510 keer bekeken

INTERNATIONALE HULP door NL of EU politie

 • zondag 26 januari 2020 @ 00:26
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, TWEE NEDERLANDSE POLITIEMENSEN NAAR ARGENTINIE ivm AANHOUDING TRANSAVIABEMANNING na grote drugsvondst in hun vliegtuig. Zij moeten de Argentijnse politie hierbij assisteren.

  UPDATE 27-1-20: BEMANNING VRIJGELATEN, maar moeten wel in Argentinie blijven.

  Gearresteerde Nederlandse piloten vrijgelaten, maar mogen Argentinië niet uit

   16:17 IN BINNENLAND, BUITENLAND

  De piloten werden twee weken geleden opgepakt vanwege de vondst van een partij cocaïne in een toestel van Martinair Cargo.

  Ruim 82 kilo cocaïne in vliegtuig, drie Nederlanders vast in Argentinië

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  ANP

  NOS NIEUWS • BUITENLAND • VANDAAG, 11:29

  Agenten naar Argentinië vanwege cokezaak, Nederlandse piloten nog vast

  Twee Nederlandse agenten staan de Argentijnse politie bij in de zaak die draait om een cocaïnevondst in een Nederlands vrachtvliegtuig. De agenten zijn inmiddels afgereisd naar Argentinië, bevestigt een woordvoerder van de Landelijke Eenheid na berichtgeving van De Telegraaf.

  Zij moeten onder meer helpen met het uitlezen van de telefoons van de drie Nederlandse piloten die in voorarrest zitten vanwege de zaak, schrijft de krant. Naast de drie piloten zitten ook vijf grondmedewerkers vast.

  Uitvoerige controles

  Anderhalve week geleden werd op het internationale vliegveld van Buenos Aires 82 kilo cocaïne gevonden in het toestel van vrachtluchtvaartmaatschappij Martinair, toen het vliegtuig op het punt stond te vertrekken.

  De Argentijnse autoriteiten hebben nog geen idee hoe het de drugssmokkelaars is gelukt de cocaïne langs de uitvoerige douanecontroles op de Ezeiza-luchthaven te loodsen. De drugs waren verstopt in drie kartonnen dozen met daarop etiketten van turbineolie.

  KLM, het moederbedrijf van Martinair, wil tegenover De Telegraaf alleen bevestigen dat de piloten vastzitten en verder niet reageren op de zaak. Volgens de krant wil familie van de piloten dat de Nederlanders snel worden vrijgelaten, omdat ze "onmogelijk" iets met de drugs te maken kunnen hebben.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2020-01-28 00:57:57
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 26 april 2019 @ 00:45
  #1

  Goedemorgen, NEDERLANDSE POLITIEMENSEN naar Sri Lanka vanwege AANSLAGEN EN ASSISTENTIE daar voor en aan getroffen Nederlanders. Twee mensen zijn als 'liason officier' daar naar toe. Overigens worden ALLE NEDERLANDERS WEGGEHAALD UIT CEYLON, nu toch na besluit Buitenlandse Zaken. Er is vrees voor meer aanslagen. Lees ook http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ rubriek forum/wetenschap en wereldse zaken/aanslagen

  Reisorganisaties gaan Nederlanders terughalen uit Sri Lanka  NU.nl 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Nederlandse politiemensen voor assistentie in Sri Lanka

   VANDAAG, 12:02

  BUITENLAND

  De Nederlandse politie heeft twee verbindingsofficieren naar Sri Lanka gestuurd in verband met de zelfmoordaanslagen van afgelopen zondag. Onder de slachtoffers waren drie Nederlanders. De verbindingsofficieren helpen de Sri Lankaanse autoriteiten en de familie van de slachtoffers in Nederland bij de afwikkeling van dingen die geregeld moeten worden.

  De verbindingsofficieren zijn gestationeerd in Thailand, maar ook in andere landen in Zuid-Oost Azië inzetbaar.

  Broers

  In Sri Lanka is de arrestatie bekendgemaakt van de vader van twee zoons die als zelfmoordterroristen meededen aan de aanslagen met Pasen. Volgens de New York Times gaat het om een man die een fortuin maakte met de handel in specerijen. De arrestatie is van verschillende kanten bevestigd, maar de politie op het eiland wil nog geen commentaar geven.

  Media in India melden dat twee van de zelfmoordterroristen zijn geïdentificeerd als zoons van de zakenman Ibrahim. Hun namen zouden Inshaf en Ilham zijn. De vader zou intensief ondervraagd worden om erachter te komen wat zijn rol was bij de aanslagen.

  Politie-inval

  Het gezin, dat op goede voet stond met de vorige president van Sri Lanka, woonde in een villa en had de beschikking over BMW's met chauffeur, schrijft de New York Times.

  Volgens onbevestigde berichten in Sri Lanka is een politie-inval in een van de villa's van de familie eerder deze week noodlottig afgelopen. Toen de politie de vrouw van een van de broers wilde aanhouden, zou ze zich in het bijzijn van haar kinderen hebben opgeblazen. De vrouw, haar kinderen en de politieagenten zouden daarbij om het leven zijn gekomen.

  BEKIJK OOK

  Meer arrestaties in Sri Lanka, ook buitenlanders

  IS eist verantwoordelijkheid aanslagen Sri Lanka op

  Nederlandse ambassadeur vindt niet dat Sri Lanka nu gemeden moet worden

  Deel dit artikel: 

    

  Gewijzigd op 2019-04-26 00:45:58
  handtekeningafbeelding