3682 keer bekeken

OVERIGE REGIO'S ALGEMEEN NIEUWS

 • donderdag 19 mei 2022 @ 00:37
  #78
  reactie op (#77) herman_dad

  Goedemorgen, ÉÉN DAG GEEN NIEUWS over schietpartij, voor zover bekend, NU WEER AMSTERDAM-NOORD... Ooggetuigen zeggen tegen AT5 dat twee groepen ruzie kregen na een drugsdeal. Daarop zou iemand naar een vuurwapen hebben gegrepen

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 12:34

  Drie aanhoudingen bij schietpartij in Amsterdam-Noord

  MIZZLE MEDIA

  De politie heeft in Amsterdam drie aanhoudingen verricht na een schietpartij op een parkeerterrein in het noorden van de stad. Twee verdachten waren gewond en zijn naar het ziekenhuis afgevoerd. De derde persoon is vastgezet. Over de aanleiding van de schietpartij is nog niet veel duidelijk.

  Rond 11.00 uur kreeg de politie een melding binnen van een schietpartij op een parkeerterrein aan het Buikslotermeerplein. De politie rukte daarop in groten getale uit, ook een traumahelikopter kwam ter plaatse. Getuigen meldden dat er ruzie op straat zou zijn geweest en een auto daarop zou zijn weggereden. De politie heeft de auto vervolgens op de nabijgelegen N247 aanhouden.

  Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. De politie doet nog onderzoek en roept getuigen op zich te melden. Ook is nog niet bekend hoeveel verdachten er zijn en waar zij precies zijn. "We zijn met man en macht bezig de omgeving uit te kammen", zegt een politiewoordvoerder.

  Ooggetuigen zeggen tegen AT5 dat twee groepen ruzie kregen na een drugsdeal. Daarop zou iemand naar een vuurwapen hebben gegrepen. Een van de twee groepen zou vervolgens te voet gevlucht zijn, een andere groep vluchtte met de auto.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • maandag 16 mei 2022 @ 00:27
  #77
  reactie op (#76) herman_dad

  Goedemorgen, EN DE VOLGENDE SCHIETPARTIJ WEER in een kinderspeeltuin... ÉÉN GEWONDE EN VIER AANHOUDINGEN. Er gaat geen dag meer voorbij of ergens in het land is er wel een geweldsdelict met vuur- of steekwapens....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 16-05-22 09.00 uur: En nog weer een dode bij een STEEKPARTIJ, gisteravond...

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 20:13

  Gewonde bij schietpartij in speeltuin Zoetermeer, vier arrestaties

  Politie ter plaatse in de speeltuin REGIO 15 / SANDER PAARDEKOPER

  Bij een schietpartij in Zoetermeer is een gewonde gevallen. Na de melding over de schietpartij kwamen er veel hulpdiensten ter plaatse. Er werd ook een traumahelikopter gestuurd.

  Het incident was in een speeltuin, maar de politie kan niet zeggen of er op dat moment ook kinderen aanwezig waren. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht na eerst te zijn behandeld op de locatie van de schietpartij. Over de toestand van het slachtoffer is verder niks bekend.

  Aan het eind van middag maakte de politie bekend dat er vier aanhoudingen zijn verricht. Wat de toedracht van het incident is en welke rol de verdachten daar mogelijk bij speelden, is niet duidelijk.

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2022-05-16 16:04:31
  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 10 mei 2022 @ 00:48
  #76
  reactie op (#75) herman_dad

  Goedemorgen, EN DE VOLGENDE SCHIETPARTIJ WEER, NU VANUIT AUTO OP ANDERE AUTO IN ROTTERDAM. Vier mensen aangehouden na een tip, o.a. in een ziekenhuis waar een gewonde was binnengebracht. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 01:12

  Vier aanhoudingen na schietpartij vanuit auto in Rotterdam

  MEDIA-TV

  De politie in Rotterdam heeft vier aanhoudingen verricht na een schietpartij vanuit een auto. Het schietincident gebeurde op de Geuzenlaan, een smalle straat in het stadsdeel Rotterdam-West.

  De politie kreeg een melding binnen van een schietpartij met twee voertuigen. Eenmaal ter plaatse waren de auto's allebei al weggereden, zegt een woordvoerder. Getuigen meldden dat er vanuit de ene auto werd geschoten op de andere.

  Volgens de omstanders raakte één inzittende gewond. Die zou door de anderen zijn afgevoerd naar het ziekenhuis.

  Door een tip over het kenteken van de auto waar vanuit geschoten werd, kon de politie na middernacht in het zuiden van de stad een auto stilzetten. De vier inzittenden werden aangehouden. Het gaat om vier mannen, over hun leeftijd kon de politie nog niets zeggen.

  De politie doet verder onderzoek naar de schietpartij en probeert de gewonde op te sporen. Onduidelijk is nog wat de aanleiding voor het schietincident is.

  profielfoto Politie Eenheid Rotterdam eo @POL_Rotterdam

  Op de Geuzenlaan in Rotterdam is vanuit een auto geschoten op een andere auto. Daarbij is een inzittende hoogstwaarschijnlijk gewond geraakt en door andere inzittenden naar het ziekenhuis vervoerd. 1/2

  een dag geleden

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zondag 08 mei 2022 @ 00:32
  #75
  reactie op (#74) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg VERSCHRIKKELIJKE SCHIETPARTIJ OP ZORGBOERDERIJ heeft ook vandaag een enorme impact op de betrokkenen maar ook de maatschappij in Alblasserdam. En een opmerkelijke ontwikkeling met een bekentenis andere moord.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 18:45 • AANGEPAST GISTEREN, 19:09

  Verdachte Alblasserdam bekende moord Vlissingen in mail aan RTL Boulevard

  Bij de zorgboerderij zijn bloemen neergelegd ANP

  De man die is opgepakt voor de schietpartij gisteren in Alblasserdam stuurde enkele minuten voor zijn daad een e-mail aan de redactie van RTL Boulevard. De 38-jarige John S. kondigde de schietpartij in de zorgboerderij niet aan, maar bekende wel de moord op een schoenmaker in Vlissingen, eerder deze week.

  Ook stuurde hij volgens RTL Boulevard gruwelijke foto's mee van de doodgeschoten schoenmaker en details die alleen de schutter kan weten. De politie was in verband met die moord al naar hem op zoek, maar had hem nog niet gevonden.

  S. schrijft verder dat hij zijn slachtoffer in Vlissingen in een chatroom voor homo's had ontmoet en dat hij de man vermoordde om zijn wapen te testen. Naar eigen zeggen had hij huisartsen en de ggz verteld over zijn obsessie om een vuurwapen aan te schaffen. "Ik ben hiervoor in andere landen wezen zoeken maar heb nooit een stap durven zetten. Tot een paar weken geleden."

  Verder erkent hij dat hij met psychische problemen kampt. "Het is al jaren oorlog in mijn hoofd." Hij beweert dat hij vijf keer geprobeerd heeft om zelfmoord te plegen. Een daarvan zou "vanwege een zorgboerderij" zijn geweest. "Nooit heeft iemand wat van zich laten horen", schrijft hij.

  Twee doden

  S. schoot gisteren op de zorgboerderij in Alblasserdam twee mensen dood: een 34-jarige vrouw en een meisje van 16. Een jongen van 12 en een vrouw van 20 raakten zwaargewond. Zij zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht en liggen daar nog steeds. Een derde persoon raakte in shock en is door een huisarts behandeld.

  De redactie van RTL Boulevard ontdekte de mail pas later, nadat ze door het Openbaar Ministerie daarover was geïnformeerd. Het Openbaar Ministerie bevestigt de inhoud van de e-mail, maar wil op dit moment verder niets over de zaak kwijt.

  De advocaat van S. zegt tegen het RTL-programma dat hij onaangenaam verrast is door het nieuws. Tegen de NOS wil hij geen nader commentaar geven.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 07 mei 2022 @ 00:57
  #74

  Goedemorgen, VERSCHRIKKELIJKE SCHIETPARTIJ OP ZORGBOERDERIJ MET 2 DODEN EN 2 ZWAAR GEWONDEN. Door iemand waarschijnlijk weer geheel door het lint maar waarom??? En met en voor deze mensen die al kwetsbaar zijn een nooit meer te vergeten gebeurtenis? Overigens ook voor de aanwezige politiemensen en andere hulpverleners.... toch steeds weer.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 17:46 • AANGEPAST GISTEREN, 19:23

  Verdachte schietpartij Alblasserdam werd gezocht voor dodelijk misdrijf in Vlissingen

  Aanhouding verdachte Alblasserdam PETER STAM

  De man die wordt verdacht van de dodelijke schietpartij op een zorgboerderij in Alblasserdam werd gezocht door de politie. Dat heeft Hugo Hillenaar, hoofdofficier van justitie, gezegd op een persconferentie.

