180 keer bekeken

VERKEERSSLACHTOFFERS, DOORRIJDEN NA AANRIJDINGEN

 • woensdag 06 november 2019 @ 00:41
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE NALATIG BIJ ONGEVAL A2 waarbij drie doden vielen, de VEROORZAKER HAD RIJBEWIJS MOETEN WORDEN INGENOMEN bij DRIE eerdere ongevallen. Nu veroorzaakte hij nog een dodelijk ongeval waarbij hij overigens zelf ook om het leven kwam.  

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 19:31 • AANGEPAST VANDAAG, 20:15

  Veroorzaker dodelijk ongeval A2 vaker in de fout, politie nalatig.

  ANP

  De man die vorige maand bij een crash op de A2 bij Breukelen twee mensen doodreed, veroorzaakte eerder al minstens drie ongevallen, meldt het AD. Bij het ongeluk kwam de 38-jarige man uit Vianen zelf ook om het leven. Hij had last van epileptische aanvallen en mocht daarom niet meer rijden.

  Volgens de krant maakte de politie Midden-Nederland een fout na een ongeluk op de A2 in december 2016. De man reed toen in op een file bij knooppunt Oudenrijn. Zijn rijbewijs werd afgepakt, maar de politie maakte geen proces-verbaal op, waardoor het OM en de rechter geen oordeel velden over zijn rijbewijs.

  De man kon daarom, nadat hij een half jaar geen epileptische aanval had gehad, zijn rijbewijs weer aanvragen, en kreeg dat na medisch onderzoek ook terug van rijbewijzeninstantie CBR voor een periode van twee jaar.

  Een fout gemaakt

  Ook vorig jaar was de man betrokken bij een ongeval, toen op de A28 in de buurt van Hattem. De politie Oost-Nederland bevestigt dat toen opnieuw een fout is gemaakt, ditmaal door het rijbewijs van de man niet in te vorderen.

  Daardoor kon het CBR niet opnieuw bekijken of de man wel een rijbewijs mocht hebben. De politie zegt de gang van zaken van toen te evalueren, om ervoor te zorgen dat dit niet nog eens kan voorkomen.

  Een woordvoerder van de familie van de op de A2 bij Breukelen omgekomen mensen zegt bij het AD "geschokt" en "erg geschrokken" te zijn. Mogelijk nemen nabestaanden juridische stappen.

  De ravage was na het ongeval in Breukelen enorm:

  0:21 Volume 10%

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Ernstig ongeluk op snelweg A2

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 01 mei 2019 @ 00:24
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, VROUW MET ROLLATOR DIE IS AANGEREDEN BUITEN LEVENSGEVAAR. Auromobilist rijdt door maar er 'moeten geruigen zijn', de politie doet oproep en toont beelden van bewakingscamera.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Vrouw (79) die werd aangereden in Breda is buiten levensgevaar

   VANDAAG, 22:35

  REGIO

  De 79-jarige vrouw die zondagavond zwaargewond raakte toen ze in Breda werd aangereden, is buiten levensgevaar. Ze ligt nog wel op de intensive care heeft vandaag een zware operatie gehad, werd vanavond bekendgemaakt in Opsporing Verzocht. Het televisieprogramma liet ook nieuwe beelden zien van bewakingscamera's in de buurt.

  De vrouw van 79 liep zondag rond 23.00 uur met haar rollator naar de bushalte na een bezoek aan haar dochter. Op het moment dat ze de weg overstak, naderde er om de hoek een auto. De bestuurder reed de vrouw frontaal aan, bleef eventjes stilstaan, en reed vervolgens stapvoets door.

  Op beelden van bewakingscamera's is na het ongeluk een tegemoetkomende auto te zien. Het lijkt alsof de inzittenden contact hebben met de bestuurder van de auto die de vrouw aanreed. Ook is op de beelden een persoon te zien die in de buurt van de twee auto's en de gewonde vrouw staat.

  De politie deed vandaag een oproep aan deze persoon en de inzittenden van de tegemoetkomende auto om zich te melden. Eerder werd ook al een oproep aan de bestuurder van de eerste auto gedaan om zichzelf te melden.

  Bont en blauw

  Ook de dochter van de 79-jarige vrouw deed vandaag een beroep op de bestuurder. "Wij willen weten waarom", zei ze tegen Omroep Brabant. "Help jezelf en ons allemaal en meld je. Als je zo laf bent om zo weg te rijden, wees dan alsjeblieft zo moedig om je nu aan te geven."

  Het slachtoffer brak haar oogkas en haar beide heupen zijn verbrijzeld door de aanrijding. "Ze is bont en blauw. Het is een gebroken vogeltje om te zien", zegt haar dochter.

  Opsporing Verzocht liet vanavond opnieuw beelden zien van het ongeluk:

  Zie video in oorpsronkelijke artikel.

  Beelden van automobilist die doorreed na aanrijden 79-jarige vrouw

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel vanOmroep Brabant

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 19 april 2019 @ 01:00
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, STIJGING VERKEERSSLACHTOFFERS IN 2018 WEER HOGER dan voorgaande jaren. MEDE DOOR HET GEDRAGSPROBLEEM IN HET VERKEER, b.v 'appen', bellen en veel meer ander VERKEERD gedrag dat afleidt in het verkeer? Een groter wordend maatschappelijk probleem dus ook nog eens.    

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  'Stijging verkeersdoden komt mede door gedragsprobleem in verkeer'

   VANDAAG, 12:15

  BINNENLAND

  Vorig jaar kwamen in totaal 678 mensen om in het verkeer, dat is bijna 11 procent meer dan in 2017. Een forse stijging dus, terwijl het kabinet druk bezig is met plannen om het aantal verkeersdoden te verminderen. Er is niet één verklaring voor die stijging, zegt verkeersdeskundige Ruud Hornman. "Maar ik ben toch bang dat we als weggebruikers de handen in eigen boezem moeten steken", zegt hij in het NOS Radio 1 Journaal.

  Volgens Hornman begint het met de drukte op de weg. "Er worden meer autokilometers gemaakt en er zijn meer mensen gaan fietsen. Die fietsen worden ook nog eens sneller." Verder zitten we vooral met een gedragsprobleem in het verkeer. "Agressie, intolerantie en afleiding. Dat zijn de kernwoorden waar we mee te maken hebben."

  Ander boetesysteem

  Want ondanks alle campagnes en waarschuwingen blijft het gebruik van de telefoon in het verkeer een groot probleem. Een deel van de oplossing zou kunnen liggen bij de handhaving. Dat geldt niet alleen voor het telefoongebruik, maar voor alle verkeersovertredingen, zegt Hornman. "Mensen die vaker dezelfde fouten maken zouden misschien toch eens zwaarder beboet moeten worden dan telkens weer datzelfde bedrag."

  Een heel ander boetesysteem dus, iets wat niet van de een op de andere dag is geregeld, weet ook Hornman. Toch kan er volgens hem wel al iets veranderen. "We beboeten nu heel vaak op kenteken, waardoor iemand niet persoonlijk betrapt wordt op het maken van een overtreding. Dan kun je moeilijk zeggen dat het de tweede, derde of vierde keer is als hij weer dezelfde fout maakt."

  Vorig jaar reden we mee met de politie die vanuit een bus let op het gebruik van de telefoon achter het stuur. Veel mensen werden op de bon geslingerd:

  Video afspelen

  01:04

  Politie controleert vanuit bus op appende chauffeurs: het is schrikbarend

  De grootste stijging van het aantal verkeersdoden was in de provincie Noord-Brabant. "Pijnlijk", zegt Catelijne Thomassen van die provincie, zeker omdat er de afgelopen jaren fors is ingezet om het aantal verkeersdoden naar beneden te krijgen. "Bijna alle scholen in Brabant besteden aandacht aan verkeerseducatie. We overleggen met de politie om te kijken op welke plekken we goed moeten handhaven op het gebruik van smartphones en ook hebben we trajectcontroles."

  Een verklaring waarom juist in haar provincie de stijging zo hoog is, heeft Thomassen niet. De gegevens zullen de komende tijd worden geanalyseerd. "Wel is Brabant van oudsher een autoprovincie. We hebben een heel uitgebreid wegennet en mensen stappen hier over het algemeen sneller in de auto dan in het openbaar vervoer."

  Ze benadrukt dat de provincie de komende jaren blijft investeren in de verkeersveiligheid. "Kruispunten vervangen door rotondes. Fietspaden anders inrichten. En in Brabant heb je heel veel wegen waar prachtige grote eiken langs de weg staan. Heel mooi, maar dat is voor de verkeersveiligheid niet altijd een goede combinatie. Dus zetten we daar ook op grote schaal vangrail neer."

  Toch zal meer vangrail de weg niet veiliger maken, zegt verkeersdeskundige Ruud Hornman. "Dat zou kunnen uitnodigen om nog harder te gaan rijden." Volgens hem zijn 80 kilometerwegen sowieso gevaarlijk. "Je hebt te maken met twee richtingen zonder fysieke afscheiding. Inhaalmanoeuvres kunnen daar fataal uitpakken. Ook heb je vaak te maken met in- en uitritten."

  Gedrag in verkeer

  Uiteindelijk moet dus vooral het gedrag van de weggebruiker veranderen, als het aantal verkeersdoden moet dalen. "Dat begint bij de rijopleiding", zegt Hornman. "Daar moet gekeken worden: zijn alle opleiders nog wel op orde en is iedereen die wordt afgeleverd aan het verkeer goed opgeleid? Zowel theoretisch als vaardig."

  Gedrag blijft ook in de provincie Noord-Brabant een belangrijk punt van aandacht. "We moeten weggebruikers altijd blijven vragen naar hun eigen rol in het verkeer", zegt Catelijne Thomassen. "Daar blijven we, naast het verbeteren van de infrastructuur op inzetten."

  BEKIJK OOK

  Aantal verkeersdoden stijgt fors, vooral in Noord-Brabant

  Achteruitrijcamera en 'zwarte doos' straks verplicht in nieuwe auto

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • maandag 11 maart 2019 @ 00:26
  #1

  Goedemorgen, het NA EEN AANRIJDING DOORRIJDEN LIJKT VAKER VOOR TE KOMEN? Maar ook hier wordt meestal later een aanhouding verricht, of de doorrijder meldt zich vaak zelf bij de politie, beseffende dat... Zoals gisteren weer in Utrecht na een dodelijke aanrijding. Vaak, niet altijd is er ook drank in het spel en lijkt men dit door te vluchten voorlopig te voorkomen?   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Doorrijder na dodelijk ongeluk meldt zich bij de politie

  VANDAAG, 09:05

  BINNENLANDREGIO

  De politie doet onderzoek op de plaats van het ongeluk KEISTAD NIEUWS

  De bestuurder van de auto die gisteren betrokken was bij een dodelijk ongeluk in Utrecht, heeft zich gemeld, schrijft de politie op Twitter. Bij de aanrijding kwam een vrouw van 21 om het leven. De automobilist was doorgereden.

  Het ongeluk gebeurde rond 04.30 uur op de Biltsestraatweg. Getuigen alarmeerden de politie, die later verklaarde op zoek te zijn naar een beschadigde groen-grijze Renault.

  Het is nog steeds niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Wel staat vast dat de vrouw te voet was toen ze werd aangereden.

  BEKIJK OOK

  Dode bij ongeluk in Utrecht, automobilist doorgereden

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding