61 keer bekeken

INTERNATIONALE HULP door NL of EU politie

 • vrijdag 26 april 2019 @ 00:45
  #1

  Goedemorgen, NEDERLANDSE POLITIEMENSEN naar Sri Lanka vanwege AANSLAGEN EN ASSISTENTIE daar voor en aan getroffen Nederlanders. Twee mensen zijn als 'liason officier' daar naar toe. Overigens worden ALLE NEDERLANDERS WEGGEHAALD UIT CEYLON, nu toch na besluit Buitenlandse Zaken. Er is vrees voor meer aanslagen. Lees ook http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ rubriek forum/wetenschap en wereldse zaken/aanslagen

  Reisorganisaties gaan Nederlanders terughalen uit Sri Lanka  NU.nl 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Nederlandse politiemensen voor assistentie in Sri Lanka

   VANDAAG, 12:02

  BUITENLAND

  De Nederlandse politie heeft twee verbindingsofficieren naar Sri Lanka gestuurd in verband met de zelfmoordaanslagen van afgelopen zondag. Onder de slachtoffers waren drie Nederlanders. De verbindingsofficieren helpen de Sri Lankaanse autoriteiten en de familie van de slachtoffers in Nederland bij de afwikkeling van dingen die geregeld moeten worden.

  De verbindingsofficieren zijn gestationeerd in Thailand, maar ook in andere landen in Zuid-Oost Azië inzetbaar.

  Broers

  In Sri Lanka is de arrestatie bekendgemaakt van de vader van twee zoons die als zelfmoordterroristen meededen aan de aanslagen met Pasen. Volgens de New York Times gaat het om een man die een fortuin maakte met de handel in specerijen. De arrestatie is van verschillende kanten bevestigd, maar de politie op het eiland wil nog geen commentaar geven.

  Media in India melden dat twee van de zelfmoordterroristen zijn geïdentificeerd als zoons van de zakenman Ibrahim. Hun namen zouden Inshaf en Ilham zijn. De vader zou intensief ondervraagd worden om erachter te komen wat zijn rol was bij de aanslagen.

  Politie-inval

  Het gezin, dat op goede voet stond met de vorige president van Sri Lanka, woonde in een villa en had de beschikking over BMW's met chauffeur, schrijft de New York Times.

  Volgens onbevestigde berichten in Sri Lanka is een politie-inval in een van de villa's van de familie eerder deze week noodlottig afgelopen. Toen de politie de vrouw van een van de broers wilde aanhouden, zou ze zich in het bijzijn van haar kinderen hebben opgeblazen. De vrouw, haar kinderen en de politieagenten zouden daarbij om het leven zijn gekomen.

  BEKIJK OOK

  Meer arrestaties in Sri Lanka, ook buitenlanders

  IS eist verantwoordelijkheid aanslagen Sri Lanka op

  Nederlandse ambassadeur vindt niet dat Sri Lanka nu gemeden moet worden

  Deel dit artikel: 

    

  Gewijzigd op 2019-04-26 00:45:58
  handtekeningafbeelding