590 keer bekeken

ARUBA EN OOK DRUGSBESTRIJDING ANTILLEN ALGEMEEN

 • donderdag 11 augustus 2022 @ 00:38
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, OOK DE DRUGSVONDSTEN EN BESTRIJDING GAAN MAAR DOOR... Weer een schip KONINKLIJKE MARINE ONDERSCHEPT DRUGSKOERIERS MET 1600 KG COCAINE...

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 13-08-22 09.00 uur:

  Defensie

  NOS Nieuws•Gisteren, 11:36

  Marine onderschept 1600 kilo drugs in Caribische wateren

  Het marineschip de Zr.Ms. Groningen heeft in het Caribisch gebied deze week 1600 kilo marihuana onderschept. Volgens het ministerie van Defensie is het de zevende grote drugsvangst die het patrouilleschip sinds april heeft gedaan. In totaal heeft het nu meer dan 6000 kilo smokkelwaar in beslag genomen.

  De drugs werden maandag onderschept, nadat het Maritieme Operatie Centrum van de Kustwacht Caribisch Gebied het snelle smokkelvaartuig de avond ervoor ontdekte. Daarop is de Zr.Ms. Groningen gealarmeerd, die de volgende ochtend arriveerde. De bemanning heeft toen met snelle onderscheppingsboten het vaartuig tegengehouden.

  De smokkelaars hadden de pakketten marihuana overboord gegooid toen ze doorkregen dat ze werden achtervolgd. Nadat de verdachten tot stoppen waren gemaand en zich hadden overgegeven, visten de bemanning van het marineschip en de kustwacht 66 pakketten met in totaal 1640 kilo drugs uit het water. De drugs en de acht verdachten zijn overgedragen aan de autoriteiten op Bonaire.

  Recordhoeveelheid drugs

  Afgelopen weekend bleek al dat er in drie weken tijd ruim 4000 kilo drugs in beslag was genomen in de regio, meer dan in heel 2021, toen het ging om 3300 kilo. Eerder werden nog dalende smokkelcijfers gemeld, vermoedelijk als gevolg van de coronapandemie waardoor er minder verkeer was op de Caribische wateren. In 2019 werd een recordhoeveelheid van 11.000 kilo drugs in beslag genomen.

  Gewijzigd op 2022-08-13 08:23:29
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 15 april 2022 @ 10:00
  #4

  Goedemorgen, schip KONINKLIJKE MARINE ONDERSCHEPT DRUGSKOERIERS MET 1900 KG COCAINE...

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BUITENLAND • GISTEREN, 16:38

  Marine onderschept in korte tijd 1900 kilo cocaïne in Caribisch gebied

  De Zr.Ms. Friesland in actie in het Caribisch gebied DEFENSIE

  Een Nederlands marineschip heeft eind maart 1900 kilo cocaïne onderschept in het Caribisch gebied. De drugs werden onderschept bij drie verschillende drugstransporten.

  De cocaïne werd vervoerd op motorboten. De vondsten zijn 20, 21 en 28 maart gedaan, maar zijn nu pas bekendgemaakt. Ze werden ontdekt door patrouillevliegtuigen van de Dominicaanse Republiek en de Amerikaanse kustwacht.

  In samenwerking met de Amerikaanse kustwacht werd vanaf de Zr.Ms. Friesland vervolgens een kleinere boot ingezet om de verdachten te onderscheppen. Bij de eerste twee onderscheppingen gooiden de verdachten de drugs overboord. Die zijn vervolgens uit het water gevist. Bij de derde onderschepping waren de drugs nog aan boord.

  De marine lost bij sommige acties in het gebied waarschuwingsschoten voor de boeg van de verdachten om ze tot stoppen te manen. In het uiterste geval wordt op de motor geschoten om de schepen te stoppen, maar dat was in dit geval niet nodig. De verdachten reageerden op waarschuwingen.

  3880 kilo drugs sinds begin dit jaar

  De verdachten zijn opgepakt en overgedragen aan de Amerikaanse autoriteiten. In totaal heeft de Zr.Ms. Friesland sinds begin dit jaar 3880 kilo drugs onderschept en zijn 21 verdachten aangehouden.

  Het schip wordt binnenkort afgelost door de Zr.Ms. Groningen, een ander groot schip van de marine. Die is in het gebied aanwezig voor ondersteuning bij anti-drugsoperaties en kan ook worden ingezet voor noodhulp of reddingsacties.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 04 maart 2022 @ 00:30
  #3
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE ARUBA HOUDT drugsbaron van Surinaams/Nederlandse afkomst aan die gezocht werd. Na een tip over zijn reis naar Aruba, kon hij worden opgepakt door het Nederlandse politieteam FASTNL van de Landelijke Eenheid dat voortvluchtigen opspoort. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •BUITENLAND • GISTEREN, 13:57

  Voortvluchtige drugsbaron opgepakt op Aruba

  Rechtbank Rotterdam ANP

  Een voortvluchtige leider van een internationale drugsbende is gisteren opgepakt, meldt het Openbaar Ministerie. De 53-jarige Piet W. vloog van Paramaribo in Suriname naar Aruba; hij werd aangehouden bij de paspoortcontrole op de Koningin Beatrix-luchthaven.

  Na een tip over zijn reis naar Aruba, kon hij worden opgepakt door het Nederlandse politieteam FASTNL van de Landelijke Eenheid dat voortvluchtigen opspoort. De Surinaamse drugsbaron leidde volgens het OM een organisatie die "werd beschouwd als een multinational die wereldwijd opereerde".

  1100 kilo coke

  Hij werd in 2014 bij de rechtbank van Rotterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar, daarvan moet hij er nog drie uitzitten. Hij ging in hoger beroep tegen het vonnis. In afwachting daarvan, werd zijn voorlopige hechtenis geschorst en ging hij ervandoor. Waarschijnlijk vluchtte hij toen naar Suriname. Later trok hij het hoger beroep weer in; daarmee werd de uitspraak van de rechtbank onherroepelijk.

  De zoektocht naar de man werd in gang gezet, nadat er in 2010 meer dan duizend kilo cocaïne werd gevonden in een lading whisky in de Rotterdamse haven. Naar verwachting wordt hij binnenkort overgebracht naar Nederland om de rest van zijn straf uit te zitten.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 27 februari 2020 @ 00:44
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, KUSTWACHT ARUBA VINDT RECORDHOEVEELHEID COCAINE op smokkeltanker. Mogelijk gaat het om 5000 kilo.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BUITENLAND • VANDAAG, 21:45

  Kustwacht Aruba vindt recordhoeveelheid cocaïne op tanker

  De kustwacht bij de tanker COLOMBIAANSE MARINE

  De kustwacht van Aruba heeft op een olietanker duizenden kilo's cocaïne gevonden. Volgens het Openbaar Ministerie op het eiland gaat het om de grootste drugsvangst in Aruba ooit.

  Arubaanse media spreken van 5000 kilo, maar dat kan het OM niet bevestigen. De vangst wordt nog gewogen en er wordt gezocht of op het schip nog meer drugs aanwezig zijn. Er zijn elf verdachten aangehouden, allemaal afkomstig uit Montenegro.

  De tanker, de Aressa, was zondag vertrokken uit de haven van Punto Figo in Venezuela en had als eindbestemming Thessaloniki, in Griekenland. Maandag werden de drugs gevonden door de kustwacht. Waar het schip oorspronkelijk vandaan kwam, is niet duidelijk.

  Bij Aruba worden regelmatig grote drugstransporten onderschept. In november werden twee ladingen van 1500 en 3000 kilo gevonden.

  De kustwacht bij de tanker COLOMBIAANSE MARINE

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 19 april 2019 @ 00:52
  #1

  Goedemorgen, POLITIE ARUBA HOUDT AMSTERDAMMER van Surinaamse afkomst aan met 872.000 euro contant geld. Toch komt dit ook door de eerdere aktie van de NL Justitie tegen een geldzending van de Centrale Surinaamse Bank, wegens 'witwassen'? Nu heeft Justitie NL echter juist een stroom geld op gang gebracht die niet meer te controleren is, want niemand vertrouwd meer de Banken en de Nederlandse Bank en... 'Een self fulfilling prophecy ' die geen beter voorbeeld kent...  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politie Aruba houdt Amsterdammer staande met 827.000 euro op zak

   GISTEREN, 01:37

  BINNENLAND

  GESCHREVEN DOOR

  Dick Drayer Correspondent Curaçao

  De politie van Aruba heeft afgelopen vrijdag een geldbedrag van ruim 827.000 euro onderschept dat in bezit was van een Surinaamse Amsterdammer. Die was op doorreis van Paramaribo naar Miami.

  De 39-jarige man werd staande gehouden op verzoek van het Openbaar Ministerie in Amsterdam, nadat het vliegtuig een reguliere tussenlanding had gemaakt op Aruba.

  Een woordvoerder van het OM in Amsterdam wil alleen kwijt dat het om een inwoner gaat van Amsterdam, geboren in Paramaribo, die verdacht wordt van witwassen en heling.

  "Het gaat om een conservatoir beslag dat wij uitvoeren. De man heeft in 2016 vastgezeten en moet zich in december verantwoorden voor de rechter", zegt de woordvoerder. De man mocht zijn zaak in vrijheid afwachten.

  19 miljoen euro

  In mei 2018 heeft de Nederlandse justitie op Schiphol een geldzending van ruim 19 miljoen euro uit Suriname onderschept. Dat geld was afkomstig van een aantal Surinaamse banken en werd in beslag genomen in verband met een onderzoek naar witwassen.

  Sindsdien exporteren de banken geen euro's meer uit angst dat ook die worden onderschept. Volgens NOS-correspondent Harmen Boerboom is de afgelopen maanden daardoor een stuwmeer van euro's ontstaan en is de waarde van de munt sterk gedaald.

  "Het is daarom lucratief om goedkope euro's uit Suriname mee te nemen en die in het buitenland te wisselen tegen dollars", zegt Boerboom. "Daarmee kunnen in Suriname weer goedkope euro's gekocht worden. Een eenvoudige rekensom wijst uit dat de aangehouden man met deze transactie meer dan 100.000 Amerikaanse dollars had kunnen verdienen."

  Er zijn volgens de politiebron de afgelopen maanden op de luchthaven Johan Adolf Pengel van Paramaribo tijdens steekproeven van politie en douane vaker van dit soort transporten onderschept. "Het ging in sommige gevallen om nog grotere bedragen dan die van de zakenman op Aruba", aldus Boerboom.

  Het OM op Aruba heeft in een persbericht gemeld dat de in beslag genomen euro's in beginsel terechtkomen bij het criminaliteitsfonds in Oranjestad. Maar een nader besluit daarover moet nog in overleg met het OM in Amsterdam worden genomen.

  BEKIJK OOK

  Justitie confisqueert geldzending van Centrale Bank van Suriname

  Deel dit artikel: 

   

   

   

  handtekeningafbeelding