3683 keer bekeken

OVERIGE REGIO'S ALGEMEEN NIEUWS

 • dinsdag 14 juli 2020 @ 01:44
  #38
  reactie op (#37) herman_dad

  Goedemorgen, MAN DOODGESCHOTEN IN HOOFDDORP. Kennelijk nog niet duidelijk waarom, 'liquidatie' in het criminele mileu of anderszins een misdaad in de persoonlijke (relatie?) sfeer. Eén verdachte is gearresteerd, mogelijk nog en 2e persoon erbij betrokken.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Man doodgeschoten in Hoofddorp INTER VISUAL STUDIO

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 14:26 • AANGEPAST GISTEREN, 18:58

  Man doodgeschoten in Hoofddorp, verdachte aangehouden

  Bij een schietincident in Hoofddorp is vanmiddag een man om het leven gekomen. Het slachtoffer is nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten.

  De politie heeft iemand aangehouden in verband met de schietpartij, meldt NH Nieuws. Mogelijk is er nog een tweede verdachte. Agenten in kogelwerende vesten zijn naar deze persoon op zoek. Daarbij zijn ook een politiehelikopter en speurhonden ingezet.

  Bekijk hier beelden van het politieonderzoek en de aanhouding:

  0:31 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Dode bij schietpartij Hoofddorp

  Buurtbewoners zeggen tegen NH Nieuws dat ze niet geschrokken of verbaasd zijn. "Angstig was ik niet, want hoe hard het ook klinkt: er gebeurt hier wel vaker wat. Dus het was niet iets nieuws om te horen", zegt een vrouw.

  Een man vult aan: "Ik kom hier vandaan, ik heb hier wel meer gekke dingen voorbij zien komen. Je ziet gewoon dat hier vaker dingen gebeuren, dus ik schrik er niet van."

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  Gewijzigd op 2020-07-14 01:47:06
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 18 juni 2020 @ 01:38
  #37
  reactie op (#36) herman_dad

  Goedemorgen, MAN MET 6000 euro AAN POSTZEGELS AANGEHOUDEN. Betrokkene was een autoband aan het wisselen en viel op, hij was een 'bekende' van de politie en kon geen verklaring geven.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  OMROEP ZEELAND

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 12:24

  Man gearresteerd met 6000 euro aan postzegels in zijn auto

  De politie heeft gisteravond in Kruiningen een man aangehouden die een grote hoeveelheid nieuwe postzegels in zijn auto had liggen. De waarde ervan bedraagt volgens Omroep Zeeland zeker 6000 euro.

  Rond 20.45 uur zag een agent dat een man een lekke autoband aan het vervangen was op een carpoolplek in de Zeeuwse plaats. De man bleek een bekende van de politie te zijn.

  Omdat de 34-jarige automobilist uit Dordrecht geen goede verklaring kon geven voor de aanwezigheid van de postzegels, werd hij aangehouden. Hij zit nog vast en wordt vandaag verhoord.

  De politie zoekt nog naar de eigenaar van de postzegels. Mogelijk zijn ze afkomstig uit een winkel.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Zeeland 

   

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 29 april 2020 @ 01:30
  #36
  reactie op (#35) herman_dad

  Goedemorgen, MAN AANGEHOUDEN NA BRAND IN WONING DOKKUM. De Friese politie vemoedt met opzet, en vedenkt hem vam poging tot doodslag op de bewoonster en haar kind van 3 jaar, die beiden gewond raakten.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 19:21

  Man aangehouden na woningbrand Dokkum, politie vermoedt poging tot doodslag

  BEN DE JAGER / OMROP FRYSLÂN

  De politie heeft een 34-jarige man uit het Friese dorp Ferwert aangehouden die wordt verdacht van brandstichting in een woning in Dokkum. Bij de brand raakten een 29-jarige vrouw en haar 3-jarige dochter gewond.

  De brand werd in de nacht van zondag op maandag gesticht. Nadat de vrouw en haar dochter uit de brandende woning waren gered en naar het ziekenhuis waren gebracht, bleek dat de verwondingen van de vrouw niet door de brand maar door geweld zijn veroorzaakt.

  Volgens de politie zijn de verdachte en de slachtoffers bekenden van elkaar. De man wordt verdacht van brandstichting en poging tot doodslag.

  Camerabeelden

  Wat precies de relatie is tussen de verdachte en de slachtoffers, is onduidelijk. Buurtbewoners zijn geschokt en zeggen tegen Omrop Fryslân dat het een rustige buurt is.

  De politie doet op dit moment onderzoek en vraagt mensen die zondagnacht iets verdachts hebben gezien om contact op te nemen. Ook mensen die camerabeelden hebben, worden gevraagd zich te melden.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omrop Fryslân

   

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 21 april 2020 @ 01:38
  #35
  reactie op (#34) herman_dad

  Goedemorgen, OOK DE HOOFDVERDACHTE IN MILJOENENFRAUDEZAAK SOCIALE DIENST AANGEHOUDEN.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 13:11

  Hoofdverdachte in miljoenenfraudezaak opgepakt

  POLITIE

  In een woning in Weert is vanochtend een 52-jarige man opgepakt. Hij is de hoofdverdachte in de miljoenenfraudezaak bij KempenPlus uit Bladel, een 'participatiebedrijf' dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpt. Vorige week werden twee medewerkers van dit bedrijf opgepakt.

  De man uit Weert wordt verdacht van heling, afpersing en witwassen. De politie vermoedt dat hij het meest heeft geprofiteerd van het verduisterde geld. Hij leidde een luxe leven, zonder dat daar duidelijke legale inkomsten tegenover stonden.

  Zijn ex is vanmorgen in haar woning in Bladel opgepakt. Mogelijk heeft ook zij geprofiteerd van het verduisterde geld. De vrouw wordt verdacht van heling en witwassen. Bij beiden zijn auto's, een caravan, quads en onroerend goed in beslag genomen.

  Verduistering onder dwang

  De gemeente Bladel zei vorige week tegen Omroep Brabant dat er jarenlang fraude is gepleegd en dat de zaak in september aan het licht kwam. Door het horen van de twee medewerkers kwam het onderzoek in een stroomversnelling.

  De hoofdverdachte zou het duo langere tijd hebben afgeperst en zo hebben gedwongen om geld te verduisteren. Dat geld moest vervolgens worden afgestaan, meldt 1Limburg.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Brabant

  Gewijzigd op 2020-04-21 01:39:51
  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 17 april 2020 @ 01:06
  #34
  reactie op (#33) herman_dad

  Goedemorgen, MILJOENEN VERDUISTERD BIJ SOCIALE DIENST BRABANT... ook deze misdaad gaat door. De daders werkten bij een 'Participatiebedrijf' voor verlening bijstandsgelden aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Ze dachten kennelijk 'wie het dichtste bij het vuur zit'... maar dát gaat niet altijd op. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 13:42

  Miljoenen verduisterd bij sociale dienst in Brabant

  Twee mannen zijn opgepakt in een onderzoek naar fraude bij een Brabants bedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpt. De directie van het participatiebedrijf, KempenPlus uit Bladel, had aangifte gedaan.

  Onderzoek leidde naar de twee verdachten, mannen uit Bladel en Valkenswaard die bij het bedrijf werken. Ze zouden miljoenen euro's hebben verduisterd.

  "Het fraudeonderzoek richt zich op een langere periode", zegt een woordvoerder van de politie tegeOmroep Brabant. Het zou niet gaan om directie- of bestuursleden. De gemeente Bladel verklaart dat de fraude eind september aan het licht is gekomen en enkele jaren geduurd heeft.

