3078 keer bekeken

OVERIGE REGIO'S ALGEMEEN NIEUWS

 • zaterdag 25 mei 2019 @ 00:23
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, ONRUST IN GOUDA NA AUTOBRANDEN. De politie mag PREVENTIEF FOUILLEREN bij mogelijke verdachten en surveilleert 's nachts extra. Veel mensen zijn door de branden extra gedupeerd. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Onrust en verdriet na reeks autobranden in Gouda: 'Het was de lieveling van mijn man'

   VANDAAG, 19:57

  BINNENLAND

  NOS

  "Het ontregelt je leven als je have en goed zo in brand gestoken worden." De impact van de autobranden in Gouda is groot, zag burgemeester Mirjam Salet de afgelopen dagen bij de inwoners van de stad.

  "De schrik en het verdriet zitten er bij de inwoners van Gouda goed in", vertelt Salet. Maar liefst negentien auto's gingen de afgelopen weken in vlammen op, vanochtend was het opnieuw raak. Om de brandstichtingen een halt toe te roepen gaat de politie vanaf vanavond preventief fouilleren.

  "We hebben dat besloten omdat de aanhoudende stroom branden niet stopt. Het helpt de politie als ze tijdens het surveilleren mensen in de zakken kunnen kijken."

  Een heftige, maar noodzakelijke maatregel, legt Salet uit: "Daarom beperken we het preventief fouilleren tot de wijken waar de afgelopen weken branden zijn geweest. En in tijd is het beperkt want we doen dit van vanavond tot dinsdagnacht."

  Een echtpaar aan de Plaswijckweg zag hun auto vannacht in vlammen opgaan. "Het was de lieveling van mijn man":

  Video afspelen

  00:54

  'Heel jammer, die auto was de lieveling van mijn man'

  De branden waren in de wijken Korte Akkeren, Kort Haarlem, Bloemendaal, Plaswijck en Goverwelle. In alle gevallen gaat de politie uit van brandstichting. Bij alle branden is buurtonderzoek gedaan en zijn camerabeelden bekeken. Dat heeft nog niet geleid tot aanhoudingen.

  Dat is niet vreemd want autobranden zijn complexe zaken voor de politie. Er zijn in Nederland steeds meer autobranden, maar over het type daders is maar weinig bekend. Criminoloog Jasper van der Kemp doet onderzoek naar geografische patronen van de branden.

  Concrete cijfers zijn er nog niet, maar jongeren die vandalisme plegen en mensen die seriematig brandstichten lijken in ieder geval de voornaamste daders. "Bij seriematige brandstichters wordt vaak over pyromanen gesproken, maar het hoeft niet altijd om mensen met zo'n psychische aandoening te gaan", vertelde hij eerder deze maand.

  Extra ogen

  Bij de politie in Gouda is inmiddels een speciaal rechercheteam opgericht en er wordt extra gesurveilleerd 's nachts. Dat kan dankzij de inzet van politiekorpsen uit de regio. Gisteren deed de politie een oproep om informatie te delen over de autobranden.

  BEKIJK OOK

  Negentiende autobrand in drie weken in Gouda

  12 autobranden per dag, maar over de daders weten we weinig

  Flinke toename schadeclaims door stijging autobranden

  Deel dit artikel: 

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 24 mei 2019 @ 00:21
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, TILBURGS POLITIEBUREAU DICHT NADAT 2 ACHTEREENVOLGENDE DAGEN AGENTEN ONWEL ZIJN GEWORDEN. De oorzaak is vermoedelijk een technisch gebrek aan het bureau. Dat nu wel dicht blijft tot de oorzaak is gevonden. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  Politiebureau Tilburg gesloten na opnieuw onwel worden agenten

   VANDAAG, 18:08

  REGIO

  Een politiebureau in Tilburg is per direct gesloten omdat net als gisteren agenten onwel zijn geworden. Vandaag en gisteren werden medewerkers ziek, vermoedelijk door verontreinigde filters van de klimaatbeheersing in het pand.

  Gisteren werd het bureau ontruimd toen vijf agenten ziek werden nadat ze een vreemde lucht hadden ingeademd, schrijft Omroep Brabant. Nu er opnieuw agenten onwel zijn geworden is besloten het bureau te sluiten totdat de oorzaak duidelijk is.

  Na een eerste onderzoek is gebleken dat de klimaatbeheersing in het gebouw verontreinigde filters had. Dat wordt morgen verder onderzocht.

  Pas als de oorzaak van de problemen is opgelost gaat het bureau weer open. Tot die tijd worden bezoekers doorverwezen naar een van de andere politiebureaus in de omgeving.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van Omroep Brabant

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 22 mei 2019 @ 00:18
  #1

  Goedemorgen, ONSTSNAPTE GEVANGENE - UITGEWEZEN VREEMDELING - OPNIEUW DOOR POLITIE gearresteerd. 'Foutje bedankt', dit mag natuurlijk nooit weer gebeuren, zegt de politie zelf dan maar.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Ontsnapte arrestant na klopjacht in Assen opnieuw opgepakt

   VANDAAG, 19:33

  REGIO

  De politie in Assen heeft vandaag in korte tijd twee keer dezelfde man gearresteerd. Hij wist na de eerste arrestatie te ontsnappen, maar werd na een korte klopjacht opnieuw aangehouden.

  De arrestant was ontkomen door uit een stilstaande politieauto te springen bij het politiebureau in Assen. "Dat mag natuurlijk nooit gebeuren", zegt een woordvoerder van de politie tegen RTV Drenthe. De man ging er rennend vandoor.

  Met zeven politieauto's en een speurhond werd de achtervolging ingezet. De man wist drie kwartier uit handen van de politie te blijven, maar werd uiteindelijk alsnog opgepakt in het natuurgebied bij de Baggelhuizerplas, niet ver van het politiebureau.

  Hij zit inmiddels vast. De man is aangehouden omdat hij een ongewenste vreemdeling is en het land moet verlaten.

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van RTV Drenthe

  handtekeningafbeelding