423 keer bekeken

ARUBA

 • donderdag 27 februari 2020 @ 00:44
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, KUSTWACHT ARUBA VINDT RECORDHOEVEELHEID COCAINE op smokkeltanker. Mogelijk gaat het om 5000 kilo.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BUITENLAND • VANDAAG, 21:45

  Kustwacht Aruba vindt recordhoeveelheid cocaïne op tanker

  De kustwacht bij de tanker COLOMBIAANSE MARINE

  De kustwacht van Aruba heeft op een olietanker duizenden kilo's cocaïne gevonden. Volgens het Openbaar Ministerie op het eiland gaat het om de grootste drugsvangst in Aruba ooit.

  Arubaanse media spreken van 5000 kilo, maar dat kan het OM niet bevestigen. De vangst wordt nog gewogen en er wordt gezocht of op het schip nog meer drugs aanwezig zijn. Er zijn elf verdachten aangehouden, allemaal afkomstig uit Montenegro.

  De tanker, de Aressa, was zondag vertrokken uit de haven van Punto Figo in Venezuela en had als eindbestemming Thessaloniki, in Griekenland. Maandag werden de drugs gevonden door de kustwacht. Waar het schip oorspronkelijk vandaan kwam, is niet duidelijk.

  Bij Aruba worden regelmatig grote drugstransporten onderschept. In november werden twee ladingen van 1500 en 3000 kilo gevonden.

  De kustwacht bij de tanker COLOMBIAANSE MARINE

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 19 april 2019 @ 00:52
  #1

  Goedemorgen, POLITIE ARUBA HOUDT AMSTERDAMMER van Surinaamse afkomst aan met 872.000 euro contant geld. Toch komt dit ook door de eerdere aktie van de NL Justitie tegen een geldzending van de Centrale Surinaamse Bank, wegens 'witwassen'? Nu heeft Justitie NL echter juist een stroom geld op gang gebracht die niet meer te controleren is, want niemand vertrouwd meer de Banken en de Nederlandse Bank en... 'Een self fulfilling prophecy ' die geen beter voorbeeld kent...  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Politie Aruba houdt Amsterdammer staande met 827.000 euro op zak

   GISTEREN, 01:37

  BINNENLAND

  GESCHREVEN DOOR

  Dick Drayer Correspondent Curaçao

  De politie van Aruba heeft afgelopen vrijdag een geldbedrag van ruim 827.000 euro onderschept dat in bezit was van een Surinaamse Amsterdammer. Die was op doorreis van Paramaribo naar Miami.

  De 39-jarige man werd staande gehouden op verzoek van het Openbaar Ministerie in Amsterdam, nadat het vliegtuig een reguliere tussenlanding had gemaakt op Aruba.

  Een woordvoerder van het OM in Amsterdam wil alleen kwijt dat het om een inwoner gaat van Amsterdam, geboren in Paramaribo, die verdacht wordt van witwassen en heling.

  "Het gaat om een conservatoir beslag dat wij uitvoeren. De man heeft in 2016 vastgezeten en moet zich in december verantwoorden voor de rechter", zegt de woordvoerder. De man mocht zijn zaak in vrijheid afwachten.

  19 miljoen euro

  In mei 2018 heeft de Nederlandse justitie op Schiphol een geldzending van ruim 19 miljoen euro uit Suriname onderschept. Dat geld was afkomstig van een aantal Surinaamse banken en werd in beslag genomen in verband met een onderzoek naar witwassen.

  Sindsdien exporteren de banken geen euro's meer uit angst dat ook die worden onderschept. Volgens NOS-correspondent Harmen Boerboom is de afgelopen maanden daardoor een stuwmeer van euro's ontstaan en is de waarde van de munt sterk gedaald.

  "Het is daarom lucratief om goedkope euro's uit Suriname mee te nemen en die in het buitenland te wisselen tegen dollars", zegt Boerboom. "Daarmee kunnen in Suriname weer goedkope euro's gekocht worden. Een eenvoudige rekensom wijst uit dat de aangehouden man met deze transactie meer dan 100.000 Amerikaanse dollars had kunnen verdienen."

  Er zijn volgens de politiebron de afgelopen maanden op de luchthaven Johan Adolf Pengel van Paramaribo tijdens steekproeven van politie en douane vaker van dit soort transporten onderschept. "Het ging in sommige gevallen om nog grotere bedragen dan die van de zakenman op Aruba", aldus Boerboom.

  Het OM op Aruba heeft in een persbericht gemeld dat de in beslag genomen euro's in beginsel terechtkomen bij het criminaliteitsfonds in Oranjestad. Maar een nader besluit daarover moet nog in overleg met het OM in Amsterdam worden genomen.

  BEKIJK OOK

  Justitie confisqueert geldzending van Centrale Bank van Suriname

  Deel dit artikel: 

   

   

   

  handtekeningafbeelding