  Gemeenschapsgeld

  Het participatiebedrijf is ontstaan uit een fusie van de sociale werkvoorziening en de sociale dienst in de Kempen. Het bedrijf voert de Participatiewet en de Wet sociale werkvoorziening uit voor de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden.

  "We werken voor kwetsbare groepen in onze samenleving en we werken met gemeenschapsgeld. Daar gaan we zorgvuldig mee om", zegt bestuursvoorzitter Davy Jansen.

  "Blijkbaar hebben deze twee medewerkers dit toch kunnen doen. Dat vinden we schokkend. Er is veel geld mee gemoeid. We nemen waar nodig maatregelen om fraude te voorkomen en onderzoeken mogelijkheden om het geld te verhalen. Onze eerste zorg gaat uit naar onze medewerkers, want ook zij zijn erg geschrokken van dit nieuws."

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel vaOmroep Brabant.

   

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 31 maart 2020 @ 00:29
  #33
  reactie op (#32) herman_dad

  Goedemorgen, GEEN 'BIJEENKOMST VOOR SLACHTOFFERS GEZINSDRAMA' ETTEN-LEUR ivm CORONA maatregelen. Normaal zouden er herdenkingsbijeenkomsten of ook een stille tocht voor hen plaatsvinden, echter ook wel begrijpelijk gezien de Coronamaatregelen nu niet mogelijk.
  AANVULLING DD 1-4-2020:

  Vader gezinsdrama Etten-Leur aangehouden

   GISTEREN, 16:10 IN BINNENLAND

  De politie zei zondag dat er mogelijk sprake is van een misdrijf. De vader werd als verdachte beschouwd.

   

  Algemeen Agenten mogen antispuugmaskers meenemen op patrouille

  CORONA:

  Kortheidshalve ziet u het volledige overzicht even zelf verder op club http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ HIEROVER....!!

  Het zou hetzelfde artikel zijn.

  Dank en voor alle vele bezoekers hier op de nieuwsclubs, ook hier kunt u uw mening of inzicht geven in het forum!! Gratis aanmelden als 'gewoon' lid is al voldoende, of stemmen op de polls bijvoorbeeld?

  Zie nog meer op:

  ZIE VERDER OOK de andere nieuwsclubs: Leden endagelijks terugkerende bezoekers, zie ook eens de andere nieuwsclubs, hier op clubhome genoemd? B.v.: http://politie-en-alles-wat-er-misgaat.clubs.nl/ of: http://maatschappelijke-belangen-beheerdersinfo.clubs.nl/ of: http://europese-unie.clubs.nl/ of http://justittieledwalingen.clubs.nl/ -  Dank!

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Onderzoek door de recherche bij het huis aan de Dasseburcht SQ VISION

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 12:40

  Geen gezamenlijke bijeenkomst na mogelijke gezinsmoord Etten-Leur

  Er komt geen bijeenkomst voor mensen in Etten-Leur die zich betrokken voelen bij het de mogelijke gezinsmoord van zaterdag. Dit schrijft burgemeester Miranda de Vries in een brief aan de buurt. De coronacrisis maakt zo'n bijeenkomst momenteel moeilijk om te organiseren. Daarom kunnen mensen die daar behoefte aan hebben telefonisch psychische hulp krijgen.

  In de brief spreekt de burgemeester van een tragische gebeurtenis, die een schok heeft veroorzaakt. Ook toont ze haar medeleven met de buurtbewoners.

  In een huis in Etten-Leur werden zaterdagavond vier doden gevonden, die daar ook woonden. Het gaat om een meisje van 2, een jongen van 6, hun moeder en hun oma. Hoe ze om het leven zijn gekomen, is onduidelijk. De politie spreekt van "een mogelijk misdrijf".

  De vader van de kinderen wordt gezocht. Gisteren werd door de politie een opsporingsbericht verspreid met zijn naam en foto. Het gaat om een man van 33, schrijft Omroep Brabant.

