607 keer bekeken

POLITIE EN ASIELZOEKERSPROBLEMEN o.a. Vreemdelingenwet

 • woensdag 29 december 2021 @ 00:32
  #9
  reactie op (#7) herman_dad

  Goedemorgen, VREEMDELINGENPOLITIE VANDAAG IN STAKING WEGENS TE GROTE WERKDRUK, in Ter Apel o.a. maar uit vele delen van het land komen en moeten collega's bijspringen en houden o.a. geen privéleven meer over:  "Ze hebben lange reistijden, zitten in een hotel en komen niet meer bij hun gezin omdat er krapte is. Dat kan je een poosje doen, maar als het structureel is houdt het een keer op."

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 10:28

  Vreemdelingenpolitie voert actie in Ter Apel tegen hoge werkdruk

  Het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel ANP

  De vreemdelingenpolitie in Ter Apel legt vandaag van 10.30 tot 13.00 uur het werk neer om te protesteren tegen de hoge werkdruk. Volgens politievakbond ACP volgen er de komende tijd nog meer acties op verschillende plekken in het land.

  Voor de aftrap van de acties is gekozen voor Ter Apel omdat de actiebereidheid daar groot is. "Politiemensen vanuit heel Nederland worden ingevlogen om in Ter Apel te ondersteunen", zegt voorzitter Gerrit van de Kamp tegen RTV Noord. "Ze hebben lange reistijden, zitten in een hotel en komen niet meer bij hun gezin omdat er krapte is. Dat kan je een poosje doen, maar als het structureel is houdt het een keer op."

  Medewerkers van de vreemdelingenpolitie controleren de papieren van vluchtelingen die Nederland binnenkomen. Ze zoeken ook uit of er mogelijk sprake is van mensenhandel, -smokkel of identiteitsfraude.

  Volgens Albert Springer van de Nederlandse Politiebond zit de politie op 'crepeersterkte':

  0:47 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Vreemdelingenpolitie legt werk neer

  De capaciteitsproblemen spelen volgens de voorzitter van de politievakbond in heel Nederland. "Ik kan zo nog tien domeinen opnoemen waar problemen zijn", aldus Van de Kamp. Andere acties zijn daarom in voorbereiding, bijvoorbeeld bij de Mobiele Eenheid.

  De werkonderbreking is gepland in de aanloop naar de onderhandelingen over een nieuwe politie-cao. Toch gaat het de bond niet alleen maar om extra geld, zegt Van de Kamp. "Politiemensen liggen niet op stapels klaar, en het is niet zo dat alle problemen opgelost zijn als er meer geld is. Het heeft ook te maken met de hoeveelheid werk. Wat ons betreft komt Nederland hierin voor heel pijnlijke keuzes te staan."

  In het coalitieakkoord is afgesproken dat er de komende jaren 1 miljard euro per jaar meer wordt uitgetrokken voor veiligheid en justitie.

  NOS op 3 maakte een explainer over de asielopvang in Nederland:

  8:59 Zie video in oorspronkelijke artikel

  Waarom onze asielopvang propvol zit

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • woensdag 08 december 2021 @ 00:48
  #8

  Goedemorgen, VIJF VERSTEKELINGEN, ASIELZOEKERS IN LAADRUIMTE VRACHTAUTO AANGETROFFEN in Weesp, helemaal komende uit Frankrijk. Maar de chauffeur vertrouwde het niet na klopgeluiden en belde de politie....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 18:11

  Vijf migranten gevonden in laadruimte van vrachtwagen in Weesp

  Vijf migranten gevonden in vrachtwagen in Weesp INTER VISUAL STUDIO

  De politie heeft vanmiddag in Weesp vijf migranten gevonden in de laadruimte van een vrachtwagen. De vijf werden ontdekt nadat de vrachtwagenchauffeur geklop in zijn cabine hoorde en argwaan kreeg.

  De chauffeur besloot de politie te bellen. Die opende de laadruimte en trof daar de vijf verstekelingen aan. Het lijkt erop dat de migranten in goede gezondheid verkeren, meldt NH Nieuws. Volgens een woordvoerder van de politie waren ze aanspreekbaar. Volgens onbevestigde berichten komen ze uit Iran.

  De vijf zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Ook de vrachtwagenchauffeur wordt ondervraagd. De vrachtwagen kwam uit Frankrijk en moest in Weesp een lading lossen.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van

  handtekeningafbeelding
 • maandag 11 oktober 2021 @ 00:40
  #7
  reactie op (#6) herman_dad

  Goedemorgen, WEER GROTE PROBLEMEN MET EN IN OVERVOLLE ASIELCENTRA. o.a. vechtpartij en arrestaties in AZC Ter Apel.  Ook de politie moest weer optreden met ME zelfs en krijgt het ook steeds meer drukker daarmede? De politie heeft vijf mensen aangehouden.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  UPDATE 09-12-21 09.00 uur: 

  UPDATE 24-11-21 09.00 uur: EN WÉÉR TE VEEL MENSEN in het AZC Ter Apel....

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • VRIJDAG, 17:41

  Arrestaties na vechtpartij in vol aanmeldcentrum in Ter Apel

  In het aanmeldcentrum van het azc in Ter Apel is gisteravond onrust ontstaan onder tientallen asielzoekers. De politie heeft vijf mensen aangehouden.

  De onrust begon volgenRTV Noord op het terrein van de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) en verplaatste zich daarna naar de openbare weg. Een aantal asielzoekers gedroeg zich daar volgens de politie vervelend.

  "Na overleg met de burgemeester is besloten ook de Mobiele Eenheid in te zetten", zegt een woordvoerder van de politie tegen de regionale omroep. Een deel van de groep keerde zich tegen de agenten en gooide met stenen.

  Veldbedden en stoelen

  In het aanmeldcentrum van de IND is het de laatste dagen drukker dan anders. Alle bedden zijn vol. Als noodmaatregel zijn 150 veldbedden bijgeplaatst, maar ook dat bleek niet genoeg. Ook afgelopen nacht heeft een aantal mensen op een stoel gebivakkeerd.

  Het COA blijft op zoek naar andere opvangplekken. Daarvoor is de organisatie onder meer in gesprek met gemeenten, hotels en vakantieparken.

  Gisteren werd bekend dat dkazerne in Zoutkamp gebruikt wordt om het azc in Ter Apel te ontlasten. De Afghanen die daar zaten, zijn naar een andere plek verhuisd.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2021-12-09 08:10:04
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 17 juni 2021 @ 00:48
  #6
  reactie op (#5) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg #2 WEER GROTE PROBLEMEN MET (UITGEPROCEDEERDE) ASIELZOEKERS TER APEL. Ook de politie moest weer optreden.  

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  AANVULLING dd 21-8-21: Extra geld voor extra beveiliging op de halte's etc... kiss

  MARTEN NAUTA/RTV NOORD

  NOS NIEUWS • REGIONAAL NIEUWS • GISTEREN, 16:51

  Extra pendelbussen rond azc Ter Apel na incidenten met asielzoekers

  De provincies Drenthe en Groningen zetten per direct extra pendelbussen in tussen het asielzoekerscentrum in Ter Apel en station Emmen. De dienstregeling wordt uitgebreid vanwege nieuwe incidenten met asielzoekers op de vaste buslijn in de regio.

  Een buschauffeur schakelde maandag de politie in nadat een asielzoeker met twee toezichthouders op de vuist was gegaan. De man weigerde een mondkapje te dragen. Toen de beveiligers hem daarop aanspraken, liep de situatie uit de hand.

  "Ik heb toen op de noodknop gedrukt, maar het duurde nog even voordat de politie er was. Ondertussen verplaatste de vechtpartij zich naar voren, pal voor mijn plek. Dat was heel heftig. Ik kon geen kant op. Het kuchscherm zwaaide heen en weer. Ik was bang dat het zou knappen", vertelt de betrokken chauffeur aan RTV Noord. Voor de chauffeur is het zijn derde incident in drie maanden tijd.

  Chauffeurs voelen zich onveilig

  Ook andere chauffeurs zien de problemen toenemen, bleek recent uit onderzoek van vakbond FNV onder tachtig chauffeurs in het gebied. Maar liefst 90 procent van hen maakt zich zorgen om hun veiligheid.

  De problemen doen zich al jaren voor in het openbaar vervoer bij het asielzoekerscentrum. Vaak gaat het om reizigers die weigeren te betalen bij het binnengaan van de bus. Chauffeurs en overige ov-medewerkers komen daardoor geregeld in onveilige situaties terecht.

  Pendelbussen als oplossing

  Om de problemen het hoofd te bieden, werd in 2019 als proef een speciale pendeldienst voor de bewoners van het asielzoekerscentrum tussen het station in Emmen en het azc in Ter Apel in het leven geroepen. Ook kwamen er extra beveiligers. Het ministerie van Veiligheid en Justitie betaalde aanvankelijk alle kosten.

  Later ging de regie over naar de gemeente Westerwolde, maar die kreeg na een bezuiniging bij het ministerie te weinig geld om de pendeldienst volledig overeind te houden. Daardoor zijn er minder ritten per dag en neemt het aantal incidenten weer toe. Afgelopen maandag waren er drie incidenten op één dag.

  Voor de provincies Groningen en Drenthe is de maat nu vol. Zij hebben besloten de pendeldienst per direct uit te breiden om het openbaar vervoer te ontlasten. De provincies staan tot september garant voor de extra kosten die de gemeente Westerwolde als opdrachtgever maakt.

  Nog geen structurele oplossing

  Gedeputeerden Gräper van Groningen en Bijl van Drenthe benadrukken dat het Rijk uiteindelijk verantwoordelijk is voor het structureel oplossen van de overlast, maar stellen nu dat "de veiligheid van de chauffeurs en reizigers vooropstaat".

  Ze willen daarom niet wachten op besluiten vanuit het ministerie. "We willen juist in deze tijd dat mensen terugkeren naar het openbaar vervoer. Dan moet je het gevoel van onveiligheid direct wegnemen"vinden ze.

  Beide provincies willen de komende tijd extra gesprekken voeren met het Rijk om tot een structurele oplossing te komen.

  Deel dit artikel:

  Dit is een artikel van RTV Noord.

  Gewijzigd op 2021-08-31 21:54:28
  handtekeningafbeelding
 • donderdag 22 april 2021 @ 07:36
  #5
  reactie op (#4) herman_dad

  Goedemorgen, vervolg o.a. op #19: OVERVOLLE CENTRA LEIDEN O.A. ALS NU, 7 GEWONDEN BIJ STEEKPARTIJ AZC Echt. Twee van hen ernstig gewond en een verdachte aangehouden.... DE POLITIE WAS MET VEEL MENSEN AANWEZIG. 

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 23:17 • AANGEPAST VANDAAG, 02:45

  Zeven gewonden bij steekpartij in asielzoekerscentrum Echt, verdachte vast

  Bij een steekpartij in het asielzoekerscentrum van Echt zijn zeven gewonden gevallen, van wie twee zeer ernstig. Een 24-jarige bewoner van het asielzoekerscentrum is opgepakt, meldt de politie. Het motief van de steekpartij is niet duidelijk.

  Het incident gebeurde rond 22.15 uur. Meerdere ambulances en een traumahelikopter werden naar het asielzoekerscentrum gestuurd. Ook Duitse hulpdiensten waren aanwezig.

  Alle gewonden zijn naar het ziekenhuis overgebracht:

  Zie video in oorspronkelijke artikel

  0:39

  Meerdere gewonden bij steekpartij azc Echt

  De politie onderzoekt de toedracht van de steekpartij. Het gebouw waarin de steekpartij plaatsvond is afgezet. De bewoners zijn op andere plekken in het azc opgevangen.

  Psychische hulp

  Volgens burgemeester Jos Hessels hebben tientallen bewoners van het asielzoekerscentrum de steekpartij gezien en krijgen ze psychische ondersteuning. In het complex wonen zo'n 400 mensen met verschillende nationaliteiten. "Bewoners zitten hier kort op elkaar, ook mensen met een traumatische achtergrond. Het is hier geen luxe. Dan ontstaan er wel eens conflicten, maar dit is uitzonderlijk", aldus de burgemeester.

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • dinsdag 19 januari 2021 @ 06:37
  #4
  reactie op (#3) herman_dad

  Goedemorgen, GEGEVENS ASIELZOEKERS JARENLANG ONRECHTMATIG GEDEELD DOOR POLITIE. Na de Belastingafaire komen steeds meer POLITIEKE EN JURIDISCHE DWALINGEN AAN HET LICHT en blijkt het dus dat de gehele maatschappij niet meer echt functioneert..... POLITIEK en alles wat daar omheen hangt, ook aan dit handelen zal ongetwijfeld weer wetgeving aan vooraf zijn gegaan die niet deugt en waarop de politie in deze is afgegaan maar inmiddels dit handelen heeft gestopt.  

  Overigens dit alles, niet exact aangeduid in alle voorkomende gevallen uiteraard, maar IN ALGEMEENHEID al voorspeld dat dit niet meer werkt DE POLITIEK, MONETAIR, 'GELOOF' - wereldwijd, zie de VS o.a maar waar dan ook - in het boek Van Homo sapiens naar homo galacticus, SAMEN OP WEG (Bol.com of elke boekensite/handel) maar ook HOE VERDER NU?.... zie ook elders in alle forums van de nieuwsclubs vermeld op clubhome rubriek Algemeen BOEKEN TIP!  Aanrader! Speciaal ook voor alle complotdenkers onder ons.... 'viruswappies' ("VS -Trump is onze grote redder"??) en alle ellende die zij veroorzaken. Maar één instituut daarvoor verantwoordelijk, IDD DE ECHTE LEZER snapt het al DE (partij) POLITIEK in de basis....

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 03:38

  'Gegevens asielzoekers jarenlang door COA onrechtmatig gedeeld met politie'

  ANP

  Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft jarenlang onrechtmatig gegevens van honderdduizenden asielzoekers in ons land gedeeld met de politie. Dat blijkt uit een conceptbrief aan de Tweede Kamer van van demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie, CDA) en staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Migratie, VVD), ingezien door NRC.

  In de brief aan de Kamer staat dat hier nu definitief mee wordt gestopt. Het ministerie van Justitie reageert niet op vragen van de krant, omdat het eerst de Kamer over dit onderwerp wil informeren.

  Het delen van de gegevens gebeurde zeker zeven jaar lang. Alle gegevens van bewoners van asielzoekerscentra werden door het COA met het Nationaal Vreemdelingen Knooppunt van de politie gedeeld. Persoonlijke informatie van asielzoekers als godsdienst, etniciteit, naam, leeftijd en land van herkomst werden gedeeld. Dat is in strijd met de wet.

  Het is onbekend wat de politie met deze gegevens deed. Omdat ze onrechtmatig zijn verkregen moeten ze nu uit alle politiesystemen worden gewist. Het is onbekend of dat al gebeurd is.

  Geen keuze

  Net na hun aankomst kregen asielzoekers van COA-medewerkers een toestemmingsverklaring. Daarin stond dat het COA gegevens deelt met de politie. Ook hun medische informatie zou met betrokken organisaties gedeeld kunnen worden. Op het formulier van april 2020 kon volgens NRC alleen 'ja' worden aangekruist. Asieladvocaten wisten niet van de toestemmingsverklaring, omdat asielzoekers het formulier ondertekenden voor zij rechtsbijstand kregen.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 17 juli 2020 @ 01:26
  #3
  reactie op (#2) herman_dad

  Goedemorgen, POLITIE EN COA DELEN PERSOONLIJKE DATA VAN ASIELZOEKERS, EEN JURIDISCHE DWALING vinden juristen. Ook hierbij spreken we over MENSEN, dus ook MENSENRECHTEN.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 21:43

  'COA en politie delen sinds 2013 persoonlijke data van asielzoekers'

  ANP

  Het COA, de opvangorganisatie voor asielzoekers, deelt al jaren persoonlijke gegevens als naam, geslacht, godsdienst en etniciteit met opsporingsdiensten. Dat melden NRC en de Volkskrant.

  Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers heeft volgens de kranten sinds 2013 gegevens van honderdduizenden asielzoekers doorgespeeld aan onder meer de politie. Juristen zeggen dat beide partijen de privacywet overtreden.

  NRC meldde zondag dat het COA en de politie in mei een overeenkomst hebben gesloten om persoonlijke informatie over asielzoekers te delen, een zogeheten 'gegevensleveringsovereenkomst'. Nu blijkt dat persoonlijke data al jaren worden uitgewisseld.

  Formulier

  Het COA laat asielzoekers kort na aankomst een formulier tekenen waarin ze toestemming geven voor het delen van die informatie. Op dat moment hebben ze nog geen advocaat.

  Volgens juristen is de goedkeuring daarom ongeldig. "Het verlenen van toestemming is rechtsgeldig als de toestemmingsverlener heel goed geïnformeerd is en de consequenties overziet, en zich vrij voelt om te kunnen weigeren", zegt jurist Maarten de Man in de Volkskrant.

  "Dat het COA dit soort dingen vraagt had ik niet kunnen bevroeden", zegt voorzitter Wil Eikelboom van de Vereniging Asieladvocaten in NRC. "We willen dat het stopt en overwegen stappen, misschien een kort geding." De Autoriteit Persoonsgegevens kijkt of het COA zich aan de wet houdt.

  Infobalie

  Tegen NRC zegt het COA dat bewoners met vragen over hun gegevens op elke azc-locatie terechtkunnen bij "een infobalie" of op de "bewonersinformatiesite". Maandag zei een woordvoerder dat de overeenkomst tussen het COA en de politie "geheel AVG-proof" is, als verwijzing naar de Algemene verordening gegevensbescherming.

  Dezelfde woordvoerder van het COA denkt dat het weigeren van toestemming door een asielzoeker geen gevolgen heeft, schrijft de Volkskrant. Maar hij kan "niet op korte termijn" zeggen of dit duidelijk wordt aangegeven en ook niet of deze manier van werken legitiem is.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

   

  handtekeningafbeelding
 • vrijdag 16 augustus 2019 @ 00:48
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, DE PROEF MET SPECIALE PENDELBUS ASIELZOEKERS WORDT VERVOLGD. Er zijn sindsdien geen incidenten meer geweest. Dat scheelt ook de politie, zie vorige berichten, dan extra werk... 

  Een retourtje Ter Apel-Emmen kost 7 euro.

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Proef met pendelbus voor asielzoekers Ter Apel wordt verlengd.

  De pendelbus voor asielzoekers nabij Ter Apel RTV NOORD

   VANDAAG, 10:44

  REGIO

  Een proef met een pendelbus voor asielzoekers tussen het asielzoekerscentrum in Ter Apel en station Emmen wordt verlengd. In mei ging de eerste pendelbus rijden omdat er veel overlast was van asielzoekers in de reguliere bus.

  Vervoersmaatschappij Qbuzz is tevreden met de uitkomst van de proef tot nu toe. "De pilot laat zien dat het aantal incidenten is teruggebracht naar nul. Zowel op de pendelbus, maar ook voor de chauffeurs op lijn 73", zegt een woordvoerder tegen RTV Noord.

  Geïntimideerd en uitgescholden

  Er waren veel geweldsincidenten toen de extra lijn er nog niet was. Meerdere keren per week veroorzaakten zo'n dertig tot veertig asielzoekers overlast. De asielzoekers die de problemen veroorzaakten kwamen vooral uit veilige landen. Dat betekent dat ze bijna geen kans hebben op een verblijfsvergunning.

  Er ontstonden ruzies doordat ze niet wilden betalen of ze probeerden te reizen met verlopen kaartjes. Chauffeurs werden regelmatig geïntimideerd en uitgescholden. Met deze speciale pendelbus lijken de problemen dus opgelost.

  Voorwaarden

  De proef zou eigenlijk tot vandaag duren. Qbuzz laat weten dat er nog wordt overlegd met het ministerie van Veiligheid en Justitie over hoe de rest van de proefperiode eruit gaat zien. Het is bijvoorbeeld nog onduidelijk tot wanneer de proef nu doorgaat en wat de voorwaarden zijn.

  Na de vakantieperiode gaan de betrokken partijen met elkaar praten.

  Zo nu en dan maken asielzoekers ook nog gebruik van de gewone bus. "Dat gebeurt sporadisch bij een nieuwe toestroom aan asielzoekers. Maar er vinden nooit meer incidenten plaats."

  De bus vertrekt een keer per uur en rijdt rechtstreeks van het azc in Ter Apel naar Emmen (en terug). Volgens de woordvoerder van Qbuzz wordt er goed gebruik gemaakt van de pendelbus. Een retourtje Ter Apel-Emmen kost 7 euro.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van RTV Noord

  handtekeningafbeelding
 • zaterdag 13 juli 2019 @ 00:36
  #1

  Goedemorgen, EXTRA POLITIE-INZET IN TER APEL TEGEN OVERLAST GEVENDE ASIELSOEKERS BIJ HET AZC daar. In het dorp wordt een nieuw 'ZICHTBAARDER' politieloket geopend (bureau) en de sterkte van het korps, of regio daar wordt met 5 man/vrouw uitgebreid voor enkele jaren.      

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron)

  Ter Apel krijgt twee jaar lang extra politie-inzet.

   WOENSDAG, 23:04

  REGIO

  ANP

  Ter Apel krijgt twee jaar lang extra politie-inzet. Ook komt er op termijn een politieloket in het dorp. Dat heeft burgemeester Velema vanavond bekendgemaakt.

  Er komen vijf extra agenten vanuit de regio naar de gemeente Westerwolde, waar Ter Apel onder valt. De extra agenten worden ingezet om de overlast vanuit het opvangcentrum voor asielzoekers te verminderen, schrijft RTV Noord.

  Volgens de burgemeester worden de agenten voornamelijk ingezet om te handhaven en gebiedsverboden uit te delen. Wanneer bewoners van het opvangcentrum de regels overtreden kan hun de toegang tot het azc worden ontzegd. Daarbij kan een gebiedsverbod voor heel Ter Apel worden opgelegd.

  Politieloket in het centrum

  Burgemeester Velema maakte ook bekend dat de gemeente voor het politieloket een winkelpand wil huren in het centrum van Ter Apel. "Het huidige politiebureau is daarvoor niet geschikt", zegt de burgemeester. "Dat bureau is te weinig zichtbaar." In het kantoor in het centrum kunnen inwoners en winkeliers naar binnen lopen voor aangiftes, vragen en andere zaken.

  De gemeente heeft al langer de wens dat er meer politie komt. Eind april dreigde de gemeenteraad van Westerwolde steun voor het asielzoekerscentrum in te trekken tenzij er extra politie-inzet zou komen. Raadsleden beklaagden zich over winkeldiefstallen en inbraken en waarschuwden dat het draagvlak zou wegvallen.

  In mei werd een speciale pendelbus voor azc-bewoners ingesteld omdat bewoners veel last hadden van overlast op de reguliere lijn.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel: 

  Dit is een artikel van RTV Noord

  Gewijzigd op 2019-07-13 00:36:26
  handtekeningafbeelding