884 keer bekeken

ROTTERDAMSE HAVEN MISDAAD en nieuws daarover

 • donderdag 30 december 2021 @ 00:49
  #27
  reactie op (#25) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg 'LIVEBLOG' NU WEER VONDST VAN 1668 KG IN ROTTERDAMSE HAVEN... ZIE OOK IN DIT FORUM BIJ TOPIC MISDAADBERICHTEN... Douane onderschept dit jaar opnieuw recordhoeveelheid cocaïne

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 14:05

  Douane onderschept 1686 kilo coke in Rotterdamse haven

  1515 kilo cocaïne zat verstopt in container geladen met cacaobonen OPENBAAR MINISTERIE

  De douane heeft vorige week woensdag in de Rotterdamse haven 1686 kilo coke onderschept. De drugs hebben een straatwaarde van bijna 126,5 miljoen euro, schrijft het Openbaar Ministerie (OM) vandaag.

  De cocaïne werd in drie verschillende containers gevonden. In de container waarin de grootste hoeveelheid werd aangetroffen, zat 1515 kilo verstopt tussen cacaobonen. De container was afkomstig uit Ecuador en in de haven van Colombia overgeladen op een zeeschip.

  In een andere container zat 139 kilo cocaïne verstopt tussen hars-cement; deze container was afkomstig uit Brazilië en was bestemd voor een bedrijf uit Portugal.

  In de laatste container zat 32 kilo van het witte poeder verstopt tussen bananen voor een bedrijf in Barendrecht. Ook die container was afkomstig uit Ecuador. Na het lossen van de vracht werd de lege container ingeleverd. Daarna werd tijdens een controle in die container 32 kilo cocaïne aangetroffen, verstopt bij de koelmotor.

  De ontvangers van de containers en de goederen lijken volgens het OM niets met de smokkel te maken te hebben. Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het OM in Rotterdam, onderzoekt de zaak. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

  Recordhoeveelheid in een jaar

  De douane heeft dit jaar een recordhoeveelheid cocaïne onderschept; tot en met Kerst is bijna 68.000 kilo in beslag genomen, tegenover 49.000 kilo vorig jaar. De 1686 kilo van vorige week woensdag is daarbij al meegeteld.

  De hoeveelheid onderschepte drugs stijgt al jaren achtereen. Volgens de douane lukt het steeds vaker om drugs te onderscheppen doordat de dienst steeds beter kan inschatten welke containers een risico vormen, en doordat er drones en duikteams worden ingezet. Maar ook worden er simpelweg meer drugs naar Nederland verscheept, denkt de douane.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 11 december 2021 @ 08:37
  #26
  reactie op (#25) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg 'LIVEBLOG' NU WEER VONDST VAN LETTELJK MILJOENEN AAN CONTANTEN BIJ CORRUPTIEONDERZOEK in Haven Rotterdam....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 15:41

  Miljoenenvondst bij onderzoek naar corruptie in Rotterdamse haven

  De contanten werden gevonden in een huis in Rotterdam POLITIE

  De politie heeft bijna acht miljoen euro in contanten gevonden bij een huiszoeking in Rotterdam. De doorzoeking maakte deel uit van een onderzoek van de Zeehavenpolitie naar een mogelijk corrupte havenmedewerker.

  De grote som cash lag in een woning in het Nieuwe Westen. Het is onduidelijk of de havenmedewerker daar woont.

  Het geld is in beslag genomen. Er is nog geen verdachte aangehouden, meldt Rijnmond. Het onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie loopt nog.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  Rijnmond.

  handtekeningafbeelding
 • maandag 01 november 2021 @ 00:30
  #25
  reactie op (#24) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg 'LIVEBLOG' WE DACHTEN DE TOP, MAAR NU GROOTSTE DRUGS-, COCAINEVANGST OOIT.... in de Rotterdamse haven aangetroffen.... Bovendien zijn in enkele Zuid-Amerikaanse landen grote hoeveelheden onderschept die voor NEDERLAND (Rotterdam) bestemd waren....   

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 13:34

  4178 kilo coke onderschept in Rotterdam, grootste vangst van afgelopen jaren

  In de Rotterdamse haven heeft de douane gisteravond 4178 kilo cocaïne onderschept. Het gaat om de grootste vangst van de afgelopen jaren. De drugs hebben een straatwaarde van ongeveer 313 miljoen euro, schrijft het Openbaar Ministerie.

  De lading zat in twee containers verstopt in zakken met soja. De containers kwam uit Paraguay en werden in Uruguay op een ander schip geladen. De soja was bestemd voor Portugal. Volgens het OM zijn alle drugs inmiddels vernietigd.

  Vorige maand werd er ook al een grote hoeveelheid coke in Rotterdam gevonden. Dat ging om 4022 kilo in een container uit Suriname, die gevuld was met hout. Dat was al een "uitzonderlijk grote vondst", zei een OM-woordvoerder toen. De grootste lading drugs in Rotterdam tot nu toe, 4600 kilo cocaïne, werd in 2005 ontdekt.

  De coke verstopt tussen soja HARC

  De pakketjes met coke HARC

  De zakken met soja en coke HARC

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-11-01 00:31:18
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 29 oktober 2021 @ 09:23
  #24
  reactie op (#23) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg 'LIVEBLOG' WEER 'DRUGSVANGST TUSSEN DE ANANAS EN FRITUURVET GEVONDEN IN ROTTERDAMSE HAVEN. Weer iets 'nieuws', hoewel hoevele malen al op deze manier... ? Zie onder: Nederland is de spil in de distributie van cocaïne in Europa

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 00:15

  Tussen frituurvet en ananassen: meer dan 1500 kilo coke onderschept in haven Rotterdam

  De partij van 930 kilo cocaïne OPENBAAR MINISTERIE

  De politie en de douane hebben afgelopen week in de haven van Rotterdam twee partijen cocaïne onderschept, is nu bekendgemaakt.

  Vorige week donderdag werd 930 kilo coke gevonden in een container uit Curaçao die was geladen met gebruikt frituurvet. En woensdag werd een partij van 600 kilo ontdekt in een zeecontainer gevuld met ananassen uit Costa Rica.

  De bedrijven waarnaar de containers werden verscheept, respectievelijk in Ter Aar en in het Westland, wisten volgens de politie vermoedelijk niets van de drugssmokkel. De cocaïne is vernietigd.

  Vorig jaar werd ruim 40.000 kilo cocaïne opgespoord in containers in de Rotterdamse haven, zo'n 7000 meer dan in 2019. Eerder zeiden onderzoekers al dat dat slechts het topje van de ijsberg is. Slechts een klein deel van de 7,5 miljoen containers die Rotterdam jaarlijks passeren, wordt namelijk gecontroleerd.

  Eerder maakte Nieuwsuur een reportage over hoe Nederland de spil is in de distributie van cocaïne in Europa:

  8:06 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Nederland is de spil in de distributie van cocaïne in Europa

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 01 oktober 2021 @ 09:01
  #23

  Goedemorgen, vervolg 'LIVEBLOG' WEER 'DRUGSVANGST GEVONDEN IN ROTTERDAMSE HAVEN. Data: 1400 KILO, STRAATWAARDE 105 miljoen.... Van: Colombia Bestemd voor: een bedrijf in Frankrijk. angel

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 4-10-21: De douane kwam in actie na een melding over uithalers (personen die in opdracht gesmokkelde drugs uit een container halen) op een terminal in de haven. De pakketten met harddrugs werden aangetroffen in een container die vermoedelijk is gebruikt als tijdelijke opslag.

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 12:31

  Opnieuw miljoenen aan coke onderschept in Rotterdamse haven

  De gevonden lading drugs OM

  De douane heeft in de Rotterdamse haven 1400 kilo cocaïne aangetroffen in een lading cacao. Het transport, met volgens het OM een straatwaarde van 105 miljoen euro, werd vannacht ontdekt in een container uit Colombia.

  De drugs zijn inmiddels vernietigd, de politie doet nog onderzoek naar wie de ontvanger had moeten zijn. De lading was bestemd voor een bedrijf in Frankrijk.

  Er worden de afgelopen maanden geregeld grote ladingen drugs onderschept in Nederlandse havens. Twee weken geleden werd nog een partij van ruim 4000 kilo gevonden (waarde 300 miljoen euro), eenzelfde hoeveelheid was een maand eerder ook al aangetroffen.

  Onderdeel van het systeem

  Burgemeester Halsema van Amsterdam zei eerder deze maand dat het efficiënter is de smokkelnetwerken en geldstromen aan te pakken dan cocaïne in de havens te stoppen. "Wij richten ons elke keer heel erg op de kilo's en de kerels. Maar daarachter gaan netwerken schuil waar zware criminelen zitten, die vaak gefaciliteerd worden door een netwerk van accountants, makelaars, tussenpersonen en soms ook advocaten", zei ze in Nieuwsuur.

  Demissionair premier Rutte haalde tijdens de Algemene Politieke beschouwingen uit naar de gebruikers: "Iedereen die een lijntje coke snuift, is onderdeel van het systeem van zware criminaliteit waar vele miljarden in omgaan, wat totaal ondermijnend is voor onze rechtsstaat, waardoor veel mensen angstig zijn. Dat is verschrikkelijk."

  De premier reageerde daarmee op een pleidooi van PVV-leider Wilders, die wil optreden tegen coke-gebruikers. Rutte zei alleen toezeggingen te willen doen die hij kan waarmaken.

  Afgelopen week zou Rutte zelf ook direct te maken hebben gekregen met een dreiging uit de drugscriminaliteit. De premier zou extra bescherming krijgen vanwege signalen dat drugscriminelen een aanslag of ontvoering met hem als doelwit voorbereiden.

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-10-04 09:57:13
  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 18 september 2021 @ 00:57
  #22
  reactie op (#20) herman_dad

  Goedemorgen, GROOTSTE DRUGSVANGST GEVONDEN IN ROTTERDANSE HAVEN TOT NU TOE? 4022 KILO, STRAATWAARDE 301 miljoen.... De lading cocaine zat tussen grote ladingen hout uit Suriname.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 17:26

  Enorme cocaïnevangst in Rotterdamse haven: 4022 kilo, straatwaarde 301 miljoen

  De cocaïnevondst van 4022 kilo OPENBAAR MINISTERIE ROTTERDAM

  In de Rotterdamse haven heeft de douane vannacht een enorme hoeveelheid cocaïne gevonden. Het gaat om 4022 kilo met een straatwaarde van meer dan 301 miljoen euro, meldt het Openbaar Ministerie. Het is de grootste cocaïnevangst in de Rotterdamse haven van de afgelopen jaren, bevestigt een woordvoerder.

  De cocaïne werd gevonden in een container uit Suriname, die gevuld was met hout. De container was bestemd voor een bedrijf in Polen.

  "Deze enorme vondst is heel uitzonderlijk", zegt de woordvoerder. "Maar we onderscheppen de laatste tijd wel vaker grote cocaïnepartijen van meer dan 1000 kilo." In de haven van Vlissingen werd eerder dit jaar een cocaïnevondst van meer dan 5000 kilo gedaan. In 2005 werd ook 4600 kilo cocaïne in de Rotterdamse haven gevonden. "De vondst van vannacht staat sowieso in de top-3 grootste vondsten ooit", zegt de woordvoerder.

  Uithalers

  Het OM zei gisteren al dat er grote zorgen zijn over het toenemende aantal 'uithalers' in de Rotterdamse haven. Dat zijn vaak jonge criminelen die het haventerrein op gaan om drugs uit zeecontainers te halen. Dit jaar zijn er al 325 aanhoudingen verricht, een stuk meer dan de 281 aanhoudingen in heel 2020.

  "Of het toenemende aantal uithalers te maken heeft met de steeds groter wordende drugsvondsten, is onduidelijk. Daar kan ik niks over zeggen", zegt de woordvoerder. "Maar ik kan me wel voorstellen dat het lastig is om 4000 kilo cocaïne in je eentje te tillen."

  De cocaïne werd zo in de container gevonden:

  0:54 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Cocaïnevangst in Rotterdamse haven van ruim 300 miljoen euro

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 17 juli 2021 @ 08:40
  #21
  reactie op (#20) herman_dad

  Goedemorgen, TWEE BERICHTEN WEER: DRUGS GEVONDEN IN ROTTERDAMSE HAVEN EN 12 (!) MEDEWERKERS CONTAINERBEDRIJF AANGEHOUDEN voor DEELNEMING aan....criminele organisatie dus... in feite en Gisternacht werd al ruim 3000 kilo cocaïne onderschept, verstopt tussen de bananenpuree.

  Ook bijna een 'liveblog' hierover dan maar? 450 kilo cocaïne onderschept tussen de mango's en auto's in Rotterdamse haven

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  AANVULLING dd 15-9-21: En nu 9 MENSEN UIT CONTAINER GERED die in ademnood kwamen... het was groep die wachtte op een seintje om DRUGSCONTAINERS TE LOSSEN.... 

  AANVULLING dd 20-8-21: En wéér grote drugsvangst Rotterdamse haven... ook maar een  'LIVEBLOG'? 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 20:01 • AANGEPAST GISTEREN, 22:49

  Twaalf havenwerkers Rotterdam aangehouden voor cokesmokkel

  De politie heeft de afgelopen maanden twaalf medewerkers van een containerbedrijf in de Rotterdamse haven gearresteerd. Ze worden ervan verdacht dat ze cocaïne uit op het oog lege containers haalden. Ook zouden ze hun kennis over de haven hebben misbruikt om de in- en doorvoer van coke mogelijk te maken.

  De verdachten, tien mannen en twee vrouwen, zijn tussen de 21 en 54 jaar. Ze komen allemaal uit de omgeving van Rotterdam.

  De mannen en vrouwen werden in juni en juli aangehouden. Van hen zitten er elf nog vast. De twaalfde is vrijgelaten, maar geldt nog wel als verdachte.

  Deel dit artikel:

  OPENBAAR MINISTERIE

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 22:45

  Opnieuw grote cokevangst in Rotterdamse haven: ruim 1500 kilo

  Voor de tweede keer deze week is in de Rotterdamse haven een grote partij cocaïne onderschept. Vanmiddag trof de douane 1543 kilo cocaïne met een straatwaarde van 115 miljoen euro aan, verspreid over twee partijen.

  De grootste lading cocaïne zat verstopt in een container met ananassen en was onderweg van Costa Rica naar een bedrijf in Duitsland. In een ander container, volgeladen met bananen uit Ecuador, vond de douane de andere partij cocaïne. De bedrijven voor wie de lading bestemd was, hebben vermoedelijk niets met de drugssmokkel te maken, denkt het Openbaar Ministerie.

  Gisternacht werd al ruim 3000 kilo cocaïne onderschept, verstopt tussen de bananenpuree. Dat was een van de grootste vangsten in de Rotterdamse haven ooit gedaan. Ook werd vandaag bekend dat de afgelopen maanden twaalf medewerkers van een Rotterdams containerbedrijf zijn gearresteerd omdat ze aan cokesmokkel zouden hebben meegewerkt.

  Topje van de ijsberg

  In heel 2020 werd ruim 40.000 kilo cocaïne opgespoord in containers in de Rotterdamse haven, zo'n 7000 meer dan in 2019. Volgens onderzoekers is dat slechts een topje van de ijsberg. Slechts een klein deel van de 7,5 miljoen containers die Rotterdam jaarlijks passeren, wordt gecontroleerd.

  Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, gaat alle zaken verder onderzoeken. De onderschepte cocaïne is vernietigd.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-09-15 09:33:29
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 11 juni 2021 @ 00:48
  #20
  reactie op (#19) herman_dad

  Goedemorgen, DRUGS GEVONDEN IN ROTTERDANSE HAVEN..... ook bijna een 'liveblog' hierover dan maar? 450 kilo cocaïne onderschept tussen de mango's en auto's in Rotterdamse haven

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 21:34

  450 kilo cocaïne onderschept tussen de mango's en auto's in Rotterdamse haven

  In de haven van Rotterdam heeft de douane twee grote partijen cocaïne onderschept. Als de drugs op straat waren verkocht, hadden ze ruim 33,5 miljoen euro opgebracht, zegt het Openbaar Ministerie.

  De eerste lading van zo'n 300 kilo werd aangetroffen in een container met auto's uit Panama, die onderweg was naar Boedapest. Gisteren vond de douane 149 kilo cocaïne verstopt tussen een partij mango's uit Peru die onderweg was naar België.

  De zaak wordt verder onderzocht door het HARC-team, een samenwerkingsverband van douane, FIOD, zeehavenpolitie en Openbaar Ministerie. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

  profielfoto Openbaar Ministerie Rotterdam@OM_Rotterdam

  Tijdens diverse controles de afgelopen 24 uur heeft de Douane twee partijen cocaïne onderschept in de Rotterdamse haven. Het gaat in totaal om 449 kilo. De drugs zaten verstopt tussen mango's en auto's. Het HARC-team heeft de zaken in onderzoek. https://t.co/XjGj0yNLd9

  5 uur geleden

  In de Rotterdamse haven worden geregeld grote partijen drugs gevonden. Eerder bleek uit een omvangrijk onderzoek naar de drugscriminaliteit in haven dat opsporingsdiensten niet altijd goed samenwerken.

  Slechts een klein deel van de 7,5 miljoen containers die Rotterdam jaarlijks passeren, wordt gecontroleerd. De hoeveelheid drugs die jaarlijks onderschept wordt, varieert de laatste jaren van minder dan 5000 kilo tot bijna 19.000 kilo.

  Minister van Justitie Grapperhaus maakte in mei bekend dat het vijf miljoen euro uittrekt voor de Rotterdamse haven. "Onze logistieke knooppunten moeten weerbaarder worden tegen criminelen die met malafide praktijken misbruik maken van onze goede economische infrastructuur", zo schreef hij.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 24 mei 2021 @ 07:24
  #19
  reactie op (#15) herman_dad

  Goedemorgen, EN DE VOLGENDE DRUGSVANGST WEER.... iets anders dan visvangst, MAAR DIT KON TOCH NIET ONDER WATER BLIJVEN.... 220 kilo cocaine ONDER EEN SCHIP....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 13:20

  Duikers vinden 220 kilo cocaïne onder schip in Rotterdam

  OPENBAAR MINISTERIE

  In de haven van Rotterdam heeft de douane 220 kilo cocaïne gevonden onder een schip afkomstig uit de Braziliaanse plaats Santos. De drugs zaten verstopt in vier sporttassen in een zeekast op de zijkant van de tanker. De speciale tanker is gemaakt om fruitsap in te vervoeren.

  Zeekasten zijn openingen onder het wateroppervlak waarin met behulp van zeewater bijvoorbeeld de machinekamer gekoeld wordt. Om de drugs boven water te krijgen is een gespecialiseerd duikteam ingezet. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zegt dat controles onder schepen standaard worden gedaan, "maar soms is daar ook aanleiding voor."

  Drugs vernietigd

  Een samenwerkingsverband van douane, FIOD, zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam onderzoekt de zaak. De drugs zijn vernietigd. "Het schip ligt nu aan de ketting in Rotterdam en wordt nog onderzocht. Tot nu toe is niemand aangehouden", zegt de woordvoerder.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 21 mei 2021 @ 00:53
  #18

  Goedemorgen, NEGEN AANHOUDINGEN IN 'ONDERMIJNINGSONDERZOEKEN HAVEN ROTTERDAM, 'drugshandel', geld etc. en de vermenging van de onder- en bovenwereld.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 21:35

  Negen aanhoudingen bij ondermijningsonderzoeken in Rotterdam

  POLITIE ROTTERDAM

  De Rotterdamse politie heeft negen mensen aangehouden in het kader van twee onderzoeken naar ondermijning, de vermenging van de onder- en bovenwereld. Ook is bijna 400.000 euro in beslag genomen.

  Het gaat om een onderzoek van de politie Rotterdam en een onderzoek van het Hit And Run Cargo-team (HARC) van onder andere politie, douane en FIOD.

  "Door raakvlakken tussen de twee onderzoeken is op 17 mei tegelijkertijd overgegaan tot doorzoekingen en aanhoudingen", zegt de politie.

  Invoer van cocaïne

  Een van de onderzoeken richtte zich op de invoer van grote partijen cocaïne, die via containers de Rotterdamse haven binnenkwamen. In maart zijn in deze zaak al drie verdachten aangehouden.

  Gisterochtend zijn invallen en huiszoekingen gedaan in woningen in Rotterdam, Bleiswijk, Hank, Etten-Leur, Ridderkerk en Uithoorn. Op de verschillende adressen zijn vijf personen tussen de 25 en 50 jaar oud aangehouden. "Ook is veel dure designerkleding gevonden, net als horloges, twee auto's en 240.000 euro. Dat is allemaal in beslag genomen", zegt de politie.

  Dinsdag werden nog twee verdachten aangehouden, iemand van 28 jaar in Rozenburg en iemand van 50 jaar op Schiphol, meldt de regionale omroep Rijnmond. De politie zegt meer aanhoudingen niet uit te sluiten.

  Corruptie

  Het andere onderzoek is gericht op corruptie van medewerkers van een rederij in de Rotterdamse haven. Volgens de politie kwam de corruptie aan het licht tijdens een onderzoek naar vier onderscheppingen van grote drugspartijen tussen november 2020 en februari 2021.

  Twee vrouwen van 24 en 28 jaar oud zijn in Rotterdam aangehouden. Ze worden verdacht van niet-ambtelijke corruptie en het importeren van verdovende middelen. Ook bij hen zijn goederen beslag genomen, zoals een auto, designkleding en luxe accessoires. Ook is bijna 150.000 euro in beslag genomen.

  Volgens de politie blijven de negen verdachten voorlopig vastzitten. "De verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en die heeft beslist dat zij 14 dagen langer vast blijven zitten."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding