670 keer bekeken

ROTTERDAMSE HAVEN en nieuws daarover

 • dinsdag 04 mei 2021 @ 00:31
  #16

  Goedemorgen, ROTTERDAMSE EX-AGENT VEROORDEELD VOOR CORRUPTIE. Hij werd als mede-verdachte aangehouden in een groot drugsonderzoek in de Rotterdamse haven.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 21:51

  Rotterdamse ex-agent veroordeeld tot cel- en taakstraf voor omkoping

  Een voormalige agent uit Rotterdam is veroordeeld tot vier maanden cel en een taakstraf van 180 uur voor corruptie. De 30-jarige man uit Berkel en Rodenrijs speelde informatie uit politiesystemen door aan kennissen.

  De rechtbank acht bewezen dat de oud-agent in de periode van 4 maart 2019 tot 1 oktober 2020 opzettelijk servers van de Nationale Politie binnendrong en gevonden informatie verstrekte aan anderen.

  "De verdachte heeft zich met zijn handelen niet alleen schuldig gemaakt aan privacyschending, maar heeft met het opvragen en delen van de vertrouwelijke informatie ook inbreuk gemaakt op de integriteit van politie en justitie", aldus de rechtbank in het vonnis.

  Privédoeleinden

  Volgens het Openbaar Ministerie keek de verdachte voor zijn werk dagelijks in de politiesystemen, maar in 10 procent van de gevallen voor was dat voor privédoeleinden, schrijft de regionale omroep Rijnmond.

  In een geval zou hij voor een vrouw een kenteken hebben nagetrokken van een auto die na een ongeluk was doorgereden, schreef Rijnmond in een eerder artikel over de zaak. Ook zocht hij via de systemen bekende Nederlanders op, aldus justitie, die hem een losse moraal verweet.

  Van de vier maanden celstraf hoeft de verdachte 26 dagen uit te zitten, de rest is voorwaardelijk. De straf valt lager uit dan de twintig maanden cel die justitie had geëist. Ook wilde justitie dat hij vijf jaar lang geen publieke functie meer mag uitoefenen, maar daar ziet de rechtbank van af.

  De verdachte werd vorig jaar november samen met dertien anderen aangehouden in een groot onderzoek naar drugshandel. Onder hen waren vier hoofdverdachten die een criminele organisatie zouden vormen die drugs invoert via de haven in Rotterdam.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  Rijnmond.

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 24 april 2021 @ 07:41
  #15
  reactie op (#14) herman_dad

  Goedemorgen, NOGMAALS WEER EEN DRUGSVANGST VAN 1100 KILO.... cocaïne tussen de bananen in haven Rotterdam. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  De gevonden cocaïne OPENBAAR MINISTERIE ROTTERDAM

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 21:19

  1100 kilo cocaïne tussen de bananen in haven Rotterdam

  In de haven van Rotterdam heeft de douane een partij cocaïne van 1100 kilo onderschept. Als de drugs op straat waren verkocht, hadden ze ruim 82 miljoen euro opgebracht.

  De coke zat verstopt in een container met een lading bananen uit Ecuador. De container kwam gisteravond met een zeeschip aan via de haven van Antwerpen. Hij was bestemd voor een bedrijf in Zwitserland.

  De zaak wordt verder onderzocht door het HARC-team, een samenwerkingsverband van douane, FIOD, zeehavenpolitie en Openbaar Ministerie. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

  In de Rotterdamse haven worden geregeld grote partijen drugs gevonden.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 19 maart 2021 @ 07:39
  #14
  reactie op (#13) herman_dad

  Goedemorgen, WEER EEN ENORME DRUGSVANGST IN ROTTERDAMSE HAVEN... t.w.v. 300 miljoen.... ook hier kunnen we bijna een LIVEBLOG van maken? Helaas....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 09:04

  Grote drugsvondst in haven Rotterdam, straatwaarde ruim 300 miljoen euro

  De drugsvondst OPENBAAR MINISTERIE

  Bij een controle in de haven van Rotterdam heeft de douane gisteren ruim 4000 kilo cocaïne gevonden. De drugs zaten verdeeld over 4425 pakketten en waren verstopt in een container.

  Die container was dinsdag aangekomen in Antwerpen vanuit Ecuador en was bestemd voor een fruitbedrijf in Rotterdam.

  Volgens het Openbaar Ministerie hebben de drugs een straatwaarde van ruim 300 miljoen euro. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 16 januari 2021 @ 01:32
  #13
  reactie op (#12) herman_dad

  Goedemorgen, EN WEER EEN DRUGSVANGST IN ROTTERDAMSE HAVEN... 1069 KILO COCAINE TUSSEN OLDTIMERS EN BIER. Weer een beetje waarschijnlijk maar hoeveel gaat er wel door?  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 21:22

  1069 kilo cocaïne onderschept tussen een lading bier en twee oldtimers

  OPENBAAR MINISTERIE ROTTERDAM

  In de haven van Rotterdam heeft de douane vandaag twee partijen cocaïne onderschept met een totaalgewicht van 1069 kilo.

  De eerste partij van 839 kilo werd gevonden in een container met twee oude Volkswagenbusjes. De zending kwam uit Brazilië. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de ontvanger van de oldtimers waarschijnlijk niets met de smokkel te maken.

  OPENBAAR MINISTERIE ROTTERDAM

  Even later vonden douaniers een partij van 230 kilo cocaïne in een container vol met dozen bier. Er werden ook ongebrande noten tussen de zakken met drugs gevonden. Nader onderzoek wees uit dat de smokkelaars waarschijnlijk gebruik hebben gemaakt van de zogenoemde switchmethode waarbij smokkelwaar na aankomst in de haven snel in andere containers wordt ondergebracht.

   

  Tussen de zakken met drugs werden ongebrande noten gevonden OPENBAAR MINISTERIE ROTTERDAM

  Elders op het haventerrein werd een container gevonden met ongebrande noten uit Argentinië. Die container lijkt te zijn gebruikt om de cocaïne naar Nederland te brengen. De noten waren bestemd voor een bedrijf in Rusland, dat vermoedelijk ook niets met de smokkel te maken heeft.

  Het HARC-team, een samenwerkingsverband van douane, FIOD, zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaken verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zondag 09 augustus 2020 @ 01:04
  #12
  reactie op (#11) herman_dad

  Goedemorgen, ROTTERDAMSE HAVEN: 'VERSTEKELINGEN' of....MILJIOENENVONDST COCAINE TUSSEN DE BANANEN...  het is meestal één van deze zaken die de media halen. Maar de drugshandel en invoer is bijna 'dweilen met de kraan open'. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 13:53

  Miljoenenvondst cocaïne tussen de bananen in haven Rotterdam

  De cocaïne zat in dozen met bananen POLITIE.NL

  In de haven van Rotterdam is meer dan 743 kilo cocaïne onderschept. De drugs zaten verstopt in een container met een partij bananen.

  De vangst werd afgelopen dinsdag gedaan, meldt Rijnmond. Het schip dat de container vervoerde, was toen net uit Ecuador aangekomen. De straatwaarde van de partij cocaïne is naar schatting ruim 56 miljoen euro.

  De politie heeft een verdachte aangehouden, een 29-jarige man uit Den Haag. Hij is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris; die heeft besloten dat de man in ieder geval nog veertien dagen blijft vastzitten. Over zijn rol bij de cocaïnesmokkel en de wijze waarop de politie de partij cocaïne op het spoor kwam, bestaat nog geen duidelijkheid. De verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Rijnmond.

  Gewijzigd op 2021-01-16 01:33:29
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 06 augustus 2020 @ 01:31
  #11
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, WEER 7 VERSTEKELINGEN IN CONTAINERHAVEN ROTTERDAM aangetroffen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 22:24

  Zeven verstekelingen gevonden in container in Europoort

  ANP

  De Koninklijke Marechaussee heeft woensdagavond zeven verstekelingen gevonden in het Rotterdamse havengebied Europoort. Ze zaten verstopt in een container.

  Marechaussees ontdekten het gezelschap toen hun speurhond aansloeg. Volgens de regionale omroep Rijnmond gaat het om zes mannen en een vrouw.

  Ze zijn onderzocht door ambulancepersoneel en bleken gezond. Waar ze vandaan komen is nog niet bekend.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  Rijnmond 

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 25 juli 2020 @ 01:21
  #10
  reactie op (#9) herman_dad

  Goedmorgen, DOUANIER KRIJGT MOGELIJK 8 JAAR CEL (eis OM) voor doorlaten drugs in ROTTERDAMSE HAVEN, Dit zijn, is een vrij zware straf.  

  UPDATE:  Rotterdamse douanier 9 jaar de cel in voor drugssmokkel

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 13:08

  OM eist 12 jaar cel tegen douanier voor doorlaten van 1500 kilo cocaïne

  NOS

  Het Openbaar Ministerie eist twaalf jaar cel tegen douanier Hassan O. voor betrokkenheid bij de invoer van 1500 kilo cocaïne in de Rotterdamse haven. De drugs zaten verstopt in een container met mango's uit Brazilië. Het transport werd begin vorig jaar door de politie onderschept.

  De 39-jarige verdachte zou in het computersysteem van de douane hebben aangegeven dat de container al was gecontroleerd en de container zo hebben vrijgegeven. Hierdoor konden anderen de lading ongehinderd ophalen.

  Uit berichten in de versleutelde telefoon van de Rotterdammer blijkt volgens justitie dat hij dit veelvuldig heeft gedaan. "De uiteindelijk onderschepte container lijkt het topje van de ijsberg te zijn geweest."

  Oontkent dat hij betrokken was bij het doorlaten van de partij cocaïne. Volgens zijn advocaat moet een andere douanier gebruik hebben gemaakt van de inloggegevens van O. om de container in het systeem af te vinken. De rechtbank in Rotterdam doet over twee weken uitspraak, schrijft Rijnmond.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Rijnmond

   

  Gewijzigd op 2020-08-08 01:27:41
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 19 februari 2020 @ 00:21
  #9
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, ROTTERDAMSE DOUANIER AANGEHOUDEN WEGENS HULP AAN CRIMINELE DRUGSORGANISATIE. De vrouw was overigens al eerder geschorst in het onderzoek.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 13:06

  Rotterdamse douanier aangehouden voor corruptie en witwassen

  De politie heeft vanochtend een 45-jarige douanier opgepakt in haar woning in Rotterdam. De vrouw wordt verdacht van corruptie en witwassen.

  Ze was al op non-actief gesteld door haar werkgever, meldt het OM. Eerder was haar huis al doorzocht. De politie nam toen onder meer administratie en geld in beslag.

  Bronnen rond het onderzoek melden aan De Telegraaf dat de vrouw maandenlang in de gaten werd gehouden omdat ze mogelijk hand- en spandiensten verleende aan drugscriminelen. Ook zou ze contacten onderhouden met corrupte havenmedewerkers.

  De douanier zit vast en mag alleen contact hebben met haar advocaat, schrijftRijnmond. De afgelopen jaren zijn meerdere douaniers verdacht van of veroordeeld voor het doorlaten van cocaïne in de haven van Rotterdam.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Rijnmond

  handtekeningafbeelding
 • maandag 17 februari 2020 @ 00:24
  #8
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE COSTA RICA ONDERSCHEPT 5000 (!) KILO COCAINE VOOR ROTTERDAMSE HAVEN... Ook in Spanje 4 Nederlanders voor drugshandel aangehouden. Het gaat maar door... de drugshandel en lijkt niet te stoppen, desondanks deze 'successen' en GROOTSTE DRUGSVANGST voor Costa Rica dan zeker?  

  Ook dit is opmerkelijk ook in de zin van ook VERDACHT VAN 3 MOORDEN en 'motorbende'? 

  Spaanse politie pakt Nederlandse drugssmokkelaars op

   18:44 IN BINNENLAND, BUITENLAND

  Volgens de politie in Spanje wordt een van de arrestanten in Nederland verdacht van drie moorden, een ander zou lid zijn van een "zeer gevaarlijke" motorbende.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  In een container werd ruim 5000 kilo cocaïne gevonden REUTERS

  NOS NIEUWS • BINNENLAND •BUITENLAND • VANDAAG, 11:05

  Politie Costa Rica onderschept 5000 kilo cocaïne met bestemming Rotterdam

  In Costa Rica heeft de politie naar eigen zeggen de grootste drugsvangst ooit gedaan. In de haven van Limón werd meer dan 5000 kilo cocaïne onderschept, die bedoeld was voor Nederland.

  De drugs zaten verpakt in 202 tassen in een container waarin officieel sierbloemen werden verscheept. De lading zou vandaag per schip naar de haven van Rotterdam vertrekken.

  De politie heeft een verdachte gearresteerd. Het is een Costa Ricaanse man van 46 zonder strafblad.

  De haven van Limón wordt vooral gebruikt voor de export van ananas, bananen, suiker en koffie. De laatste jaren is het afgelegen havengebied populair geworden onder drugssmokkelaars.

  profielfoto Seguridad Pública @seguridadcrc

  ¡#PCDCR realiza el decomiso de droga más grande en la historia de Costa Rica!

  21 uur geleden

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zondag 15 december 2019 @ 00:16
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, OPNIEUW VERSTEKELINGEN IN ROTTERDAMSE HAVEN. De chauffeur van de koelwagen (opnieuw!) is opgepakt. 

   Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 19:55 • AANGEPAST VANDAAG, 22:01

  Verstekelingen uit Irak en Iran in koelwagen Rotterdam, chauffeur opgepakt.

  Er zijn veel hulpdiensten aanwezig op het P+R-terrein Noorderhelling NOS / MARTINE VAN DE VREDE

  Op een parkeerterrein in Rotterdam-Zuid zijn vier verstekelingen ontdekt in een koelwagen. Ze zijn allemaal goed aanspreekbaar en niet gewond, meldt de politie.

  De chauffeur van de koelwagen, een 61-jarige man uit Spanje, is opgepakt. Ook de vier migranten zijn aangehouden. Zij worden overgedragen aan de vreemdelingenpolitie voor verhoor. Ze komen uit Iran en Irak en zijn tussen 17 en 31 jaar.

  Tip uit België

  De politie kwam de truck op het spoor dankzij een tip van de hulpdiensten in België. Nadat hij in Rotterdam aan de kant was gezet, werd de groep ontdekt.

  Er wordt nog onderzocht waar de koelwagen vandaan komt en waar hij naartoe op weg was.

  Engeland

  In de regio Rotterdam worden vaker groepen mensen aangetroffen in vrachtwagencontainers of koelwagens. De verstekelingen proberen op die manier Engeland te bereiken.

  Vorige maand werd een groep van 25 verstekelingen ontdekt in een vrachtwagencombinatie die met een veerboot onderweg was van Vlaardingen naar Felixstowe in Engeland. Staatssecretaris Broekers-Knol van Justitie zei daarna dat ze in gesprek wil met het OM en de politie om het aantal inklimmers terug te dringen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding