3678 keer bekeken

OVERIGE REGIO'S ALGEMEEN NIEUWS

 • woensdag 01 januari 2020 @ 00:20
  #28
  reactie op (#27) herman_dad

  Goedemorgen, NIEUWJAAR 2020 NET BEGONNEN. Een compilatie van de berichten. Vuurwerk, MIST, DODE door grote kettingbotsing etc.... het begint weer 'goed'.... Laten we hopen op beter?

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  1. LIVEBLOG

   Code rood in Noord-Nederland, Politie controleert toegangswegen Duindorp

  2. Dode en meerdere gewonden bij grote kettingbotsing bij Akkrum

  3. Laatste

  4. Brand legt historische molen Bovenkarspel in as

    23:20 IN BINNENLAND

   Al snel was duidelijk dat het bouwwerk uit 1848 niet meer te redden was.

  5. Wegen naar Duindorp gecontroleerd 'vanwege de veiligheid'

    22:44 IN BINNENLAND

   De gemeente zegt de situatie in de stad goed in de gaten te houden.

  6. Vrouw rijdt met bus en paardentrailer in op politieauto

    21:40 IN BINNENLAND

   Niemand raakte gewond in het Limburgse Oostrum, maar de politieauto is zwaar beschadigd.

  7. Oliebollen, carbidschieten, aftelmomenten en mist: dit was Oudjaarsdag 2019

    20:12 IN BINNENLAND, BUITENLAND   LIVEBLOG

   Lees hier alles terug over het verloop van Oudjaarsdag 2019, met ook beelden van vuurwerkshows in Australië en Azië.

  8. Recordomzet vuurwerkverkoop: 77 miljoen euro

    18:03 IN BINNENLAND 

   De totale omzet van het verkochte vuurwerk in Nederland steeg met 10 procent ten opzichte van vorig jaar.

  9. Mist leidt op veel plaatsen tot slecht zicht, situatie op de weg gevaarlijk

    17:38 IN BINNENLAND  

   Rijkswaterstaat adviseert niet de weg op te gaan als het niet nodig is. De ANWB waarschuwt automobilisten voor gevaarlijke rijomstandigheden.

  10. Grapperhaus vreest 'wildwest'-jaarwisseling, roept op tot bezinning

    16:34 IN BINNENLAND, POLITIEK 

   "Hulpverleners gaan helaas een heftige nacht tegemoet met veel incidenten", verwacht de minister van Justitie en Veiligheid.

   

  handtekeningafbeelding
 • zondag 08 december 2019 @ 00:17
  #26
  reactie op (#25) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE MAAKT SELFIES BIJ INGESTORTE GRILLROOM. Hierbij zijn de eigenaar en zijn zoontje, gered 5-jarige jongen na vijf uur uit puin grillroom Coevorden, 'toestand zorgwekkend' onder het puin te hebben gelegen, gewond. Maar 2 politiemensen maakten 'selfies' bij het ingestorte huis en daarover wil de leiding hen nu aanspeken. Hulpverleningsdiensten ZELF klagen steen en been over dit soort praktijken van omstanders, getuigen....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 22:17

  Politie gaat agenten aanspreken die selfie maakten bij ingestorte grillroom

  ANP

  De politie gaat twee agenten op het matje roepen die bij de ingestorte grillroom in Coevorden een selfie maakten. Op beelden van Hart van Nederland is te zien hoe de twee, terwijl reddingswerkers op de achtergrond aan het werk zijn, zichzelf op de foto zetten.

  "Dit is onacceptabel en niet zoals de politie hoort te handelen", aldus de politie Drenthe op Twitter. "De bewuste collega's zullen hier zeker op worden aangesproken."

  profielfoto Politie Drenthe @poldrenthe

  Er circuleert een filmpje van twee politiecollega’s die een selfie maken in #Coevorden. Dit is onacceptabel en niet zoals de politie hoort te handelen. De bewuste collega’s zullen hier zeker op worden aangesproken.

  2 uur geleden

  Rond 15.00 uur stortte de grillroom door een explosie nagenoeg volledig in. Daarbij raakten twee personen gewond: de eigenaar van de grillroom en zijn 5-jarige zoontje. Het kind kon pas vijf uur later uit het puin worden gehaald door een speciaal team van de brandweer en verkeert volgens de Veiligheidsregio Drenthe in een "zorgwekkende toestand".

  De actie van de agenten is pijnlijk voor de politie. Die spreekt op sociale media en in tv-programma's geregeld met afkeuring over mensen die filmen of fotograferen bij ongelukken. Vorig jaar voerde het Rode Kruis nog campagnetegen het filmen van ongelukken. Die campagne kreeg bijval van onder anderen justitieminister Grapperhaus.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • donderdag 28 november 2019 @ 00:15
  #25
  reactie op (#24) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE LIMBURG VERKLAART MAN TE VROEG 'OVERLEDEN' na ongeval. Op dat moment was hij nog in het ziekenhuis en in coma. Helaas is het slachtoffer daarna wel overleden, echter o.a. de familie had dit al te vroeg vernomen. Een fout die niet had mogen voorkomen mar helaas gebeurd. Het zou ook aan het ziekenhuis zijn gwesst om mededelingen te doen over de toestand van patienten aan familieleden vooral.  

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 14:24

  Politie verklaart man te vroeg dood na ongeluk Margraten.

   TRACK 88

  De politie in Limburg heeft een slachtoffer van een ongeluk in Margraten doodverklaard terwijl hij nog leefde.

  De 38-jarige man uit Deventer raakte zaterdag ernstig gewond bij een botsing tussen een lijnbus en een auto. Hij was de bestuurder van de auto, waar ook zijn vrouw en drie kinderen in zaten. Ook zij raakten gewond.

  Maandag meldde de politie dat de man was overleden, maar nu blijkt dat hij op dat moment nog in leven was. Hij was klinisch dood en werd in coma gehouden. Geschokte familieleden belden na het bericht met De Limburger, omdat onder meer die krant berichtte over het overlijden van de man. Inmiddels is hij wel overleden.

  Misverstand

  Een woordvoerder van de politie laat weten dat sprake was van een misverstand. Er werd gecommuniceerd dat de man klinisch dood was, maar een ander verstond dat hij dood was.

  "Het is een uitermate pijnlijke situatie", zegt een politiewoordvoerder tegen L1. "We hebben uiteraard onze excuses aan de familie aangeboden."

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zondag 24 november 2019 @ 00:20
  #24
  reactie op (#23) herman_dad

  Goedemorgen, HET IS MÉÉR DAN BALDADIGHEID, 2 JONGENS VAN 15 JAAR AANGEHOUDEN WEGENS BESCHIETEN VAN EEN TREIN. Niemand raakte gelukkig gewond, maar dit is weer van een eerste orde... 'baldadigheid' is het niet meer. Mogelijk toch komt dit ook door het vele geweld op tv en in de media dat 15 jarigen op DIT idee brengen? De schade is  tienduizenden euro's. Het OM gaat de jongens vervolgen. 

  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS •BINNENLAND • VRIJDAG, 20:42 • AANGEPAST VRIJDAG, 22:47

  Twee jongens aangehouden na beschieten van treinen Brabant.

  TOM VAN DER PUT / SQ VISION

  De politie heeft in Dorst twee jongens van 15 aangehouden die eerder op de avond twee treinen zouden hebben beschoten. De jongens, een uit Dorst en een uit Breda, hadden balletjespistolen bij zich met metalen ballen. De politie kwam ze op het spoor op aanwijzing van een getuige.

  Een van de beschoten treinen werd op station Breda stilgezet nadat vijf buitenruiten waren gesneuveld. Ook in Eindhoven kwam een trein aan met een kapotte ruit, zegt de politie. De inzittenden bleven ongedeerd omdat de binnenruiten van het dubbelglas niet sneuvelden.

  De getroffen trein is op station Breda ontruimd:

  0:20 Volume 10%

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  Treinen waarschijnlijk beschoten

  Een van de passagiers uit de trein doet bij Omroep Brabant zijn verhaal. De man zat op een meter afstand van een ruit die is geraakt. "Ik dacht dat iemand op een tafeltje in de trein sprong en dat die afbrak. Het was een hele scherpe knal." Iedereen bleef daarna kalm. ''Er was geen paniek. Bij de ruit zaten twee jongens, maar die bleven ook rustig. Maar achteraf ben ik toch wel geschrokken. Er had veel meer kunnen gebeuren."