  In de brief aan de buurt meldt de burgemeester ook dat de politie waarschijnlijk nog enkele dagen aanwezig is in en om het huis waar de slachtoffers zijn gevonden.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Brabant.

   

   

   

  Gewijzigd op 2020-04-01 00:25:40
  handtekeningafbeelding
 • maandag 30 maart 2020 @ 00:22
  #32
  reactie op (#31) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG BERICHT GISTEREN, zoals gevreesd weer een vreselijk familiedrama. De politie is op zoek naar de vader maar 'vreest ook voor diens welzijn'. Mogelijk dus ook niet meer in leven?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 12:52

  Politie zoekt vader na vier doden gezin Etten-Leur

  Onderzoek door de recherche bij het huis SQ VISION

  De politie is op zoek naar de vader van een familie waarvan gisteravond vier gezinsleden dood werden gevonden in hun woning. Het gaat om de oma, de moeder en twee jonge kinderen.

  Mogelijk is er sprake van een misdrijf, zegt de politie, die na een melding naar de woning toe ging. De vader is aangemerkt als verdachte. "We willen weten wat zijn rol is, en daarom moeten wij hem zo snel mogelijk spreken", zegt een woordvoerder van de politie. "Daarnaast maken we ons zorgen om zijn welzijn."

  De politie is een grootschalig onderzoek begonnen met ongeveer vijftien rechercheurs. De forensische opsporing is sinds gisteravond bezig met een sporenonderzoek en er wordt verwacht dat dat nog de hele dag duurt.

  Het was niet duidelijk wat er in de woning was gebeurd toen de eerste agenten gisteravond binnenkwamen. Daarom hebben ze de brandweer om koolstofmonoxidemetingen laten doen. Dat is een standaardprocedure. Over de doodsoorzaak is nog niets gezegd.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zondag 29 maart 2020 @ 00:18
  #31
  reactie op (#30) herman_dad

  Goedemorgen, VIER DODEN, VERMOEDELIJK FAMILIELEDEN, aangetroffen in woning Etten-Leur. Waarschijnlijk is er sprake van een misdrijf. De gemeenschap is geschokt. Later meer....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Onderzoek door de recherche bij het huis aan de Dasseburcht SQ VISION

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND • VANDAAG, 21:09 • AANGEPAST VANDAAG, 22:07

  Vier doden in huis Etten-Leur

  In een woning in Etten-Leur zijn vier doden gevonden, vermoedelijk de bewoners. Volgens de politie is er mogelijk sprake van misdrijf.

  Agenten vonden de slachtoffers aan het begin van de avond. De recherche is in het huis bezig met onderzoek.

  De voorzitter van politievakbond ACP in Zeeland-West Brabant twitterde dat het gaat om een "vreselijk incident". Hij zegt dat er interne hulp is ingeschakeld voor de zorg voor betrokken politiemensen.

  De burgemeester van Etten-Leur noemt het afschuwelijk nieuws:

  profielfoto Miranda de Vries@MirandadV

  Vanavond kreeg ik het afschuwelijke nieuws dat in een woning aan de Dasseburcht een aantal mensen levenloos is aangetroffen. Vermoedelijk bevinden de slachtoffers zich in hun eigen woning. De politie doet onderzoek naar de toedracht. Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden.

  2 uur geleden

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Brabant

   

  handtekeningafbeelding
 • zondag 02 februari 2020 @ 00:16
  #30
  reactie op (#29) herman_dad

  Goedemorgen, MAN OVERLIJDT NA VAL VAN FLAT, MOGELIJKE INBREKER OP DE VLUCHT VOOR POLITIE? Na een melding van een inbraak in deze flat op 10 hoog is hij waarschijnlijk via het dak willen vluchten met fataal gevolg.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Politie bij het lichaam van de inbreker CAMJO MEDIA

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 13:07

  Inbreker overlijdt bij val van flat in Leeuwarden

  Een inbreker is gisteravond dood aangetroffen bij een flatgebouw in Leeuwarden. De politie vermoedt dat hij is gevallen. Mogelijk gebeurde dat toen hij probeerde te vluchten voor de politie.

  De politie kreeg rond 19.00 uur melding van een inbraak op de hoogste, tiende verdieping van een flatgebouw aan de Mondriaanstraat. Toen agenten in de flat waren, kwam er een melding dat er beneden een dode man lag, meldt Omrop Fryslân.

  Op grond van het sporenonderzoek heeft de politie kunnen vaststellen dat de dode man in de flat had ingebroken. Het onderzoek naar de dood van de man is afgerond, zegt een woordvoerster. Wel wordt nog onderzocht of er nog andere mensen bij de inbraak betrokken waren.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omrop Fryslân.

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 02 januari 2020 @ 00:39
  #29
  reactie op (#28) herman_dad

  Goedemorgen, NIEUWJAAR, VERVOLG BERICHTEN. Politie wil ALGEMEEN VUURWERKVERBOD. Maar de POLITIEK NIET.... een politieke BLUNDER ook hierin, zie de vervolgberichten over afgelopen 'viering', DODEN EN GEWONDEN... geweld tegen hulpverleners meer dan ooit etc... etc...Brandweer en politie: meer incidenten tijdens jaarwisseling Inderdaad... zo wie zo een algemeen vuurwerkverbod in een algemeen maatschappelijk belang?

  Ook vanavond weer een FLATBRAND, of eigenlijk aantal auto's in de brand, vermoedelijke oorzaak vuurwerk... en sloeg over naar flatgebouw, rookontwikkeling, 12 gewonden, 3 ernstig nog afgezien van de vreselijke brand in andere flat...

  Jongens (12 en 13 jaar) aangehouden voor fatale flatbrand Arnhem

   12:06 IN BINNENLAND 

  Ze worden verdacht van brandstichting met dodelijke afloop. Bij de brand kwamen een vader en zijn zoon van 4 om het leven.

    

  Twaalf gewonden door brandende auto's bij Haags appartementencomplex

   20:45 IN BINNENLAND 

  Tientallen bewoners zijn met hoogwerkers en ladders uit hun huis gehaald. Ze kunnen vanavond nog terug naar hun woning.

  Meer incidenten dan vorige nieuwjaarsnacht, deel politiek wil vuurwerkverbod

   17:40 IN BINNENLAND   LIVEBLOG

  Volg al het nieuws rond de jaarwisseling in ons liveblog.

  Verdubbeling aantal slachtoffers Oogziekenhuis R'dam: 'een horrornacht'

   07:40 IN BINNENLAND

  "Afgelopen jaren zagen we juist dat oogletsel rond Oud en Nieuw langzamerhand afnam. Dit heb ik in acht jaar niet meegemaakt", zegt een arts van het ziekenhuis.

  Korpschef: Te gek voor woorden dat politie brandweer moet beschermen NU.nl

  Bewoners flat Arnhem in rouw, maar ook boos na fatale brand

  Onveilig gevoel Bewoners flat Arnhem in rouw, maar ook boos na fatale brand RTL-NIEUWS

  Politie en hulpverleners vaak belaagd vannacht: 'Onacceptabel' Met vuurwerk en stenen gegooid

  Politie en hulpverleners vaak belaagd vannacht: 'Onacceptabel' RTL-NIEUWS

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • POLITIEK • VANDAAG, 18:46

  Politie vraagt (weer) om vuurwerkverbod, maar coalitie ziet er geen heil in

  Vuurwerk na de jaarwisseling ANP

  Het toenemend aantal incidenten op nieuwjaarsnacht is voor de coalitiepartijen VVD en CDA geen reden om te praten over een verbod op gevaarlijk vuurwerk. "Het is een papieren tijger", reageert CDA-Kamerlid Van Dam op de oproep van de politiechef Akerboom om gevaarlijk vuurwerk uit Nederland te verbannen. "Een verbod helpt niet tegen geweld tegen agenten en hulpverleners. Je moet optreden", zegt VVD-Kamerlid Yesilgöz.

  Van Dam wil dat er eerst iets gebeurt aan de handhaving van de huidige regels. "Het heeft geen zin om meer te verbieden als je niet meer handhaaft", zegt hij.

  Politiechef Akerboom pleit voor een verbod op gevaarlijk vuurwerk:

  1:23 Volume 0%

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Korpschef Akerboom: 'Collega's hebben het drukker gehad dan de afgelopen jaren'

  De regel is nu dat er alleen op 31 december tussen 18.00 uur en 02.00 uur 's nachts afgestoken mag worden, maar Van Dam hoort al weken ervoor stevige knallen in zijn wijk. Hij pleit voor hoge bekeuringen voor iedereen die buiten die tijden vuurwerk afsteekt. "En als je zwaar illegaal vuurwerk hebt, moet je de cel in", stelt hij.

  De VVD wil dat belagers van hulpdiensten geen taakstraf meer kunnen krijgen. "Het is onacceptabel dat tuig nog steeds mensen aanvalt die er zijn voor onze veiligheid", vindt Yesilgöz.

  De discussie over een verbod op consumentenvuurwerk speelt al enige jaren. Steeds meer groepen, zoals burgemeesters, de politie, de brandweer, artsen, het Longfonds en ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid pleiten voor een totaalverbod op knalvuurwerk en vuurpijlen.

  Verbod niet te handhaven

  Maar het kabinet besloot in 2018 alleen het allerzwaarste vuurwerk, in de zogeheten F3-categorie, te verbieden vanaf 2020-2021. Het kabinet stelt dat een grote groep Nederlanders op een "gewone, rustige" manier met het vuurwerk omgaat. En het kabinet denkt ook dat een totaalverbod niet te handhaven is. "Je kunt toch niet verbieden dat mensen vuurwerk uit België of Duitsland halen of online kopen", zegt CDA-Kamerlid Van Dam.

  Toch blijft de discussie spelen, omdat ondanks strengere straffen tegen het belagen van hulpverleners, Oud en Nieuw op sommige plaatsen uit de hand blijft lopen. Het is voor de oppositiepartijen GroenLinks en de Partij voor de Dieren aanleiding om een wetsvoorstel voor een verbod op consumentenvuurwerk te maken.

  profielfoto Jesse Klaver @jesseklaver

  Elk jaar spreken we er onze afschuw over uit. We zien de ravage die vuurwerk aanricht. Letsel dat het veroorzaakt. Hulpverleners die aangevallen worden. Daarom komt @groenlinks met @PartijvdDieren met een #vuurwerkverbod voor particulieren. https://t.co/ZFrCl6EoG7

  7 uur geleden

  GroenLinks sluit zich aan bij het plan van de Partij voor de Dieren om een initiatiefwetsvoorstel te maken voor een verbod op vuurwerk voor particulieren.

  Fractievoorzitter Jesse Klaver van GroenLinks liep tijdens de jaarwisseling mee met de politie in Den Haag. Ondanks de relatief rustig verlopen nieuwjaarsnacht, waarbij grote incidenten in Duindorp en Scheveningen uitbleven, vindt Klaver het "vreselijk dat de jaarwisseling keer op keer uit de hand loopt".

  "In die meldkamer weet je niet wat je hoort", zegt Klaver. "In de hele stad zijn brandjes, er wordt vuurwerk gegooid naar brandweerlieden, een politieauto werd beschadigd, het ene na het andere ongeluk komt binnen. Vuurwerk is daarbij niet de enige factor, maar wel een belangrijke. Het draagt in hoge mate bij aan die uiterst onveilige sfeer, in de eerste plaats voor onze hulpverleners. De politiek kan niet blijven wegkijken."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding