387 keer bekeken

SAMENWERKING DEFENSIE EN NATIONALE POLITIE

 • zondag 16 december 2018 @ 00:33
  #1

  Goedemorgen, DEFENSIE EN POLITIE WILLEN SAMEN PERSONEEL WERVEN. Een goede zaak, overigens is er al sinds vele jaren, feitelijk al van na de 2e Wereldoorlog een grote samenwerking tussen Defensie en de Politie, toenmalig nog Gemeente- en Rijkspolitie. Vooral uiteraard tussen Kon. Marechaussee en politiekorpsen, thans Nationale Politiekorps. Destijds waren marechaussees zelfs vast gedetacheerd bij enkele grote gemeentekorpsen om het personeelstekort te kunnen ondervangen.

  En jongeren die bij de politie solliciteerden en aangenomen, werden ook automatisch 'buitengewoon dienstplichtig verklaard' bij de toen nog bestaande militaire dienstplicht. De opleiding, vooral na de opleidingsschool en bij de ME dienende was ook nagenoeg hetzelfde of hetzelfde, b.v. stormbaanoefeningen etc. in Doorn, Marinierskazerne enkele malen en opleiding met de Winchesterkarabijn als wapen indien noodzakelijk. Van speciale Aanhoudingseenheden van heden, zoals sinds de jaren '80 langzaam opgestart, gevormd was in eerste instantie nog geen sprake.    

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Defensie en politie willen samen personeel werven

  VANDAAG, 02:53

  BINNENLAND

  ANP

  Het leger en de politie willen samenwerken in hun zoektocht naar nieuw personeel. De twee grootste werkgevers van Nederland trekken samen op in de werving van personeel, en het behouden en uitwisselen van medewerkers, schrijft de krant Trouw.

  Als militairen het bij het leger gezien hebben, zouden ze de mogelijkheid moeten krijgen om over te stappen naar de politie en andersom. "Bij ons blijft maar een klein deel tot de pensioenleeftijd. Defensie moet relatief jong blijven omdat het werk belastend is. Door de missies zijn militairen vaak langere tijd in het buitenland", zegt commandant der strijdkrachten Rob Bauer in de krant.

  Volgens hem zijn er grosso modo twee grote vertrekkende groepen met medewerkers van ongeveer 25 en 35 jaar, en zitten daar interessante kandidaten voor de politie bij. Korpschef Akerboom van de politie bevestigt dat. "Het werk van bijvoorbeeld een wijkagent kan behoorlijk veeleisend zijn, daar kun je die kwaliteiten gebruiken. En het is ook de leeftijdsfase dat mensen aan een gezin beginnen, dat uitzending naar het buitenland minder aantrekkelijk wordt."

  Politie en defensie verwachten de komende jaren 35.000 nieuwe mensen nodig te hebben.

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding