802 keer bekeken

DADER GEZOCHT IVM 2 MOORDEN GRONINGEN

 • maandag 28 oktober 2019 @ 00:28
  #2
  reactie op (#1) herman_dad

  Goedemorgen, VERVOLG 'BIOSCOOPMOORDEN GRONINGEN' NIET TE BEVATTEN voor mensen. De vermoorden waren twee hardwerkende mensen die 2 volwassen kinderen nalaten en zijn vermoedelijk bij toeval overlopen door de dader.  

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • GISTEREN, 16:43 • AANGEPAST GISTEREN, 19:36

  Bewonersbijeenkomst over Groningse bioscoopmoorden: 'Niet te bevatten'

  Een bos bloemen tussen de afzettingen bij de bioscoop in Groningen ANP

  In Slochteren is vanmiddag een bewonersbijeenkomst geweest vanwege de moorden in een Groningse bioscoop. Twee inwoners van het dorp, een 56-jarige man en een 55-jarige vrouw, werden daar gisteren dood aangetroffen. Dat laat zijn sporen na bij de hechte dorpsgemeenschap, zegt burgemeester Adriaan Hogendoorn van de gemeente Midden-Groningen, waar Slochteren onder valt.

  Het echtpaar woonde vijftien jaar in Slochteren en daarvoor in een ander dorpje in dezelfde gemeente. Volgens het AD heten ze Marinus en Gina. "Het zijn echt mensen van hier", zegt Hogendoorn. "Ze waren onderdeel van onze hechte gemeenschap, waar mensen met elkaar meeleven. En van het ene op het andere moment zijn ze er niet meer. Dat is niet te bevatten."

  Bewoners van Slochteren reageren met ongeloof op het drama:

  0:51  Volume 10%

  Zie oorspronkelijke artikel

  Bewoners Slochteren bijeen na drama in Groningse bioscoop

  Bij de inwoners is er volgens de burgemeester vooral sprake van verbijstering en ongeloof. Mensen zijn diep geraakt, zegt hij. "Ik ga bij de bijeenkomst een poging doen om wat we met elkaar meemaken woorden te geven. En om mensen de gelegenheid te geven met elkaar te praten, gevoelens te delen en te zoeken naar hoe we hiermee moeten omgaan."

  Kinderen rouwen

  Het echtpaar had twee kinderen van in de twintig, die in de stad Groningen wonen. Zij kunnen het niet bevatten dat ze hun ouders kwijt zijn, zegt Hogendoorn. "Ze hebben tijd nodig voor zichzelf om hiermee om te kunnen gaan."

  De burgemeester heeft contact gehad met de voorzitter van de dorpsvereniging. Die merkt dat er veel belangstelling is van de inwoners om iets te doen voor de nabestaanden. "Denk bijvoorbeeld aan het leggen van bloemen bij het huis van hun ouders. Maar we houden goed rekening met wat de familie wil", benadrukt Hogendoorn.

  De twee slachtoffers gingen gistermorgen naar hun werk. Ze waren schoonmakers in de bioscoop in het centrum van Groningen. Later op de ochtend werden hun lichamen gevonden door de politie. De 33-jarige verdachte, waar gisteravond een opsporingsbericht voor werd verspreid, is vanochtend in Groningen aangehouden.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  handtekeningafbeelding
 • zondag 27 oktober 2019 @ 00:20
  #1

  Goedemorgen, GRONINGEN: 2 MENSEN VERMOORD IN BIOSCOOP. POLITIE ZOEKT DRINGEND DE VERMOEDELIJKE DADER en heeft foto's en identiteit vrijgegeven. Onduidelijk wie de slachtoffers zijn omdat de familie dd nog niet op de hoogte is. Velen in Groningen zijn echter wel eens of vaker in deze bioscoop geweest.  

  UPDATE 12.00 UUR: NOS-Journaal meldt - Man opgepakt voor bioscoopmoorden Groningen, slachtoffers zijn schoonmakers - dat de gezochte is aangehouden. Dit is gepaard gegaan met schoten, hij is gewond naar het ziekenhuis vervoerd, onbekend wat, hoe. De doden zijn een schoonmakersechtpaar dat in de betrokken bioscoop werkte. 

  De politie zoekt dringend deze man in verband met bioscoopdoden RTL-NIEUWS 

  'Recente politiefoto' van de 33-jarige verdachte Ergün S. (Bron: Politie.nl)

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Reklame voor een goed doel: 

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Facties.kwf.nl%2Ffundraisers%2Fjo

  ====================================================================

  Zie en lees verder art. van NOS-NIEUWS Twitter (bron) 

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 21:21 • AANGEPAST VANDAAG, 21:41

  Politie zoekt naar 33-jarige man om bioscoopmoorden Groningen.

  De bioscoop in Groningen waar vanochtend twee lichamen werden gevonden ANP

  De politie is dringend op zoek naar een 33-jarige man die ervan wordt verdacht dat hij de twee mensen om het leven heeft gebracht die vanochtend in een bioscoop in Groningen werden gevonden. Het gaat om een bekende van de politie.

  Het is onduidelijk waar hij momenteel verblijft. Daarom zijn de identiteit en recente foto's van de verdachte vrijgegeven. Op camerabeelden is het moment te zien waarop de man de bioscoop verlaat.

  De verdachte, Ergün Senerabaci, is 1.72 meter lang en heeft een baard en donker haar dat is opgeschoren. Toen hij de bioscoop verliet, droeg hij laarzen, een grijze rugzak en donkere kleding met een opvallend patroon.

  Een still van een beveiligingscamera in de bioscoop POLITIE

  Volgens de politie is de verdenking heel sterk. "Het is ook een ernstige verdenking, daarom kunnen mensen hem beter niet zelf benaderen", aldus een woordvoerder. Mensen worden opgeroepen de gratis Opsporingstiplijn (0800-6070) of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) te bellen.

  De woordvoerder wil niet zeggen waar de politie de 33-jarige man van kent. Hij heeft meerdere verblijfplaatsen in Nederland en is de afgelopen dagen in Groningen gezien.

  De identiteit van de twee slachtoffers is nog niet bekendgemaakt omdat nog niet alle nabestaanden zijn ingelicht.

  BEKIJK OOK

  Deel dit artikel:

  Gewijzigd op 2019-10-27 12:24:55
  handtekeningafbeelding