  De man was vermoedelijk betrokken bij een dodelijk misdrijf in Vlissingen op 4 mei. Hij was voortvluchtig. "Kort na het drama in Alblasserdam bleek dat de verdachte dezelfde man was als waar de politie uit Zeeland naar op zoek was", aldus Hillenaar.

  De 38-jarige verdachte stond bij de politie bekend als "een overlast gevende persoon", zei Hillenaar, maar hij heeft geen strafblad. Ook was hij enige jaren geleden op de zorgboerderij geweest als cliënt.

  Hij is gearresteerd in een park en droeg bij zijn arrestatie een wapen bij zich. Er wordt nu onderzocht of dit wapen is gebruikt bij de schietpartij in Alblasserdam. De politie gaat ervan uit dat de man alleen heeft gehandeld.

  Bekijk hier wat de hoofdofficier zei op de persconferentie.

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Verdachte schietpartij Alblasserdam ook verdacht van dodelijk misdrijf in Vlissingen

  Op de zorgboerderij in Alblasserdam werden vanochtend twee mensen doodgeschoten, een 34-jarige vrouw uit Alblasserdam en een meisje van 16 uit Dordrecht. Twee anderen, een jongen van 12 en een vrouw van 20 raakten zwaargewond. Zij zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht en liggen daar nog steeds. Een derde persoon raakte in shock en is door een huisarts behandeld.

  Dode schoenmaker in Vlissingen

  In Vlissingen werd woensdagavond een dode man aangetroffen in een winkelpand. Het slachtoffer was de 60-jarige schoenmaker die de winkel exploiteerde. Bij het politieonderzoek kwam een verdachte in beeld, een 38-jarige man uit Oud-Alblas, maar de politie wist die gisteren niet aan te houden. Uiteindelijk werd hij gearresteerd na de schietpartij op de zorgboerderij in Alblasserdam.

  Het slachtoffer in Vlissingen is in 2014 veroordeeld tot een celstraf van twee jaar voor het misbruiken van zijn minderjarige zoon, schrijft Omroep Zeeland.

  De man is aangeklaagd voor beide zaken, in Vlissingen en Alblasserdam, en zit in volledige beperkingen. Dat houdt in dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

  Burgemeester Paans sprak op de persconferentie over een gitzwarte dag in zijn gemeente:

  1:26 Zie video in oorspronkelijke artikel

  'Gitzwarte dag, Alblasserdam is in schock'

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2022-05-07 08:22:39
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 05 mei 2022 @ 00:31
  #73

  Goedemorgen, MAN AANGEHOUDEN DOOR ARRESTATIETEAM IN EMMELOORD, MOGELIJK EEN GIJZELING, maar politie doet hier geen uitspraak over. Iemand in ieder geval bevrijdt.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 22:03

  Mogelijke gijzeling in Emmeloord, verdachte aangehouden

  Een arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies bij de woning in Emmeloord JEFFREY KORTE MEDIA

  De politie heeft vanavond een verdachte aangehouden die mogelijk iemand in gijzeling hield in een woning in Emmeloord. Uit de woning is een slachtoffer gehaald. Niemand raakte gewond.

  Rond 17.00 uur werd de politie opgeroepen voor een verdachte situatie in Emmeloord. Er zou iemand in gevaar zijn in een woning. De omgeving van de woning aan de Botterstraat werd afgezet. Er was een arrestatieteam van de politie aanwezig. Ook vloog er een politiehelikopter boven de wijk.

  Enkele uren later werd de verdachte in de woning aangehouden en het slachtoffer opgevangen. Volgens een verslaggever van Omroep Flevoland was de politie lange tijd in onderhandeling met mensen in de woning aan de Botterstraat, maar dat kon de politie niet bevestigen.

  Getuigen zeggen tegen Omroep Flevoland dat er sprake was van een gijzeling, maar ook daar zegt de politie niets over. "Onze eerste prioriteit was het veiligstellen van het slachtoffer en de situatie onder controle te krijgen", zegt een woordvoerder van de politie. "Nu dat is gebeurd, kunnen we onderzoeken wat er precies is gebeurd."

  profielfoto Politie Flevoland @POL_Flevoland

  Zojuist is er een verdachte aangehouden bij de woning in de #Emmeloord. Ook een slachtoffer is inmiddels buiten. Er is niemand gewond geraakt en de situatie is onder controle. De afzetting wordt kleiner gemaakt. We doen nu onderzoek naar wat er zich heeft afgespeeld. https://t.co/rqxaOtAp1s

  4 uur geleden

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • zondag 17 april 2022 @ 00:54
  #72
  reactie op (#71) herman_dad

  Goedemorgen, MAN MISHANDELD EN GEGIJZELD, 2 VERDACHTEN OPGEPAKT omdat hij toch contact kon opnemen met de politie.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 09:48

  Bredanaar gegijzeld en mishandeld, twee verdachten opgepakt

  De politie nam een stroomstootwapen in beslag ANP

  In Bergen op Zoom is afgelopen nacht een 33-jarige man uit Breda enige tijd vastgehouden en mishandeld. De politie heeft twee verdachten (40 en 41) uit Bergen op Zoom opgepakt.

  De politie vermoedt dat de aanleiding ligt in de relationele sfeer. Over de achtergrond daarvan is niets bekendgemaakt.

  Het slachtoffer stapte in Breda bij bekenden in de auto. Ze reden vervolgens naar een huis in Bergen op Zoom, waar de man werd mishandeld.

  Stroomstootwapen

  Na enige tijd kon het slachtoffer alarm slaan. De twee verdachten werden rond 04.30 uur net buiten de woning opgepakt. De politie nam een stroomstootwapen en mobiele telefoons in beslag.

  Het tweetal zit vast voor verder onderzoek. Over de toestand van het slachtoffer is niets bekend.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 02 april 2022 @ 00:28
  #71
  reactie op (#70) herman_dad

  Goedemorgen, EN NU AL WEER DE VOLGENDE DODE BIJ SCHIETPARTIJ IN HOOFDDORP. Aangetroffen op een parkeerplaats. een jonge man van 20 jaar slechts en nog onbekend de reden. Een Burgernetmelding is uitgegaan.... 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND • GISTEREN, 13:46 • AANGEPAST GISTEREN, 17:02

  Dode bij schietpartij Hoofddorp is 20-jarige man uit Aalsmeer

  Hulpdiensten bij de parkeerplaats MIZZLE MEDIA / MICHEL VAN BERGEN

  In Hoofddorp aan het Leenderbos is vandaag een man van 20 uit Aalsmeer om het leven gekomen, meldt NH Nieuws.

  De politie kreeg rond 12.00 uur een melding van een schietpartij op een parkeerterrein. Daar troffen agenten een gewonde man aan. die kort daarna overleed.

  Er is nog geen verdachte aangehouden. Via Burgernet is een oproep gedaan om uit te kijken naar twee verdachten en een zwarte Volkswagen, een Polo of een Golf.

  Per jaar worden er zo'n 120 moorden gepleegd, blijft uit cijfers van het CBS. Een kwart daarvan betreft schietpartijen. Vorig jaar waren dat er 32. Ook waren er 46 steekpartijen.

  De meeste moorden (74) werden in 2020 gepleegd op een binnenlocatie, bijvoorbeeld in het huis van het slachtoffer. Vele tientallen moorden zijn het gevolg van ruzies in de relationele sfeer.

  Liquidaties komen vaak in golfbewegingen. Soms enkele achter elkaar, maar soms weer een tijd niet. In Noord-Brabant is vorig jaar bijvoorbeeld geen enkele liquidatie geweest, terwijl er ook wel eens vijf moorden in een maand waren.

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2022-04-02 16:28:04
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 31 maart 2022 @ 01:30
  #70
  reactie op (#66) herman_dad

  Goedemorgen, NU WEER 2 DODEN BIJ SCHIETPARTIJ BIJ EEN MACDONALDS IN ZWOLLE, mogelijk afrekening in het ciminele milieu? Je bent bijna nergens meer echt veilig wat dat betreft...... Volgens de regionale omroep waren op het moment van de schietpartij meerdere mensen, onder wie ook kinderen, binnen.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  UPDATE 01-4-22:

  UPDATE 31-3-22: ONDERTUSSEN HEEFT DE DADER ZICHZELF GEMELD, beseffend dat daar veel camera's hangen en hij de dans toch niet zou ontlopen.

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 18:47 • AANGEPAST GISTEREN, 22:43

  Twee doden bij schietpartij in McDonald's Zwolle, mogelijk afrekening

  In Zwolle zijn aan het begin van de avond bij een schietpartij twee mannen overleden. Dat meldt de politie. Het incident vond plaats in een vestiging van McDonald's in Zwolle-Noord.

  Ooggetuigen zeggen tegen RTV Oost dat de schutter de zaak van McDonald's binnenliep en eten bestelde. Daarna ging hij zitten aan een tafeltje en opende hij het vuur op twee mannen die naast hem zaten te eten. Daarop ontstond grote paniek onder de bezoekers, die allemaal tegelijk naar buiten probeerden te vluchten.

  Volgens de regionale omroep waren op het moment van de schietpartij meerdere mensen, onder wie ook kinderen, binnen.

  Hulpdiensten waren snel ter plaatse:

  0:52 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Doden bij schietincident McDonald's in Zwolle

  De omgeving van het restaurant is afgezet voor onderzoek. Het is nog onduidelijk waar de dader is, mogelijk is deze na de schietpartij de wijk in gevlucht. De politie meldt dat het personeel van het restaurant in veiligheid is gebracht en roept getuigen op om zich te melden.

  De politie laat via Twitter weten dat er veel vragen zijn over de twee slachtoffers. Zo zijn er geluiden dat ze van Turkse afkomst zijn. De politie laat op Twitter weten vermoedens te hebben over hun identiteit, maar die moet nog officieel worden vastgesteld. Ook is nog onduidelijk of het om een afrekening gaat.

  profielfoto Politie Overijssel @POL_Overijssel

  We krijgen veel vragen over de twee dode slachtoffers. Ook gaan er namen rond. We hebben vermoedens wie het zijn maar hun identiteit moet officieel vastgesteld worden voordat we daar informatie over kunnen delen. ^MvS https://t.co/rkPRzuIJmF

  4 uur geleden

  Burgemeester Peter Snijders van Zwolle laat weten zeer geschrokken te zijn door het schietincident. Hij spreekt van een heftige gebeurtenis "die veel impact heeft op de medewerkers en de aanwezige bezoekers".

  "Mijn gedachten zijn bij alle getroffenen en de nabestaanden van de slachtoffers en bij iedereen die er ongevraagd ooggetuige van is geweest", aldus Snijders.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van RTV Oost

  Gewijzigd op 2022-04-01 17:12:03
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 30 maart 2022 @ 00:43
  #69

  Goedemorgen, MENSENHANDEL EN GEDWONGEN PROSTITUTIE, 5 AANHOUDINGEN DAARVOOR IN ASSEN.  De politie heeft vanochtend in Assen vijf verdachten aangehouden voor verkrachting, mishandeling en mensenhandel. Ze worden ervan verdacht vrouwen te hebben gedwongen tot prostitutie en het dealen van drugs.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 13:15

  Vijf aanhoudingen voor mensenhandel in Assen

  Vijf aanhoudingen voor mensenhandel ANP

  De politie heeft vanochtend in Assen vijf verdachten aangehouden voor verkrachting, mishandeling en mensenhandel. Ze worden ervan verdacht vrouwen te hebben gedwongen tot prostitutie en het dealen van drugs.

  Een 45-jarige man uit Assen wordt gezien als hoofdverdachte. Hij wordt verdacht van mensenhandel, zware mishandeling, verkrachting en het overtreden van de Opiumwet. Een 41-jarige man uit Assen en een 44-jarige man uit Nigeria worden ook verdacht van mensenhandel en het overtreden van de Opiumwet. Verder zijn twee vrouwen van 25 en 27 jaar uit Assen aangehouden. Zij worden verdacht van verkrachting en seksuele uitbuiting.

  Invallen

  Twee slachtoffers hebben zich bij de politie gemeld. Een van hen heeft aangifte gedaan. De politie vermoedt dat er meer slachtoffers zijn en hoopt dat zij zich melden. "Het is moeilijk om je te melden als je in zo'n situatie zit. Wij hopen dat de overige slachtoffers de veiligheid voelen om zich te melden nu deze verdachten vastzitten", zegt een woordvoerder tegen RTV Drenthe.

  De politie kwam de verdachten op het spoor na meldingen van buurtbewoners. Die klaagden over geluidsoverlast of drugsgebruik. Daarop is een onderzoek gestart waardoor uiteindelijk de vijf verdachten zijn aangehouden. Bij het onderzoek zijn zeven invallen in huizen in verschillende wijken van Assen gedaan. Het onderzoek loopt nog en de politie verwacht meer aanhoudingen te doen.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van  RTV Drenthe.

  handtekeningafbeelding