757 keer bekeken

KORPSSTERKTE, MATERIEEL en pesoneelsproblemen

 • donderdag 09 mei 2019 @ 00:29
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, 18 NIEUWE GEPANTSERDE SUV's KON. MARECHAUSSEE kunnen niet rijden wegens gebreken.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Rijverbod voor 18 nieuwe voertuigen marechaussee

  Gepantserd marechausseevoertuig DEFENSIE

   VANDAAG, 20:44

  BINNENLANDPOLITIEK

  Vanwege veiligheidsproblemen mogen achttien nieuwe gepantserde voertuigen van de Koninklijke Marechaussee voorlopig niet de weg op. Volgens Defensie zijn er tekortkomingen vastgesteld die mogelijk een veiligheidsrisico vormen voor de inzittenden.

  De marechaussee nam de SUV's vorig jaar in gebruik. Kort daarna werden problemen ontdekt, die relatief simpel en snel werden verholpen. Maar de nieuwe mankementen, waarover geen details bekend zijn gemaakt, zijn minder makkelijk op te lossen.

  Defensie heeft de fabrikant aangesproken op de tekortkomingen en geprobeerd wordt die alsnog zo snel mogelijk te verhelpen. Naast de achttien voertuigen die er al zijn, zijn er nog zes in bestelling. De marechaussee gebruikt voor operaties tijdelijk andere voertuigen.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 01 december 2018 @ 01:00
  #1

  Goedemorgen, OM 'LEEGLOOP' BIJ DE KMAR te voorkomen EXTRA BONUSSEN om te blijven worden toegezegd. In 2019 en 2020 wordt dat 1250 euro per jaar extra. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Premie voor marechaussees om te voorkomen dat ze vertrekken

  GISTEREN, 05:59

  AANGEPAST GISTEREN, 11:05

  BINNENLAND

  ANP

  Wachtmeesters bij de marechaussee krijgen in 2019 en 2020 een premie van 1250 euro per halfjaar. De uitstroom bij deze groep is hoog, zegt minister Bijleveld. "En we willen niet dat ze weglopen."

  De minister van Defensie benadrukt dat het niet om een extraatje gaat, maar om een "bindingspremie". Wachtmeesters bij de marechaussee zijn volgens haar schaars "omdat de markt aan hen trekt".

  Wachtmeesters bij de Koninklijke Marechaussee, de politie-afdeling van Defensie, zijn onderofficieren. Ze zijn bijvoorbeeld algemeen opsporingsambtenaar.

  Qua rang is de functie van wachtmeester vergelijkbaar met die van sergeant bij de landmacht. Wachtmeesters staan boven marechaussees. Hogere rangen zijn onder meer opperwachtmeester en adjudant-onderofficier.

  Bijleveld zegt dat er ook naar andere schaarse groepen bij Defensie wordt gekeken. "Alle commandanten kijken op dit moment wat ze kunnen doen om de uitstroom tegen te gaan."

  Expertise verloren

  De marechaussee laat in het online magazine van de Koninklijke Marechaussee weten dat er door de uitstroom een continu operationeel probleem is en dat er veel expertise en ervaring op de werkvloer verloren gaat.

  Naast de premie neemt de marechaussee op korte termijn meer maatregelen. Zo worden de opleidingsmogelijkheden verruimd en komt er een ruimere onkostenvergoeding.

  Toch schrijft de marechaussee-commandant Harry van den Brink dat er nog meer moet gebeuren om personeel vast te houden. "Veel van hun pijnpunten zitten op het vlak van arbeidsvoorwaarden en die punten kan ik als commandant zelf niet oplossen."

  Binnenkort wordt duidelijk of de marechaussee nog meer gaat doen tegen de uitstroom.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding