827 keer bekeken

VERKEERSSLACHTOFFERS, DOORRIJDEN NA AANRIJDINGEN

 • zondag 22 augustus 2021 @ 08:48
  #12
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg DOODRIJDEN MEISJE TAMAR OP DIJK BIJ MARKEN: Lichaam is mogelijk versleept, advocaat nabestaanden wil extra onderzoek. Diekstra zei in juni al dat hij het strafdossier "grondig" ging bestuderen. "Dit om na te gaan hoeveel aanleiding er is om verdere vervolging rondom deze doodrijding af te dwingen." De automobilist is destijds al veroordeeld voor 'slechts 1500 euro'.... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE: 

  De politie onderzoekt de berm op de plek waar Tamar werd gevonden ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 08:05

  'Tamar (14) uit Marken na dodelijke aanrijding versleept'

  Het lichaam van de 14-jarige Tamar is verplaatst, kort nadat het meisje uit Marken vorig jaar dodelijk werd geraakt door een auto. Dat concluderen verkeersongevallenanalisten volgens advocaat van de nabestaanden Sébas Diekstra.

  Het Openbaar Ministerie (OM) besloot in juni de bestuurder van de auto, een 28-jarige man uit Duitsland, niet te vervolgen voor haar dood. De man had naar eigen zeggen niet door dat hij over het meisje heenreed. Hij kreeg wel een boete van 1500 euro omdat hij niet op de weg lette; hij had volgens justitie op de navigatie van zijn mobiele telefoon gekeken en was daardoor afgeleid.

  Het OM heeft het scenario dat het meisje was versleept wel onderzocht, maar er zou geen dna van de inzittenden op het meisje zijn gevonden. Diekstra zegt desgevraagd dat er op dit moment nog onderzoek wordt gedaan door andere deskundigen, onder meer door een forensisch patholoog. Het is nog niet bekend of de familie overgaat op vervolgstappen; ze wachten dat vervolgonderzoek af.

  Diekstra zei in juni al dat hij het strafdossier "grondig" ging bestuderen. "Dit om na te gaan hoeveel aanleiding er is om verdere vervolging rondom deze doodrijding af te dwingen."

  Ruzie over bedtijd

  Tamar vertrok vorig jaar in de nacht van 25 juli van huis omdat ze niet naar bed wilde. Haar lichaam werd later langs de dijk tussen Monnickendam en Marken gevonden.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-11-07 22:58:19
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 24 juli 2021 @ 07:56
  #11

  Goedemorgen, 14 jarig MEISJE VAN FIETS GEREDEN, AUTO RIJDT DOOR IN AMSTERDAM-NOORD. De politie is nog op zoek naar de dader en zoekt getuigen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  POLITIE AMSTERDAM

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 15:10 • AANGEPAST GISTEREN, 15:58

  Automobilist in Amsterdam rijdt door na aanrijding met meisje (14)

  In Amsterdam-Noord is gistermiddag een meisje van 14 zwaargewond geraakt toen ze op de fiets werd aangereden door een auto. De bestuurder ging er na het ongeluk vandoor en liet de tiener op straat achter.

  De moeder van het meisje zegt tegen de lokale zender AT5 dat haar dochter een schedelfractuur heeft opgelopen. Vanwege de klap zou ze niet meer weten wat er is gebeurd. Volgens de moeder werd ze vier meter van haar fiets gevonden.

  Op de plaats van het ongeluk heeft de politie een deel van een koplamp gevonden, die mogelijk bij de auto hoort. Op de fiets van het meisje zaten plekjes met lichtblauwe verf. De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding op de Stellingweg.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 23 april 2021 @ 01:06
  #10
  reactie op (#9) herman_dad

  Goedemorgen, MILJARDEN NODIG OM VERKEER VEILIGER TE MAKEN... zie ook in vervolg op de vorige artikelen, inderdaad HARD NODIG!? 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Een fietsongeluk in Apeldoorn ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 10:16

  Organisaties: miljarden extra nodig om verkeer veiliger te maken

  Het kabinet moet meer doen om het aantal verkeersdoden omlaag te brengen, vindt een samenwerkingsverband van 36 organisaties, zoals de ANWB, TNO, Veilig Verkeer Nederland, de Bovag en de RAI Vereniging.

  Ze willen onder meer dat het nieuwe kabinet meer geld uittrekt voor fietspaden. Ook moet er wat hen betreft meer worden gecontroleerd op het gebruik van telefoons achter het stuur. Verder moeten er maatregelen worden genomen om het verkeer veiliger voor ouderen te maken. "We weten ook wat er nodig is om fietspaden veiliger te maken voor ouderen: voldoende breed, veilige randen en bermen, geen obstakels, geen scheuren, geen gladheid."

  De coalitie vindt het onacceptabel dat er in het Nederlandse verkeer iedere dag twee mensen overlijden en 58 mensen ernstig gewond raken. "Verkeersongevallen zorgen jaarlijks niet alleen voor onnoemelijk menselijk leed maar ook voor hoge maatschappelijke kosten", schrijven de organisaties in een manifest.

  Voor de uitvoering van de plannen is volgens het manifest de komende dertig jaar zeker 12 miljard euro extra nodig.

  Te vrijblijvend

  Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek vielen er vorig jaar 610 verkeersdoden in Nederland, iets minder dan in 2019. De organisaties vinden dat aantal te hoog, ook omdat er door de coronamaatregelen een stuk minder verkeer op de weg was. Jaarlijks raken gemiddeld 21.000 mensen ernstig gewond in het verkeer.

  In de huidige plannen voor verkeersveiligheid wordt gestreefd naar nul verkeersdoden in 2050. De organisaties vinden die plannen te vrijblijvend en vragen concrete doelen van het nieuwe kabinet.

  "Bijvoorbeeld door te bepalen dat fietsers in 2030 nergens de rijbaan hoeven te delen met gemotoriseerd verkeer dat daar 50 km per uur mag, auto's die na 2025 zijn gebouwd te voorzien van veiligheidssystemen en elk dodelijk ongeval te onderzoeken", schrijven de organisaties.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-04-23 01:10:07
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 21 april 2021 @ 01:00
  #9
  reactie op (#8) herman_dad

  Goedemorgen, NEDERLAND IS ENIGE EU-LAND MET TOENAME VERKEERSDODEN SINDS 2010. Dit is geen goed gegeven dus om bovenaan deze lijst te staan....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  De A6 bij Almere ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •BUITENLAND • GISTEREN, 16:47

  Nederland enige EU-land met toename verkeersdoden sinds 2010

  Nederland is het enige land van de Europese Unie waar het aantal verkeersdoden in de periode 2010-2020 is gestegen. Het gaat om een toename van 1 procent. In de hele Europese Unie is het aantal verkeersdoden in die periode juist met 36 procent gedaald, meldt de Europese Commissie.

  Ondanks de stijging is het aantal verkeersdoden in Nederland nog steeds relatief laag: 31 doden per 1 miljoen inwoners, tegenover 42 in de hele EU. In Zweden vallen de minste doden per 1 miljoen inwoners (18), in Roemenië de meeste (85).

  Door corona fors minder verkeersdoden

  Er kwamen in 2020 18.800 mensen om het leven op de Europese wegen. Dat zijn er bijna vierduizend minder dan het jaar ervoor, een daling van ongeveer 17 procent.

  Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek waren er vorig jaar 610 verkeersdoden in Nederland, iets minder dan in 2019.

  De Europese Commissie denkt dat corona daar alles mee te maken heeft, al is de rol van de pandemie in die afname moeilijk te meten. In 2020 waren er door de lockdowns veel minder mensen in het verkeer.

  Volgens EU-commissaris voor Transport Valean blijven de Europese wegen daarmee de veiligste in de wereld. "Maar toch is er actie nodig, want we lopen achter op onze doelstelling". Die doelstelling was om het aantal verkeersdoden tussen 2010 en 2020 met de helft terug te dringen. Alleen Griekenland voldeed daaraan.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 08 april 2021 @ 07:46
  #8
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, MINDER VERKEERSSLACHTOFFERS OP 'CORONAVRIJE WEGEN' maar wel meer ongevallen met voetgangers/fietsers daardoor. Vergelijkbaar een beetje met de situatie in de jaren 1973- '74 de 'autoloze zondagen' destijds nav de 'oliecrisis' , het M.O. leverde geen olie/brandstof meer aan landen die Israel steunden nav de 'Jom Kippoeroorlog' in 1973. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  ANP

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 03:15

  Minder ongevallen op rustige 'coronawegen', toch veel fietsers en wandelaars gewond

  In het 'coronajaar' 2020 waren er veel minder verkeersongevallen dan in andere jaren. Toch daalde het aantal slachtoffers minder sterk dan verwacht, blijkt uit gegevens over het afgelopen jaar die zijn verzameld en geanalyseerd door de politie, verzekeraars en het verkeerskundig ict-bureau VIA.

  Het aantal verkeersongevallen lag het afgelopen jaar op 80.000. Dat is een daling van 20 procent ten opzichte van de afgelopen jaren, toen er gemiddeld 100.000 ongelukken werden geregistreerd.

  In het verkeer vielen 19.000 gewonden, 10 procent minder dan de voorgaande jaren toen er gemiddeld 21.000 verkeersslachtoffers vielen. De politie schat dat 500 mensen op de weg om het leven kwamen; enkele tientallen minder dan in eerdere jaren.

  Totaal ander verkeersbeeld

  "Je ziet dat het aantal slachtoffers niet gelijk daalt met het aantal ongevallen", zegt Paul Broer, landelijk projectleider infrastructuur bij de politie. Het afgelopen jaar raakten relatief veel fietsers, voetgangers en bromfietsers gewond.

  "Vermoedelijk komt dat doordat we een totaal ander verkeersbeeld hadden dan we gewend zijn", zegt Broer. Door het thuiswerken en de lockdowns waren er minder auto's op de weg, maar wel meer fietsers en wandelaars, ook op andere tijdstippen dan gebruikelijk. Juist dát leidde tot ongelukken waarbij slachtoffers vielen, met name binnen de bebouwde kom.

  Minder autoverkeer betekent niet automatisch dat het ook veiliger is op de weg. Lege wegen nodigen uit tot hard rijden, waarmee de kans op ernstige ongevallen juist groter wordt. Vooral aan het begin van de corona-uitbraak, in maart, werd af en toe flink geracet op de Nederlandse wegen. "De bijzonderheid van hele lege wegen lokte bij sommige bestuurders excessief rijgedrag uit, zelfs binnen de bebouwde kom", zegt Broer daarover. Inmiddels lijkt dit beter te gaan.

  Nieuwe maatregelen

  In het voorjaar van 2020 ging de maximumsnelheid overdag van 100 km/uur in op de snelwegen. De politie ziet dat de meeste mensen zich daar nu netjes aan houden, wellicht ook omdat automobilisten dankzij het ontbreken van files weten dat ze toch wel op tijd komen en dus minder haast hebben.

  Als we ook na de coronapandemie vaker thuis blijven werken, verandert het verkeersbeeld volgens de politie permanent. In dat geval zijn nieuwe maatregelen nodig, zegt Broer. "Als er blijvend meer fietsers en wandelaars op straat zijn, moeten wegbeheerders en gemeenten bredere fietspaden aanleggen en meer straten autoluw maken." Zulke aanpassingen moeten de meest kwetsbare verkeersdeelnemers beter beschermen, juist ook op legere wegen.

  Bijzonderheden in het afgelopen jaar:

  • Ongevallen vonden in 2020 vooral plaats buiten de spits, op doordeweekse dagen en binnen de bebouwde kom.
  • Niet lege wegen zorgen voor minder ongelukken, maar minder drukke wegen. Als er nét geen file staat, wordt er minder hard gereden en vallen uiteindelijk de minste slachtoffers.
  • Bijna twee derde van alle slachtoffers zijn fietsers, bromfietsers en voetgangers.
  • Een kwart van alle verkeersslachtoffers zijn jongeren tussen de 12 en 24 jaar.
  • De meeste verkeersdoden vielen de afgelopen jaren in de provincie Gelderland, de minste in Flevoland.
  • Gemeten naar inwonertal is Zuid-Holland de meest onveilige provincie op verkeersgebied en Limburg de veiligste.
  • De meest verkeersonveilige route van Nederland ligt in Amsterdam, vanaf de Marnixstraat via de Rozengracht het centrum in. Eerde heeft het gevaarlijkste kruispunt: de N622 met de zijstraat Zandvliet.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 06 augustus 2020 @ 01:19
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE ZOEKT GRIJZE MAZDA, mogelijk betrokken bij aanrijden en dood meisje MARKEN. Laten we hopen dat deze zaak toch wordt opgelost vooral voor de nabestaanden.

  UPDATE DD 21-8  Duitse Mazda zeer waarschijnlijk betrokken bij dodelijke aanrijding Tamar

  UPDATE DD 11-8: 

  Mazda in beslag genomen in onderzoek naar dood Tamar

   GISTEREN, 16:20 IN REGIONAAL NIEUWS 

  De politie gaf vorige week beelden vrij waarop een grijze Mazda te zien is. De auto die nu in beslag is genomen, is volgens de politie de auto die op de beelden te zien is.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 23:20

  Honderden tips over grijze Mazda in zaak doodgereden Tamar

  De politie is op zoek naar een grijze Mazda POLITIE

  De politie heeft sinds het einde van de middag honderden tips binnenkregen in het onderzoek naar de dood van de 14-jarige Tamar uit Marken. "We gaan er uiteraard mee aan de slag, er hoeft maar een gouden tip tussen te zitten", zegt een woordvoerder van de politie tegen NH Nieuws.

  In eevideo liet de politie weten op zoek te zijn naar de bestuurders van een grijze Mazda 3. De beelden tonen twee mensen die om 03.09 uur een parkeerplaats in Marken oprijden. Ruim twee uur later, rond 05.30 uur, stappen ze uit de wagen om naar de voorkant van de auto te kijken. Daarna stappen ze weer in en rijden verder.

  Het meisje werd op 25 juli in de vroege ochtend door agenten dood gevonden in de berm langs de dijk tussen Monnickendam en Marken. Remsporen op de weg en de verwondingen op haar lichaam wijzen erop dat ze hoogstwaarschijnlijk is omgekomen door een aanrijding.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  Gewijzigd op 2020-08-21 07:38:56
  handtekeningafbeelding
 • maandag 27 juli 2020 @ 01:03
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG BERICHT, OVERLEDEN MEISJE MARKEN: Inmiddels 4 auto's inbelaggenomen maar de toedracht blijft vrijwel geheel onduidelijk. Een vreselijke zaak echter.

  Laatste auto in onderzoek dood meisje Marken terug naar eigenaar

  DRAMATISCHE OPROEP: UPDATE: 

  Moeder Tamar roept automobilist op zich te melden: 'Alsjeblieft, kom over de brug'

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 11:11 • AANGEPAST GISTEREN, 17:11

  Overleden meisje Marken herdacht, politie tast in het duister

  NOS

  Op Marken is stilgestaan bij de dood van het meisje dat gisterochtend vroeg werd gevonden langs de dijk tussen Monnickendam en Marken. De politie houdt er rekening mee dat ze is aangereden en dat de dader is doorgereden. Maar omdat er tot nu toe geen sporen van een aanrijding zijn gevonden, worden ook andere scenario's zoals een misdrijf bekeken.

  Tijdens een dienst in de Patmoskerk werd de 14-jarige Tamar herdacht. Aanwezigen hielden een minuut stilte voor het slachtoffer. Daarna werd ter nagedachtenis een lied gezongen, schrijft NH Nieuws.

  De tiener verliet rond 01.00 uur haar ouderlijk huis op Marken, maakte de politie vanmiddag bekend. Nadat ze als vermist was opgegeven, ging de politie naar haar op zoek. Onderweg naar haar woonplaats vonden agenten rond 04.00 uur het slachtoffer langs de Zeedijk, dicht bij de afslag naar Zuiderwoude.

  Onderzoek

  De politie is al de hele dag bezig met het onderzoek naar de toedracht van de zaak. Op de plaats van het ongeluk is een zoekactie gehouden waarbij de berm minutieus is uitgekamd, zegt politiewoordvoerder Menno Hartenberg. "Stel je voor dat er hier inderdaad een aanrijding heeft plaatsgevonden en dat de bestuurder is doorgereden, dan zou je verwachten dat er resten van de auto, lak of glas of misschien plastic van de bumper zijn achtergebleven op de plek van het ongeluk. Tot op heden is daar niets van gevonden. Wat we nu doen is de berm doorwerken om te kijken of we dat soort fragmenten kunnen vinden."

  Vooralsnog tast de politie in het duister. "We hebben haar hier gevonden, maar dat is ook het enige. Ze kan over de weg zijn komen aanlopen, maar ook op het fietspad. We hebben meer vragen dan antwoorden. Daarom zijn we op zoek naar getuigen."

  Woordvoerder Menno Hartenberg zegt dat de politie nog veel onbeantwoorde vragen heeft:

  0:43 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Fataal ongeluk Marken: politie zoekt verder naar aanwijzingen

  Vier auto's meegenomen

  Bij het onderzoek zijn inmiddels vier auto's in beslag genomen met recente schade. Drie auto's werden op Marken zelf aangetroffen, een werd gisteren meegenomen uit Uitdam. "De voertuigen hebben beschadigingen die wij willen onderzoeken", zegt de woordvoerder. Er is gesproken met de eigenaren van de auto's. Zij worden vooralsnog niet verdacht. Autopsie op het lichaam van het meisje wordt komende week gedaan.

  De politie probeert met behulp van camerabeelden uit het dorp en gesprekken met getuigen de route van het meisje te reconstrueren. Vooralsnog heeft dat nog geen duidelijk beeld opgeleverd. "We weten dat haar route op Marken is begonnen en hier is geëindigd, helaas."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  Gewijzigd op 2020-08-04 01:21:10
  handtekeningafbeelding
 • zondag 26 juli 2020 @ 01:17
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, 14 JARIG MEISJE DOOD AANGETROFFEN IN BERM bij dijk nabij UITDAM. Vermoedelijk is zij aangereden door een automobilist die daarna doorreed. Inmiddels is er in de buurt wel een auto met schade aangetroffen en inbeslag genomen.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 11:21 • AANGEPAST GISTEREN, 20:24

  Meisje (14) levenloos gevonden bij Monnickendam, auto met schade aangetroffen

  Onderzoek bij de plaats waar het meisje werd gevonden HANS VRENEGOOR

  Langs de dijk tussen Monnickendam en Marken is vanochtend vroeg het lichaam van een 14-jarig meisje gevonden. De politie vermoedt dat de tiener uit Marken is aangereden en dat de dader is doorgereden. Het lichaam lag in het gras bij de afslag naar Zuiderwoude.

  "We sluiten geen enkel scenario uit. Maar het letsel is van zodanige aard dat het meisje het zichzelf niet kan hebben aangedaan. Met andere woorden: er is iemand anders bij betrokken geweest", aldus een politiewoordvoerder. "Naar die ander zijn we op zoek."

  In Uitdam, vlakbij Zuiderwoude, is vanmiddag een auto gevonden met schade. "De schade is voldoende om een onderzoek in te stellen naar betrokkenheid bij het incident", zegt een politiewoordvoerder. De politie heeft de wagen in beslag genomen voor sporenonderzoek.

  Vermissing

  Het lichaam werd rond 04.00 uur vanochtend gevonden door politieagenten. Zij waren op weg naar Marken, nadat ze de melding hadden gekregen dat daar een 14-jarige werd vermist. Onderweg troffen ze het slachtoffer aan langs de Zeedijk, dicht bij de afslag naar Zuiderwoude.

  Omdat er remsporen zijn ontdekt in de buurt van het ongeluk, denkt de politie dat sprake is geweest van een aanrijding. Er is geen fiets gevonden in de buurt van het meisje. "We vermoeden dat ze te voet was", zegt de politiewoordvoerder bij NH Nieuws.

  In de loop van de ochtend deed de politie buurtonderzoek op Marken en in het nabijgelegen dorp Uitdam. In de Havenbuurt op Marken werd huis voor huis aangebeld; mogelijk dat de politie ook op zoek was naar een beschadigde auto. Over de resultaten van het onderzoek is niets meegedeeld.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  Gewijzigd op 2020-07-26 01:19:36
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 06 november 2019 @ 00:41
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE NALATIG BIJ ONGEVAL A2 waarbij drie doden vielen, de VEROORZAKER HAD RIJBEWIJS MOETEN WORDEN INGENOMEN bij DRIE eerdere ongevallen. Nu veroorzaakte hij nog een dodelijk ongeval waarbij hij overigens zelf ook om het leven kwam.  

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 19:31 • AANGEPAST VANDAAG, 20:15

  Veroorzaker dodelijk ongeval A2 vaker in de fout, politie nalatig.

  ANP

  De man die vorige maand bij een crash op de A2 bij Breukelen twee mensen doodreed, veroorzaakte eerder al minstens drie ongevallen, meldt het AD. Bij het ongeluk kwam de 38-jarige man uit Vianen zelf ook om het leven. Hij had last van epileptische aanvallen en mocht daarom niet meer rijden.

  Volgens de krant maakte de politie Midden-Nederland een fout na een ongeluk op de A2 in december 2016. De man reed toen in op een file bij knooppunt Oudenrijn. Zijn rijbewijs werd afgepakt, maar de politie maakte geen proces-verbaal op, waardoor het OM en de rechter geen oordeel velden over zijn rijbewijs.

  De man kon daarom, nadat hij een half jaar geen epileptische aanval had gehad, zijn rijbewijs weer aanvragen, en kreeg dat na medisch onderzoek ook terug van rijbewijzeninstantie CBR voor een periode van twee jaar.

  Een fout gemaakt

  Ook vorig jaar was de man betrokken bij een ongeval, toen op de A28 in de buurt van Hattem. De politie Oost-Nederland bevestigt dat toen opnieuw een fout is gemaakt, ditmaal door het rijbewijs van de man niet in te vorderen.

  Daardoor kon het CBR niet opnieuw bekijken of de man wel een rijbewijs mocht hebben. De politie zegt de gang van zaken van toen te evalueren, om ervoor te zorgen dat dit niet nog eens kan voorkomen.

  Een woordvoerder van de familie van de op de A2 bij Breukelen omgekomen mensen zegt bij het AD "geschokt" en "erg geschrokken" te zijn. Mogelijk nemen nabestaanden juridische stappen.

  De ravage was na het ongeval in Breukelen enorm:

  0:21 Volume 10%

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Ernstig ongeluk op snelweg A2

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 01 mei 2019 @ 00:24
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, VROUW MET ROLLATOR DIE IS AANGEREDEN BUITEN LEVENSGEVAAR. Auromobilist rijdt door maar er 'moeten geruigen zijn', de politie doet oproep en toont beelden van bewakingscamera.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Vrouw (79) die werd aangereden in Breda is buiten levensgevaar

   VANDAAG, 22:35

  REGIO

  De 79-jarige vrouw die zondagavond zwaargewond raakte toen ze in Breda werd aangereden, is buiten levensgevaar. Ze ligt nog wel op de intensive care heeft vandaag een zware operatie gehad, werd vanavond bekendgemaakt in Opsporing Verzocht. Het televisieprogramma liet ook nieuwe beelden zien van bewakingscamera's in de buurt.

  De vrouw van 79 liep zondag rond 23.00 uur met haar rollator naar de bushalte na een bezoek aan haar dochter. Op het moment dat ze de weg overstak, naderde er om de hoek een auto. De bestuurder reed de vrouw frontaal aan, bleef eventjes stilstaan, en reed vervolgens stapvoets door.

  Op beelden van bewakingscamera's is na het ongeluk een tegemoetkomende auto te zien. Het lijkt alsof de inzittenden contact hebben met de bestuurder van de auto die de vrouw aanreed. Ook is op de beelden een persoon te zien die in de buurt van de twee auto's en de gewonde vrouw staat.

  De politie deed vandaag een oproep aan deze persoon en de inzittenden van de tegemoetkomende auto om zich te melden. Eerder werd ook al een oproep aan de bestuurder van de eerste auto gedaan om zichzelf te melden.

  Bont en blauw

  Ook de dochter van de 79-jarige vrouw deed vandaag een beroep op de bestuurder. "Wij willen weten waarom", zei ze tegen Omroep Brabant. "Help jezelf en ons allemaal en meld je. Als je zo laf bent om zo weg te rijden, wees dan alsjeblieft zo moedig om je nu aan te geven."

  Het slachtoffer brak haar oogkas en haar beide heupen zijn verbrijzeld door de aanrijding. "Ze is bont en blauw. Het is een gebroken vogeltje om te zien", zegt haar dochter.

  Opsporing Verzocht liet vanavond opnieuw beelden zien van het ongeluk:

  Zie video in oorpsronkelijke artikel.

  Beelden van automobilist die doorreed na aanrijden 79-jarige vrouw

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel vanOmroep Brabant

  handtekeningafbeelding