam zijn gisteravond honderden boetes uitgedeeld. Ook heeft de politie tien mensen opgepakt.

  Veruit de meeste boetes, meer dan honderd, waren er voor zwartrijden en het niet dragen van een mondkapje. Eén man of vrouw kreeg een boete voor wildplassen in de metro. Onder de tien mensen die werden opgepakt was er een die nog een celstraf van twee weken moet uitzitten.

  Een ander had een boete van bijna 5500 euro openstaan, meldt Rijnmond. Een 17-jarige jongen werd in de boeien geslagen omdat hij geen identiteitsbewijs bij zich had. Hij werd weer vrijgelaten toen zijn moeder zijn paspoort kwam brengen.

  Elke passagier gecontroleerd

  De controle was een samenwerking van de politie en het Rotterdamse vervoerbedrijf RET. In totaal zetten die gisteravond zestig agenten en boa's in, zowel op de stations van de Oost-West-lijn als in de metrotreinen zelf. Tussen 17.00 en middernacht werd elke passagier gecontroleerd. Voor de coördinatie zette de politie ook een helikopter in.

  Het is geen toeval dat juist deze metrolijn zo streng werd gecontroleerd. De afgelopen tijd klagen gebruikers over jongerenoverlast in en rondom de stations, zoals Capelsebrug.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Rijnmond

   

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 16 maart 2021 @ 07:31
  #18
  reactie op (#17) herman_dad

  Goedemorgen, WEER EEN POOLSE WINKEL BESCHOTEN in Rotterdam, voor de 2e keer. In meer steden, plaatsen zijn de laatste tijd aanslagen op Poolse winkels gepleegd, allen van één keten, eigenaar. Of dit hier het geval is?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

  Op de ruit van de winkel is geschoten JB MEDIA

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 00:15

  Poolse winkel in Rotterdam voor tweede avond op rij beschoten

  In Rotterdam is voor de tweede avond op rij een Poolse winkel beschoten. Volgens de politie zijn er meerdere kogelinslagen in de ruit van de winkel. Niemand raakte gewond.

  De winkel, gelegen aan de Franselaan in het stadsdeel Delfshaven, werd zondagavond ook beschoten. Agenten ontdekten toen twee kogelgaten in de pui. Ook toen vielen er geen gewonden.

  De dader of daders zouden in een auto zijn weggereden, zo meldt de politie. Over een motief is nog niets bekend

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 18 februari 2021 @ 00:37
  #17
  reactie op (#10) herman_dad

  Goedemorgen, JUSTITIE ROTTERDAM VERNIETIGD STEEDS VAKER AUTO'S MET VERBORGEN RUIMTES. Een nieuw beleid want voorheen werden inbeslaggenomen auto's na verloop van tijd verkocht via Domeinen, om nog wat contanten binnen te krijgen. 

  Zie ook arrestartie Rotterdammer na vondst COCAINE HOEVEELHEID EN VEEL GELD in auto eerder in Breda. 82 kilo cocaïne en 1,5 miljoen euro gevonden in verborgen ruimte in auto

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)  

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 19:16

  Justitie Rotterdam vernietigt steeds vaker auto's met verborgen ruimtes

  Drugs in een verborgen ruimte in het dashboard van een auto POLITIE

  In Rotterdam en omgeving rijden naar schatting honderden auto's rond met geheime ruimtes. Die worden gebruikt om drugs, wapens en geld te verstoppen. De in beslag genomen auto's worden vernietigd en dat gebeurt steeds vaker.

  Vandaag boog de rechtbank in Rotterdam zich over twaalf geprepareerde auto's. De spectaculairste was een Opel Astra die high-tech was verbouwd.

  De verborgen ruimte werd pas zichtbaar als de motor werd gestart én de achterruitverwarming aanstond. Dan was een knop te bedienen naast het stuur en klapte het dashboard naar voren.

  Deze auto werd onderzocht in een groot witwasonderzoek. Maar geheime ruimtes in auto's worden ook steeds vaker ontdekt bij verkeerscontroles. "Agenten zijn steeds alerter. Dat is ook nodig want dit is een maatschappelijk verschijnsel geworden", zegt officier van justitie Van Galen tegen regionale omroep Rijnmond.

  Van instapmodel tot XL-versie

  De verborgen ruimtes zijn soms zeer professioneel gemaakt. "Net als bij andere auto's heb je instapmodellen, maar ook XL-versies. Ze zijn gestoffeerd, verlicht en voorzien van de nodige techniek."

  Zo zag een politieman een grote batterij in een auto die niet elektrisch reed. De batterij bleek slechts het omhulsel van een ruimte waarin makkelijk tientallen kilo's drugs ondergebracht konden worden.

  Andere voorbeelden zijn ruimtes onder de middenconsole, in de achterbank en op de plek van een airbag.

  Parallelle industrie

  Justitie zegt dat er inmiddels een soort parallelle industrie is ontstaan bij garages die gespecialiseerd zijn in het maken van verborgen ruimtes. "We gaan ook kijken of we die garagebedrijven bestuurlijk kunnen aanpakken en laten sluiten", zegt Van Galen.

  Auto's met verborgen ruimtes worden niet gestald en ook niet verkocht maar gaan meteen naar de shredder, om te voorkomen dat ze opnieuw gebruikt worden voor smokkel.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Rijnmond.

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 12 januari 2021 @ 00:58
  #16
  reactie op (#15) herman_dad

  Goedemorgen, ZEVEN WONINGEN IN ROTTERDAM BESCHADIGD DOOR ONTPLOFFING HANDGRANAAT. Waarschijnlijk een aanslag in het riminelemilieu maar het onderzoek loopt nog.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  WILLEM DUIVESTEIN

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND • GISTEREN, 05:46

  Zeven Rotterdamse woningen beschadigd door explosie, mogelijk door handgranaat

  In Rotterdam-Zuid zijn afgelopen nacht zeven woningen beschadigd geraakt door een krachtige explosie. Ook een aantal auto's raakte beschadigd.

  Volgens de politie was de ontploffing op de Kronenburg rond 03.00 uur. De ramen van huizen in de omgeving liepen schade op, maar bewoners hoefden hun huis niet te verlaten. Niemand raakte gewond.

  Op deze beelden zijn de beschadigingen te zien:

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  0:29

  Huizen en auto's beschadigd door explosie Rotterdam

  Een journalist van RTV Rijnmond meldt dat de explosie is veroorzaakt door een handgranaat, die naar een van de getroffen woningen is gegooid. De politie wil dat niet bevestigen, omdat het onderzoek nog bezig is.

  Buurtbewoners wordt gevraagd beelden van de explosie te delen met de politie. Ook wordt een autobrand in Barendrecht onderzocht, waarmee mogelijk een link wordt gelegd.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 22 juli 2020 @ 01:53
  #15
  reactie op (#14) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE IN ROTTERDAM TREFT WAPENS EN 3 MILJOEN AAN CONTANT GELD AAN BIJ 'SPOOKBEWONER'... De aangehouden man was niet de bewoner maar gebruikte deze wel.   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 19:44

  Politie vindt wapens en 3 miljoen bij 'spookbewoner' in Rotterdam

  POLITIE ROTTERDAM

  Bij een inval in een woning in Rotterdam heeft de politie wapens gevonden en 3 miljoen euro aan contanten. In de woning was een man van 35 aanwezig, die niet de bewoner was, maar het pand in de Bleiswijkstraat wel gebruikte.

  De man is aangehouden, het geld en de wapens zijn in beslag genomen. Over degene die wel in het pand staat ingeschreven en over de herkomst van het geld en de wapens is nog niets bekendgemaakt.

  De inval in de Bleiswijkstraat werd gedaan bij een onderzoek naar spookbewoning. Volgens de politie stuit de gemeente in de strijd tegen ondermijning regelmatig op zogenoemde spookbewoners, mensen die zich niet hebben ingeschreven bij het bevolkingsregister, of die dat hebben gedaan met valse papieren om uit beeld te blijven van de overheid.

  Op die manier gebruiken ze vaak panden voor criminele doeleinden, bijvoorbeeld om er grote partijen contant geld, vuurwapens of drugs op te slaan.

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2020-07-22 01:54:04
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 06 juni 2020 @ 07:16
  #14
  reactie op (#13) herman_dad

  Goedemorgen, MAN IN ROTTERDAM DOODGESCHOTEN, vermoedelijk een liquidatie, maar nog duidelijk in dit artikele daarover. Zij ook dus in de persoonlijke sfeer kunnen liggen.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  MEDIA-TV

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 00:56

  Man doodgeschoten in Rotterdam

  In Rotterdam is gisteravond een man doodgeschoten. Dat gebeurde in de wijk Prinsenland aan de oostkant van de stad.

  Rond 22.15 uur kreeg de politie meldingen dat er op de Clazina Kouwenbergzoom schoten zijn gehoord. Gealarmeerde politiemensen troffen de man zwaargewond aan, maar de hulp kwam te laat. Hij overleed ter plekke.

  Niet ver van de plek, in Capelle aan den IJssel, vond de politie een brandende auto. Mogelijk is het voertuig door de daders gebruikt als vluchtauto. De politie onderzoekt dat.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 14 mei 2020 @ 01:53
  #13
  reactie op (#12) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE ROTTERDAM OPENT SPECIAAL TELEFOONNUMMER voor melden VUURWAPENS. Een tip kan 750 euro beloning opleveren.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  ANP

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 13:43

  Rotterdamse politie opent speciaal telefoonnummer voor melden vuurwapens

  De politie in Rotterdam lanceert een mobiel telefoonnummer voor tips die leiden tot de vondst van vuurwapens. Een tipgever kan daarvoor maximaal 750 euro krijgen.

  In Rotterdam kunnen mensen al sinds oktober vorig jaar een beloning krijgen als dankzij hun informatie vuurwapens worden gevonden. De politie, gemeente en het Openbaar Ministerie willen zo het vuurwapengeweld in de havenstad terugdringen. Tot nu toe is er vier keer geld uitgekeerd.

  "De tipgeldregeling is helaas nog weinig gebruikt de afgelopen maanden", zegt Mohammed Mouch, binnen de politie verantwoordelijk voor de aanpak van illegale vuurwapens. "Dat kan zijn omdat de regeling nog niet genoeg bekendheid heeft. Het kan ook zijn dat mensen het spannend vinden om zich te melden of angst hebben dat hun gegevens openbaar worden."

  Ongrijpbare handel

  Vanaf nu is het mogelijk om een mobiel nummer bellen waar je tips kunt inspreken op de voicemail, meldt Rijnmond. Het ingesproken bericht komt binnen bij het Team Criminele Inlichtingen, een afdeling die is gespecialiseerd in het afschermen van informanten. Die informatie is ook voor de rest van de politie-organisatie vertrouwelijk.

  "Uiteraard doen we ook nog steeds onderzoek naar de wapenhandel en pakken we dit aan, waar mogelijk is. Maar het is een grote en deels ongrijpbare handel en om er tegen op te treden, moeten we onderzoek doen naar het aanbod, maar ook strijden naar wat er al in omloop is. En op dat punt zijn die tips van burgers van cruciaal belang. We moeten het samen doen", zegt Mouch.

  Afgelopen week vonden er in de regio Rotterdam vijf schietpartijen plaats, waarvan één met dodelijke afloop.

  Vorig jaar konden Rotterdammers twee weken lang vrijwillig hun wapensinleveren zonder daarvoor vervolgd te worden. Er werden toen honderden wapens ingeleverd.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Rijnmond

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 20 maart 2020 @ 00:17
  #12
  reactie op (#11) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE ROTTERDAM VINDT BIJ TOEVAL CONTROLE VEEL GELD, 300.000 EURO in totaal. Er zijn dagen dat wij het niet direct voorhanden hebben... .

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 18:06

  Man rijdt met honderdduizenden euro's cash door Rotterdam

  De politie in Rotterdam heeft gisteren twee mannen aangehouden voor witwassen. Daarbij is 300.000 euro contant geld in beslag genomen.

  Tijdens een controle op de Dordtselaan zagen agenten een plastic tas in een personenauto liggen. Daar bleek ruim 200.000 euro in te zitten. De twee inzittenden werden aangehouden voor witwassen. Het gaat om de 53-jarige eigenaar van de auto en een bijrijder.

  Coffeeshop

  In de woning van de eigenaar vond de politie later "een zeer duur" horloge en bijna 100.000 euro. De man bleek bij een Rotterdamse coffeeshop betrokken te zijn. Die werd ook doorzocht.

  In de coffeeshop was meer softdrugs opgeslagen dan is toegestaan. Agenten vonden meer dan 3 kilo drugs en meer dan 18 kilo spacecake. De politie heeft de boekhouding van de coffeeshop in beslag genomen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2020-07-24 15:29:49
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 26 december 2019 @ 00:16
  #11
  reactie op (#10) herman_dad

  Goedemorgen, 'VERVELENDE' MAN STROOIT MET GELD IN POLITIEBUS EN IS NU VERDACHT VAN WITWASSEN... Hij was door cameratoezicht opgemerkt met een fles drank. Drank maakt inderdaad meer kapot dan je lief is....smiley   

  Zie en lees verder art. van NOS-oNIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIUWS •BINNENLAND • VANDAAG, 10:46

  'Vervelende' man strooit per ongeluk met geld in politiebus-

  Volgens de verdachte was het geld niet van hem en lag het al in de politiebusPOLITIE ROTTERDAM CENTRUM

   De politie in Rotterdam is per toeval op een pak geld gestuit. Dat gebeurde na de arrestatie van een man die zich op straat vervelend gedroeg. Toen hij in de politiebus werd gezet, viel het geld op de grond.

   De man was opgemerkt door cameratoezicht toen hij met een fles sterke drank over straat liep en ruzie zocht. Toen de politie hem wilde controleren, zette hij het op een lopen en verstopte zich onder een bestelwagen.

   De politie haalde hem er onder vandaan, zette hem in de bus en zag dat hij iets probeerde weg te stoppen. Dat bleek een pak geld te zijn.

   De man wordt nu verdacht van witwassen. Zelf zegt hij dat het geld niet van hem is en dat het al in de politiebus lag.

   Deel dit artikel:

   handtekeningafbeelding