  De NS zegt dat de reizigers zijn opgevangen of overgestapt op een andere trein. NS-directeur Van Boxtel reageert verontwaardigd op de vernielingen: "Dit is echt bizar. Het gaat hier om de veiligheid van reizigers en collega's. We hebben de afgelopen tijd meerdere geweldsincidenten op het spoor gehad, maar dit tart elke verbeelding. Iemand moet dan echt zijn verstand kwijt zijn. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt. Het lijkt wel het wilde westen."

  Hij complimenteerde later op de avond de politie en de getuige met de arrestatie van de jongens.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 12 november 2019 @ 00:22
  #23
  reactie op (#22) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE MAAKT EXCUSES: vermiste vrouw had eerder gevonden kunnen worden. De melding van een zeer serieuze organisatie dat er een auto in een kanaal lag werd niet door de politie opgepakt.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 20:33

  Excuses van politie: vermiste vrouw had eerder gevonden kunnen worden

  profielfoto Signi zoekhonden@Signizoekhonden

  Vandaag kon Signi zoekhonden een einde maken aan de 11 dagen durende vermissing van de vermiste vrouw uit Erica. Tijdens een zoekactie met honden, sonar en duikers werd ze in de auto aangetroffen in het Stieltjeskanaal.

  een dag geleden

  Door een fout bij de politie is langer dan nodig gezocht naar een vermiste vrouw uit Erica. Haar auto werd vorige week al gevonden door stichting Signi Zoekhonden, maar de melding werd niet opgepakt. De politie heeft excuses gemaakt aan de nabestaanden, schrijft RTV Drenthe.

  Het lichaam van de 55-jarige vrouw werd gisteravond geborgen. Ze werd sinds 30 oktober vermist en werd gevonden in haar auto die in het Stieltjeskanaal lag. Het was de plek waarvan Signi een week eerder al tegen de politie had gezegd dat er een auto op de bodem lag.

  "De familie heeft langer in onzekerheid over hun dierbare gezeten. Dat betreuren wij enorm", zegt een woordvoerder van de politie tegen RTV Drenthe.

  Het is heel vervelend hoe het is gegaan en dit zou niet mogen gebeuren

  politiewoordvoerder Kalina Pruntel

  Signi zocht begin deze maand mee naar de vermiste vrouw uit Erica en ontdekte op twee plekken in de buurt van haar woonplaats een autowrak in het kanaal. Dat werd ook gemeld bij de politie, maar die deed alleen iets met de melding van de eerste auto. Die werd uit het kanaal getakeld, maar de wagen bleek niet van de vermiste vrouw te zijn.

  De melding over de tweede auto bleef echter liggen. Toen Signi daar niets meer over hoorde, zijn de vrijwilligers afgelopen weekend teruggegaan om het wrak verder te onderzoeken. Zij vonden de auto met daarin het lichaam van de vermiste vrouw.

  Volgens de politie is de eerste melding "niet uitgelezen". "Gisteren kwam er opnieuw een melding binnen van Signi. Die is wel direct opgepakt en dat heeft geleid tot de berging." De politie heeft inmiddels contact gehad met de nabestaanden en Signi. "We hebben excuses gemaakt. Het is heel vervelend hoe het is gegaan en dit zou niet mogen gebeuren", zegt een woordvoerder.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van RTV Drenthe.

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 30 oktober 2019 @ 00:21
  #22
  reactie op (#21) herman_dad

  Goedemorgen, BIJ MOORDONDERZOEK ZWOLLE WORDT GEVOELIG MATERIAAL GESTOLEN? Onbegrijpelijk in feite en 'foutje bedankt'? Of iets anders?

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 19:18

  Zwolse rechercheur verliest geheugenkaartje met onderzoeksfoto's

  De politie in Zwolle is een geheugenkaartje kwijtgeraakt met daarop foto's die zijn gemaakt in een onderzoek naar schietincidenten in de stad. Het gaat onder meer om foto's van wapens die gisteren gevonden zijn. De politie heeft melding gedaan van een datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

  De politie deed gisteren onderzoek aan de Vrouwenlaan in Zwolle waar in een huis wapens waren gevonden. Een rechercheur fotografeerde ze, maar toen hij terugkwam op het politiebureau, ontdekte hij dat zijn camera weg was. Ook een koffer met verpakkingsmateriaal ontbrak.

  Hij ging terug naar de Vrouwenlaan, maar daar lagen zijn spullen niet meer. Het is onduidelijk of de rechercheur bestolen is toen hij aan het werk was, of dat hij de spullen is vergeten en dat iemand ze daarna heeft meegenomen.

  Onderzoeksfoto's

  Op het geheugenkaartje van de camera staan volgens de politie foto's van twee onderzoeken. De foto's van de gevonden vuurwapens maken onderdeel uit van een onderzoek naar schietincidenten in Zwolle.

  Gisteren hield de politie daar meerdere verdachten voor aan. Een van hen is een 26-jarige Zwollenaar die onlangs onder vuur genomen werd in de wijk Stadshagen. Hij wordt nu zelf verdacht van poging tot moord en het geven van een moordopdracht.

  De andere foto's zijn van een auto. Die horen bij een ander onderzoek, waar geen details over bekendgemaakt zijn.

  Niet de eerste keer

  Recent vergat een rechercheur in Deventer een koffer met verpakkingsmateriaal voor sporenonderzoek. Een oplettende omstander zag dat en leverde de koffer snel af, schrijft RTV Oost.

  "Het feit dat in korte tijd twee keer goederen zijn achtergebleven, maakt uiteraard dat intern extra alertheid wordt gevraagd om dit soort dingen in de toekomst te voorkomen", laat de politie weten.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 30 oktober 2019 @ 00:13
  #21
  reactie op (#20) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE VINDT IN VERBORGEN RUIMTE AUTO 100.000 AAN CONTANTEN. Gedacht wordt aan 'witwassen'. 

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VANDAAG, 20:49

  Politie vindt 100.000 euro in verborgen ruimte van auto

  Een 30-jarige man uit Rijswijk is gisteren op de A4 in Brabant aangehouden met 100.000 euro contant geld in zijn auto. Het geld zat in een rugzak, die verstopt lag in een verborgen ruimte in de kofferbak.

  De man werd gecontroleerd ter hoogte van Bergen op Zoom. Hij is een bekende van de politie, onder meer vanwege het bezit van harddrugs. Vanwege zijn verleden en omdat hij zich volgens de politie verdacht gedroeg tijdens de controle, werd besloten zijn auto te doorzoeken. In de kofferbak ontdekten agenten de verborgen ruimte. Die was volgens de politie "op zeer professionele wijze weggewerkt".

  Het is onduidelijk hoe de man aan het geld kwam. Hij gaf daar zelf ook geen verklaring voor. Hij is aangehouden en meegenomen voor verhoor. Naast het geld zijn ook de auto en telefoon van de man in beslag genomen, schrijftOmroep Brabant.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van Omroep Brabant

   

   

   

  Gewijzigd op 2019-10-30 00:16:19
  handtekeningafbeelding
 • woensdag 16 oktober 2019 @ 00:51
  #20
  reactie op (#19) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE 'BEVRIJDT' GEZIN in afgelegen woonboerderij dat daar al 9 jaar opgelsoten zat, in principe te wachten op 'het einde der tijden'? Dat is dan nu wel gekomen voor hen....

  Een vreemde en byzarre zaak, die in Nederland toch vrij uniek is. Nog vele vragen en veronderstellingen hierover?

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 21:49

  Veel vragen over Drents gezin, waarvan 'hele buurt wist dat het niet klopte'

  Afzettingen bij de boerderij aan de Buitenhuizerweg in Ruinerwold ANP

  Negen jaar lang was een gezin in Drenthe afgesloten van de buitenwereld. Volgens de burgemeester van de gemeente De Wolden leefden de mensen een "teruggetrokken bestaan" in "afgezonderde provisorische ruimtes". Vanochtend meldden media dat ze werden ontdekt op een boerderij in Ruinerwold, vlak bij Meppel. Een lokale caféhouder belde de politie toen de oudste zoon van 25 jaar verward in zijn café verscheen.

  Het gezin met een vader en vijf kinderen tussen de 18 en 25 jaar, is inmiddels opgevangen. De politie doet onderzoek. De moeder van het gezin is zeker negen jaar geleden al overleden. Een zevende persoon, een man van 58, is opgepakt. Hij is de huurder van de boerderij. Volgens verschillende media gaat het om Josef B., een Oostenrijkse klusjesman die rond de boerderij werd gezien.

  Talloze vragen over het gezin blijven vooralsnog onbeantwoord. We weten niet hoe ze eraan toe zijn, waarom ze daar waren en of ze tegen hun zin in op de boerderij verbleven. Gaandeweg de dag kwamen er meer vragen bij. Bijvoorbeeld toen de burgemeester op een persconferentie zei dat een aantal van de kinderen nooit was ingeschreven bij de burgerlijke stand. Hoe dat kan, is nog onduidelijk.

  De geïsoleerde ligging van de boerderij, zo'n 200 meter van de weg, verklaart misschien iets. Om het erf staan veel bomen die het zicht ontnemen. Op luchtfoto's is wel een moestuin te zien. Andere boerderijen staan meer dan 100 meter verderop.

  Hieronder de boerderij, scroll opzij voor een satellietfoto waarop de geïsoleerde ligging is te zien:

  De boerderij in Ruinerwold ANP

  De locatie van de boerderij in Ruinerwold, andere boerderijen liggen op enige afstand GOOGLE MAPS

  Buurtbewoners kunnen weinig vertellen. Al waren er wel vermoedens. "Dat het niet goed zat, dat wist eigenlijk de hele buurt, maar dat dit eruit zou komen dat wist niemand", zegt een van hen tegen RTV Drenthe. Er werd gedacht aan drugs, de politie werd weleens gebeld, maar waar dat toe leidde, is ook niet bekend. Een buurtbewoner probeerde wel ooit eens rond te kijken op het erf, maar stopte toen hij zag dat er veel camera's hingen.

  Klusjesman

  De enige persoon die door buurtbewoners is gezien bij de boerderij, is een man die met zijn oude Volvo geregeld langsreed met bouwmateriaal. "Maar daar had niemand contact mee, hij hield de boot af, zegt een buurtbewoner tegen de NOS. "De hekken gingen altijd gelijk achter hem hermetisch op slot", zegt een andere bewoner. Waarschijnlijk gaat om de 58-jarige man die vandaag is aangehouden.

  De aangehouden man had in Meppel een bedrijf waar hij hout bewerkte en verkocht. Het gaat vermoedelijk om Josef B.. Op beelden van Google Maps uit 2016 is een Volvo voor de loods te zien. Ondernemers in de omgeving noemen hem in een gesprek met het AD een klusjesman en een "echte vakman". Alhoewel de man weinig losliet, zou hij wel hebben gezegd uit Oostenrijk te komen. Hij vroeg zijn buren af en toe om tips: bijvoorbeeld hoe je het beste beton kon storten.

  Een Volvo voor de loods waar de klusjesman werkte, foto is uit 2016 GOOGLE MAPS

  Een buurtbewoner noemt het verdrietig dat het gezin zo is aangetroffen. "Dat het hier vlak naast de deur is gebeurd, vind ik in en in triest. Dit mag niet gebeuren, nooit niet en zeker hier niet."

  Dat het gezin wachtte op het einde der tijden, zoals RTV Drenthe vanochtend schreef, noemde de burgemeester "een bijzonder verhaal". Hij kon verder niet veel informatie geven over het gezin, vanwege privacy en het lopende politie-onderzoek.

  Bekijk hier een toelichting van burgemeester Roger de Groot:

  Video afspelen

  01:31

  Burgemeester Ruinerwold: 'Het gezin leefde daar al negen jaar'

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  Gewijzigd op 2019-10-16 00:53:01
  handtekeningafbeelding
 • zondag 13 oktober 2019 @ 00:39
  #19
  reactie op (#18) herman_dad

  Goedemorgen, DRIE GEWONDEN BIJ SCHIETPARTIJ PARKEERPLAATS MCDONALDS. Even wat halen daar is dus ook al... nu ja het kan overal voorkomen, tegenwoordig.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 00:42

  Drie gewonden bij schietincident Den Helder

  In Den Helder zijn drie mensen gewond geraakt bij een schietincident. Er is een verdachte aangehouden en de politie is nog op zoek naar een tweede verdachte.

  Het gebeurde kort voor middernacht, op de parkeerplaats vlak bij een McDonald's aan de Verkeerstorenweg. De gewonden zijn allen naar het ziekenhuis gebracht, ze waren aanspreekbaar.

  De verdachte kon op de vlucht worden aangehouden, zegt een politiewoordvoerder. Over de toedracht kon hij nog niets zeggen. Volgens NH Nieuws zaten de slachtoffers in een auto.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding